LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] SDSB adviseert gedupeerden DSB om vereniging op te richten

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
AllPino
Berichten: 118
Lid geworden op: 23 nov 2009 19:10

SDSB adviseert gedupeerden DSB om vereniging op te richten

Ongelezen bericht door AllPino »

Onderstaand een persberichtje. Tja, hij heeft wel gelijk.

Westervoort 3-12-2009

Stg DSBenadeelden adviseert de gedupeerden van DSB om elkaar te vinden voor het oprichten van een belangenvereniging en zich niet te verlaten op enige zelfbenoemde hulpverlener. Volgens voorzitter Bert Prent kunnen we zelf wel overtuigd zijn van onze integriteit en zuivere bedoelingen, maar meer dan deze wankele- en schendbare vertrouwensbasis kunnen we feitelijk niet bieden. De gedupeerde weet niet of hij met een oprechte hulpverlener in zee gaat of een gladde oplichter. Een belangenvereniging voor- en door gedupeerden staat boven elke verdenking van zelfverrijking en kan zich zo ook voorzien van adequate juridische hulp. Geen enkele zelfbenoemde hulpverlener kan daar in voorzien. Ook de stg DSBenadeelden niet.

Er zijn teveel hulpverleners die allemaal in de zelfde vijver vissen. Dit leidt tot elkaar beconcurrerende splintergroepen die ieder voor zich te weinig invloed hebben om resultaten te bereiken. Veel gedupeerden sluiten zich nergens bij aan uit angst ook nog eens slachtoffer te worden van de hulpverlener. Deze mensen staan in de kou. Zeker als zij geen rechten kunnen ontlenen aan een rechtsbijstandsverzekering. Een vereniging biedt ook aan hun uitkomst.

Voor korte tijd terug adviseerde de Orde van Advocaten haar leden om de zelfbenoemde hulpverleners niet meer bij te staan. De rol van de hulpverleners is uitgespeeld. Wij zijn net als de andere zelfbenoemde hulpverleners overbodig en nemen hierin het initiatief dit als eerste te erkennen.

Chiron
Berichten: 75
Lid geworden op: 05 nov 2009 13:21

Re: SDSB adviseert gedupeerden DSB om vereniging op te richten

Ongelezen bericht door Chiron »

Is inderdaad wat voor te zeggen. Gewoon toegeven dat belangenbehartigers in stichtingsvorm niet de beste optie zijn en vervolgens het veld ruimen. Ze geven zo wel het goede voorbeeld.

Ik kan het misschien verkeerd hebben. Was het deze stichting niet die het argument tot ontbinding van koopsompolissen op grond van dwaling naar voren bracht ?

Gesloten