LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Siemens Stoomoven
Re: Siemens Stoomoven
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php ... 7a13dbbd3f
Helaas, de link voor de test in die thread bestaat niet meer.
Helaas, de link voor de test in die thread bestaat niet meer.
Re: Siemens Stoomoven
Nee. veel stoomovens werken volgens het "druppelprinciepe". Onder in het apparaat bevindt zich een metalen plaatje dat warm wordt. Telkens valt hier een druppel water op waardoor de druppel condenseert, stoomt dus.stoomoven met eigen boiler; bedoel je dan met een vast wateraansluiting?
Bij een stoomoven met een boiler ( de stoom wordt dus buiten de ovenruimte gamaakt) wordt een constante stoom toegevoerd. Hierdoor wordt het gerecht door stoom verwarmd en niet door droge warmte.
Miele schrijft :
Een ander pluspunt van de VitaSteam-technologie is de doorlopende vervanging van stoom. Tijdens het gehele kookproces wordt verse stoom opgewekt, die een smaak- of geuroverdracht tussen de verschillende ingrediënten gegarandeerd voorkomt en de temperatuur constant houdt.
Ga anders eens met die apparaten werken en kijken bij zowel Miele als Siemens.
Re: Siemens Stoomoven
en waar niemand het ooit over heeft, is dat je een stoomoven na gebruik moet na "dweilen" omdat je anders schimmelvorming krijgt.
eigen ervaring: bosch inbouwstoom, met druppelaar
eigen ervaring: bosch inbouwstoom, met druppelaar
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 08 apr 2008 21:37
Re: Siemens Stoomoven
Heeft Siemens nu ook een hoge druk combi oven?
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven?
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven?
-
- Berichten: 1971
- Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
- Locatie: Belgie
Re: Siemens Stoomoven
Heeft Siemens nu ook een hoge druk combi oven? Nee
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" Nee, met boiler.
en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven? Ja
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" Nee, met boiler.
en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven? Ja
Re: Siemens Stoomoven
kleine correctie: nee ! miele heeft geen hoge druk combi oven.en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven? Ja
het is of een hoge druk stomer: DG 4164
of een combi lagedruk stomers: DGC 5080
Bij mijn weten wordt zo'n ding (nog) door niemand gemaakt.
-
- Berichten: 1971
- Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
- Locatie: Belgie
Re: Siemens Stoomoven
Yep, legoleek ....ik heb te rap gereageerd........Miele is wel de enige met een hogedruk stoomoven (voor particulieren.......voordat ik daar ook op gevat wordt... )
Hogedruk combi is er (nog) niet.
Hogedruk combi is er (nog) niet.
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 15 jul 2009 19:40
Re: Siemens Stoomoven
Voorafgaand aan de cursus die ik nog ga volgen bij Miele heb ik alvast wat proefgedraaid met onze hogedruk stoom oven. Heeft iemand net als ik de ervaring dat na het openen van de deur er behoorlijk wat stoom naar buiten komt en condenseert op de deur van het kastje boven de stoomoven? Of doe ik iets niet goed?
-
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35
Re: Siemens Stoomoven
De opgebouwde stoom moet ergens heen, de profi Rationals in de horeca dampen net zo erg volgens mij. Alleen daar staan ze vaak onder een mega afzuiger..
Siemens wist mij bijv. geen fatsoenlijk antwoord te geven wat betreft onderbouw van een (lagedruk) stoomoven onder een HPL werkblad (zit welliswaar een blende tussen maar toch). Dus toch maar dampfolie van de vaatwasser onder het blad bij de stoomoven geplakt, to be sure.
Siemens wist mij bijv. geen fatsoenlijk antwoord te geven wat betreft onderbouw van een (lagedruk) stoomoven onder een HPL werkblad (zit welliswaar een blende tussen maar toch). Dus toch maar dampfolie van de vaatwasser onder het blad bij de stoomoven geplakt, to be sure.