LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
jose1961
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 dec 2008 19:28

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door jose1961 »

Beste allemaal,


Ik heb al een poosje niet op het forum geschreven, maar ik volg jullie belevenissen/ervaringen elke dag.
Heel veel dingen zijn heel herkenbaar, de ups en downs, goede dagen en slechte dagen. Mijn partner doorstaat ze ook allemaal. Echter het is eenvoudiger om met ups om te gaan, ook voor de omgeving.

Wat ik me wel regelmatig afvraag is, als een van jullie zich rot voelt, hoe lang heb je dan nodig om weer te herstellen of is dat persoonsafhankelijk en hebben jullie ook wel eens van die momenten dat je denkt gaat het nou nooit over?
Ik kan me dat heel goed voorstellen als je zo een gedachte hebt.
Hoop snel iets te horen van jullie.
Allen heel veel sterkte en groetjes
Jose

greenfrog
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 jan 2009 00:43

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greenfrog »

18 jaar lang al last v. depressie :!:
Laatst gewijzigd door greenfrog op 26 feb 2009 18:36, 1 keer totaal gewijzigd.

greetje22
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 nov 2008 14:12

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greetje22 »

Hoi,
Het gaat nog steeds niet super. Slechte nacht gehad en nu weer wazig.
Morgen heb ik een gesprek met mijn huisarts en ik denk erover om over te stappen op efexor. uiteraard vind ik dat heel eng en ben bang dat ik weer van voren af aan moet beginnen. Of misschien moet ik de een minderen en met de ander aanvullen. Ik weet het niet. Maar misschien vindt mijn huisarts wel dat ik nog door moet gaan naar de 40 mg.
Greenfrog,
Als het al 18 jaar heel rot gaat, heb je dan helemaal niks aan al die AD's gehad? Heb je het voor depressie of paniek?
Wat een shitzooi zeg!

thanks54
Berichten: 50
Lid geworden op: 07 dec 2008 17:23

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door thanks54 »

Scar, hoe is het nu met je? Laat je nog eens horen hoe het met je gaat?
Greetje, heel veel sterkte. Moeilijk voor je, dat citalopram toch niet genoeg aanslaat.

Liesje82
Berichten: 42
Lid geworden op: 24 nov 2008 19:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Liesje82 »

Hallo!

Moet toch iets kwijt:
Wil jullie niet voor het hoofd stoten maar neem het heft niet in eigen handen. Ga niet zelf voor dokter spelen en denken aan overstappen op een ander middel. Ik heb begin vorig jaar op advies van de huisarts twee middelen geprobeerd Efexor en Paroxetine en dat is mij niet goed bevallen. Ben hierdoor nog meer in de put geraakt en op dat moment zat ik echt in de top van mn paniekstoornis. Ik durfde de straat niet meer op en leefde in constante angst. De psychiater waar ik nu heen ga heeft gerichte kennis over AD en kan beter advies geven welk middel bij je past en heeft een betere kennis van AD dan iedere huisarts. Het is een specialisatie van een psychiater. Veel mensen geven te snel op als het middel niet na 4 tot 6 weken aanslaat. Volgens mijn psychiater duurt het toch wel zeker 8 weken voordat je ook maar iets kunt zeggen over het middel. Ik slik nu twee maanden Cipramil en ook bij mij slaat het nog niet optimaal aan. Ik moet er nu 1 druppel per week bij doen, heel weinig dus totdat ik op de 30 mg zit. Voor mijn slaapproblemen slik ik naast Cipramil Remeron en dat bevalt goed. De combinatie Cipramil en Remeron schijnt heel goed te zijn.

Ook al werkt bij mij Cipramil ook niet optimaal en had ik er ook meer van verwacht, toch vertrouw ik op het advies van de artsen die ervoor gestudeerd hebben. Zelf op internet gaan speuren welk middel je nog zou kunnen proberen lijkt mij geen goede beslissing. Bespreek het met je arts en kijk welk advies hij of zij geeft.

Veel succes iedereen!

Liefs

greenfrog
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 jan 2009 00:43

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greenfrog »

1996 t/m 2009 geprobeerd: Triptisol (oudere groep AD), Prozac, Effexor, Seroxat, fevarin, cipramil,

en nu voor de 2e keer cipramil.
:!:
Laatst gewijzigd door greenfrog op 26 feb 2009 18:38, 1 keer totaal gewijzigd.

greetje22
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 nov 2008 14:12

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greetje22 »

In overleg met mijn huisarts ga ik volgende week aan de Efexor. Ze vindt dat ik te weinig resultaat heb na 12 weken. Zeker nu ik er nog steeds erger aan toe ben dan voor de citalopram. Nu ik nog steeds zo slecht slaap is er ook geen zekerheid dat dat verdwijnt als ik wel mijn dosis zou vinden en aan de slaaptabletten wil ik liever niet. Volgens haar zou het kunnen dat een SSRI niets voor mij is en dat ik dan andere medicijnen moet gaan slikken waar ze zelf geen ervaring mee heeft, en die ik dus in overleg met een psychiater moet gaan slikken. Geen idee wat voor medicijnen dat nou zouden zijn. Ik heb gevraagd of ik eerst Efexor mocht proberen (dat had ze zelf de vorige keer al voorgesteld) voordat ik me in een compleet andere medicijngroep laat gooien.
Nu moet ik dus om de twee dagen 5mg gaan afbouwen en dan 37,5 mg Efexor gaan beginnen. Aangezien ik maar 12 weken aan de Citalopram ben, ben ik benieuwd of ik ook onttrekkingsverschijnselen ga krijgen. Iemand ervaring hiermee?
Ik hoop zo dat dit mijn middel gaat zijn.

greenfrog
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 jan 2009 00:43

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greenfrog »

Ik ben net bij de huisarts geweest. Over 2 weken ga ik weer langs voor controle. :!:
Laatst gewijzigd door greenfrog op 26 feb 2009 18:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Scar18
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 feb 2009 14:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Scar18 »

het gaat redelijk nu, met name omdat ik met school heb kunnen regelen dat ik halve dagen draai en kan gaan wanneer ik wil. Ik begin wat minder last te krijgen van vermoeidheid, en verder voel ik me redelijk goed bij de medicijnen moet ik zeggen. Geen hevige terugvallen of iets dergelijks na ik dit met school heb afgesproken, dus dat is wel mooi.
Morgen gesprek met de psycholoog, die weet nog niet dat ik al begonnen ben ( was wel op haar aanraden, maar ik heb nog geen gepsrek met haar erover gehad) en over twee weken op controle naar de dokter. Hopelijk hoeft mijn dosis niet verandert te worden, want ik ben nu net een beetje aan het opkrabbelen... maar ja, ik durf het eigenlijk niet meer te hopen..

bonnie95
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 feb 2009 10:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door bonnie95 »

hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en zal even kort iets over mezelf vertellen. Ik gebruik sinds 3 jaar citalopram 20 mg. Dit is omdat ik depressief werd tijdens chemokuren. Ik heb nl 3 jaar geleden lymfklierkanker gehad vlak na de geboorte van mijn oudste zoon. Daarnaast heb ik nog wat andere problemen die mij depressief maken die ik hier niet uit de doeken wil doen alleen dat ik daar nu mee aan de slag ben doormiddel van gespreksgroepen en de hulp van een psycholoog. tot een half jaar geleden werkt de citalopram prima. Ik dacht dat ik dus op de goede weg zat maar nu krijg ik sinds een half jaar toch weer terugvallen. het lijkt net alsof ik mijn medicijnen niet slik terwijl dat wel zo is. Ik wordt angstig, verdrietig, ben heel moe, heb geen honger, ik denk constant aan mijn problemen en dat ik maar beter bij mijn man weg kan gaan, heb nergens zin in, kan de verzorging van mijn (inmiddels twee) kinderen moeilijk aan. 's avonds gaat het beter en dan lijkt het net alsof ik weer een heel ander persoon ben en denk dan het komt allemaal wel goed. Herkennen jullie dit? Ik heb straks een afspraak bij de psychiater en wil met hem gaan praten over mijn medicijngebruik maar ben ook benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.

Groetjes Bonnie

andrea68
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 jul 2008 16:57

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door andrea68 »

IK BEN NAAST DE CITALOPRAM EEN TRAINING MINDFULNESS GAAN VOLGEN EN DAT HEEFT MIJ ENORM GOED GEHOLPEN! GROETJES

bonnie95
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 feb 2009 10:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door bonnie95 »

Hoi Andrea,

Wat houdt dat precies in? groetjes Bonnie

greenfrog
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 jan 2009 00:43

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greenfrog »

er staan wel filmpjes van op youtube

(o.a. 2 van een uur lang waarbij een mindfullness spreker bij het kantoor van Google langskomt om te spreken)

beetje zen boedisme achtige meditatie en denken over het leven en zo

je kunt er rustig van worden, er zijn ook mensen die erg in de war er van worden.

greetje22
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 nov 2008 14:12

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greetje22 »

Even updaten;
Op dit moment zit ik weer op 20 mg en nagenoeg al mijn klachten zijn weer teruggekeerd. Citalopram heeft dus wel iets geholpen maar de klachten die ik erbij kreeg maakten het niet voldoende. Heb nu nog wel onttrekkingsverschijnselen (duizelig/misselijk/depri) en dat is geen pretje als je twaalf weken tracht op te bouwen en dan weer af moet bouwen. Maar ja...Ik heb in ieder geval dit weekend wel eindelijk weer eens goed geslapen na twaalf weken.
Morgen ga ik naar 10 mg en dit weekend over op Efexor.
Vrijdag bij de Arbo-arts geweest en die vond het heel herkenbaar, het wazige gevoel dat ik had, en hij begreep helemaal dat ik op een ander middel overging. "Sommige mensen worden wazig van die tabletten," zei hij, en het was zeker geen Dissociatie. Ik merk het nu ook wel, ben wat helderder aan het worden. Best prettig. Vandaag ook best wel lekker gewerkt.

Bonnie:
Bah, wat een vervelende toestand voor je. Zou het niet kunnen dat je een te lage dosis hebt? Soms moeten mensen na verloop van tijd iets ophogen.
20 Mg is een startdosis. 40 Mg is de meest gebruikte dosis volgens mijn arts.
Sterkte

Gr.
Greetje

greenfrog
Berichten: 71
Lid geworden op: 16 jan 2009 00:43

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greenfrog »

ik zit nog steeds op 20mg, het doet niets, ben alleen moe, en slaap slecht

de verbeterde effexor is pristiq, dit zou je ook kunnen proberen

succes dit weekend dan en misschien nog eens tot ziens op het effexor of pristiq forum

Liesje82
Berichten: 42
Lid geworden op: 24 nov 2008 19:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Liesje82 »

Hallo iedereen!

Greetje: Ben je al begonnen met Efexor? Hopelijk gaat het voor jou het gewenste effect geven!

Greenfrog: Toch nog even doorzetten met Cipramil! Bijwerkingen zijn lastig maar over t algemeen worden ze minder na 6 tot 8 weken. Succes!

Ik slik nu zo'n twee maanden Cipramil en voel me over t algemeen wel een stuk beter. Minder gespannen en meer eetlust gekregen. Dat is wel fijn want was toch zo'n 10 kg afgevallen omdat ik mij al maanden angstig en kl*te voel.
Wel merk ik dat ik nog steeds flinke paniekaanvallen kan krijgen en dan zomaar uit het niets. Dat is wel raar want dat had ik eerst nooit. Als ik nu een paniekaanval krijg breekt het zweet mij uit, super opvliegers en warme en koude rillingen. Net alsof ik een griepaanval krijg ofzo. Na een uurtje trekt het wel weer weg maar het is wel een heel beangstigend gevoel. Ook laat ik mij dan wel uit het veld slaan want zie het dan echt als een "mislukte" dag omdat ik ik zo'n zware paniekaanval heb gehad. Wie herkent dit? En wie herkent dit misschien wel als bijwerking van Cipramil?

succes iedereen!

Liefs,

greetje22
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 nov 2008 14:12

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door greetje22 »

Liesje,
Je klachten zijn voor mij wel herkenbaar. Ik had ook niet zo vaak paniekaanvallen en bij dit middel weer wel, ook op het laatst.
Dat was voor mij ook een van de redenen dat ik ermee gestopt ben.
Nu ben ik drie dagen zonder citalopram en alle klachten zijn weer terug. Als vanouds weer een rotnacht gehad en met citalopram was dat toch qua angst wat minder erg. Nu kan ik niet zeggen dat het van de pillen kwam. Het voelt gewoon anders. Alsof je erdoor gegrepen wordt en het niet meer los wil laten. De pijntjes in mijn handen en voeten zijn ook weer helemaal terug. Op de een of andere manier maakte citalopram dat een stuk minder, alsof de zenuwen wat rustiger waren.
Ik ben nu wel weer compleet helder en kan weer autorijden. (nog steeds niet op de snelweg en niet ver, maar weer zoals voor de tabletten)
Ik denk erover om vanavond of morgenochtend te beginnen met efexor en ben best zenuwachtig.
Ik hoop dat je af en toe nog een berichtje plaatst over hoe het met je gaat. Ik zal dat in ieder geval wel doen.

Sterkte
Greetje

Mamami
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 feb 2009 17:09

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Mamami »

Bij het zoeken naar ervaringen van gebruikers van citalopram kwam ik hier terecht. Wat een herkenning!
Laatst gewijzigd door Mamami op 07 mar 2009 16:15, 1 keer totaal gewijzigd.

andrea68
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 jul 2008 16:57

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door andrea68 »

Hoi Bonnie, ik bleef in een negatieve spiraal ondanks de medicatie (die ik nu al van juni gebruik) 2 weken ging alles goed en dan weer 2 weken slecht. Ik had een aantal maanden geleden gezien dat op deze site meer mensen een training mindfulness deden, ik zag er niets in maar omdat ik me slecht bleef voelen heb ik toch maar het boek besteld van edel maex en ik herkende daar zo veel in dat ik me heb opgegeven voor de training en ik voel me met de week sterker worden! Dit is een training van 8 weken en je moet er wel moeite voor doen,het zijn een soort meditatie oefeningen en je leert anders met je gevoelens om te gaan. Een beetje vaag hoe ik het beschrijf maar kijk of je de tijd kan nemen om je er in te verdiepen. Op internet staat er genoeg over geschreven. Groetjes Andrea

bonnie95
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 feb 2009 10:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door bonnie95 »

hallo allemaal!

Misschien is mindfullness inderdaad iets voor mij. Bedankt voor jullie tip!Ik heb ook met vde psycholoog en psychiater gesproken, Van de psychiater mag ik de medicatie naar 30 mg verhogen als ik een depressie aan voel komen. Ik reageer namelijk nogal snel en sterk op de medicijnen. Ik heb dit geprobeerd maar ik voelde me helemaal niet meer mezelf daardoor. heb het nu dus toch maar gehouden op 20 mg. Ihet gaat nu al weer veel beter, kom 's ochtends slecht op gang en ben dan ook heel angstig en depri maar ben samen met mijn man en psycholoog hard bezig om mijn problemen aan te pakken.

groetjes bonnie

Gesloten