LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
marietje73
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:58

Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door marietje73 »

Hallo,
We hebben voor 9.500 euro een plavuizen vloer ( plus vloerverwarming) laten leggen door een tegelzetter van de aannemer die voor 80.000 euro ons huis verbouwt. We hebben de vloer uitgezocht bij een door de aannemer aanbevolen tegelleverancier. Zij hadden de tegels die wij wilden hebben alleen in formaat 49x 98. Wij hadden liever 30x 60, maar dat ging dus niet. Zij adviseerden de tegels 1/3 2/3 te leggen. Bij aankomst van de tegels zei de tegellegger dat de tegels krom waren, maar dat dat normaal was bij zo'n formaat tegels. Als we ze 1/3 2/3 zouden leggen dan zou het allemaal wel meevallen. Dus we hebben 3 tegels neergelegd en die lagen gelijk. De tegelzetter begon met leggen en wij zijn weggegaan. Zagen wel dat een jonge jongen ( was nog leerling, want een leerkracht van school was eens aanwezig) de tegels legde. De dag erna zagen we wel dat de tegels iets scheef lagen, maar omdat de tegelzetter had gezegd dat het met die manier van leggen het hoogteverschil mee zou vallen, dachten wij dat het lag aan het feit dat er nog geen voegen in zaten. Wij zijn echt leken, en vertrouwden op de kundigheid van de tegelzetter. Nadat de vloer ingewassen was zagen we na een dag drogen dat de vloer schots en scheef lag. De aannemer is komen kijken en zei dat de vloer hem erg tegen viel. En zo zeiden velen anderen ( timmerman, schilder, vrienden die in de bouw zitten) dat het niet normaal is hoe schots en scheef de vloer ligt. De tegelleverancier is komen kijken en vond het ook niet kunnen. Wij werden uitgenodigd om een nieuwe vloer uit te komen zoeken. Met de aannemer hebben wij afgesproken dat de plavuizen vloer over de andere heen gelegd mag worden, omdat er zo'n dunne dekvloer boven de vloerverwarming zit dat die echt beschadigd zal gaan worden als we de plavuizen eruit halen. Per 1 feb moeten wij ons huidige huis uit, dus we zitten ook niet te wachten op nog een ellenlange verbouwing als er nieuwe vloerverwarming in moet. We hebben buizen laten leggen met een soort folie eronder die zorgt dat we omhoog stoken. Er zit een enorme dunne dekvloer op.
Afin wij een nieuwe vloer uitgezocht voor 75 euro per m2 ( de vorige was 85 per m2) De financien zou de leverancier met de aannemer regelen.

Nu krijgen wij het voorstel via de aannemer van de leverancier dat ieder 1/3 van de plavuizen ( ong 1700 euro voor ons) voor zijn rekening neemt. De levarancier neemt ook de lijm en voegsel voor zijn rekening en de aannemer de legkosten.

Wij zijn het er hier niet mee eens. Wij huren een aannemer in om goed werk af te leveren, omdat we zelf nergens verstand van hebben. en nu moeten wij €1700 betalen voor fouten die door anderen ( de leverancier en tegelzetter) zijn gemaakt. Wij hebben dit ook aangegeven bij de aannemer. Hij gaf aan geen zin te hebben in een juridische strijd en het anders maar zo te laten. Op de vloer is gewoon niet te wonen ( onveilig!) Mochten we een juridische strijd aangaan, ben ik bang dat we nog een jaar op deze vloer moeten leven.... dat kan toch niet?? Wat zouden jullie doen?

witte angora
Berichten: 32013
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door witte angora »

Heel simpel: de verantwoordelijkheid dáár leggen waar het hoort, en dat is bij de tegelzetter, c.q de leverancier.

Wat die vloerverwarming betreft: je hebt een ontzettend dunne dekvloer, juist omdat de warmte naar boven moet. Wat gaat er gebeuren als de warmte niet door één, maar door twee lagen plavuizen heen moet? Of maakt dat weer niet uit?

marietje73
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:58

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door marietje73 »

Tsja we zullen zelf voor de extra stookkosten op moeten draaiien, maar volgens de aannemer en een bevriende loodgieter is dat niet zoveel... maar over 30 jaar verdeeld natuurlijk wel... Maar dat wil ik hier ook meteen vragen hier op het forum.. of dat t echt wienig uitmaakt

witte angora
Berichten: 32013
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door witte angora »

Ik bedoel eigenlijk meer: komt er überhaupt nog voldoende warmte door die vloer heen. Als je 30 jaar moet gaan zitten koukleumen omdat die vloerverwarming dat niet trekt dan ben je ook niet blij he.

Maar nogmaals, ik weet het niet, het is een open vraag die anderen mischien kunnen beantwoorden.

zotiswat
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 jan 2010 11:58

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door zotiswat »

Een dunne cementdekvloer 3 a 4 cm met ook nog folie onder de vloerverwarming is zowiezo ontzettend slecht! Hierdoor krijg je namelijk een zwevende afwerkvloer die totaal niet hecht aan de werkvloer (zwevend dus) ga je hier vloerverwarming bij gebruiken gaat gegarandeerd je afwerkvloer los liggen en of scheuren!

Leg je folie tussen werkvloer en afwerkvloer moet de afwerkvloer inclusief vloerverwarming en tegel minimaal 9 a 10 cm zijn om voldoende massa te krijgen boven de werkvloer. En dan nog adviseren wij deze methode nog niet er blijven namelijk grote risico's inzitten van scheuren en losliggende tegels inclusief cementdekvloer.

Gaat om een verbouwing begrijp ik.
Vraag, zit er onder de werkvloer (betonvloer) geen vloerisolatie?
Zo niet, waarom is dan de bestaande werkvloer niet verwijdert? en 10 cm dik vloerisolatie gelegd en een nieuwe werkvloer (betonvloer) gestort?
Zat er onder de werkvloer wel vloerisolatie waarom is er dan toch nog die folie opgelegd (zeker als je weet als je maar een minimale maat hebt om de afwerkvloer te gaan leggen)?

Tegels over tegels is natuurlijk ook een nood oplossing, deuren waarschijnlijk weer inkorten e.d. Het rendement mits de vloerverwarming gelegd is als Hoofdverwarming is echter hier door niet minder, wel zal het wat langer duren eer de vloer op temperatuur is. Maar hierdoor behoud deze dan ook weer langer zijn warmte.

Als de tegels schots en scheef liggen is dit natuurlijk de schuld van de tegelzetter cq leverancier.

Met vriendelijke groet.

marietje73
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:58

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door marietje73 »

Oeps, dat wisten we niet!! Eerst is wel de vloer eruit gehaald en toen de folie daarop betonijzer en beton en toen de verwarmingsbuizen erop en toen dunne laag cement erop en 1 cm tegels. Hoe lang heb je normaal gesproken garantie en hoe kom je aan die info, ant dan confronteer ik de aannemer er mee.

zotiswat
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 jan 2010 11:58

Re: Plavuizen vloer is schots en scheef gelegd

Ongelezen bericht door zotiswat »

marietje73 schreef:Oeps, dat wisten we niet!! Eerst is wel de vloer eruit gehaald en toen de folie daarop betonijzer en beton en toen de verwarmingsbuizen erop en toen dunne laag cement erop en 1 cm tegels. Hoe lang heb je normaal gesproken garantie en hoe kom je aan die info, ant dan confronteer ik de aannemer er mee.
Als de gehele vloer verwijdert is dus ook de betonvloer (tot aan de gele grond toe) dan nieuwe vloerisolatie is aangebracht een nieuwe betonvloer met wapening is gestort en op de betonvloer de vloerverwarming is geplaatst en dan een nieuwe cementdekvloer aangebracht is. Moet de cementdekvloer wel minimaal 3 a 4 cm zijn geweest daar de vloerverwarmingsslang al 2 cm dik is.

Dan is het verhaal alweer helemaal anders, U zei de vloerverwarming is geplaatst met een folie hieronder?

Ligt echter de vloerverwarmingsslang op folie onder de cementdekvloer zoals in u in uw eerste bericht zegt krijgt u een zwevende vloer. Meer info zwevende vloeren: http://www.nos.cybercomm.nl/sbr/sbr.htm in uw geval betreft het de thermische.

En ik kom aan deze info omdat wij al 20 jaar een eigen bedrijf hebben welke tegel/natuursteenvloeren leggen inclusief vloerverwarming en dergelijke. Ook dient iedere zich zelf respecterende aannemer/vloerenlegger deze kennis in huis te hebben. Overigens kunt u zelf ook achter de nodige info komen door wat te google op het internet.

Veel succes en als u nog vragen heeft of de situatie toch anders is plaats ze hier op het forum.

Met vriendelijke groet.

Gesloten