LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Marjolijn Houwing
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:41

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Marjolijn Houwing »

Hallo,
Ik heb ook stage gelopen op het nop en vrijwillegerswerk gedaan.
Aan mevrouw/meneer Hout u kunt het beste op kantoordagen bellen naar het nop(nr staat op de site) u krijgt dan een mevrouw aan de lijn. Deze mevrouw kan u vertellen( aan de hand van uw contractnr.) of uw vogel nog leeft. Als uw vogel eventueel te overleden kunnen ze dit altijd zien. Een vogel die binnen komt word altijd gechipt door de dierenarts. Deze chip word gekoppeld aan uw gegevens. Als een vogel komt te overlijden lezen ze zijn chip af, schrijven dit op en geven het door aan de administratie. Als uw vogel gewoon nog leeft dan zullen ze waarschijnlijk zeggen waar hij zit. Wat betreft het terug krijgen van een vogel kan ik geen uitspraak over doen. Daar kunt u denk ik ook het beste mee naar het park bellen en vragen naar een leiding gevende van het park. Ik hoop u een beetje mee geholpen te hebben.

Wat betreft Picolientje, ik denk dat we hier zelf met een kind hebben te maken met veel frustraties. Gezien de reacties

controverse
Berichten: 37
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:33

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door controverse »

@Griphuz,

Bespaar je de moeite. Dat mail-adres ga je nooit krijgen. Net zomin als de "bewijzen".

arduinna
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door arduinna »

@ grihuz : Hulde !
Veel wijze woorden van uw kant.
Alleen vind ik het houden van exotische huisdieren niet acceptabel, mijns inziens veroorzaakt dat ( te ) veel dierenleed

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

en nogmaals ik vind het niet goed van radar wat ze gedaan hebben
dit is de reaktie die je dan krijgt
mensen zijn bezorgt om hun dier
ik zou ook dood ziek worden als mijn vogel der zat
en ik zou ook denken wil hem terug
maar nogmaals die vrijwilligers doen goed werk zeg ik niks van ik ben blij dat ze der zijn
en radar zegt ook als je wat wil weten stuur een email maar daar hoor je ook niks van
dus mensen hangen tussen wal en schip en doen geen oog dicht vanavond
wat fout is

maar mij gaat het er gewoon om
dat tony fout zit en fout doet en allen mensen die hem kennen gooien dat hier ook naar voren
en terecht iedereen is vrij van menigsuiting
en die keren dat ik de kans krijg mensen wakker te schudden doe ik dat ook en blijf ik doen
ik ben dierenvriend en als je zegt ik ga voor dieren zorgen moet je dat ook doen
maar niet je zakken vullen met een ander zen leed
want geloof me een papegaai is een familie lid als je die echt weg moet doen ongeacht of hij gemeen is of niet dat doet pijn altijd

van Hout
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:35

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door van Hout »

beste griphuz

bedank voor de tips.
We zijn meerdere malen terug geweest naar het park, ik woon immers in veldhoven, maar we konden hem steeds niet vinden. en als we vroegen waar hij zou kunnen zijn krijg je een vaag antwoord: hij zal wel in die kooi daar zitten waar er nog 10 inzitten. Heel behulpzaam zijn ze dus niet voor hun 'klanten'.

pipelski
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:21

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door pipelski »

In zomer 2008 zijn wij met onze zieke papegaai bij de dierenarts in de NOP geweest. Ik vond haar een opvallend kundige dierenarts, en ze ging ook erg leuk met onze Rocco om. Ook was ze er binnen de kortste keren achter wat onze papegaai mankeerde, mede door de goede apparatuur. Onze dierenarts thuis had al gezegd dat hij niets meer kon doen, ook wist hij niet wat Rocco mankeerde. De dierenarts in Veldhoven zei dat het een dubbeltje op zijn kant was. Rocco heeft het helaas niet gehaald.
In september heeft mijn vriend onze andere papegaai Rico naar Veldhoven moeten brengen, omdat ik duivenmelkerslongen had gekregen, in mijn geval niet van duiven maar van onze papegaaien.
Ik weet al vanaf april dit jaar dat ik deze ziekte heb, maar kon geen afscheid nemen van mijn papegaaien: Ze hebben de hele zomer buiten gestaan en 's nachts in een hok. Toen Rocco ziek werd heb ik hem nog verzorgd met als gevolg dat ik weer een opleving van de ziekte kreeg. Toen zat Rico alleen, ik kon niet meer bij hem, en ook de winter kwam er aan. De oplossing was dus dat hij naar Veldhoven ging.
Mijn vriend en een goeie vriendin zijn eerst gaan kijken en kwamen heel enthousiast terug. Ikzelf kon niet mee ivm die ziekte.
Toen kwam de dag dat Rico naar Veldhoven ging, ik kon er weer niet bij zijn. Weer enthousiaste verhalen van hoe goed de papegaaien daar zaten. Ik bel elke week om te vragen hoe het gaat, inderdaad het standaardverhaal wat je hoort. Toch kan ik me niet voorstellen dat het zo slecht is als Radar vertelt: De dode vogels kunnen overal wel gefotografeerd zijn. Hebben we ons dan zo vergist in ons gevoel? Mensen die vaak in het park komen hebben toch ook een goed gevoel erover?
Waarom zouden ze ons niet laten weten dat je papegaai is overleden? Ik lees hier toch dat er mensen zijn die ze het wél laten weten? Waarom de ene wel en de andere niet? Dat klopt gewoon niet.
Ik denk dat de NOP het ons zeker zal laten weten als onze papegaai eventueel overleden is.
Ik zou het wel erg fijn vinden als er aan de telefoon ooit eens iets persoonlijks over je papegaai gezegd werd, dat zou al veel mensen geruststellen denk ik.
Eigenlijk wil ik zeggen dat ik me niet kan voorstellen dat het zo slecht is bij de NOP als Radar zegt omdat zo'n geweldige dierenarts daar dan toch niet zou werken. En ook dat ons gevoel was dat het goed was daar.
Onze Rico zit in de winteropvang en ik hoop hem ooit nog eens te zien.

Marjolijn Houwing
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:41

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Marjolijn Houwing »

En aan mc.claud: De directeur is niet naar Suriname verhuist voor zijn "praktijken". Deze man woont gewoon in veldhoven. Ik weet niet waar u dat vandaan haalt.

jasper76
Berichten: 45
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jasper76 »

Beste Mc.Claud

--------------------------------------------------------------------------------

Maar ik bemerk wel dat er mensen zijn die het hoofdonderwerp uit het oog verliezen door mensen op hun denknivo aan te vallen of op de spelling te letten. Mensen die denken dat ze meer zijn dan een ander is niet erg, hoor......

Maar toch blijf ik het niet meeeens dat die man naar SURINAME verhuist om daar zijn praktijken verder uit te breiden met Toekans en andere exotische dieren ipv, zijn zaken hier uit het nieuws te houden en naar behoren te regelen.
Ik vind het spijtig te zien dat u zich zo druk maakt over uw kennis van topografie. Ik kan u in ieder geval vertellen dat Suriname in Zuid Amerika ligt :)

U geeft boven aan dat "die man" naar Suriname verhuist. Heeft u hier enige vorm va bewijs voor of is dit een hersenspinsel of iets van horen zeggen? Want daarvoor is gelukkig nog nooit iemand veroordeeld in dit land!

Kom met wat argumenten en bewijslast dan kunnen we tenminste een echt debat voeren.
Laatst gewijzigd door jasper76 op 12 jan 2009 23:56, 1 keer totaal gewijzigd.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

nee hoor marjolein ik ben 44

en jij verteld van hout nu precies het zelfde wat er aan de mensen word verteld als ze opbellen

het bekende verhaaltje waar het forum van vol staat

maar geeft niet hoor

en als je der heen gaat is er niemand die met chip lezer kan omgaan?
das aanzetten en over vogel gaan woow das moeilijk iddd

of hij is dood

PeCe
Berichten: 23
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door PeCe »

Met wat goed knip en plak werk, wat cijfers kan ik doen lijken of zelfs het rode kruis een slechte organisatie is. Zeker weten dat ik een aantal rode kruis medewerkers uitspraken kan ontlokken. De goede berichten laat ik weg. Vervolgens wat incompleet (wel juist, maar je laat wat gegevens weg) cijfermateriaal en ik kom een eind.

Zoals het bij Radar werd gepresenteerd is het zeker schokkend. Maar ik heb ten zeerste mijn twijfels over de compleetheid. Basis van de berekeningen, papegaaien KUNNEN 60,80,100 worden, maar kijk eens naar de gemiddelde leeftijd dat ze THUIS bij eigenaren overlijden. Die leeftijd is beslist niet zo hoog. Daarnaast worden aga's niet zo oud als ara's, edelpapegaaien niet zo oud als amazones en parkieten/kanaries (die er ook zitten) meestal hebben die ook geen lang leven.

Ik ben zelf statisticus, hobby en voor mijn werk daarop aangenomen. Ik weet alles van manipuleren en voorstellen van cijfers. Ik heb ten zeerste mijn twijfels bij alle cijfers die door Tros Radar zijn genoemd. Wel was ik verbaast over de aantallen (zonder specificatie, dus de kans op appels en peren vergelijking is heel groot) die Tonnie van Meegen noemde.


Al met al een onvoldoende voorbereide en incomplete uitzending van Radar die er puur op uit was (en dat is dus gelukt) om sensatie te maken en kijkcijfers op te krikken. Enige voordeel kan zijn dat er iets meer openheid komt en dat mensen zich meer af gaan vragen
- of ze een papegaai toch zelf houden,
- in de handel (marktplaats e.d.) moeten doen, met het risico dat ze nog tig keer verkocht verhandeld word.
- naar een stichting als Vrije Zeeuwse papegaai of zelfs SPPW moeten doen
- toch naar het NOP
- of anders .......

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

zo
Laatst gewijzigd door picolientje op 12 jan 2009 23:58, 1 keer totaal gewijzigd.

controverse
Berichten: 37
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:33

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door controverse »

Volgens mij kun je het NOP eigenlijk alleen verwijten dat ze hun administratie niet helemaal op orde hebben. Daardoor zijn ze ook niet in staat om mensen die bellen de juiste informatie te geven. Ook kunnen ze daardoor de aantijgingen van Radar niet weerleggen.

griphuz
Berichten: 14
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:05

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door griphuz »

@ Adruinna: Bedankt door de Hulde :)
Over het wel niet houden van exotische dieren kunnen we natuurlijk een hele discussie gaan voeren, maar ik ben bang dat dat teveel gaat afdwalen.
Wel wil ik zeggen dat ik veel mensen ken (zowel in de vogelwereld als bijvoorbeeld reptielen en vissen) die kweken met soms zeldzame exotische dieren en zo veel informatie vergaren over deze soorten, en ze in stand houden, terwijl ze in de natuur begreigd worden. Wel moet gezegd worden dat dit mensen zijn die hun hobby professioneel aanpakken.

@ van Hout:
Dat is inderdaad vervelend, maar door vele dergelijke vragen van bezoekers zien vrijwilligers zelf soms ook door de bomen het bos niet meer, en weten ze ook niet waar de vogel zit. Ik kan ook geen 10 grijze roodstaarten uit elkaar houden.
Ik hoop dat u hiervoor een beetje begrip kunt opbrengen en wat vertrouwen heeft in de administratie van de chips/vogels.

@ Picolien:
Ik was te laat, het email was al weg, sorry, mijn internetpagina ververst niet snel genoeg blijkbaar,....nog 1 poging misschien?

jasper76
Berichten: 45
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jasper76 »

Controverse: Radar heeft niet eens de ruimte gegeven om e.e.a. te weerleggen. Dat is he tprobleem juist. Er wordt gewezen met een beschuldigende vinger maar net als her in het forum zondr argumenten en bewijslast, geen hoor en wederhoor. Het is gewoonweg een lachertje.

Jetjes
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:54

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jetjes »

controverse jij zegt dat er geen papegaaien verhandelt worden. Nou ik heb het bewijs dat het wel is. Ik ben er met mijn zonneparkiet bij de dierenarts geweest omdat hij een buikscheur had. Ze zou hem opereren en mij laten weten hoe het met mijn vogel was. Je raad het al hij is tijdens de operatie gestorven. Een paar maanden later koop ik een nieuwe zonneparkiet in duitsland. Kom ik thuis met de zonneparkiet blijk ik mijn eigenste zonneparkiet weer terug gekocht te hebben. Ze hebben er wel een nieuw sexbewijs bij gedaan maar nu heb ik er 2 met hetzelfde ringnummer. Dat is wel heel toevallig of is het handel?
Laatst gewijzigd door Jetjes op 13 jan 2009 00:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Marjolijn Houwing
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:41

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Marjolijn Houwing »

Klopt het is het standaard verhaaltje. Maar deze mevrouw van de administratie komt verder ook niet in contact met de dieren. Die weet niet precies welk dier waar zit en hoe het ermee gaat. Er zijn ongeveer 2000 vogels in het park. En de dierverzorgers weten niet welke vogel nou bij wel chip nummer hoort. Op elke ronde zitten namelijk wel 100 a 200 papegaaien. En om die allemaal te gaan vangen om "even snel" een chip af te lezen, zodat je weet welke vogel het is. Is alleen maar veel stress voor zoon beestje. Daar krijg je dat verenplukken enz. vandaan. Die beesten moet je met een net vangen. Je kan dus niet zomaar even snel een papegaai vangen om te kijken welke chipnr hij heeft zodat een "klant" weet dat dat zijn vogel is.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Tros Radar, hoe kunnen jullie een éénzijdige uitzending over verwaarlozing van vogels in het opvangcentrum in Veldhoven. Als je over zo'n bezwarend onderwerp een uitzending maakt dan mag ik aannemen dat je toch ook wel onderzoek doet en bewijslast aanleverd?

Ik snap wel waarom die "douche" niet meer in de uitzending kwam en het telefoonpanel. Jullie hebben niets, maar dan ook helemaal niets uitgezocht en of onderbouwd. Je laat een 'specialist' een reactie geven terwijl die kerel zelf niet weet wat hij verteld en zichzelf ook nog eens tegenspreekt met eerdere uitlatingen van hem, een dierenarts die geld ruikt..... slecht hoor.

En waarom stellen jullie de directeur een aantal vragen maar willen jullie geen antwoorden aanhoren? Jullie laten deze man die er 24 uur per dag voor al deze vogels en overige dieren is niet eens uitpraten!! Wat is dit voor journalistiek? Er zijn daar een proffesor en een dierenarts aanwezig die alle vogels, zowel levend als ze binnenkomen op het park (gedumpd door die lieve mensen die gek werden van het gekrijs en de rotzooi die ze maken) maar ook als ze ziek zijn en/of sterven onderzoeken en de doodsoorzaak proberen vast te stellen en te registreren. Van deze mensen worden geen uitspraken getoond op TV.

De vrijwilligers en dhr van Meegen worden als slechte mensen, criminelen en slechte dierenverzorgers afgespiegeld. Ja, als je niet goed bent voor de vogels en ze niet goed verzorgd dan wordt je op het park weggestuurd, dan bel je radar met een tip en hopsakee je komt in een 'undercover' TV programma. Goed gedaan hoor. En nu maar hopen dat jullie hier ook een Emmy voor krijgen. Wat een aanfluiting.

Dat er een hoog sterftecijfer is vinden ook wij erg, maar zoals je bij veel verhalen in het forum kunt lezen is hier een goede verklaring voor, het is natuurlijk heel erg maar een vogel hoort niet in een klein kooitje vette pindas, chocolade en suikerklontjes te eten, en als hij dan lastig word en gaat krijsen, bijten of hij maakt rotzooi dan dumpen ze hem maar bij het NOP.

En dat vrouwke die beweert dat ze specialiste is op het gebied van papegaaien, hoe kan zo iemand zeggen dat een grote kooi niet goed is voor een vogel?? Een vogel heeft vleugels om te vliegen en een vogel leeft in de natuur ook niet alleen mevrouw. Waarom moeten ze dan in een kleine kooi zitten??

Nee Tros Radar, ik denk dat jullie deze keer de plank volledig misgeslagen hebben.

En PS. Picolientje, wat wil jij eigenlijk bereiken? Kom eens met feiten.

esjo
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 mar 2006 16:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esjo »

Het zit (zoals gebruikelijk bij Radar) journalistiek verschrikkelijk slecht in elkaar. Iedereen die het met radar eens is mag uitpraten en de rest wordt constant onderbroken en door plak en knip werk wordt een bepaald beeld gesuggereerd.
Over de Engelse dame en Hooijmeijer wil ik het niet eens hebben eigenlijk. Nou 1 ding dan. Hoe kan ik mijzelf profileren als een echte kenner, zie mij eens, ik weet het want ik ben er wel twee keer geweest.

Jammer dat Hooijmeijer zichzelf tegenspreekt. Waar hij uitspraken heeft gedaan de papegaai wordt door verkeerde voeding etc. niet zo oud als in de natuur, met dertig jaar gaan ze vaak dood door de gevolgen van......beweerd hij nu dat alle papegaaien zomaar 60 á 70 jaar oud kunnen worden.
Ik heb persoonlijk nog nooit gehoord van een BB-tje - agapornis - parkiet etc. die 60 of 70 jaar oud worden. Dan praat je over de grotere soorten. En laten er nu net ook heel veel kleine soorten in het NOP zitten.
De vogels die aangeleverd worden door particulieren hebben lang allemaal geen goed dieet gehad en zoals Hooijmeijer altijd zegt, daar kunnen ze later last van krijgen.

Neemt niet weg dat ik wel geschrokken ben van sommige stukjes, maar zo schreeuwerig als Radar het doet voorkomen daar geloof ik niet in.

Het is goed als er een onafhankelijk onderzoek ingesteld wordt, en dan met de nadruk op onafhankelijk.

Dat ze nu op Suriname met Toekans bezig willen vindt ik niet echt bij het NOP horen en ook de opvang van steeds meer exotische dieren naast papegaaien daar zouden ze zich ook van moeten distantiëren.

Totdat er een onafhankelijk onderzoek is geweest geef ik het NOP mijn voordeel van de twijfel.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

dus klopt dat systheem dus al niet en worden de mensen wel wijsgemaakt bel maar dan vertellen we u hoe het met hem gaat
terwijl ze dat niet waar kunnen maken

je verteld het nu zelf

esjo
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 mar 2006 16:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esjo »

Nog een andere opmerking: in de uitzending van Dennis mocht Hedwig van der Horst - dierenarts, vogelarts wel wat zeggen, maar als o.a. dierenarts van het NOP wordt niet naar haar mening, idee gevraagd. Beetje vreemd Radar
Laatst gewijzigd door esjo op 13 jan 2009 00:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten