LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door TdeHond »

Dwerg honden Puppies hebben snel een laag bloedsuiker. Zeker als ze al ziek verkocht worden.
Ik begrijp niet dat mensen hier een pup kopen.
Het zou fijn zijn als verboden wordt dat puppies in een dierenwinkel verkocht worden.

M.M.N.
Berichten: 49
Lid geworden op: 21 jun 2009 11:05

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door M.M.N. »

Zolang er mensen zijn die dit soort puppy's blijven kopen,zal dit altijd door blijven gaan.

Koop nooit een pup bij zo'n broodfokker,maar ga eerst informatie inwinnen bij de raad van beheer en vraag naar adressen van goede fokkers die weten waar ze mee bezig zijn of informeer bij een club van het ras dat je wilt aanschaffen,ook zij weten waar goede en betrouwbare fokkers zitten.

Star21
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 aug 2009 07:07

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Star21 »

Hoi,

Wij hebben eind juni ook een pup gekocht, een Jack Russel. Omdat het onze eerste keer was, hadden we ook nog nooit gehoord van broodfokkerij. We zochten op het internet en zagen daaar een leuk pupje. Het was een vrouw in Holland. Ze beweerde dat het de laatste van het nestje was. Na 1,5u rijden (wij zijn van België), kwamen we bij haar thuis aan. Het was een gewoon huisje met tuin, geen fokkerij ofzo. Er liepen daar wel vijf à zes verschillende rassen rond, zo een 15tal honden in totaal. De Jack Russel die we aantroffen was bijzonder schattig maar ook verdacht rustig voor een Jack Russel. Zijn vacht was ook niet zo mooi. We vonden het toch wel verdacht dat ze zoveel verschillende soorten had rondlopen maar hebben er uiteindelijk niet bij stil gestaan omdat we hem zo leuk vonden. We besloten hem dan toch maar mee te nemen. Toen we vroegen om de moeder/vader te zien antwoordde ze dat het van vrienden kwam en dat hij nog over was van dat nestje. We vonden het niet verdacht. Ondertussen is ons hondje na 2 maanden gestorven. Hij is nooit echt gezond geweest. Het heeft ons ook een hoop gekost aan dierenarts bezoeken. Enige vreemde was dat we wel een Hollands paspoort mee kregen. Ik vraag me af of die dierenarts dan meewerkt aan dit web??? Zij verklaarde het hondje gezond. Nu we weten waar we op moeten letten en we wel gezonde pups gezien hebben, beseffen we dat hij gewoon nooit gezond was toen we hem kochten.
We vermoeden dat deze vrouw uit Holland ook geimporteerde honden verkoopt. We vinden dit zo erg en vragen ons af of er niets tegen gedaan kan worden!!!
Nu gingen we op zoek naar een nieuwe pup, gaan kijken bij het hezehof in Lummen (iemand hier ervaring mee trouwens) maar ik hoorde van een bevriende dierenarts dat ook daar geimporteerde honden zitten. Dus als ik het goed begrijp dan moet je al zeker nergens kopen waar ze zoveel rassen hebben?
Kan dit zomaar ongestraft allemaal? Vind het zo zielig voor al die beestjes!
Straks gaan we bij een particulier kijken, ik ben eens benieuwd.

M.M.N.
Berichten: 49
Lid geworden op: 21 jun 2009 11:05

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door M.M.N. »

Zolang onze 'fijne' regering hier niet tegen optreed,kunnen dit soort malafide praktijken blijven doorgaan.

Als je straks gaat kijken,hou je oren en ogen goed open en zodra je maar iets niet vertrouwd en/of moederhond is niet aanwezig,gewoon niet doen.

Je zou ook eens kunnen informeren bij de rasvereniging van de J.R. en de kennelnamen die zij doorgeven,eerst even via internet chekken welke recensie's je hier over leest.
Ook denk ik dat er wel een J.R. forum bestaat waar je ook informatie in kunt winnen.

Succes ermee!!

ieniepienie
Berichten: 81
Lid geworden op: 13 jul 2009 22:55

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door ieniepienie »

Ik heb deze site gemeld bij de partij voor de dieren, want volgens mij mag je helemaal geen pups meer verkopen vanuit een winkel.

http://www.vip-hond.nl/nederlands/index.php

Ben benieuwd of ik er nog iets van hoor.
ohja, wat ik wil zeggen, en dat gaan veel mensen niet leuk vinden.. veel pups mogen de mensen bedanken die dit soort fokkers in stand houd, en daar dus koopt !!!! :evil: :twisted:

Weetooknietalles
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 aug 2009 16:48

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Weetooknietalles »

Ik hoop dat er meer mensen verstandig worden.
En wel door voor dat men in dit geval een hondje gaan aanschaffen zich laten informeren door mensen die er wel verstand van hebben.

Dus gaat men zich eerst inlezen over het ras of de combinatie er van.
Men gaat bij zich zelf afvragen heb ik er de tijd,ruimte enz enz er voor?
Zo ja dan gaat men NIET EN IK ZEG NIET:
Hondje kopen op Marktplaats (dat is de brandhaard voor broodfokkers)
Ga niet op geruchten af van dat is een goede fokker,ga er eerst kijken en desnoods met iemand die er verstand van heeft.

Wat men WEL MOET DOEN?
Info in winnen bij een rasvereniging die aangesloten is bij het raad van beheer.
Heb je een goede fokker gevonden via de goede wegen?
Een goede fokker dringt niks op beter gezegd een goede fokker gaat grondig te werk met een vragen gesprek en geeft een pup niet zomaar mee.
Een goede fokker vraagt aspirant baasjes zelfs een paar keer terug te komen om te kijken of het werkelijk klikt met de pup.
Ja....men is meer tijd en geld kwijt voor het zoeken naar een gezonde pup.
Een goede fokker is dan ook bereid om daar tijd in te steken bij begeleiding en het oplossen van problemen.

maar helaas kijken de mensen nog steeds naar het kostenplaatje en moeten dan ook zo snel mogelijk een bepaald ras hondje hebben omdat jan piet en klaas het ook heeft.Helaas komt men dan bij broodfokkers terecht met alle gevolgen van dien.
deze eigenwijze egoïstische mensen houden met hun gedrag de broodfok in stand.

Misschien nog een optie als het niet uitmaakt wat voor ras het is? Ga naar een asiel daar zitten genoeg afgedankte hondjes die in de vakantie door egotrippers uit de auto zijn gedumpt om dat deze doelgroep zo nodig op vakantie moest gaan.

Ik spreek uit ervaring er gaat veel tijd inzitten om zo`n hondje te resocialiseren maar je krijgt er wel wat voor terug.

lpv
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 nov 2009 19:58

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door lpv »

ik wil mensen ook even iets laten weten over chi.store! het zijn vuile bedriegers!!
ik heb een pupje van mijn vriend gekregen..wij zijn gaan kijken en hadden een super pup op het oog. Een week later gingen we hem ophalen.
ik ben in mijn woonplaats een paar dagen later naar de dierenarts geweest en die zijden na even kijken.... Dit is GEEN chihuahua maar een pincher!
wij hebben 1200 euro betaald voor een chihuahua maar hebben een pincher.. even op internet na kijken zagen we dat pinchers ''maar'' 500 euro kosten! we zijn dus gewoon voor 700 euro genaaid.

na een telefoontje met chi.store moesten we foto's van onze hond naar hun sturen en zouden zij ernaar kijken..misschien dat ze qua prijs wel tegemoet konden komen met ons..
na dit telefoontje konden we bellen met dit nummer maar er werd niet meer opgenomen!(alsof ze ons nummer blokeren) wij met andere tel gebeld en ja hoor na dit belletje namen ze ook niet meer op met dit numm.. heel raar allemaal..

ons hondje zat vol met wormpjes en was nooit geënt! gelukkig waren wij er net op tijd bij en hebben we ons hondje kunnen redden van de dood! nu is het een heerlijke hond maar dit zullen wij nooit meer vergeten.

IK HOOP DAT MENSEN DIT LEZEN EN NOOIT EEN PUP BIJ DEZE OPLICHTERS KOPEN!!

yeko
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 dec 2009 00:56

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door yeko »

Hallo allemaal,

Ik heb net de verhalen van Chi-store gelezen en ben er erg van geschrokken.
Ik heb 26 december een puppy gekocht bij Chi-Store. Het gaat tot nu tot héél goed met Chanel. De eerste dag was ze nog al rustig omdat ze nog moest wennen aan haar omgeving. De dag erna begon ze al te wennen aan ons en begon met ons te spelen. Omdat ik nog geen ervaringen heb met chihuahua's wist ik niet wat voor winkel Chi-store was. Het was me wel opgevallen dat de verkoper heel weinig informatie over het puppy gaf, over hoe we haar moet verzorgen, opvoeden etc. Maar ik was zo dom geweest om dit allemaal niet na te vragen. Ik vind het erg triest wat ik hier allemaal heb gelezen over kleine pups en hoop zelf ook dat dit mij niet gaat overkomen. Chanel is nu heel gezond, ze eet en drinkt al vanaf de eerste dag, ze weet nu waar ze haar behoefte moet doen (ookal gebeuren er soms wat ongelukjes). Ik heb nog niks raars ontdekt dat niet hoord bij een hondje. Wel is het me opgevallen dat haar ogen af en toe tranen en dat het donker aan de onderkant wordt. Ik heb dit nagevraagd aan een vriendin van me die een hondje heeft en oogontsteking heeft gehad. Ze vroeg of ze heel vaak met haar ogen knipperden maar ik antwoordde nee. Ze zei dat er dan niets ergs aan de hand is, en dat hoop ik ook.
Volgende week ga ik naar de dierenarts voor haar laatste vaccinatie en ontworming en daar ga ik navragen over haar af en toe tranende ogen.
Ik ben nu wel angstig geworden door de verhalen die ik gelezen heb. Maar mn zus probeert me gerust te stellen en zegt dat ik me niet zo zorgen hoeft te maken omdat Chanel het heel goed doet en dat we niks raars hebben ontdekt. Verder was het andere mensen ook niks opgevallen. Mijn nichtje heeft ook een chihuahua en weet hoe het is met puppies en zij vond het een schat van een hond!

esther89
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2010 15:44

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door esther89 »

Helaas heb ik 3 jaar geleden een chihuahua gekocht bij mylittleone.
Een half jaar geleden ben ik erachter gekomen dat mijn hondje erfelijke afwijkingen heeft aan zijn achterpoten, het is echt zonde hij is nu al 3x geopereerd, en hij zal nooit meer "goed"kunnen lopen. ik heb meerdere malen naar hun gebeld voor de garantie ik wou dat de operaties vergoed werden, helaas gaven hun geen gehoor, wat ik natuurlijk al verwacht had!! ik zou echt nooooit meer zown stomme aankoop doen heb er echt spijt van, niet wat mijn hond betreft want het is echt een schatje, maar hun zijn gewoon oplichters!!!!

diamondprincess
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 aug 2011 01:33

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door diamondprincess »

Ik ben mss een beetje laat met dit te zeggen maar: de huidige mensen die momenteel achico uitbaten zijn NIET de vroegere eigenaars van my little one.

[Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator]

Ik weet ook niet of je alleen wat kan beginnen tegen hun: mijn advies is: zoek zoveel mogenlijk mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en onderneem gemeenschappelijk stappen.

Groetjes

Gesloten