LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Originele nota's zoek

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
four-eyes
Berichten: 201
Lid geworden op: 06 apr 2004 13:29

Originele nota's zoek

Ongelezen bericht door four-eyes »

Wij hebben vandaag van de ziektekostenverzekeraar gehoord dat de originele nota's die we meer dan anderhalve week geleden opgestuurd hebben nooit ontvangen zijn. Dat is lariekoek volgens mij, want ik heb de envelop zelf op de brievenbus gedaan met voldoende porto. Deze nota's waren in het Thais gesteld (het betrof een ongeval afgelopen januari in Thailand). Met heel veel moeite en pijn hebben we een specialist in Thailand zo ver kregen dat hij een Medical Certificate in het Engels af gaf met de nodige informatie over de behandelingen. En nu zijn ze dus weg!
Om het nog gecompliceerder te maken: we hebben in eerste instantie van de reisverzekering te horen gekregen dat de nota's naar de ziektekostenverzekeraar moesten. Maar de ziektekostenverzekeraar zei dat het onder het wettelijk eigen risico zou vallen en op die manier zouden we geen cent vergoed krijgen. Dus zei de reisverzekering: vraag de nota's maar terug en stuur ze maar naar ons. Maar dat gaat nu niet, want ze zijn weg. We hebben nog kopieën. Maar iedereen wil originele nota's. Wat nu?

larvekar
Berichten: 44
Lid geworden op: 11 mar 2009 17:00

Re: Originele nota's zoek

Ongelezen bericht door larvekar »

Je kan de kopien van de nota's o.v.v. 'tweede verzoek' opsturen naar de Zorgverzekeraar. Als je aangeeft dat de originele al eerder opgestuurd zijn, en kwijt geraakt dan doen ze daar ook niet moeilijk over.

De kosten van spoedeisende zorg in het buitenland vallen altijd eerst onder de Zorgverzekering, en de kosten die dan nog overblijven kan je bij de Reisverzekering declareren. Aangezien de kosten in eerste instantie onder je Basisverzekering vallen, gaat het wel ten laste van het wettelijke eigen risico.

four-eyes
Berichten: 201
Lid geworden op: 06 apr 2004 13:29

Re: Originele nota's zoek

Ongelezen bericht door four-eyes »

Bedankt voor het antwoord. Ik vraag me wel af of ik die reisverzekering (met medische kosten-dekking) aan moet houden. We hebben alleen een basisverzekering (geen aanvullende verzekering) en ik heb net gelezen dat die werelddekking biedt. Ze laten je dus niet creperen in het buitenland. Wat voor kosten zouden NIET vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar die ik dan door zou kunnen schuiven naar de reisverzekering? Ik kan niks verzinnen zo gauw.
Verder ben ik natuurlijk zeer ontevreden - en dan druk ik me mild uit - over onze ziektekostenverzekeraar. Is het mogelijk halverwege het polisjaar van ziektekostenverzekeraar te veranderen : wegens wanprestatie?

larvekar
Berichten: 44
Lid geworden op: 11 mar 2009 17:00

Re: Originele nota's zoek

Ongelezen bericht door larvekar »

De Basisverzekering geeft geen volledige dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland. De dekking is beperkt tot maximaal het Nederlandse tarief. Kijk even de polisvoorwaarden na, voor de exacte vergoeding.

De medische dekking van je reisverzekering zal het verschil (werkelijke kosten-kosten Nederlands tarief) betalen, het is dus wel verstandig deze aan te houden.

Helaas is het niet mogelijk om tussentijds over te stappen naar een andere Zorgverzekeraar, dit kan weer per 01-01-2010. De huidige verzekering moet voor die datum beeindigd zijn.

four-eyes
Berichten: 201
Lid geworden op: 06 apr 2004 13:29

Re: Originele nota's zoek

Ongelezen bericht door four-eyes »

Oké, de reisverzekering hou ik dan aan.
En die ziektekostenverzekeraar verdient mijn centen niet. Dus daar ga ik eind dit jaar bij weg. Jammer dat het niet eerder kan. Stelletje klungels! Ik heb het over Trias!

Gesloten