LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] castello tegels

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
boyd2000
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 okt 2009 14:31

castello tegels

Ongelezen bericht door boyd2000 »

Heeft iemand tegels van het merk Castello gekocht en laten leggen.
Wij hebben een slechte ervaring doordat zwarte tegels wit uitslaan, leverancier beweert eerst dat er verkeerd voegsel is gebruikt en komt later dat we elke 2 weken met speciaal product de vloer moeten reinigen.
Wij hebben inmiddels via de rechtsbijstand een procedure opgestart en zijn benieuwd of er meer mensen met het zelfde probleem te maken hebben gehad.

betweter
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 okt 2008 14:25

Re: castello tegels

Ongelezen bericht door betweter »

Tegels van het merk Castello vragen om behoedzame behandeling. U geeft aan dat de zwarte tegels wit uitslaan. Kan meerdere oorzaken hebben.

Ga eerst eens na wat en hoe de tegels te behandelen voor u ze gaat verwerken. Als het goed is wordt u bij deze tegel geod geïnformeerd.
Als de Castelo tegel uit de doos komt zit er nog geen beschermende laag op en moeten ze behandeld worden. Schoon werken, geen voegsel op de tegels laten intrekken. Er is een watervaste, flexibele voeg in de kleuren wit en jasmijn. Vraag ern aar bij uw Castelo dealer.
Grijze voeg wordt afgeraden. Nooit voegen met synthetische kleurstoffen gebruiken !
Na het leggen moeten ze ge-impregneerd worden volgens een aantal makkelijke stappen.
Na het aanbrengen van "Vlekstop" (het impregneer) en "klinker-olie" (kleur versterker) kunnen de Castelo tegels tegen vet, koffie, wijn, water en andere huishoudelijke ongelukjes.
Voor het verdere onderhoud (dweilen) wordt "Edelzeep" geadvisereerd.

U gaat wel erg ver om meteen een rechtsbijstand in te schakelen. Laat de vloer gewoon even uitwerken. (het witte uitslaan is een salpeter die eruit trekt) Zwart blijft een nare kleur wat uitslaan betreft. Komt mede doordat zwart eigenlijk gaffiet is en es zacht en daarom trekt het wat eerder vuil in. Laat het maar eens overwinteren zou ik zeggen en niet gelijk zo hoog in de boom.

oscar161273
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 mei 2007 13:27

Re: castello tegels

Ongelezen bericht door oscar161273 »

Allereerst moeten castelo tegels met een snel drogende lijm geplaatst worden. Afvoegen wordt geadviseerd met een voegsoort die ook geschikt is voor marmer. Na het plaatsen moet de vloer drogen, afhankelijk van de omgeving duurt dit ca. 3 weken. U kunt testen of de vloer droog is door een glas op z'n kop op de vloer te plaatsen en een dag wachten. Is het onder het glas de tegel donkerder dan is de vloer niet voldoende gedroogd.
Witte vlekken die onstaan heeft te maken met het vocht transport door de tegel, hierdoor komen "zouten" naar het oppervlak wat zich voordoet als witte vlekken (vergelijkbaar als met metselwerk).
Als de vloer droog is moet de vloer grondig gereinigd worden, en daarna wederom ervoor zorgen dat de vloer goed gedroogd is voordat u gaat impregneren met s34 (möllerchemie). Het impregneren moet grondig gedaan worden (s34 krijgt zijn vuil en water afstotende werken na 24 uur). Een castelo vloer moet al snel 3x geimpregneerd worden om de toplaag te verzadigen. Elke laag die u aanbrengt moet 24 uur drogen. U kunt controleren of u de vloer goed geimpregneerd heeft dmv schoon kraanwater op de vloer te gieten. Als er een "druppel" effect ontstaat op de vloer dan is deze voldoende geimpregneerd. Als u een kleur accentuering wenst dan moet u de vloer wederom impregeneren met 34 (hierdoor is de tegel tijdelijk "open van structuur") en binnen 3 uur de vloer behandelen met p30 (doordat de tegel "open van structuur" is kan de p30 de tegel indringen).
Door de vloer te onderhouden met P24 houdt u de vloer vol van kleur.
Kleur verschillen onderling, craquleren van het oppervlak, krassen, indringen van oppervlakkig vuil is inherent aan castelo en is juist het charme van deze tegel.

Tegels........

boyd2000
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 okt 2009 14:31

Re: castello tegels

Ongelezen bericht door boyd2000 »

Goedendag,

Bedankt voor uw terugkoppelingen.
Uiteraard heeft de aannemer zich aan de leginstructie van Castelo gehouden.
Ook zijn alle geadviseerde producten gebruikt, desalniettemin is de vloer niet zo als hij zou moeten zijn. Daar zijn alle partijen het wel over eens. Gezocht wordt naar de oorzaak van het probleem zodat de verkleuring die de tegels nu hebben (ze zijn niet zwart maar grijs), opgelost kan worden. De vloer ligt inmiddels meer dan een jaar en wordt echt niet mooier, dus de gesuggeerde kalkuitslag is echt niet meer aan de orde.

castelo
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2010 18:17

Re: castello tegels

Ongelezen bericht door castelo »

Hier een bericht van CASTELO zelf.
Bij het laatste bezoek van de onafhankelijke expert, aangewezen door uw rechtsbijstandsverzekering, zijn wij erachter gekomen dat er ARDEX FL zilvergrijs voegsel is gebruikt door uw tegelzetter.
Deze is NIET geschikt voor marmer.
CASTELO tegels zijn gemaakt van marmerpoeder en wit cement. Het voegsel is veel te agressief geweest en is in de oppervlakte gebeten. Daarnaast is het ook niet goed afgespoeld.
Bij uw toilet is er een stukje niet gevoegd. Daar is deze waas niet.
Wij hebben een schoon produkt afgeleverd.
De volle verantwoordelijkheid ligt bij uw tegelzetter/ aannemer. Die heeft onze instructies helemaal niet goed gevolgd zoals u zelfs kunt nalezen in de ontvangen reakties.

Gesloten