LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] (Lange) Stilte voor de storm?

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Wibi
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 okt 2003 10:52

(Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door Wibi »

Hey, weet iemand wat er op het ogenblik speelt rondom de commissie en de openbaarmaking van de bevindingen van de AFM? :roll:

Gast

Re: (Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door Gast »

22 okt 03

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een uitgebreid onderzoek gestart bij beleggingsfondsen in Nederland. Het betreft een thematisch onderzoek onder diverse aanbieders van beleggingsfondsen. Naar verwachting zal dit onderzoek enige tijd in beslag nemen. Het onderzoek omvat met name de berekening van de kostenvergoeding die beleggers moeten betalen bij aan- en verkoop van beleggingsfondsen en de administratieve organisatie van beleggingsfondsen.

Beleggingsinstellingen zijn instellingen die zich tot het publiek wenden met de vraag om geld, die vervolgens worden belegd. De opbrengsten van de beleggingen komen ten gunste van de beleggers. De AFM is het onderzoek gestart op basis van signalen uit haar reguliere toezicht. In het onderzoek staan vijf onderwerpen centraal: de verwerking van de op- en afslagen bij de aan- en verkoop van de beleggingsfondsen, de vergelijking van aan beleggers in rekening gebrachte kosten met de kosten die in de prospectussen vermeld staan, de prijs waartegen en de tijdstippen waarop derden met de beleggingsfondsen kunnen handelen, de berekening van de netto vermogenswaarde en de hierop van toepassing zijnde beschrijving en werking van de administratieve organisatie en interne controle van de beheerders van fondsen.

De AFM houdt toezicht op het gedrag van partijen in de gehele financiële marktsector in Nederland. De doelstellingen van de AFM zijn: het bevorderen van de toegang tot de financiële markten, het bevorderen van de adequate werking van de financiële markten, en het borgen van het vertrouwen in de financiële markten. Met het gedragstoezicht wil de AFM een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de financiële markten. De AFM houdt sinds 1 september 2002 het gedragstoezicht op beleggingsfondsen op basis van de Wet toezicht beleggingsinstellingen.

Gast

Re: (Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door Gast »

BRUSSEL (Dow Jones)--De Raad van Bestuur van Dexia Bank Nederland ziet in de uitkomsten van een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam bevestigd dat de aandelentransacties van Legio juist zijn uitgevoerd.
In het vandaag uitgebrachte onafhankelijke wetenschappelijk rapport,waarvoor zowel Legio als Tros Radar alle gegevens ter beschikking hebben gesteld, staat: "De gemiddelde aankoopkoers van Legio ligt zeer dicht bij het gemiddelde tussen de hoogste en laagste koers op de betreffende handelsdag. De gemiddelde verkoopkoers ligt zelfs iets
boven het gemiddelde en is in het voordeel van klanten van Legio. Er is geen sprake van systematische benadeling van Legio-klanten door ongunstige aan - of verkoopkoersen."

Verder is in het rapport te lezen dat de door Radar gedane steekproef te klein en niet representatief is. Het onderzoek toont hiermee aan dat de suggesties, zoals wederom gedaan in het gisteravond door de Tros
uitgezonden televisieprogramma, als zou er gefraudeerd
zijn met de aan - en verkoopkoersen van aandelen door Legio, definitief van de baan zijn, aldus Dexia.

Op de andere aantijgingen die gedaan zijn in het televisieprogramma onthoudt Dexia zich van commentaar zolang daar onderzoek naar wordt gedaan door de Autoriteit Financiële Markten. Er wordt onder meer gekeken of Legio de zorgplicht naar haar klanten goed heeft nageleefd

LB

Re: (Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door LB »

De goede naam van Dexia is hiermee gezuiverd.

Wibi
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 okt 2003 10:52

Re: (Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door Wibi »

Allereerst bedankt voor jullie serieuze reacties. Daar kunnen wij wat mee. Dexia reageert niet op de andere aantijgingen geuit in het Tros programma en wacht toch nog op de AFM, of Oosting? Gaat zij ondertussen toch door met de incasso dreiging of horen jullie daar ook nog maar weinig van. De eerlijkheid gebied te zeggen dat met zoveel, politieke, aandacht het voor Dexia (of zij nou recht of onrecht heeft) beter zou zijn zich nog even tot mei 2004 gedeisd te houden :?:

nederlander
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 okt 2003 14:14

Re: (Lange) Stilte voor de storm?

Ongelezen bericht door nederlander »

Ze gaan gewoon door.
Wat die bericht betreft van het raad van bestuur Dexia, logisch dat ze zich schoonpraten.
Die minkukels zijn zich natuurlijk van geen kwaad bewust.
Ik vind het best wat ze doen, we zien wel wie er aan de langste eind trekt.
Ik wil niet negatief overkomen, ik wil met mijn opmerking alleen maar zeggen, dat die oplichters van Legiolease welke dus nu onder Dexia valt, geen poot hebben om op te staan.
Ik kan wel een tip van de sluier oplichten, dat is: Dexia trekt aan het kortste eind.
Ooit heb ik eens een mooie leuze gezien van, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt het wel.
Dus Dexia, ga er maar aanstaan, maak je borst maar nat, daar sta je dan.
Totslot wil ik zo vrij zijn om een opmerking naar anderen gedupeerden te plaatsen, beste mensen laat je niet gek maken door de zwartkijkers, ga voor je zelf na, of je een kans maakt om te winnen of niet.
Ga op jullie gevoel af, wat jullie beslissing ook moge wezen, 1 is er altijd de beste.

Gesloten