LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VENDOPLAN keukens

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 21 okt 2008 00:43, 1 keer totaal gewijzigd.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Als alle keukenspecialisten, pff, eeks, kleppers zo begaan waren met (potentiele) keukenkopers en gedupeerde vendoplankopers, hadden ze via dit forum gedupeerden al rechtstreeks kunnen benaderen en kunnen helpen. Maar nee, dat doen ze niet.
@9876

Persoonlijk had ik deze mensen best willen helpen, alleen zit ik niet in keukens, tsja, dan gaat die vlieger in ieder geval niet op.

Dat jezelf gigantisch gefrustreerd bent, blijkt wel uit jouw uitspraak dat je Bruynzeel wilt adviseren om zich terug te trekken. Nee, dat noem ik nou meelevend.

En stel dat 1 van de genoemde namen wel de klanten geholpen had, dan had de klant nu 2 keukens; 1 uit de failliete boel (en dus nu overgenomen door Bruynzeel) en 1 andere keuken. Zijn ze dan geholpen, dacht het niet.

Dus als je wilt gaan schreeuwen, prima, maar denk dan even een paar keer na voor je onzin gaat roepen. En deze onzin is misschien volgens jou slimme praat, maar voor mij is het gewoon onzin!

En nu even voor alle gedupeerde; gefeliciteerd met de oplossing.

KS

16again
Berichten: 16397
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door 16again »

Voor klanten die al geheel hadden betaald kan overname door Bruynzeel een uitkomst zijn: Tegen bescheiden bijbetaling hebben ze nu tenminste een keuken.

Voor klanten die 15% aanbetaald hebben is er eigenlijk geen voordeel. Ruim 6 weken hebben ze moeten wachten, uiteindelijk is hun alleen de mogelijkheid ontnomen om zelf een winkel te kiezen, waar ze 15% "CBW korting" krijgen.

mikedh
Berichten: 34
Lid geworden op: 01 sep 2008 11:08

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door mikedh »

Inderdaad zal het voor de 15% aanbetaalden misschien niet de ideale oplossing zijn. Dat moet blijken tijdens het gesprek bij Bruynzeel, maar voor ons kan het de oplossing, daar wij meer aanbetaald hebben.

Zijn er nog meer mensen die al gebeld zijn? Of heeft iemand hier al het heft in eigen hand genomen?

groet Michael

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

mensen, kijk nog even naar het forum-overzicht

-----------
Keukens
Goede of slechte ervaringen met keukens. Geef hier uw mening.
-----------

ERVARINGEN! Die plaats ik hier, net als mede gedupeerden. Wil iedereen met doemscenarios lekker op een ander forum gaan spelen, please?

Mijn ervaring met Bruynzeel tot nu toe is aardig verwarrend, ze geven verschillende info maar zonder zekerheden. Eerst werd me verteld dat ze ook de boedel hadden overgenomen. Toen ik melde dat ik dan mijn fornuis ging ophalen, moest ik worden terug gebeld door iemand van de juridische afdeling. Deze vertelde me dat mij iets te rooskleurig was verteld over de boedel, maar dat Bruynzeel daar dus niets van heeft overgenomen, en ik dus geen aanspraak mag maken op het fornuis wat nog steeds klaarstaat. Wel had ik recht op de aanbetaling, (en nu komt het) ik mag ook annuleren en dan krijg ik mijn geld terug. Ze haaste zich direct te zeggen dat ze daar nu niet toe in staat was, en ik zou terug gebeld worden door weer iemand anders.

Ik kan bijna niet geloven dat ze mijn geld teruggeven, maar zo is het me verteld. Maar dan wel na annulering, ik moest dan even langs de winkel, als me dan de keuken niet bevalt kreeg ik mijn aanbetaling terug. Wie heeft nog meer dezelfde info ontvangen? Tot nu toe ben ik niet terug gebeld.

16again
Berichten: 16397
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door 16again »

Geld teruggeven, is dat na aftrek van annuleringskosten???

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

We komen net terug van Bruynzeel. Wat een desillusie, we zijn ons geld gewoon kwijt!

Gisteren heb ik gesproken met Bruynzeel en is me verteld dat ik bij een vestiging in de buurt een keuken kon uitzoeken. Dus wij de zaak binnen gestapt en de brief laten zien over Vendoplan. Een grote fout bleek. De bedrijfsleider stapte gelijk tussen en verzocht ons het pand te verlaten. We moeten bericht van Bruynzeel afwachten, anders mag je niet de winkel binnen. Letterlijk werd tegen me gezegd dat we een bruto prijs krijgen voorgeschoteld omdat ze nu nog niet weten hoeveel korting (aanbetaling) eraf moet.

Ik ben ontzettend boos en wil iedereen hiermee waarschuwen. Laat niet de brief zien van Bruynzeel, maar zoek je keuken uit en onderhandel over de prijs. Het kan zijn dat je dan nog goedkoper uit bent dan met de brief. We gaan binnenkort een andere vestiging bezoeken, zonder brief dus.

Hanneke5
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 sep 2008 16:12

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Hanneke5 »

We moeten bericht van Bruynzeel afwachten, anders mag je niet de winkel binnen.
We hebben toch allemaal een brief van Bruynzeel gehad?
Ik snap het niet meer :cry:

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

ik snap het ook niet meer, Hanneke.

Het hoofdkantoor van Bruynzeel (overigens heel behulpzaam en aardig) vond het ook vreemd dat we niet geholpen werden in de winkel en dat was niet de bedoeling. Maar daar koop ik niets voor. De winkel wilde ons niet helpen, en voordat we konden laten zien hoeveel we hebben aanbetaald, krijgen we alleen de bruto prijs. We werden gewoon als klant geweigerd omdat we ons kenbaar maakten als Vendoplan kopers.

Volgens het hoofdkantoor moeten we een telefoontje afwachten, waarna we verder worden geholpen en ook dit soort dingen opgelost zou worden. Wat kan ik daar nog van verwachten na deze ervaring? Het is me nu wel duidelijk gemaakt door die manager van Bruynzeel in de Megastores Den Haag, dat we niet de prijs krijgen die andere klanten wel krijgen. Iedereen, laat een dubbele prijs maken! 1 voor Vendoplan en 1 zonder! Dat doet Bruynzeel namelijk ook!!!!!!!!!

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Eek »

Lees eens paar berichten terug, waarin o.a. ik al aangaf dat het eigen personeel weinig tot niets weet en je gewoon een sigaar uit eigen doos krijgt, niet negatief geklets van de diverse vaste gasten van dit forum, wij hebben al vaker met dit bijltje gehakt en weten waar de spaanders vallen...

jgk
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 sep 2008 20:45

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door jgk »

heb ook geprobeerd in groningen een afspraak te maken....
Ze wisten er wel van maar ik moest afwachten totdat ik gebeld zou worden door een callcenter voor het maken van een afspraak...

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 13 feb 2010 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door maxx »

Schandalig, een kans om de keukenhandel in een beter daglicht te zetten wordt weer om zeep geholpen.

Mensen, ik geloof dat Klepper groot gelijk heeft het als hij duidelijk maakt dat jullie loslopend wild zijn. Waarom eerst een uitnodiging van een callcenter afwachten? Ze stellen jullie op in rijen van 3 voor het vuurpeleton.

Gewoon niets zeggen over V&D, keuken onderhandelen en dan pas de aap uit de mouw laten komen. Ik ben alleen bang dat ze de keuken nooit zullen meegeven. Grootmoedig gebaar van Bruynzeel om de slachtoffers te "helpen". :cry: Gewoon weer een Fataal Morgana.

Neem vooral nu de tijd om de aanbieding in te schatten voor wat deze echt is. Omdat de wanhoop groot is zal je eerder toehappen bij een slecht aanbod, hier wordt op gerekend door jullie "redder".

Neem de Bruynzeelaanbieding mee en loop daarmee ook een andere winkel binnen.

Dus, Klepper is zo gek nog niet, ook al klinkt zijn bericht niet zoals je graag zou willen.

MVG

Emgee
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 mar 2008 19:57

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Emgee »

In eerste instantie was ik vrij negatief over de overname, zie hierover ook mijn eerdere posts. Het komt er kort gezegd op neer dat ik uit de berichtgeving van Bruynzeel opmaakte dat zij alleen de orderportefeuille hebben overgenomen en niet de verkoopovereenkomst.
Maarrrrr ik heb vandaag gebeld met Bruynzeel om te vragen met wie ik momenteel een verkoopovereenkomst heb en op die vraag kreeg ik te horen dat dat nu met Bruynzeel is. Waarop ik heb gezegd dat het dus mogelijk is om de overeenkomst te annuleren en mijn geld terug te krijgen en dit werd bevestigend beantwoord!!!

je kunt dus gewoon je geld terug krijgen! Het is uiteraard eerst zien dan geloven, maar het stemt mij in ieder geval wat positiever dan ik in eerste instantie was. Wel denk ik dat ze zullen proberen om je niet eerder te laten ontbinden dan dat je voor een afspraak bent langs geweest. Dat wordt leuk onderhandelen, als je niet tot een overeenkomsst komt krijg je geld van Bruynzeel :).

Om op een eerdere vraag van iemand terug te komen, als je de verkoop annuleert heb je recht op het gehele bedrag dat je reeds hebt aanbetaald. Bruynzeel kan immers de eerder aangegane overeenkomst niet nakomen, omdat niet de keuken geleverd kan worden die jij hebt besteld.

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 21 okt 2008 00:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Emgee
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 mar 2008 19:57

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Emgee »

@pfffff: als je laatste bericht gericht is op mijn reactie, dan heb ik hierop de volgende reactie:
Ik begrijp dat een keukenzaak waar ik nooit eerder ben geweest nooit zomaar zijn 15% marge in zal leveren. Alleen als Bruynzeel de verkoopovereenkomsten van Vendoplan heeft overgenomen dan moeten ze wel het geld dat jij aanbetaald hebt terugbetalen als de koopovereenkomst wordt ontbonden. Dat staat namelijk in de wet. Bruynzeel heeft dus weinig te willen in dit geval

Ruudje8
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2008 18:21

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Ruudje8 »

Gisterochtend met het CBW gebeld en ben achter het volgende gekomen.
Bruynzeel moet de zelfde keuken leveren als dat jij met Vendoplan ben overeengekomen in de overeenkomst. Kunnen ze dit niet dan kun je onder de overeenkomst af en krijg je een eventuele aanbetaling terug gestort (dus dan niet via CBW). Juridische gezien neemt Bruynzeel gewoon alle rechten en plichten over van Vendoplan.. Dus je hoeft ook niks extra's te betalen want je bent in de overeenkomst een afspraak aangegaan voor een bepaalde prijs...

mikedh
Berichten: 34
Lid geworden op: 01 sep 2008 11:08

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door mikedh »

Dat is mij ook verteld door het CWB en door de secretaresse van de curator. Laten we hopen dat het ook echt zo is, al lijtk het me wel zo dat Bruynzeel alles eraan zal doen om meer uit de deal te halen (ook wle logisch, commercieel gezien).

@Ruudje8: Je had vandaag toch al de afspraak bij Bruynzeel?

Bard123
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 sep 2008 21:39

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Bard123 »

Dat klinkt erg positief. Niet te rijmen met de aktie van de locale Bruynzeel manager, maar misschien was hij (of ik) toch niet volledig op de hoogte van de gang van zaken. Ben erg benieuwd naar verdere berichten.

Ruudje8
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2008 18:21

Re: VENDOPLAN keukens

Ongelezen bericht door Ruudje8 »

Ja klopt... vanmiddag dus ben benieuwd!

Gesloten