LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Wat jij zoal doet in jouw vrije tijd kan je hier ventileren. Zowel jouw slechte als goede ervaringen.
estheress
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 sep 2008 21:29

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door estheress »

maar nu zit je wel weer ineens vast aan een 1-jarg of 2-jarig abonnement!!

Ik ben iig helemaal klaar met HC!

Ik schrijf me in ergens maart-april 2007. Ik werk landelijk dus schrijf me in voor een 1 jarig GOLD MEMBER abonnement. In juli wijzig ik van baan en blijf in mijn woonplaats (tilburg) werken. Ik ben geblesseerd op dit moment en ga langs bij HC om mijn GOLD om te zetten naar een REGIO (zo kan ik ook in de kleine plaatsen rondom Tilburg sporten)

Ik meld dat ik zowieso enkele maanden niet kom vanwege mijn blessure (geen klantvriendelijkheid, geen opossing) Blijkbaar zeggen ze in het gesprek (of misschien wel niet) dat jaar sporten goedkoper is en ik kom dus in juli 2007 naar buiten met een 2-jarig regio abonnement. Zonder dat ik me hier van bewust ben.

In november 2007 trek ik de conclussie dat ik sinds mijn blessure en nieuwe baan NOOIT meer geweest ben, mijn enkel kan het nog niet aan en tijd heb ik er ook echt niet voor. Ik wil me dus afmelden. In de veronderstelling dat het abonnement in maart of april wel zal aflopen....helaas ik heb een abonnement tot augustus 2009!!!! wat een verassing.

In juli 2008 probeer ik het nogeens nadat ik 1 betaling niet voldaan had wisten ze me wel te bereiken natuurlijk. Ze konden idd in het systeem zien dat ik al een jaar niet geweest was...maar helaas...contract is contract. Ik betaald dus tot augustus 2009!

Wat ik wil zeggen, iedere contractwijziging die je doet....gaat het contract weer opnieuw in!!!! dus let op! De klantvriendelijkheid laat naar mijn idee echt te wensen over!

Denk er wel aan dat als je eenmaal opgezegt hebt, je borg betaald hebt voor je pasje, en dat je dat dus wel terug moet vragen....!! want hier zijn ze vast ook erg creatief mee!!

davelientje
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 sep 2008 22:45

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door davelientje »

Hoihoi, bij de nieuwe sportschool in Tilburg el futUro, naast de Euroscoop, hanteren ze alles veel klantvriendelijker.
Je opzegtermijn is 8 weken. Ga je verhuizen verder dan 25 km vervalt de opzegtermijn. Bij Health Club el futUro belonen ze je ook met een volhoudersbonus, dus als je een jaar lid bent krijg je korting op je abonnementsgeld. Ook krijg je een time out coupon,die kun je inleveren als je bv op vakantie gaat of verbouwing of whatever, maar dan kun je 4 weken je abonnenment bevriezen dus ook niet betalen en niet achteraf nog doorverlengen.
Je kunt bij Health Club el futUro zelfs gaan sporten terwijl je nog vast zit aan een opzegtermijn bij een andere sportschool, die nemen ze gewoon van je over. Als dat geen service is.
Kijk anders maar eens op hun website, www.elfuturo.nl

dathijske
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 okt 2008 14:32

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door dathijske »

hallo dames en heren,

Ik heb 3 maanden bij healthcity gewerkt en kwam per toeval op dit item terecht. Ik lees dan ook met werkelijke verbazing hoe creatief sommige mensen hier hun onvrede uiten over een concern terwijl ze dit zelf vaak in handen hebben. Naief als je het mij vraagd. Ik zal het nader toelichten aan de hand van het verhaal van esther.


Ik schrijf me in ergens maart-april 2007. Ik werk landelijk dus schrijf me in voor een 1 jarig GOLD MEMBER abonnement. ( je bent dus op de hoogte bij ondertekeing dat je voor de duur van 12 maanden een gold member bent en Healthcity de verschuldigde contributie moet voldoen.)In juli wijzig ik van baan en blijf in mijn woonplaats (tilburg) werken. ( Healthcity veranderd niet van baan dat doe je zelf en je blijft wonen op je huidige locatie, de 15 kilometer regeling is niet van toepassing)Ik ben geblesseerd op dit moment en ga langs bij HC om mijn GOLD om te zetten naar een REGIO (zo kan ik ook in de kleine plaatsen rondom Tilburg sporten) ( ook met een goldcard kun je gewoon sporten bij de kleinere clubs rondom tilburg, nog geen 2 maanden voor deze omzetting heb je een handtekening gezet onder een 12 maanden lidmaatschap)
Ik meld dat ik zowieso enkele maanden niet kom vanwege mijn blessure (geen klantvriendelijkheid, geen opossing) ( Het bevriezen van een lidmaatschap is een service binnen healthcity en geen vastgelegde wettelijke regeling, als je een telefoonabonnement hebt en hier geen gebruik van kunt maken betaal je ook gewoon door, echter healthcity heeft hier een regeling voor. het enige wat verlangd word is een verklaring van een deskundige ( arts of fysio) om misbruik te voorkomen) Blijkbaar zeggen ze in het gesprek (of misschien wel niet) dat jaar sporten goedkoper is en ik kom dus in juli 2007 naar buiten met een 2-jarig regio abonnement. Zonder dat ik me hier van bewust ben. ( jij hebt het zelf ondertekend, het staat groot op het formulier dat je ondertekend hebt)
In november 2007 trek ik de conclussie dat ik sinds mijn blessure en nieuwe baan NOOIT meer geweest ben, mijn enkel kan het nog niet aan en tijd heb ik er ook echt niet voor. Ik wil me dus afmelden. In de veronderstelling dat het abonnement in maart of april wel zal aflopen....helaas ik heb een abonnement tot augustus 2009!!!! wat een verassing. ( Wanneer je geen gebruik maakt van een dienst, of dit nu een lidmaatschap is of een ander abonnement dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor, het zou toch prachtig zijn wanneer mensen een telefoonabonnement of een lidmaatschap bij een krant nemen en willen stoppen omdat ze de krant niet kunnen lezen die dag? Als jij een doktersverklaring hebt dat je niet kunt sporten en dat heb je als ik de ernst van je enkel zo inschat dan was er niets aan de hand)
In juli 2008 probeer ik het nogeens nadat ik 1 betaling niet voldaan had wisten ze me wel te bereiken natuurlijk. Ze konden idd in het systeem zien dat ik al een jaar niet geweest was...maar helaas...contract is contract. Ik betaald dus tot augustus 2009!

Wat ik wil zeggen, iedere contractwijziging die je doet....gaat het contract weer opnieuw in!!!! dus let op! De klantvriendelijkheid laat naar mijn idee echt te wensen over! ( klantvriendelijkheid, service en kwaliteit worden altijd door elkaar heen gehaald, volgens dit verhaal is de klantvriendelijkheid niet goed omdat je het niet eens bent met de procedures die schriftelijk vermeld staan op de achterzijde van het papier dat jij hebt ondertekend)

Denk er wel aan dat als je eenmaal opgezegt hebt, je borg betaald hebt voor je pasje, en dat je dat dus wel terug moet vragen....!! want hier zijn ze vast ook erg creatief mee!! ( bij inschrijving betaal je 39 euro administratie en dit is inclusief de pas, aangezien dit een kostenpost is kan dit niet gedeclareerd worden aan het einde van de termijn)

Ik werkte slechts 3 maanden bij healthcity, en heb mijn contract opgezegt. Op dit moment werk ik er niet meer omdat ik mijn studie en hobby als voetbalcoach niet kan combineren. Maar zoals alle discussies lees je alleen negatieve verhalen en niet de positieve. Ga bij jezelf maar eens na .. Als je tevreden bent over je auto hoor je niets en bij een probleem schreeuw je van de daken. Alleen moet je wel schreeuwen als je daadwerkelijk gelijk hebt en genaaid bent.

Advies! Bij alles wat je tekend eerst de kleine letters lezen dan weet je exact waar je recht op hebt. En een mondelinge overeenkomst is rechtsgeldig ondanks dat een werknemer niet meer in dienst is, want op moment van communicatie is hij spreekbuis uit naam van het bedrijf en niet als individu.

mvg

DeeDrie
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 okt 2008 17:32

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door DeeDrie »

Nauurlijk ben ik het mee eens dat je het zelf in de hand hebt zo een abonnement.
Het gaat hier wel om het feit dat steeds meer bedrijven mensen een poot uitdraaien door contracten waarmee je eigenlijk eerst naar de notaris moet gaan om het te ontcijferen.
Ik ben er zelf dus ook in gestonken en zal nooit meer een contract tekenen bij een fitness bedrijf want dat is zeker niet goed voor je gezondheid als je hem wilt beëindigen.
De opzegtermijn van 3 maanden heb ik vrede mee, maar laat dan wel na die 3 maanden je abonnement stoppen.
Op het verzoek om gezinsobo's of stempelkaarten aan te schaffen krijg ik kort NEE op, want hier verdienen ze natuurlijk niet genoeg mee.
ps.
Ik moet nu €53.50 ! doneren aan Achmea HEALTH Center iedere maand tot Juli 2009.
Gewoon ACOCIAAL

Ronalddd
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 feb 2009 10:59

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door Ronalddd »

Ik ben met health city medewerkster eens..

Dit is geen poot uitdraaien..er wordt toch verteld dat je bijv een jaarcontract tekent dat dit voor een jaar is...hoezo verassing. Mensen worden al gauw boos al ze er vanaf willen omdat dit ook hun eigen keuze is. Maar contract is contract... dus ja tot julie betalen...heb je zelf gedaan..heeft niets met poot uitdraaien te maken omdat jij nu niet meer wilt sporten... eigen schuld...

En mensen wees eerlijk...je bent zelf te slap om vol te houden...een strippenkaart, een lidmaatschap voor 1 x in de week of wat dan ook... nog steeds heb je zelfdiscipline nodig om door te gaan... als je zelf excuses hebt om te stoppen..neem dan ook zelf de verantwoording en kom je contract na,

Wil ook nog reageren met zwangerschap kwestie... dikke buik is wel bewijs genoeg...maar toch is het logisch om dit aan te duiden met papieren...zodat een organisatie dit ook kan verantwoorden bij eventuele controles van financiele instanties... jee is echt iedereen zo naief hier dan??

Loukson
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 mar 2009 16:47

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door Loukson »

ik sta niet achter de werkwijze van Healthcity MAAR:

als je gaat sporten, bellen of weet ik veel wat je gaat doen waarbij je een contract tekend neem ik aan dat mensen met een normaal verstand vooraf de algemene voorwaarde doorlezen, en als dat niet duidelijk is vragen aan de verkopende party wat ze willen weten zoals verhuizing, zwangerschap, blessure enz.

Mocht je nog twijfelen.

WWW.LERF.NL

Als een centrum daar lid van is, kun je er bijna vanuit gaan dat het allemaal netjes geregeld word, maar zorg dat je zelf weet wat je tekend en dan kan er niks fout gaan.

Loukson

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mar42 »

Vind het wel een beetje krom om te reageren dat als iemand aantoonbaar zwanger is om te zeggen dat je dan maar een verklaring van verloskundige of geanacoloog moet overleggen om aan te tonen dat je zwanger bent en dat voor een sport school.

Tevens mag er nu geen stilzwijgende verlenging meer gedaan worden van een contract of abonnement en kan je dus gewoon opzeggen en beeidigen.
En als tussentijds de contracten/abonnementen verhoogd worden mag je ook per direct opzeggen dat geld overal.

bertvisscher
Berichten: 70
Lid geworden op: 31 mar 2009 14:15

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door bertvisscher »

Ja maar ik kan me wel voorstellen dat je een verklaring nodig bent van een medische specialist. Iedere dikke vrouw kan wel zeggen dat ze zwanger is!! Misschien heeft ze er wel een kussen onder of is ze gewoon heel erg vet en dik en gaat ze na de gym iedere keer naar de Mcdonaldrhxcg

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mar42 »

Ja maar toch niet voor een spaortschool kom op zeg dadelijk heb je ook nog een verklaring voor je buurman nodig dat je in de straat wat breder loopt omdat je zwanger bent, dit raakt kant nog wal zeg :? :? :? :?
En vind dat wel dan een vorm van wantrouwen als iemand verteld dat zij zwanger is dan maar gelijk te conclusie te trekken dat dit dan alleen maar bevestigd kan worden via een verklaring van een arts.

Het is voor een sportschool een gunst dat jij lid bent en het moet niet een moeten worden.

bertvisscher
Berichten: 70
Lid geworden op: 31 mar 2009 14:15

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door bertvisscher »

ja je hebt gelijk er moet sprake zijn van een vertrouwens relatie zonder alles te hoeven te bewijzen

chippyko
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 apr 2007 17:41

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door chippyko »

Ook ik ben lid van health city maar doordat ik in de schuldhulpverlening ben gekomen kan ik het niet meer betalen. Health city wil me niet tegemoet komen en ik moet doorblijven betalen tot november. Ik heb al niks en kan dit echt niet betalen. Fijne klant vriendelijkheid.

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mar42 »

Dit vond ik op een ander forum misschien een oplossing voor iedereen:



Wil je je abonnement opzeggen bij Health City? Maar dat lukt niet want je zit vast voor 6, 12 of 24 maanden? GEEN NOOD! Wie niet groot is moet slim zijn toch?

Zo kom je van je abonnement af zonder veel moeite:

Je hebt een abonnement getekend met huisregels, nu wil je van je abonnement af. Enige wat je moet doen is in je ondergoed (boxer of string) naar de sauna te gaan. En ervoor zorgen dat je wordt 'betrapt' door een medewerker. Daarna wordt je gevraagd of je je wilt melden bij de receptie. Bij de receptie krijg je de mededeling dat je abonnement per direct wordt beeindigd. Je betaalt dus tot de eerste van de eerst volgende maand. Als je het nog slimmer wil aanpakken dan kun je het beste rond einde van de maand je abonnement afzeggen zo heb je optimaal genoten en je abonnement is zonder moeite beeindigd. :wink: :wink:

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mar42 »

Kunnen ze je bij de schuldhulpsanering je hier niet mee helpen. :wink: :wink: :wink:

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mar42 »

Ik heb hier nog een forum gevonden voor jullie probleem daar staat genoeg met wat je kan doen om je abonnement toch per direct kunt opzeggen.


HealthCity / Sportstudio Almelo
http://www.ikbengenaaid.net/component/o ... alth+city/



succes en hoop dat jullie hier wat aan hebben

Emma001
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 apr 2009 17:59

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door Emma001 »

Ik train ook bij Healthcity en ik moet zeggen dat ik nooit problemen heb. Zij hebben duidelijk aangegeven dat je er een jaar aan vast zit en als je eerder wilt opzeggen dat dat wel kan maar dat je er wel een jaar aan vast zit. Na dat jaar zou ik 2 maanden opzegtermijn hebben, dus mocht ik ermee willen stoppen dan betaal ik 2 maanden nog door. Ja dat is nou eenmaal overal. maar ik zit er in ieder geval niet weer een jaar aan vast wat bij andere sportscholen wel is.
Ik heb gelijk toen ik me inschreef weer opgezegd, heb ik dat gelijk geregeld.

Dus ik snap al die ophef niet, je weet dat toch als je lid wordt ergens van?

sl32
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mei 2009 16:48

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door sl32 »

jeetje wat een problemen om helemaal niks!

als je duidelijk de voorwaardens leest weet je waarvoor je tekend.

als ik deze problemen lees.. zie alleen maar mensen die onder hun contract proberen uit te komen en als het niet gaat zoals jullie willen gaan jullie maar problemen verzinnen.

als je gewoon eerlijk bent en met mensen van hc om de tafel gaat zitten kom je al een heel eind!

ik heb veel dingen gelezen waar een oplossing voor is..
en namen/verhalen gezien die ik ken en waar de waarheid anders van is !!

Hilversum1984
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jun 2009 17:11

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door Hilversum1984 »

Ik heb getekend voor een fitness abonnement bij health city, maar op het laatste moment ben ik toch van gedachte verandert. Kan ik hier nog onderuit komen? Het is een abonnement voor een jaar.

De ingangsdatum van de overeenkomst is 1 juli 2009 en de activeringsdatum 16 juni 2009.

Bestaat er niet iets als een bedenktijd voor een fitness abonnement?

desteef
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 nov 2006 15:50

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door desteef »

Ik vind het wel normaal dat een abonnement na 1 jaar verloopt en daarna per maand opzegbaar is. Inmiddels is de wet aangepast en geldt zowel voor telecombedrijven als fitnesscentra dat een contract voor bepaalde tijd na afloop van die initiele periode per maand op te zeggen is (tenzij je uiteraard met je volle verstand voor een heel jaar of langer bijtekent in ruil voor een korting), maar stilzwijgend verlengen zit er gelukkig niet meer bij.

Dan krijg je het puntje blessuren of verhuizen. En hier komt een puntje redelijkheid om de hoek kijken. Iemand die niet kan sporten zou gedurende de periode dat hij/zij geblesseerd is het contract moeten kunnen opschorten. Het lijkt mij geen punt van discussie. 't is ook logisch dat de sportschool naar een verklaring van een arts vraagt. Verhuizen is ook een reden om voortijdig op te zeggen, zolang zich geen nevenvestiging binnen een bepaalde straal van het nieuw huis bevindt. Ook al zou er geen clausule in het contract staan over verhuizing of tijdelijke opschorting (in dat geval blijft de minimale contractperiode dus wel van kracht)... ik zou al dan niet met behulp van een kantonrechter alsnog proberen het contract te ontbinden. In zo'n geval kun je namelijk van overmacht spreken en kan ik me niet voorstellen dat de sportschool je in dat geval nog aan het contract kan houden. Maar doe dit op een nette manier en stop niet zomaar van de ene op de andere dag met betalen.

Opzeggen "omdat je niet wist dat het 2 jaar was (gewoon lezen dus)", "omdat je in de schulden zit", etc. gaat nergens over. Als ik mijn krabbel onder zo'n contract zet, zit ik vast aan 12x75=900 euro. Fijn dat ik in termijnen kan betalen, maar ik snap niet waarom mensen om wat voor reden dan ook denken aan minder vast te zitten. Bij aantoonbare overmacht misschien, maar in andere gevallen vind ik het niet meer dan logisch dat je je contract uit zit tot aan het einde.

Bananaman
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 feb 2010 14:51

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door Bananaman »

Ja leuk allemaal contracten verdedigen die volledig uit evenwicht zijn,, zegt toch echt iets over jezelf.
Ik ben zelf enige jaren lid geweest van de toko die nu healthcity heet maar bizzfit was.
En ben mijn contract met bizzfit aangegaan in 2006 altijd keurig betaald,, (ha ha leuk is dit).
Nu komt die,,
Punt1 zonder enige vorm van correspondentie werd de ik zomaar en healthcity klant ???
Punt2 zonder enige vorm van correspondentie werd mijn betaling veranderd van 3 manden termijn in en maand termijn.
Punt3 En de hoogte van mijn premie was veranderd.
En dit alles,, zomaar zonder enige vorm van correspondentie niet per email niet per post niet per telefoon voor alle duidelijkheid,, ja serieus het kan allemaal tegenwoordig.
Okey 2009 zeg mijn pas tijdig op ruim 3 maanden voor okt 2009 dit word ook in en telefoon gesprek bevestigd die ik heb gepleegd na dat ik tevergeefs op en bevestiging zat te wachten.
Afijn denk ben er nu vanaf NEE HOOR er wordt geen premie meer geïncasseerd dat is gestopt MAAR nu word er 4,95 euro per maand afgeboekt voor en zogenaamd healthcity voordeel pas die ik nooit heb gehad ik had immers en pas van bizzfit ??? die ik okt 2009 geretourneerd heb aan de geadresseerde van wie ik het pasje heb ontvangen (wat ook in de voorwaarde van bizzfit staat dat ik dat moet doen) trouwens heb die hele kortingspas (van bizzfit) nooit gebruikt dat zegt eigenlijk al genoeg je betaald voor niets.
Uiteraard kunnen ze op en schrijve rekenen van mijn advocaat die voor mij gratis is vanwegen het peiljaar op ongeveer 20,00 euro na die ik er graag voor over heb hun kost het en stuk meer :P (daar ik in die periode en minimum inkomen had), wel vervelend dat ons belasting geld word verkwanseld aan en zaak tegen zo"n toko, ben ik mee eens maar ik vraag er niet om.
En het leuke is, dit zal de tweede zaak zijn die ik aanvoer tegen unhelthy en kornuiten flevo incasso (en weer zal IK zegevieren) (zaak van mijn vrouw).
Dus denk na voor je iets verdedigd wat niet te verdedigen valt ( voor als je het niet begrijpt ik heb nooit en contract ondertekend van healthcity en nieuwe kornuiten, maar dat is ook niet het ergste het ergste is hun manier van doen om onterechte kosten in rekenig te brengen van en beeindigd contracht en een pas die ik niet bezit ze kunnen zoveel in hun voorwarde zetten maar het moet natuurlijk ook rechtgeldig zijn niet hun interpretatie daar van.

mobbeltje
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 feb 2006 08:45

Re: Health city. Let op bij opzegging van je abonnement

Ongelezen bericht door mobbeltje »

Ik ben sinds november geen lid meer. Alles ging goed, totdat ik net mijn bankrekening zag. Ze hebben 4.95 euro van mijn rekening afgeschreven met de omschrijving voordeelpas februari. NOu ik dacht het dus niet hé.

Gesloten