LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bezwaarschrift voor EPD registratie

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
saer
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 nov 2008 22:19

bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door saer »

Het gaat om het bezwaar maken voor uit uitwisselen van onze medische gegevens via het EPD.
Wij willen hier tegen bezwaar maken maar nu ben ik volgens hun verplicht om voor onze 2 kinderen die nog geen 16 jaar oud zijn een uittreksel uit het geboorteregister mee te sturen die niet ouder is dan 3 maanden, nu is dat voor onze gemeente 2 x 10,80 = 21,60 dat is toch gekkewerk, dat wij voor die kosten moeten opdraaien. We zijn ook erg nieuwsgierig of er meer van deze klachten bij jullie zijn binnengekomen?

neeroeter
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 nov 2008 09:08

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door neeroeter »

@De redactie en geinteresseerden:

Op tweakers.net zijn er nav dit bericht ong. veel reacties binnen gekomen. Sommige positief, erg erg veel negatief of iig met veel twijfels.De reacties zijn op tweakers afkomstig van IT-mensen, maar ook van werkers in de gezondheidszorg, verder van uiteraard "gewoon geinteresseerden"....
De kosten die de burger moet maken, via de uittreksels voor kinderen is al 1 van de egernissen. Een volgende is het feit dat je uberhaupt al een kopie van een legitimatiebewijs moet meesturen. Het is de vraag of dit wel mag/moet van de wet. Daarnaast is het fraude-gevoelig om via de post iets kostbaars op te sturen.
Er zijn meer punten: de brief van de minister is als reclame-drukwerk in de brievenbus gegooid, ook hier kan het een en ander fout gaan.
De IT mensen op tweakers kunnen ook een duit in het zakje doen waar het gaat om de veiligheid van dit systeem als geheel.

Link:
http://tweakers.net/nieuws/56728/huisar ... ssier.html

frenkievee
Berichten: 284
Lid geworden op: 20 jun 2007 16:19

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door frenkievee »

Vanmorgen was er op radio-1 een onderwerp over het EDP. Hieruit kwam naar voren dat de beveiliging van de computers in de ziekenhuizen zeer veel te wensen overlaat. Hele afdelingen die over hetzelfde gebruikersprofiel en wachtwoord beschikken, computers die onbeheerd aangelaten worden, zodat derden daar redelijk gemakkelijk bij kunnen en meer.
Ook werd er door RTV West naar een 8-tal ziekenhuizen gebeld, waarbij de verslaggever zich voordeed als co-assistent van een ziekenhuis. Van de 8 stuurden er 6 zonder verdere vragen, diverse medische gegevens per fax naar de veslaggever toe...

En dan moeten wij vertrouwen hebben in het EDP?

Laat ze eerst de procedures rondom de huidige systemen goed dichtgetimmerd hebben en dan nog eens proberen het EDP bij de mensen binnen te krijgen.

R.S. Maas
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 nov 2008 11:24

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door R.S. Maas »

Het voorstel EPD is nog niet door de kamer of we moeten al veel moeite doen om niet in HET systeem terecht te komen.
Voor 15 december formulieren invullen, extra formulieren downloaden, paspoort kopieren en naar de burgelijke stand om kopieen uit het geboorteregister te kopen.
Dit kost mij met 2 kleine kinderen 20 euro. Ik word door de overheid dus op extra kosten gejaagd, alleen maar om aan te geven dat ik iets NIET wil. (Waarom kan ik trouwens niet zelf een kopie maken van het geboorteuittreksel dat je bij geboorte krijgt, geboorte gegevens kunnen toch niet verouderd zijn??). Eigenlijk toch schandalig!

saer
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 nov 2008 22:19

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door saer »

Het is wel goed om te lezen dat er veel reacties zijn op de EPD, maar ik lees nergens of er ook een oplossing voor is, want het is natuurlijk wel zo als je het bezwaarschrift niet opstuurt dat je dan automatisch JA zegt hiertegen. En als je het wel indiend maar zonder uittreksels e.d. of het dan geldig is. Nu kun je het wel bij de EPD gaan vragen, maar die praten natuurlijk alleen in hun voordeel en zal het antwoord zijn dat je het op moet sturen. Dus eigenlijk wil ik weten WAT NU TE DOEN !!!!

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Wat jij zegt, klopt helemaal.

Mensen realiseren het zich niet, maar ze gooien de ongeopende envelop gewoon bij het oud papier, en ze zijn daarmee in de veronderstelling, dat ze er dan niet aan meedoen.

Mis, helemaal mis. Nu hebben ze het weggegooid, willen ze er niets mee te maken hebben, en nu worden hun gegevens TOCH opgenomen.

Overigens is het ook een misverstand, dat er 1 centraal register komt. Nee, er zijn categorieën, die toegang kunnen krijgen tot verschillende registers, die dus op de plaats blijven waar ze nu zijn.

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Er zijn meer punten: de brief van de minister is als reclame-drukwerk in de brievenbus gegooid, ook hier kan het een en ander fout gaan.
klopt, ik heb in een groepje struiken bij mij in de buurt een behoorlijke stapel van die enveloppen zien liggen, dus een grote groep mensen in deze buurt heeft het formulier niet eens ontvangen.

Het lijkt me sterk dat dit nou net de enige wijk is waar dat gebeurd is.

Er deugt kortom geen hout van het ongeadresseerd verspreiden, alleen om een paar centen te besparen op de verspreiding ervan.

Angelique van Iperen
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 nov 2008 17:19

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door Angelique van Iperen »

Recent kreeg ik de folder over het Elektronisch Patiëntendossier met bezwaarformulier toegestuurd van het Ministerie van VWS.
De tweede kamer is gevallen over het feit dat minister Klink dit al heeft gedaan zonder dat de 2e en daarna 1e kamer hierover gedebatteerd hebben. Je kan ertegen in bezwaar gaan en later je bezwaar dmv een ander formulier dat je kan downloaden intrekken.

Het feit dat ik het formulier met info al toegestuurd kreeg voordat er een democratisch besluit is genomen en goedgekeurd vind ik op zich al bezwaarlijk. Deze minister drukt zijn plan erdoor op basis van het feit dat de meerderheid de moeite niet zal nemen om in bezwaar te gaan. Ik wil niet 'fals gebruikt' worden voor plannen die eerst nog door de beide kamers moeten worden goedgekeurd. Dat neigt m.i. naar manipulatie.

Daarnaast vind ik het inhoudelijk bezwaarlijk:
1. dat een andere dokterspost, specialist of apotheek waar ik wellicht in de toekomst kom mijn gegevens kan gebruiken voor eigen doeleinden of onderzoek;
2. dat de betreffende zorgverlener deelgenoot wordt van gegevens die niets met de relevante hulpvraag te maken hebben. Deze gegevens kunnen b.v. wel een beeld scheppen van wie ik ooit was maar niet meer ben of wil zijn en waarvan ik niet wil dat die gegevens een rol spelen bij de relevante hulpvraag.

Misschien zie ik spoken maar zolang er berichten in de media komen over slecht automatiseringsbeleid in ziekenhuizen geloof ik dat het beter is om toch maar even de moeite te nemen om in bezwaar te gaan.

Je kan zelf wel inzien wie er in je dossier heeft gekeken maar dan is het kwaad al gebeurd.

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Ik heb van iemand die beroepsmatig toegang heeft tot deze gegevens, gehoord dat je niet echt bang hoeft te zijn dat gegevens zomaar worden geraadpleegd. Een zoek-actie zal dan ook altijd gekoppeld worden aan een medicijn-aanvraag, of gerichte aanvraag.

Het raadplegen van gegevens (zomaar), dat kan dus ontdekt worden, en medewerkers van ziekenhuizen, apothekers en huisartsenposten zullen er wel voor waken om dat zomaar te doen, omdat ze erop zullen worden aangesproken.

Angelique van Iperen
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 nov 2008 17:19

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door Angelique van Iperen »

Heb net de envelop met het bezwaarformulier en een kopie van mijn pasport op de bus gegooid. Voel me nu een stuk beter, ben ieder geval van dat onbestendige gevoel af dat ik gedwongen iets door mijn strot gedrukt krijg. Had er als kind al een hekel aan als ze weer met een hap voor mijn mond de spruitjes naar binnen probeerden te voeren die ik later als volwassene zelf wel lekker ben gaan vinden.

http://nl.youtube.com/watch?v=RNJl9EEcsoE

Kreeg bovenstaand filmpje toegestuurd en dat gaf mij zo'n geweldige eye-opener. Griezelig eng en laat de uitkomst zien waar ik in feite angst voor heb.

Ik voel er helemaal niets voor om anderen te overtuigen maar ik doe hier vooralsnog niet aan mee.

chicky252
Berichten: 125
Lid geworden op: 30 okt 2006 04:52

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door chicky252 »

@Angeliqeu ,

Iid ik heb het filmpje ook gezien , en het is komisch maar tegelijker tijd griezelig.
Ik sluit me volledig bij jou aan , zover zie ik het ook nog weleens komen hier .
Tis toch gewoon van de zotte , hoe krijgen ze het in vredesnaam verzonnen , toch maar weer eens , die dapo's in de regering .

hauwert
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:47

Re: bezwaarschrift voor EPD registratie

Ongelezen bericht door hauwert »

Ja ook het filmpje op Youtube bekeken, DOODENG!
Wat mij ergerde over het EPD is:
gericht aan de bewoners van dit adres (ik woon alleen);
het bezwaar maken met een kopie van paspoort, zeer link en fraudegevoelig;
gestolen identiteiten zijn aan de orde van de dag;
de minister werkt dit in de hand;
ik zou graag willen weten wat collega Donner van deze gang van zaken vindt;
Mijn conclusie is daarom dat, in een brief gericht aan niemand kan nooit worden geëist, dat die niemand zich met een kopielegitimatiebewijs identificeert.
Dit is een zeer kromme en niet-wettige werkwijze.
Ik hoop eigenlijk dat Radar via deze redenering namens iedereen bezwaar maakt. :evil:

Gesloten