LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Openbaarmaking van AFM rapport

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Ron
Berichten: 44
Lid geworden op: 18 okt 2003 23:39

Openbaarmaking van AFM rapport

Ongelezen bericht door Ron »

Naar mij nu duidelijk wordt, is de geheimhoudingplicht van de bevindingen van de AFM een Nederlandse aangelegenheid en geen Europese. In het AFM rapport staat letterlijk:

"Op grond van artikel 31, eerste lid, Wet toezicht effectenverkeer 1995 (Wte 1995) worden gegevens en inlichtingen die ingevolge het bij of krachtens deze wet bepaalde omtrent afzonderlijke ondernemingen of
effecteninstellingen zijn verstrekt of zijn verkregen niet gepubliceerd en zijn deze geheim. Deze formulering brengt met zich dat alle gegevens en inlichtingen, ongeacht hun aard, onder de geheimhoudingsplicht vallen. De wet voorziet in een zogenaamd gesloten systeem van geheimhouding; slechts in de wet zelf worden de uitzonderingen op de geheimhoudingsplicht opgesomd. Gelet op de huidige stand van de wetgeving is alle verstrekte en verkregen informatie omtrent aanbieders van aandelenleaseproducten geheim. Noodzakelijkerwijs vallen de bevindingen van de AFM over afzonderlijke ondernemingen of effecteninstellingen in principe onder de reikwijdte van de geheimhoudingsplicht. Een uitzondering die de Wte 1995 noemt, is artikel 31, vijfde lid. Daarin is opgenomen dat de AFM, in afwijking van het eerste en tweede lid, met gebruikmaking van gegevens en inlichtingen verkregen bij de vervulling van de haar ingevolge deze wet opgedragen taak, mededelingen kan doen mits deze niet kunnen worden herleid tot afzonderlijke ondernemingen en effecteninstellingen.
Niets uit deze rapportage is herleidbaar tot afzonderlijke ondernemingen of effecteninstellingen, noch mag als
zodanig worden geïnterpreteerd."

Indien de Tweede kamer van mening is dat het gehele rapport openbaar moet worden, moet iemand het initiatief nemen een wetswijziging in te dienen.

leasewinner
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 nov 2003 22:25

Re: Openbaarmaking van AFM rapport

Ongelezen bericht door leasewinner »

Je redt het echt niet met deze teksten. JE had er eerder uit moeten stappen. En zeker niet, bij verlies, lopen zeuren dat je het allemaal niet wist. Bij winst had je het zeker geweten!!!!!!!!!!!1 :evil:

elende
Berichten: 82
Lid geworden op: 09 okt 2003 18:47

Re: Openbaarmaking van AFM rapport

Ongelezen bericht door elende »

Beste Ron, ik heb je een paar keer getracht je te bereiken. Maar dat is tot heden (over en weer) niet gelukt. Zou je me willen mailen??

El

Gast

Re: Openbaarmaking van AFM rapport

Ongelezen bericht door Gast »

Hoe zo eerder moeten uitstappen ?

Gesloten