LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Woningbouwvereniging corrupt?

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
De_Priester
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2009 20:02

Woningbouwvereniging corrupt?

Ongelezen bericht door De_Priester »

Beste lezers,

Mijn vriendin en ik proberen nu al enkele weken een woning te bemachtigen in de stad waar zij woont (kleinere stad in Brabant). Zij heeft daar een woonduur van zeven jaren, iets waarvan wij verwachten dat je dan toch een woning moet kunnen krijgen.

De eerste week dat wij reageerden hebben wij gekozen voor een appartement, het was niet groot maar de locatie was goed. Wij kwamen hierop volgens de website op de zevende plaats.

Tegen elkaar zeggende, zal komen doordat de locatie zo goed is, zoeken wij verder. Nu zes weken verder reageren wij elke week op een ander type woning, zelfs woningen van 600 euro huur waar sommige mensen niet eens voor in aanmerking komen.

Normaal gesproken zou je denken, we komen op een lagere positie maar niets is minder waar. Elke keer weer komen wij op een hogere en dus slechtere plaats. We hebben allerhande type woningen geprobeerd, lage huur, hoge huur, klein, groot zonder succes.

De woningbouw zegt elke week in het stadskrantje aan te geven aan wie woningen toegewezen worden. Zelfs de woning van zes weken terug hebben wij nog niet voorbij zien komen in dit krantje. Om precies te zijn hebben wij geen enkele woning tot nu toe zien staan.

Wij kunnen dus niets anders doen dan gokken hoe het zit met de toewijzing aangezien we nog geen enkele indicatie hebben gezien in dit krantje. Enkel en alleen de plaats die we krijgen is een indicatie, maar goed hoe weten wij dat dit eerlijk verloopt?

Nu snap ik uiteraard dat het papierwerk rond een woning een tijdje kan duren, maar na zes weken nog steeds geen indicatie te hebben gehad van de eerste woning beginnen wij een beetje te twijfelen aan de oprechtheid van de woningbouw in deze stad (overigens ook de enige in de stad....)

Uiteraard gaan we niet klagen bij de woningbouw, juist om de reden dat we bang zijn dan helemaal geen kans meer te maken. Is er een instantie die controleert of dit woningbedrijf daadwerkelijk eerlijk de woningen toewijst? Staat er een maximum aantal weken voor wanneer een woningbouw bekend moet maken hoe de toewijzing is geschied? Wie heeft er meer informatie hierover?

linda69
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 dec 2008 15:21

Re: Woningbouwvereniging corrupt?

Ongelezen bericht door linda69 »

hier in haarlem is het al net zo hoor, je leest alleen maar bij de mooie woningen "woning aangeboden" nooit staat er bij "aan kandidaat met wachtlijst" dus het zal allemaal wel aangeboden zijn aan "familie/vrienden van!"

Een enkele woning heeft namelijk wel de titel "aangeboden aan kandidaat met wachtlijst 200? "
Of soms een urgentie geval, nog geen derde van alle aangeboden woningen gaat daadwerkelijk naar de wachtlijst kandidaten.

De_Priester
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2009 20:02

Re: Woningbouwvereniging corrupt?

Ongelezen bericht door De_Priester »

Dat is dus precies wat wij nu meemaken, we zien alleen een enkele woning en vaak 55+ woningen, met een verantwoording in de krant. We krijgen hierdoor de indruk dat de woningbouw naar eigen gelieve mensen een woning toewijst.

Met andere woorden hoe weten wij dat deze woningbouw trouw is aan zijn woord?

Er moet toch een soort van overkoepelende organisatie zijn die inspecties doet op dit soort zaken? Of moet ik straks met een paar honderd euro in een envelopje mondeling reageren op een woning?

Advies en hulp aub.

Gesloten