LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
onkruid
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 okt 2009 15:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door onkruid »

10 augustus j.l. kreeg mijn kater een tia met epileptische aanvallen, dierendokter uit zijn bed gebeld en ik kon gelijk langskomen, morgens ter controle, zelfde dierendokter die daar ook weer stond in de praktijk en ik heb helaas de kater in moeten laten slapen. Ik wil maar zeggen mijn dierendokter staat gelijk klaar midden in de nacht, moet naar de praktijk gaan en morgens ook maar weer klaar staan voor de volgende bezoekers. Voor het nachtelijk bezoek, ochtend bezoek, medicijnen meekrijgen + spuiten e.d. is van beide kanten ook wel het vertrouwen en dat het geld kost weten we allemaal. Als ik daarmee mijn kat heb kunnen redden (die ik nog steeds mis) maak het geld echt niet uit. Je kan je kat of katten ook verzekeren maar daar zitten aardig wat haken en ogen aan. Een huisdier kost nu eenmaal geld maar de rest van het menselijk gezin kost dat ook.
Je zorgt ervoor of je neem geen huisdieren. Kosten plaatje kater dierenarts 135 euro en crematie 115 euro. Voor 12 jaar onvoorwaardelijke liefde!!!!

3Katja3
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 okt 2009 15:58

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door 3Katja3 »

Geen idee naar welke dierenarts Simon gaat,maar hier hangen de tarieven duidelijk zichtbaar boven de balie.
Natuurlijk zullen er duurdere en goedkopere dierenartsen zijn,afhankelijk van hun bedrijfsruimte en apparatuur,maar verder weg gaan betekent ook meer reiskosten en stress voor het dier.
Op het spreekuur betaal je per consult en niet per gewerkt uur, dat is overal zo.
Een operatie wordt wel netjes per 5 minuten op de rekening gezet.
Ieder hechtdraadje en sedatiespuitje wordt apart genoemd,dus hoezo geen transparantie?
Je bent niet verplicht om naar de dierenarts te gaan,daar kies je zelf voor met alle consequenties van dien. :wink:

elvandar
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 feb 2008 11:58

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door elvandar »

Moet zeggen ben het hier met iedereen eens.
Als je belt om een afspraak te maken kun je ten alle tijde vragen hoe duur het ongeveer is. Dat ze niet een compleet bedrag kunnen noemen omdat ze niet weten wat voor medicijnen er gegeven moeten worden, maar ze weten wel het tarief wat jem oet betalen dus daar kun je dan al rekening mee houden. En als je dierenarts je dieren altijd volstopt met medicijnen moet je misschien eens overwegen om naar een andere dierenarts te gaan, want die van mij geeft alleen iets als het nodig is. En voor een ingreep precies hetzelfde hij doet het alleen als het niet anders kan.
Wat betreft de verzekering zou duur is dit niet. Je betaald een jaar lang een bepaald bedrag per maand en je kat is dan de rest van zijn leven verzekerd. De standaard vaccinaties, ontworming en evt. ontvlooien wordt niet vergoed, maar de meeste operaties of infecties wel. Misschien niet helemaal maar je krijgt wel een deel vergoed. En wat is een jaar verzekering betalen nu als je kat dan de rest van zijn leven verzekerd is. Ze mogen alleen niet ouder zijn als 7 omdat het risico dat ze dan al iets mankeren schijnbaar groter is.

Al met al zou ik zeggen zoek een da die alleen medicijnen geeft als het echt nodig is en als het beestje nog niet ouder is als 7 verzekeren als je dan een keer voor iets onverwachts komt te staan hoef je je niet zoveel zorgen over de kosten te maken.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door kweenie »

simon272 schreef:Deze dierenarts voert praktijk aan huis,zijn assistentie was zijn relatie en ook heeft hij spreekuur op zaterdag !
- Waarschijnlijk heeft hij een extra groot huis, omdat er ook ruimte voor zijn praktijk moet zijn. Maar gelukkig, een extra groot huis voor die extra praktijkruimte is natuurlijk niet duurder dan een kleiner huis, dus die tarieven kunnen wel wat omlaag.
- Zijn assistente hoeft natuurlijk niets te hebben. Ben je gek, zij is juist blij dat zij op de momenten dat ze werkt niet ergens anders geld kan verdienen. Zij zou juist geld moeten toeleggen omdat ze gezellig bij haar partner kan zijn.
- De dierenarts is zelfs zo'n grote dierenliefhebber dat hij ook op zaterdag dieren wil zien. Komt allen op zaterdag langs, dan verveel ik mij niet zo.

Boettiehond
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:14

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Boettiehond »

Hier wat tarieven uit de kop van Noord-Holland. Normaal tarief maandagochtend tot vrijdagmiddag: 28 euro, weekend tarief vrijdagavond tot maandagochtend: 56 euro (!!), injectietarief 16 euro (exclusief medicatie dus alleen het geven van de injectie).

Deze dierenarts werkt waarschijnlijk op zaterdag om tegemoet te komen aan de vraag van mensen die door de weeks werken en anders verplicht zijn vrij te moeten nemen als ze met hun huisdier naar de dierenarts willen. Het normale tarief geldt van maandagochtend tot vrijdagmiddag. Zaterdag overdag zal er een toeslag zijn van 50 %, zaterdagavond waarschijnlijk 75 %. Ik vind dit heel redelijk. Het maakt niet uit waar ik hier in het weekend binnenstap, voor een consult in het weekend betaal ik het dubbele zijnde 56 euro. Mocht mijn hond een injectie nodig hebben dan komt daar ook nog eens16 euro bij en zit ik zonder medicatie al op 72 euro......

Wees blij met die goedkope dierenarts die op zaterdag werkt en al aanwezig is als je met spoed komt. Normaal gesproken bel je in het weekend met de dienstdoende dierenarts en moet deze in veel gevallen zelf ook naar zijn/haar praktijk komen. Sta je dan te wachten met je doodzieke huisdier in je armen.

Aangezien wachten met abcessen levensgevaarlijk is raad ik aan geen huisdieren meer te nemen. Zeker als je jezelf op de borst klopt dat je je huisdier hebt laten opereren voor 200 of 300 euro. Wat waren de overige opties ? Toch niet inslapen ?? Pas bij 2000/3000 euro ga ik me zorgen maken. Het geld ervoor heb ik niet maar ik laat mijn huisdier niet doodgaan !!!!! Dan eet ik wel een jaar lang droog brood. Hiervoor zijn ziektekostenverzekeringen voor huisdieren dan weer handig. Voor een kat zou je elke maand rond de 10 euro kwijt zijn maar dan kun je tenminste wel zonder zorgen over de rekening naar de dierenarts.

Tot slot, inspraak in de behandeling is simpel. Vraag er gewoon naar of, als het geen geld mag kosten, zeg bij binnenkomst dat je niet komt voor een behandeling. Wat je wel wil van een dierenarts als je er naartoe gaat is mij niet duidelijk.

RTD-Z
Berichten: 314
Lid geworden op: 04 mei 2009 19:30

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door RTD-Z »

Moet je geen dieren nemen..!!

Weleens bij je eigen tandarts oid naar binnen gelopen als je pijn had die prijzen zijn net zo. Du sals dat voor jou dier is dan zorg je ervoor schijt wat het kost je dier gaat op 1 zoniet ben je Ongeschikt.

Kun je het niet betalen (kan ik me best voorstellen) dan moet je geen dieren nemen.

Dat er veel verschil zit in tarieven ben ik eens Dziekenhuis hier kostte voor mijn konijn kiesjes slijpen en 1 trekken (at niet meer) 150 euro (totaal bedrag) dierenarts met kleinere praktijk 200 meter verder even gebeld en gevraagt was ik 80 euro kwijt, en al had het me 300 euro gekost ha dik het ook nog gedaan het is een levend wezen moet je niet over geld zaniken.

Zorg dan dat jeje dierenartsen in jou buurt eens beld en tarieven van de meest voorkomende dingen opvraagt dan weet je al waar het goedkoper is.


Maar heeft het geholpen want dat lees ik eigenlijk nergens (of lees er overhen kan ook)

robbert61
Berichten: 50
Lid geworden op: 03 jan 2009 18:42

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door robbert61 »

Tegen woordig zijn het geen artsen meer maar zakken vullers.
Wij wonen in Ridderkerk.
En daar zijn ze ook niet eens diervriendelijk.
Het zijn aasgieren.
Het enigste wat ze zien zijn dollar tekens.

Ninc
Berichten: 70
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:39

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Ninc »

Ik vind de prijs eigenlijk wel redelijk.
Mijn kat had een ontstoken (en dus opgezette) slijmklier
en ik ging er op een doordeweekse dag mee naar een DA
Die prikte em door en gaf em een spuitje tegen de ontsteking.

€ 80,- all in
Vind je het veel?

Tja daarom namen wij een ziektekosten verzekering voor onze kat
net zoiets als wij zelf ook hebben.

Wat denk je dat een 10 minuten bezoekje huisarts kost?

ps bij de DA die dichtebij woont waren we waarschijnlijk voor de helft al klaar geweest, maar wij kiezen bewust voor een diervriendelijke arts!

Golden Punky
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2009 23:51

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Golden Punky »

Zijn reactie na mij zegt genoeg, ik erger mij groen en geel aan de uitroeptekens achter iedere zin. Dat komt bij mij over alsof je alleen maar boos bent en niet relativeert van wat er hier gezegd wordt.

Jammer dat alle dierenartsen over één kam geschoren worden. Als we dit nou met iedere beroepstak doen, zal er weinig over blijven en blijken we allemaal wel "zakkenvullers" te zijn.

En ik weet het niet, maar je bent vrij om vragen te stellen aan de dierenarts. Dit kan je ook achteraf doen als je met vragen zit en ze graag beantwoord wil hebben. Want eerst loopt je kat niet op zijn/haar pootje en later blijkt het alleen maar een wond te zijn? Sorry, maar ik twijfel gewoon erg aan je verhaal.

emi2007
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 okt 2009 10:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door emi2007 »

Goedemorgen allemaal, ik vind de 'aanvallen' op Simon niet terecht. Op mij komen jullie allemaal over als een stel onnozele schapen. Dierenliefde is goed, maar je mag toch zeker kritisch zijn wat de kosten betreft? Doe je met de kinderen ook. Ik zal van mijn leven niet aarzelen om de dieren die hulp te geven die ze op dat moment nodig hebben, ze krijgen het beste voer,de beste verzorging maar dan kijk je toch ook naar je beurs. En als ik mijn katten bij een dierenarts breng die liefdevol met ze omgaat, net zo deskundig is, en dan ook nog eens 100 euro goedkoper is voor de zelfde behandelingen zal ik echt niet denken: o zijn praktijk kost dit en zijn assistente kost dat. Ik heb maar een vraag wat kost mij dat?? Betalen jullie al het andere ook maar klakkeloos???? Maakt niet uit wat voor een supermarkt? Door mensen die niet kritisch durven zijn op deze punten, kunnen deze mannen en vrouwen inderdaad in rekening brengen wat hun belieft. Er is een heeeel groot verschil in tarieven van dierensartsen, dat loopt van 15 euro tot 100 euro voor alleen maar een consult!!! Zonder behandelingen, die komen er nog eens bij. Dit is onstaan doordat onze regering de tarieven voor de dierenartsen "vrij" hebben gegeven.
En dit alles heeft niets maar dan ook niets te maken met dierenliefde, maar met gezond verstand.

elvandar
Berichten: 14
Lid geworden op: 28 feb 2008 11:58

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door elvandar »

Tuurlijk mag je kritisch zijn voor de tarieven die je moet betalen. Maar je moet achteraf niet gaan zeuren dat je zoveel moet betalen, omdat je voordat je een afspraak maak kan vragen hoeveel het evt zou gaan kosten. Het is logisch dat ze niet precies kunnen zeggen hoe of wat omdat ze niet precies weten of ze medicatie moeten geven en watvoor medicatie maar ze kunnen wel een schatting maken. En dan is het nog altijd aan jezelf of je wel of niet gaat als je het teveel vindt. Iedereen die hier een reactie op heeft gegeven is een dierenvriend en wil het beste voor zijn/haar (huis)dier en als dat beteked dat je wat meer moet betalen als bij een andere da maar wel de juiste aandacht en zorg krijgt dan heb je dat ervoor over. Ik zelf eet liever droog brood dan dat ik niet naar de da toe gaat ook al is dat in het weekend of midden in de nacht. Zou het mezelf nooit vergeven dat ik me dier aan zijn lot overlaat omdat ik het te duur vindt.

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Soraya »

Mensen mogen best kritisch zijn.
Maar als ze wel op een forum gaan klagen erover en niet eens met de dierenarts in gesprek erover durven te gaan, zegt mij eerder iets over de mentaliteit van die persoon.
tegenwoordig is het gewoon zo gemakkelijk om te klagen, maar er iets aan doen, ho maar.
En in plaats van direct TS af te kraken, is er ook gevraagd naar verdere stappen, zoals in gesprek gaan met die arts erover, of bij andere praktijken gewoon eens te informeren naar algemene kosten.
Maar ik geloof niet dat er ooit nog een reactie van de TS hierop zal volgen.

helpendhandje
Berichten: 436
Lid geworden op: 12 mar 2009 23:09

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door helpendhandje »

Denk het ook niet Soraya.
Vindt het eigenlijk geen discussie waard, als je een huisdier neemt neem je ook de volledige verantwoording voor zijn/haar wel en wee (al schijnen sommigen dat niet te snappen getuige de verhalen van de asiels)
Heb zelf een hondje wat als pup gevonden is in de bosjes en na 3 jaar door de vorige bazen door omstandigheden bij mij gekomen is. Als mijn hond ook maar iets mankeerd of ik ongerust ben lig ik al bij de dierenarts voor de deur, op welk tijdstip dan ook en de kosten interesseren me niet als het met de hond maar goed gaat.
De meeste dierenartsen hebben idd een prijslijst hangen maar je kiest als eigenaar voor een goede dierenarts die tijd en interesse heeft voor zijn patientjes en diens baasjes en dat is vele malen belangrijker.
Heb een dierenarts om de hoek maar die heeft geen hart voor dieren dus kies voor een dierenarts verder weg die alle tijd neemt en betrokken is.
Vreet nog liever droog brood dan te kibbelen over de kosten voor het wel en wee van een beestje wat zelf niet kan zeggen of en waar hij pijn heeft.
Het is net als met kinderen, als je tijd noch energie en geld erin wilt steken moet je er niet aan beginnen.

Lizavanlaarhoven
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 okt 2009 21:00

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Lizavanlaarhoven »

Je vertrouwde zelf de zaak niet en ging bellen. Is het dan terecht om achteraf te mopperen dat het slechts een wondje was? En dat hij je vraagt langs te komen? Hij/zij kan het door de telefoon heen ook niet beoordelen en kennelijk was het ook wijs dat je ging. Ja, dierenartsen zijn duur, net als huisartsen en specialisten. Ik ben hartstikke voor voorlichitng en ifnormatie, maar je hebt daarin zelf ook een rol. Je was erbij dus je had ook kunnen vragen wat hij ging doen. Die spuit zat er echt niet in zonder dat jij iets in de gaten had.

akita
Berichten: 94
Lid geworden op: 24 mei 2005 18:08

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door akita »

wat de bedragen betreft ja die vind ik ook duur en belachelijk duur zelfs. en dierenartsen worden steeds duurder. het verschilt ook wel per plaats waar je woont ook nog. maar waar ik verbaast over ben is dat je zelf niet mag beslissen of kon beslissen of je zoiets erin wil hebben qua prikken of zo. bij mij overlegt mij da altijd met mij als ik iets heb met mijn dieren. ja en ik heb er 10 heb een cattery en ook nog 4 honden dus kosten genoeg. heb het er wel voor over.

Susan85
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 apr 2010 12:07

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Susan85 »

Tuurlijk mag je kritisch zijn, maar denk wel eerst na voordat je hier vanalles zomaar roept.

Dierenartsen zijn niet goedkoop, maar dat weet je al voordat je een dier aanschaft. daarnaast vraag ik me af of je ooit de tarieven van je huisarts/welke specialist dan ook in een ziekenhuis gezien? Ik denk de meeste niet. Dit gaat namelijk bijna altijd direcht via de verzekering. En die tarieven liggen vele male hoger!!!

Ik vind dat mensen niet moeten vergeten dat een dierenarts zowel huisarts als 'specialist' is en daar ook de aparatuur voor in huis heeft. Dit brengt kosten met zich mee.. hoge kosten.. en ja die zullen de cliënten moeten gaan betalen.
Maar zeg nou zelf, als je tegenwoordig bij een dierenarts komt maar hij/zij kan geen röntgenfoto/echo maken of heeft geen gasanesthesie-apparaat dan wordt er raar opgekeken. Er wordt van een dierenarts bijna verwacht dat hij/zij dit allemaal kan.

Dat een dierenarts met zijn/haar weekenddiensten een hoger tarief hanteerd is ook niet vreemd. De meeste dierenartsen hebben namelijk een heel weekend dienst en moeten dat hele weekend binnen een x aantal minuten op de praktijk kunnen zijn als hij/zij wordt opgeroepen. Je bent als dierenarts dus niet alleen aan het werk ten tijde van de oproep, maar ook daarbuiten dien je er rekening mee te houden.

Over het maandloon van een dierenarts en dat de mensen het voor het geld doen wordt veel gezegd, maar weinig mensen weten hoe het zit.
Als dierenarts heb je namelijk één van de slechts betaalde banen die je kunt hebben met een universitaire studie. En daar heb je dan min. 6 jaar (itt de meeste universitaire studies die 4/5 jr duren) lang één van de twee zwaarste opleidingen in nederland voor gevolgd (de andere is geneeskunde).
Als mensen het echt voor het geld zouden doen dan waren ze wel geneeskunde gaan studeren.. :? De studie duurt ongeveer net zo lang en het is net zo moeilijk om toegelaten te worden, maar je verdient veel meer en je hebt maar één diersoort en één deelgebied waar je alles van moet weten.

heidbuurt
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 mar 2011 20:41

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door heidbuurt »

Wij Amsterdammers moeten uitwijken betreffende dierenartsen ,naar de omliggende gemeentes als reden dat voor lage inkomens met geen dierenverzekering de rekeningen niet meer te betalen zijn en de prijs opdrijving van de Amsterdamse dierenartsen maar steeds door gaan.Als voorbeeld ,in januari 2011 in de omgeving de Zaan heb ik mijn Jack Russel zijn gebit laten schoonmaken met de jaarlijkse prik kosten 107.50 voor het zelfde zou ik in Amsterdamin 210.00 euro hebben betaald.Wat mij zo kwaad maaktte dat toen ik de dierenarts erop aansprak dat ik in de omliggende gemeentes voor de helft klaar ben,zij, zij mij omstotelijk antwoorde dat dat de prijzen in Amsterdam zo beetje gelijk liggen en daar mee was voor haar de kous af. Als oplossing mensen met en minium inkomen en ouderen met een klein pensioen laat deze in het zorgstelsel opgenomen worden samen met hun dier ,grt. Ger Heidbuurt

ciske
Berichten: 10820
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door ciske »

Susan85 schreef:
Over het maandloon van een dierenarts en dat de mensen het voor het geld doen wordt veel gezegd, maar weinig mensen weten hoe het zit.
Als dierenarts heb je namelijk één van de slechts betaalde banen die je kunt hebben met een universitaire studie. En daar heb je dan min. 6 jaar (itt de meeste universitaire studies die 4/5 jr duren) lang één van de twee zwaarste opleidingen in nederland voor gevolgd (de andere is geneeskunde).
:.

prima dat jij dan weet hoe het zit...... ze zijn gewoon onbeschoft duur, wel zo duur dat je buiten de stad naar een DA gaat.
Als mensen het echt voor het geld zouden doen dan waren ze wel geneeskunde gaan studeren.. :.[/quote]
dacht je dat ze het voor de kat zijn viool deden dan? tuurlijk doen ze het ook voor het geld.

heidbuurt
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 mar 2011 20:41

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door heidbuurt »

Nooit zal ik de persoon benijden wat en hoeveel hij of zij verdient. De realiteit moet gezegd worden dat een jaar of tien geleden gemakkelijk de dierenarts bezocht werd, daar de consults met de behandeling door iedereen betaalt kon worden, je hond of kat kreeg de behandeling met de garantie dat het beestje weer mee kreeg en als dat moest inslapen dan meestal dat het diertje op was en daar kon je mee leven.Sinds de opkomst het dier te verzekeren zijn de prijzen van de consults elk jaar 15 % gestegen ( van 2002 t/m 2006 bewijzen mijn rekeningen dat het zo is )dat is geen toeval het heeft met elkaar te maken, De verzekeringen zijn moeilijk aan het doen wat wel en niet verzekerd kan worden, er zijn rassen dat niet alles wordt vergoed dat is de trend dat waarschijnlijk doorgezet gaat worden en moet je dan blij met je verzekering zijn. Mijn insteek is dat iedereen een beest mag hebben en in Rotterdam een minikliniek die mensen met een minium inkomen geholpen kunnen worden ik ben jaloers dat ik geen Rotterdammer ben,maar heellaas een Amsterdammer.

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door petty1950 »

Heidbuurt ik sluit mij voor de volle 100% bij jouw woorden aan!
Ook mijn oudere dierenartsrekeningen geven ,n onevenredig grote stijging aan ivt mijn huidige!

Ik reis inmiddels met de tram ,n stuk verder naar Slotervaart waar ,n dierenziekenhuis zit waar ik erg tevreden over ben EN ze hanteren een speciaal tarief voor vaste klanten. Scheelt toch weer....,n beetje :mrgreen:

Gesloten