LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vraag inzake wijze van uitbetaling

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
nr40
Berichten: 15
Lid geworden op: 23 nov 2009 21:11

Vraag inzake wijze van uitbetaling

Ongelezen bericht door nr40 »

Wijze van uitbetalling
Aanbieders kunnen drie soorten basisverzekeringen aanbieden: De natura-, restitutie- en combinatiepolis.

Bij de naturapolis betaalt de verzekeraar de kosten meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder. Nadeel van dit type polis is, dat u alleen terecht kunt bij de zorgverleners waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt.

Met een restitutiepolis kunt u zelf de gewenste zorgaanbieder kiezen. Nadeel is dat u bedragen moet voorschieten en de kosten moet declareren.

Met een combinatiepolis kunt u terecht bij een aantal gecontracteerde zorgverleners die rechtstreeks door de zorgverzekeraar worden betaald. Maar u kunt ook zelf een zorgverlener kiezen en de kosten bij de zorgverzekeraar declareren.


Wat ik me afvraag in dit verhaal. Als je nou door je arts wordt doorverwezen naar een ander specialisme moet je dan telkens bij je zorgverzekeraar nagaan of de betreffende specialist wel op het lijstje staat?

Ik baal van dit hele verzekeringsstelsel! Vroeger was je gewoon verzekerd, niets meer en niets minder. In dit stelsel straalt de commercie er vanaf :s
Meer betalen en minder service e.d. Enfin, ik wijk af ;)

larvekar
Berichten: 44
Lid geworden op: 11 mar 2009 17:00

Re: Vraag inzake wijze van uitbetaling

Ongelezen bericht door larvekar »

de meeste zorgverzekeraars hebben een overeenkomst met alle ziekenhuizen in Nederland. Je kan dan bij alle specialisten in de ziekenhuizen terecht.

Gesloten