LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Domme mensen......

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
jack c.

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door jack c. »

Helemaal eens met de laatste schrijver. Probeer je eens in te denken hoe groot het belang van Legio is bij het ontmoedigen van bezwaarmakers en probeer je dan eens in te denken hoe (on)waarschijnlijk het is dat Legio wegblijft van dit forum. Kijk eens in dat licht naar de bijdragen met als uitgangspunt "eigen schuld dikke bult".
De DSI heeft toch aal uitgesproken in één geval dat er regelrechte sprake is geweest van misleiding en terugbetaald moest worden. Wat is het probleem dan om ons samen te organiseren?

j. kiewiet

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door j. kiewiet »

allen,
Legio presenteerd zich op de eigen site als de specialist op het gebied van aandelen-lease, met als doel "Uw geld zo hard mogelijk te laten groeien". Van specialisten mag je verwachten dat ze de vinger aan de pols houden, dat ze ingrijpen wanneer een kontrakt explosief stijgt of daalt. Van specialisten verwacht je niet dat ze alleen maar verkopen en vervolgens achterover leunen wachtend op de binnenstromende rentetermijnen in de wetenschap dat het bij sommige kontrakten NOOIT meer goed komt. Door ons te verenigen kunnen we terug slaan en de toekomst zal leren of wij allen domme mensen zijn geweest ofwel dat we het slachtoffer zijn geworden in een complex netwerk van aandelengoochelaars die bewust hun pijlen hebben gericht op de grootste groep leken: Jan Modaal.
Mvg. J. Kiewiet

R.Willems

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door R.Willems »

Mijnheer J.Kiewiet,

Prima en uitstekend weerlegd mijnheer Kiewiet. Wij komen er wel, als wij in ons zelf blijven geloven.

Met vriendelijke groeten,

R.Willems

Bert Kamander

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Bert Kamander »

Zo meneer Willems,

U bent makkelijk uit de tent te lokken. Het prachtige aan dit alles is dat uw reactie goed laat zien waar onze maatschappij onder gebukt gaat. Iedereen laat zich leiden door zijn emoties. Waarom bent u nu zo boos op mij? En waarom op Legiolease?

Ik heb wel degelijk een contract (Winstvertiendubbelaar) en het is simpel zat: we hebben het recht en de plicht om elk jaar aan te kopen tegen dezelfde koers (dus ook als die lager is). Dat staat ook in de advertentie die ik hier voor me heb (alles altijd netjes bewaren!). Welnu, ik hoop dat u zich in het vervolg wat genuanceerder uit kunt drukken, daar hebben we allemaal meer aan.

Het beste,
Bert

R. de bakker

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door R. de bakker »

Ik moet toch even kwijt dat ik een beetje moe wordt van al die verwensingen naar elkaar op dit forum.

Vooral van mensen die hebben verloren naar die mensen die kunnen relativeren.

Het is toch heel simpel: als je alleen maar rente betaald en geen aflossing en de ondeliggende waarde dalen, dan moet toch gewoon die lening worden terugbetaald?

Dit staat zelfs nog in de folder.

Met vriendelijke groet,

R.

inge

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door inge »

wat ben je toch zielig meneer bakker ???????

K. van Hooff

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door K. van Hooff »

Geweldig dit !!!

Zou het niet kunnen zijn, dat er 2 partijen een beetje gelijk hebben. Een aanbieder van financiele producten heeft natuurlijk de plicht om zijn (potentiele) klanten op een goede en volledige manier in te lichten. Naar mijn mening (en die van een paar duizend anderen) is dat te weinig gedaan en daar moeten zij (legio) ook de verantwoordelijkheid voor dragen. Aan de andere kant: Iedere "gedupeerde" wist dat hij of zij, al dan niet met geleend geld, aan het beleggen was. Vraag aan elke willekeurige Nederlander een voor - en een nadeel van beleggen. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat 99% van de ondervraagden zal antwoorden: voordeel is dat je veel geld kunt verdienen, nadeel is dat je ook veel geld kunt verliezen/ risico loopt. Ik ga ervan uit dat er geen weldenkende Nederlander is die dit standpunt met behoorlijke argumenten kan bestrijden (als die er wel zijn: welcome to the world!).

Het afsluiten van een contract in welke vorm dan ook (en daar staat duidelijk in dat het een lening/ belegging met betreft, ik ben namelijk zelf ook "gedupeerde") is geen aankoop van een bloemkool en je dient dan ook zo'n contract door te lezen. Als je dat contract niet snapte had je het niet moeten ondertekenen. Als je het contract wel snapte: wist je waar je aan begon. Sorry, maar ik vind deze hele discussie erg veel op de Amerikaanse sigaretten- claimcultuur lijken "we wisten niet waar we aan begonnen, en nu zitten we met de gebakken peren". Natuurlijk is het zo dat een fabrikant of aanbieder van een product zijn consumenten goed moet informeren, maar dit neemt niet weg dat ieder individu de verantoordelijkheid moet dragen van zijn eigen daden. Zeker als er , zoals in dit geval, redelijkerwijs een kans op verlies bestaat (en dat bestaat, want u bent aan het beleggen).

Voor de mensen die nu roepen: "ik sloot een contract af voor de studie van mijn kinderen, nu ben ik al mijn geld kwijt..." kan alleen naiviteit als argument gelden. Als ik een voorziening wil treffen voor de studie van mijn kinderen (of elk ander specifiek doel) en er bestaat een kans van maar 1% dat deze voorziening risico kan lopen (en dat wist u want u was aan het beleggen) doe je het toch niet??????

Dit alles neemt niet weg dat de aanbieders zeer zeker op hun verantwoordelijkheid gewezen moeten worden, maar wat er nu gebeurd, in een woord geweldig !! "gedupeerden", schaamt u zich toch voor een dergelijke vorm van naiviteit, onwetendheid en wereldvreemdheid.

Desondanks succes met uw claims, hopelijk heeft u ervan geleerd !!!

K. van Hooff
jurist/ journalist

Verstandig

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Verstandig »

Mensen, wij zien kennelijk door de bomen het bos niet meer.De kern van deze zaak is: dat Legio aandelen in onze handen gestopt had, die zwaar improductief zijn.
Degenen die niet kunnen of willen geloven: zet de maandelijkse koers van aandelen KPN en Aegon op een rij en maak een eenvoudig grafiek, dan U ziet de kat in de zak.
Hier komt erbij, omdat de verkoopprijzen gehandhaafd worden en het product in waarde steeds zakt, dat de forse lease bedragen dan niets anders zijn door een kunstgreep, een schenking voor Legio over de rug van de kleine spaarder.
Doe hetzelfde met gezonde en solide aandelen Unilever, Philips en Akzo, dan zult U het verschil zien tussen koren en kaf.
Aan de Heer K. van Hooff, jurist journalist wil zeggen: U kunt kennelijk latente criminaliteit reeds bij voorbaat doorzien! U dient heilig verklaard te worden, Meneer!

Arie van 't Harsveld

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Arie van 't Harsveld »

Meneer Verstandig, u doet uw naam geen eer aan. In elke sector kan wat misgaan, zoals nu bij KPN. Destijds leek dat perfect aandeel en dat bleek het ook te zijn; er zijn genoeg mensen die eraan hebben verdiend. Wat heeft Legio eraan in slecht presterende bedrijven te beleggen? Daar worden ze op geen enkele manier beter van: kijk maar wat alle ongelukkige Nederlanders het bedrijf aandoen dat ze een paar jaar geleden de mogelijkheid bood hun eerste BMW te kopen.

Arie

Wanda

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Wanda »

Beste mensen,

Ik heb dit en het forum Legio/Dexia gelezen van Zeeuw gelezen wat een ellende allemaal voor jullie.

Sterkte, en neem een ding van mij aan, wees een beetje aardig voor elkaar.

Wanda

Wobbe

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Wobbe »

goededag allemaal,

zit wel een kern van waarheid aan het verhaal van A. de Bakker maar om te zeggen dat het verhaal tactiscch is.
Iedereen die de afgelopen jaren een leasecontructie heeft geloten is achteraf bekaaid ervan afgekomen.
Maar om die mensen dan met zo'n verhaal nog eens extra tegen de schenen aan te schoppen vind ik wel erg ver gaan.
P.S. Wanda dat van dat lief zijn ben ik helemaal met je eens. Ik vind je wel een toffe meid.
Mag ik vragen hoe jong je bent?

Groetjes Wobbe

Dolf

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Dolf »

Beste lotgenoten,

Het gaat er niet om of je winst of verlies lijdt, het gaat er mij om dat er velen onder ons zijn die zich genaait voelen op de manier waarop dit gebeurd is.

We moeten Jan maar links laten liggen.....tuurlijk Jan je hebt gelijk......oversteken is oversteken , om de overkant te halen.....maar schuin of recht.....dat bedoel ik

F. Duchateau
Berichten: 101
Lid geworden op: 22 okt 2003 08:45

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door F. Duchateau »

Een heldere analyse van A. de Bakker !

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door JH »

de bakker kan zich aansluiten bij het vriendenclubje van ducato, opneuker en familiepapa :wink:

lions90
Berichten: 247
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:24

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door lions90 »

F. Duchateau,

Bent u zo'n iemand als de "vieze man"??? Geilen op oude berichten en onrust stoken....etc..bah bah bah..en triest.....

opnaaier
Berichten: 105
Lid geworden op: 25 okt 2003 16:24

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door opnaaier »

Oef wat een opluchting, het niveau van de verleasers op dit forum is al veel langere tijd van een bedenkelijk niveau. Want het standpunt van diegene die deze topic heeft geopend, was het juiste. Prompt viel ook toen al het hele verleasleger over hem heen. Niet met argumenten, maar met scheldwoorden. Binnenkort viert het gelovig deel van Nederland de geboorte van Jesus Christus. Ook hij werd gestenigd en aan het kruis genageld. Vele eeuwen geleden. Toch wordt hij door de mensheid gezien als de redder. Diegenen die hem uitgehoond en gestenigd hebben zijn allang vergeten. Die ervaring doen mij en mijn medestanders op dit forum deugd!

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door Chris G »

Je bent natuurlijk volslagen geschift als je berichten van meer dan anderhalf jaar naar boven moet halen om daar, zoals duchateau doet, een zeer subjectieve reactie op te geven en dat geldt ook voor die naaimachine. Jullie zijn maar zielige figuren!

opnaaier
Berichten: 105
Lid geworden op: 25 okt 2003 16:24

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door opnaaier »

dit topic is gestart op 5 april 2002, ruim 1,5 jaar geleden dus. En ook hierin zie je hetzelfde patroon als in alle anderen. De realisten die motiveren waarom het eigen schuld, dikke bult is dat je verleast, worden gerepliceerd met verwensingen, schelden of krokodillentranenhuilbuien. Wordt het niet tijd dat verleasers een therapiegroep oprichten en het forum overlaten aan realisten die op basis van feiten met elkaar discussieren. Want nogmaals, op een forum moet worden gediscussieerd. En discussie kan alleen maar ontstaan als er verschillende meningen te berde worden gebracht en diegene met een andere mening die stelling met argumenten beantwoordt. En argumenten lees ik alleen van mij en mijn medestanders. Scheldwoorden en verwensingen zijn geen argumenten doch alleen tekenen van zwakte. Dus hup naar je therapiegroepje.

F. Duchateau
Berichten: 101
Lid geworden op: 22 okt 2003 08:45

Re: Domme mensen......

Ongelezen bericht door F. Duchateau »

Triest hoe gedupeerden harnekkig de schuld bij anderen willen leggen en hun ogen sluiten voor hun eigen falen. Als mensen verstandig zijn trekken ze een les en orienteren zich beter voordat ze een contract tekenen dat ze maar half begrijpen.

Gesloten