LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VENDOPLAN keukens

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
amanda2312
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:51

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door amanda2312 »

Bruynzeel deelde me net mee dat niets van de keuken van Vendoplan geleverd kan worden, ze hebben alleen het klantenbestand overgenomen
Wat gebeurt er met de reeds gemaakte keukens???

mikedh
Berichten: 34
Lid geworden op: 01 sep 2008 11:08

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door mikedh »

Waarom zouden we zonder nog maar één afspraa kgehad te hebben bij Bruynzeel ontzettend negatief moeten gaan doen? Totdat ik daar geweest ben ga ik uit van een goede oplossing, want via rechtswegen heb ik begrepen dat er altijd een vergelijkende keuken moet worden aangeboden voor dezelfde kosten.

@pffff: Ben erg benieuwd vanuit welke parochie u predikt?

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

De reeds gemaakte keukens (als die er al zijn) maar ook bijvoorbeeld mijn fornuis, valt onder de failliete boedel. Dat is niet overgenomen door Bruynzeel maar wordt verkocht.

amanda2312
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:51

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door amanda2312 »

Kunnen we erachter komen waar??

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

geen idee.

Ik werd tijdens gesprekken met VenD, gebeld door iemand van Troostwijk Veilingen. Misschien moet je die in de gaten houden (www.twa.nl), maar ik heb daar nog geen Vendoplan keukens gezien

Emgee
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 mar 2008 19:57

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Emgee »

In dit topic staan juichende en minder juichende reacties op de overname van de ordeportefuille door Bruynzeel van Vendoplan.

Graag wil ik ook mijn visie met jullie delen.
In mijn optiek is de overname positief voor:
1. de mensen die (veel) meer dan de 15% hadden betaald aan Vendoplan
2. de mensen van wie de bestelde keuken klaar is een geleverd kan worden (als dit inderdaad zo is)

Voor iedereen die 15% of minder heeft aanbetaald is dit slecht nieuws! Waarom? Omdat wanneer Vendoplan failliet was gegaan en Bruynzeel niet de orderportefeuille zou hebben overgenomen iedereen een brief zou krijgen waarmee 15% "korting" kon worden bedongen bij elk willekeurig andere bij CBW aangesloten keukenwinkel. Nu wordt de indruk gewekt dat deze korting alleen gekregen kan worden bij Bruynzeel keukens. Dit is nog al een inperking van je mogelijkheden.

Ik ben benieuwd of het echt zo is dat die 'korting' alleen geld bij Bruynzeel of dat we alsnog ook een brief van het CBW kunnen krijgen zodat we meer keuze (=onderhandelings) mogelijkheden hebben.
Ben dan ook vast van plan om daar morgen een telefoontje aan te gaan wagen.

ook wil ik graag weten hoe het nu zit met de eerder afgesloten koopovereenkomst. Als deze nog bij Vendoplan zit (wat ik denk) dan lijkt het mij voor iedereen verstandig om zich als gedupeerde te melden bij de curator als je dit al niet had gedaan. Is er iemand die al weet hoe dit zit?

Zodra ik meer weet zal ik het laten weten.

verkoper02
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 sep 2008 14:27

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door verkoper02 »

Kijk dat bedoel nou, personen als pfffff zijn dus juist de forumgangers die absoluut olie op een vuurtje gooien.

Kijk pfffff, ten eerste weet jij niet voor welke parochie ik preek, ten tweede weet jij helemaal niet hoe Bruynzeel met de zaken omgaat.
laat de klant nou eerst zelf maar eens ondervinden hoe het afgehandeld wordt.

Kijk ik heb totaal geen belang meer in deze zaak, het enigste wat ik niet hoop voor de gedupeerden hier is dat ze bij jouw parochie komen pfffff.
Ze hebben al genoeg ellende gehad.

Als je nou openheid van zaken geeft over wat bijvoorbeeld wel jouw belang is in deze zaak, of voor welke parochie je staat, Dit is al een aantal keren door gedupeerden gevraag, maar daar geef je geen antwoord op.
Je bent niet geloofwaardig, maar dat heb je vast wel door.

Gedupeerden, denk aan jezelf en laat je niet misleiden door forumgebruikers als pfffff. Luister eerst eens wat Bruynzeel en/of de curator te bieden hebben. Laat je bijstaan door een juridische partij.

amanda2312
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:51

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door amanda2312 »

't wordt steeds gezelliger hier! :lol: :P

Ruudje8
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2008 18:21

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Ruudje8 »

@mikedh: Zou je dat ook zwart op wit kunnen krijgen dat ze juridisch gezien een zelfde c.q. vergelijkbare keuken moeten aanbieden voor de zelfde kosten?

@Iedereen: Laten we allemaal afwachten wat de uitkomst is.. Ik ga zo het nu staat vrijdag voor een gesprek naar de Bruynzeel vestiging in Groningen en zal jullie de uitkomst wel laten weten... Tot dan weten we niet wat ze willen en wat er precies mogelijk is... Ikzelf ben iemand die alleen maar 15% heeft aanbetaald en dat kan ik ergens anders ook als korting krijgen via het CBW dus als het me bij Bruynzeel niet bevalt qua wat ze kunnen leveren ga ik naar een ander!
Laatst gewijzigd door Ruudje8 op 08 okt 2008 19:19, 1 keer totaal gewijzigd.

Hanneke5
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 sep 2008 16:12

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Hanneke5 »

Hou toch eens op met dat negatieve gedoe.. We hebben net een brief gehad, en verder is er nog niks bekend. Hoe maak je mensen gek die al hun spaargeld in een keuken hebben gestopt..?!!

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het gesprek bij Bruynzeel!

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 13 feb 2010 12:24, 1 keer totaal gewijzigd.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Tja keukenklepper, hier ben ik het grondig mee eens.

En pffff weet de waarheid altijd zo ondiplomatiek en ongenuanceerd uit te drukken. Deze "recht door zee"-antwoorden is niet iedereen van gediend, blijkt wel.........

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Eek »

Ik sluit mij ook geheel bij Klepper aan en alle mensen die hier de loftrompet luiden zullen zien dat zowel Klepper,Pfffff als ondergetekende gelijk zullen krijgen er word GEEN vendoplan keuken uitgeleverd, alles zal opnieuw uitgekozen moeten worden en de prijs zal ongetwijfeld hoger uitvallen.
Ook zal de korting lager uitvallen, bij Bruynzeel is het normaal te onderhandelen en te werken met kortingen tot 40% a 50% (zie de posters in de verschillende filialen, Bruynsale,24 uurs acties etc etc...). Eigenlijk komt het erop neer dat Bruynzeel de klantenlijst over koopt van de curator en u als consument verplicht bent met Bruynzeel in zee te gaan,omdat zij voor keiharde euros die lijst hebben gekocht, niets mis mee en gewoon commercie, maar als consumenetn hier halleluja gaan roepen omdat ze denken dat ze gered zijn hebben ze het mis.
Voor Bruynzeel is het een goede,snelle manier om de omzet op te krikken.

ilse30
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 sep 2008 20:04

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door ilse30 »

[quote]

Ik wil de keuken annuleren, kan dit?
• U wordt door Bruynzeel Keukens gebeld om een afspraak te maken. Als u na het gesprek in de winkel de keuken nog steeds wil annuleren dan respecteren wij dat

Wel bijzonder dat het laatste zinnetje niet meer op de website van bruynzeel te lezen is!!

Als Bruynzeel keukens niks kan leveren wat bij Vendoplan besteld is, is er gewoon sprake van contractbreuk, want ik heb geen bruynzeel keuken besteld! Dan zit er maar 1 ding op, geld teruggeven en wegwezen.

9876
Berichten: 29
Lid geworden op: 15 apr 2007 22:17

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door 9876 »

Eerst gaan klagen dat vendoplan failliet is, dat aanbetalingen verloren zijn en de keuken niet wordt geleverd.

Nu is er een oplossing en weer is het niet goed voor zowel een aantal vendoplanklanten en vaste forumgasten. Ik zou bijna tegen Bruynzeel willen zeggen om hun aanbod in te trekken en de vendoplanners maar aan hun lot over te laten.

Als alle keukenspecialisten, pff, eeks, kleppers zo begaan waren met (potentiele) keukenkopers en gedupeerde vendoplankopers, hadden ze via dit forum gedupeerden al rechtstreeks kunnen benaderen en kunnen helpen. Maar nee, dat doen ze niet.

Bruynzeel zal vast wel verdienen op de orderportefeuille, maar feit blijft dat aanbetalingen tot 100% gewoon gerespecteerd worden. Beter iets dan niets lijkt me of kunnen de keukenspecialisten op dit forum met een beter bod komen?

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Als alle keukenspecialisten, pff, eeks, kleppers zo begaan waren met (potentiele) keukenkopers en gedupeerde vendoplankopers, hadden ze via dit forum gedupeerden al rechtstreeks kunnen benaderen en kunnen helpen. Maar nee, dat doen ze niet.
Opdrachten via dit forum "binnenhalen" is niet de doelstelling van de meeste keukenspecialisten alhier; wel het juist informeren van consumenten om de naam van de keukenmarkt uit het slop te halen...
Bovendien wordt iedere poging gezien als reclame en dusdanig ook bekritiseerd, en zitten de zelfstandigen, eerlijkgezegd, niet te wachten op een keuken van een vendoplan- of keukenluxx- gedupeerde, omdat zij zich, meestal, in een ander marktsegment bevinden, of het (helaas voor de gedupeerden) al druk genoeg hebben zonder de keukens als 2e keus-leverancier te gaan leveren. (is niet grof bedoeld, is gewoon eerlijk.....)


In mijn familie zitten ook al gedupeerden (in de start van deze topic al uitgelegd), deze help ik met alle mogelijke inspanning, zodat zij de keuken op tijd hebben staan; tegen een lagere prijs als gekocht bij Vendoplan minus de aanbetaling, ik ben er van overtuigd dat andere gedupeerden dit in hun eigen regio ook kunnen bewerkstelligen
Bruynzeel zal vast wel verdienen op de orderportefeuille, maar feit blijft dat aanbetalingen tot 100% gewoon gerespecteerd worden.
Volgens mij is dit geen feit, maar voorlopig nog een aanname.

De tijd zal het leren..........

mikedh
Berichten: 34
Lid geworden op: 01 sep 2008 11:08

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door mikedh »

@alle 'keukenspecialisten':
Als gedupeerde zit ik niet te wachten op adviezen en meningen van de zelfsbenoemde keukenspecialisten. Ik wil hier juist informatie delen met andere gedupeerden en op die manier te weten wat we allemaal weten te bereiken in de naloop van het Vendoplan-faillissement.
De meeste keukenspecialisten weten nu juist de jubelstemming om zeep te helpen, al dan niet om Bruynzeel in een slecht daglicht te zetten.
Laat ons er lekker zelf achterkomen en wie weet valt het allemaal mee ten opzichte van het zware weer dat de keukenspecialisten ons tie nu toe doen willen geloven,

mikedh
Berichten: 34
Lid geworden op: 01 sep 2008 11:08

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door mikedh »

@Ruudje8:Helaas heb ik het niet zwart op wit dat een gelijkende keuken voor hetzelfde bedrag. Het is mij telefonisch verteld door de secretaresse van Tilman en door het CBW. Nu vroeg ik me af of Bruynzeel zelf al een afspraak met je gemaakt heef of dat je het zelf geregeld hebt?
groet Michael

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

De meeste keukenspecialisten weten nu juist de jubelstemming om zeep te helpen, al dan niet om Bruynzeel in een slecht daglicht te zetten.
Neen, we pogen u enkel te voorzien in het advies; "Juich niet te vroeg" en "zijt voorzichtig"

Uiteraard heeft Bruynzeel de orderportefeuille niet uit barmhartigheid overgenomen, maar als dit voor vele mensen soelaas biedt zal iedere keukenfanaat hier blij mee zijn.

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 13 feb 2010 12:24, 2 keer totaal gewijzigd.

Gesloten