LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Dr. Atkins ..... :-)
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Ben 1.68, weeg 70, en wil al 4 jaar zo graag 5 tot 10 kilo eraf!!!! Ben nu 22 jaar. Drink regelmatig bier/wijn, sport heel veel!, en eet naar mijn weten wel gezond, maar heb vaak vreetaanvallen! Wat kan ik doen, ik vind vet eten echt vies, liever veel groenten en fruit. Koolhydraten wordt ik inderdaad ook dik van, maar van vet zal ik later vast en zeker hart&bloedvaat-aandoeningen van krijgen (vet laat ze dichtslibben!). Wie heeft advies voor mij, zet het op het forum, graag dus ook reactie! Bedankt alvast en dit forum en de uitzending heeft eker mijn aandacht over wat nou het beste is (ben zelf geneeskunde student vandaar)
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Hallo student geneeskunde,
misschien staat het boek van Atkins wel bij jullie in de universiteitsbieb als studiemateriaal! Als ze het niet hebben kun je het IBL aanvragen, dan halen ze het desnoods uit het buitenland. Heb ik in mijn studietijd veel gedaan met rechten- en politieke boeken, werkt perfect, soms even wachten maar meestal BINGO!
Dan kun je alles lezen, als aankomend medicus moet je het zó door hebben. Ik hoop dat jij gaat behoren tot een nieuwe generatie artsen die open staat voor verschillende manieren van eten die ook gedurende een heel leven vol te houden moeten zijn. De huidige generatie (met alle respect) zit vastgeroest in het calorieën tellen en vetarm denken, net zoals de regering die nog steeds uitgaat van het gezinsmodel bij het maken van beleid. Zowel de artsen als de regering hollen al veertig jaar achter de feiten aan. De ramp die zich nu voltrekt: steeds meer mensen met obesitas in weerwil van 'gezonde voeding' wordt niet alleen veroorzaakt door de computer en de TV (te weinig beweging). Juist die hele dikke mensen kijken vaak scheel van de honger omdat hun lichaam in de 'spaarstand' is gegaan: opsparen die energie, misschien komt er morgen nog minder binnen!
Voor jezelf (en je toekomstige patiënten!): zorg dat je het boek te pakken krijgt en bestudeer het als voor een tentamen! Dan zul je zien dat je zonder angst aan Atkins kunt beginnen. Eén offer zul je moeten brengen: bier is voorgoed uit en wijn mag pas over een hele tijd weer en dan mondjesmaat. Dat is niet eenvoudig in de studentenwereld, ik weet er alles van.
Vreetaanvallen: probeer eens na te gaan wanneer je die hebt, misschien stap je steeds in eenzelfde valkuil waardoor je gaat bunkeren? Dit ga je straks ook aan je patiënten vragen als ze met eetproblemen bij je komen, goeie oefening dus, doe het desnoods samen met een maatje! Meestal is er dan iets waardoor je sterk geëmotioneerd wordt of gestresst raakt. Als dat het geval is, aarzel dan niet om even langs je studentendecaan of -psycholoog te gaan, die zijn er niet voor niets! BTW: als je volgens Atkins gaat eten, dan wordt je zoete trek al een heel stuk minder.
Als je nu niet van vet eten houdt, dan kun je (zeker als je zelf kookt) geleidelijk wat meer vet aan je eten toevoegen en wat koolhydraten eruit halen todat je nog maximaal 20 gram KH per dagover hebt. Je zit dan op het aanvangsniveau van Atkins. Dat het slecht is voor je hart en bloedvaten is niet waar: Atkins was zelf cardioloog en alle patiënten die hij voor overgewicht behandelde kwamen met hartklachten binnen en gingen meestal zonder weer weg (na een tijd dan): mijn eigen bloeddruk is gedaald sinds ik 'Atkins'.
Het moet bij jou kunnen lukken als je de alcohol kunt overslaan, zoveel hoeft er bij jou niet af en jonge mannen hebben het meeste succes met deze methode (staat in het boek!)! Je hebt dus dubbele voorsprong op oudere vrouwen zoals ik, wij moeten elk onsje bevechten!
Aan je sport zal het niet liggen, snack eens blokjes kaas ipv. chips, met kraanwater ipv. bier (da's hard, ik hield ook erg van bier en woon vlak bij de Belgische grens!), dat scheelt.
Suc7 met je studie, we staan met open armen klaar voor een Atkins-arts! Wanneer studeer je af?
Groetjes,
Banjogirl.
misschien staat het boek van Atkins wel bij jullie in de universiteitsbieb als studiemateriaal! Als ze het niet hebben kun je het IBL aanvragen, dan halen ze het desnoods uit het buitenland. Heb ik in mijn studietijd veel gedaan met rechten- en politieke boeken, werkt perfect, soms even wachten maar meestal BINGO!
Dan kun je alles lezen, als aankomend medicus moet je het zó door hebben. Ik hoop dat jij gaat behoren tot een nieuwe generatie artsen die open staat voor verschillende manieren van eten die ook gedurende een heel leven vol te houden moeten zijn. De huidige generatie (met alle respect) zit vastgeroest in het calorieën tellen en vetarm denken, net zoals de regering die nog steeds uitgaat van het gezinsmodel bij het maken van beleid. Zowel de artsen als de regering hollen al veertig jaar achter de feiten aan. De ramp die zich nu voltrekt: steeds meer mensen met obesitas in weerwil van 'gezonde voeding' wordt niet alleen veroorzaakt door de computer en de TV (te weinig beweging). Juist die hele dikke mensen kijken vaak scheel van de honger omdat hun lichaam in de 'spaarstand' is gegaan: opsparen die energie, misschien komt er morgen nog minder binnen!
Voor jezelf (en je toekomstige patiënten!): zorg dat je het boek te pakken krijgt en bestudeer het als voor een tentamen! Dan zul je zien dat je zonder angst aan Atkins kunt beginnen. Eén offer zul je moeten brengen: bier is voorgoed uit en wijn mag pas over een hele tijd weer en dan mondjesmaat. Dat is niet eenvoudig in de studentenwereld, ik weet er alles van.
Vreetaanvallen: probeer eens na te gaan wanneer je die hebt, misschien stap je steeds in eenzelfde valkuil waardoor je gaat bunkeren? Dit ga je straks ook aan je patiënten vragen als ze met eetproblemen bij je komen, goeie oefening dus, doe het desnoods samen met een maatje! Meestal is er dan iets waardoor je sterk geëmotioneerd wordt of gestresst raakt. Als dat het geval is, aarzel dan niet om even langs je studentendecaan of -psycholoog te gaan, die zijn er niet voor niets! BTW: als je volgens Atkins gaat eten, dan wordt je zoete trek al een heel stuk minder.
Als je nu niet van vet eten houdt, dan kun je (zeker als je zelf kookt) geleidelijk wat meer vet aan je eten toevoegen en wat koolhydraten eruit halen todat je nog maximaal 20 gram KH per dagover hebt. Je zit dan op het aanvangsniveau van Atkins. Dat het slecht is voor je hart en bloedvaten is niet waar: Atkins was zelf cardioloog en alle patiënten die hij voor overgewicht behandelde kwamen met hartklachten binnen en gingen meestal zonder weer weg (na een tijd dan): mijn eigen bloeddruk is gedaald sinds ik 'Atkins'.
Het moet bij jou kunnen lukken als je de alcohol kunt overslaan, zoveel hoeft er bij jou niet af en jonge mannen hebben het meeste succes met deze methode (staat in het boek!)! Je hebt dus dubbele voorsprong op oudere vrouwen zoals ik, wij moeten elk onsje bevechten!
Aan je sport zal het niet liggen, snack eens blokjes kaas ipv. chips, met kraanwater ipv. bier (da's hard, ik hield ook erg van bier en woon vlak bij de Belgische grens!), dat scheelt.
Suc7 met je studie, we staan met open armen klaar voor een Atkins-arts! Wanneer studeer je af?
Groetjes,
Banjogirl.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Ook BBC's Horizon hat een interessante docu over het Atkins dieet:
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... rans.shtml
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... rans.shtml
Re: Dr. Atkins ..... :-)
ik weeg te zwaar en bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
en het helpt nog ook
en het helpt nog ook
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Ik heb al het een en ander gevonden op internet over het atkins dieet, alleen vraag ik mij het volgende af; de succes verhalen die ik hier lees gaan bijna altijd over een kilo of 15.
Ik wil maar een kilo of 6 afvallen. Ik ben niet 'dik' als in Viola Holt en daarom vind ik het erg lastig om met mensen te praten hierover. Men heeft vaak een houding van 'jij hebt toch niks te zeuren'. Ik ben vrij klein (1.60 en daardoor lijkt 1 kilo die er bij mij aankomt wel een kilo of 3) Ik zie je lichaam als iets waar je blij mee moet kunnen zijn. Niet een lichaam waar anderen tevreden mee kunnen zijn.
Is dit dieet ook geschikt om niet zo heel erg veel af te vallen? Moet je dan gewoon de verschillende fases inkorten?
Alvast bedankt!
Ik wil maar een kilo of 6 afvallen. Ik ben niet 'dik' als in Viola Holt en daarom vind ik het erg lastig om met mensen te praten hierover. Men heeft vaak een houding van 'jij hebt toch niks te zeuren'. Ik ben vrij klein (1.60 en daardoor lijkt 1 kilo die er bij mij aankomt wel een kilo of 3) Ik zie je lichaam als iets waar je blij mee moet kunnen zijn. Niet een lichaam waar anderen tevreden mee kunnen zijn.
Is dit dieet ook geschikt om niet zo heel erg veel af te vallen? Moet je dan gewoon de verschillende fases inkorten?
Alvast bedankt!
Re: Dr. Atkins ..... :-)
je moet gewoon bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
begrijp je
begrijp je
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Ook om 5 kilo af te vallen is atkins heel geschikt. De eerste fase moet je gewoon doorlopen, maar daarna zou je al vrij snel in fase 4 kunnen zitten denk ik. En dan mag je al weer aardig wat koolhydraten toevoegen. Het is wel erg belangrijk om eerst het boek te lezen, en alle Handige Weetjes op www.atkinsforum.nl
En je moet je goed realiseren dat atkins alleen maar werkt als je het de rest van je leven volhoudt. Gelukkig is dat niet moeilijk en heel gezond.
En je moet je goed realiseren dat atkins alleen maar werkt als je het de rest van je leven volhoudt. Gelukkig is dat niet moeilijk en heel gezond.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Als je op de site van de viva komt en je laat je e-mail adres achter dan wil vast iemand je helpen om het boek naar je toe te e-mailen.
Ga naar http://forum.viva.nl
Ga naar groep LIJF en naar ATKINSDIEET
Pik een e-mail adres en vraag of ze je het boek willen sturen.
Ga naar http://forum.viva.nl
Ga naar groep LIJF en naar ATKINSDIEET
Pik een e-mail adres en vraag of ze je het boek willen sturen.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Het Atkins dieet werkt. Het gekke is, nu dat ik geen brood en aardappels enz eet, ik ook geen honger of trek heb.
Ben in 5 weken 7 kilo afgevallen.
Gebruik vanaf mijn 40e maagzuurremmers, vanaf de tijd dat ik geen
brood en aardappels enz meer nam, heb ik geen maagzuurremmers meer hoeven in te nemen.
Alleen daarom is het dieet al geslaagd.
Ben in 5 weken 7 kilo afgevallen.
Gebruik vanaf mijn 40e maagzuurremmers, vanaf de tijd dat ik geen
brood en aardappels enz meer nam, heb ik geen maagzuurremmers meer hoeven in te nemen.
Alleen daarom is het dieet al geslaagd.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
toch raar dat dit weekend in het nieuws was dat dr atkins zelf stierf terwijl hij modder en moddervet was?>?????
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Hmm, weet niet of dit al vermeld is, maar dr Atkins is dood gegaan aan zijn eigen dieet!!! Al zijn organen waren vervet en dat zogenaamde in catosche zijn breekt je spieren af, is ook al uit een Yale onderzoek gebleken een jaar of 3 geleden. De populariteit van dit dieet baadt mij ernstige zorgen, net als meerdere dietisten, cardiologen enzo.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Dr Atkins is helemaal niet dood gegaan aan zijn eigen dieet. Hij is in coma geraakt doordat hij uitgleed. Verder was hij opgezwollen door dat hij een ernstige oedeem kreeg. Ik heb foto's gezien 2 weken voordat hij dat ongeluk kreeg. Nou daar zag hij er helemaal niet dik uit.
Hij een NORMAAL gewicht,was zeker neit te dik.
Verder ken ik een aantal mensen die het dieet al jaren volgen. Iemand zelfs al 25 jaar. En die gene is super gezond en heeft helemaal geen hartklachten. of diabetes en helemaal geen overgewicht meer.
En de meeste mensen denken dat mensen die Atkins volgen hun hele leven fase 1 of 2 volgen. En dat is niet zo. Als je in fase 3 of 4 zit,mag je gelijdelijk weer koolhydraten eten,maar NOOIT zoveel al vroeger. Verder moet je als je koolhydraten toevoegt ook MINDER VET eten.
aLS JE HET EET dan moet je het eten met VEZELS.
Als je je meer in dit dieet zou verdiepen,zou je dat weten.
Hij een NORMAAL gewicht,was zeker neit te dik.
Verder ken ik een aantal mensen die het dieet al jaren volgen. Iemand zelfs al 25 jaar. En die gene is super gezond en heeft helemaal geen hartklachten. of diabetes en helemaal geen overgewicht meer.
En de meeste mensen denken dat mensen die Atkins volgen hun hele leven fase 1 of 2 volgen. En dat is niet zo. Als je in fase 3 of 4 zit,mag je gelijdelijk weer koolhydraten eten,maar NOOIT zoveel al vroeger. Verder moet je als je koolhydraten toevoegt ook MINDER VET eten.
aLS JE HET EET dan moet je het eten met VEZELS.
Als je je meer in dit dieet zou verdiepen,zou je dat weten.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Gast Geplaatst op 27 Apr 2004 13:07 door Gast
weet je waar je je zorgen om moet maken. Om de mensen die elke dag een blik of zak chips eten. Weet je wat voor vet daar in zit.
Transvet,dat is het allerslechte vet die er bestaat. Dat moet je ook van die dietisten eten zoals magarine. Je kunt beter roomboter eten. Daar zit CLA in. Cla is een Linoliumzuur vet,maar dan van dieren afkomstig. Als je me niet gelooft zoek dan eens naar transvet of CLA bij google ofzo
De CLA vet die eet je bij het Atknis dieet. Transvet eet je niet. Transvet zit in koekjes,chips,gebak en dat mogen mensen die het atkinsdieet volgen niet eten.
weet je waar je je zorgen om moet maken. Om de mensen die elke dag een blik of zak chips eten. Weet je wat voor vet daar in zit.
Transvet,dat is het allerslechte vet die er bestaat. Dat moet je ook van die dietisten eten zoals magarine. Je kunt beter roomboter eten. Daar zit CLA in. Cla is een Linoliumzuur vet,maar dan van dieren afkomstig. Als je me niet gelooft zoek dan eens naar transvet of CLA bij google ofzo
De CLA vet die eet je bij het Atknis dieet. Transvet eet je niet. Transvet zit in koekjes,chips,gebak en dat mogen mensen die het atkinsdieet volgen niet eten.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Als het je niet aanstaat dan ga jij toch weg. Iedereen heeft het recht om te reageren.
Inleiding en kernpunt:
Transvetten moeten uit je voeding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Transvetten zijn geharde olie cq vet, ook wel aangeduid met gehydrogeniseerd
In magarine zit ook Transvet
Bij het zelf bakken liever roomboter gebruiken,is veel gezonder.
Vetten met verzadigde vetzuren zijn goed, vooral om in te braden, zoals kokosvet (zie later), ossewit, reuzel en palmvet.
Enkelvoudig onverzadigde olijfolie is prima door salades etc., maar ze moet wel koudgeperst en ongefilterd zijn en 1e persing. Om te verhitten is traditionel beter dan de extra vierge. Olijfolie niet te heet verhitten, anders krijg je oxidatie en slechte vrije radicalen.
Meervoudig onverzadigde vetzuren hechten zich aan cholesterol en slaan
neer op de bloedvaatwanden = plaque. Ongeveer 75% van plaque bestaat uit onverzadigde vetzuren, waarvan meer dan de helft meervoudig onverzadigd.
Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn natuurlijk niet alleen maar slecht. De gevaarlijke effecten worden goed in de hand gehouden als er voldoende verzadigde vetten in de voeding aanwezig zijn en voldoende vit E. Lijnzaad(olie) kan bijv. goed helpen bij de neiging tot trombose.
Door de voeding van varkens (met veel granen, mais en soja ) zit er b.v. in spek toch meer omega 6 vetzuren dan je zou verwachten, dus krijg je ongedacht meer binnen dan je verwacht. Om je kalk, maar ook andere mineralen, goed uit je voeding op te kunnen nemen is het nodig dat tenminste 50% van het vet dat in je voeding zit, verzadigd is.
Omega 9 : vooral in olijfolie
Omega 6: linolzuur (soja, mais, distel (saffloer), zonnebloem)
GLA in b.v. theunisbloemolie
DGLA lever en andere organen
AA boter, spekvet, vette organen, eierdooiers, arachideolie
Goede olie is koudgeperst, ongefilterd en moet in de koelkast bewaard worden. Alle industrieel geperste olie is in feite al rans geworden olie (door de hitte die bij de productie nodig is die met chemische middelen van haar smaak en geur ontdaan moet worden
Omega 3: alfalinoleenzuur (ALA b.v in lijnzaadolie)
EPA visolie, biologische eieren
DHA organen van dieren, biologische eierdooiers (zijn nl. vetter),
mens.melk
Zorg voor een goede balans tussen O6 en O3
(60 gr. gem. lijnzaad is wel het max. per dag)
Minder dan 1 ei per dag is ongezond!
Vlees, boter, kaas:
Grasetende koeien hebben een ideale verhouding O6:O3, ongepasteuriseerde grasboter is daarom erg goed en ook boerenkaas (kaas van rauwe melk), vooral biologische.
(Smack b.v. is fout spul, omdat door de overmatige verhitting de cholesterol geoxideerd is).
Vis:
Zalm wordt tegenwoordig gekweekt met voer (waar granen en soja inzitten), met daarin onv. vetzuren en antibiotica en er zit te weinig O3 in. Wilde zalm is wel goed, zalm in blik is wilde zalm, let alleen wel op waar ze inzit, water of olijfolie (geen plantaardige olie).
Haring is wel goed.
Veel visolie-capsule bevatten ranzige olie, (snij er maar eens een open) en dat is niet echt gezond
Kokosolie:
Kokosolie is een bijzonder prettig bakkend vet, met een vrij korte ketting (olijfolie lang) met daarnaast prettige eigenschappen. Heeft o.a. een gunstig effect op candidabestrijding en werkt schilklierversnellend. Bevat minder cal. dan soja- of maisolie en bevat 7% caprinezuur. Het helpt bij de bestrijding van virussen en bacteriën, laurinezuur zit o.a. in moedermelk. Er wordt onderzoek gedaan of kokosvet de plaque in de aderen kan afvoeren.
Zout:
Jodium haal je niet meer uit brood, gebruik daarom zeezout of fleur de sel (of gejodeerd keukenzout).
Voor ketjap neem je een ongezoete versie, een Japanse (b.v. Kikoman – AH) van gefermenteerde soya.
Inleiding en kernpunt:
Transvetten moeten uit je voeding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Transvetten zijn geharde olie cq vet, ook wel aangeduid met gehydrogeniseerd
In magarine zit ook Transvet
Bij het zelf bakken liever roomboter gebruiken,is veel gezonder.
Vetten met verzadigde vetzuren zijn goed, vooral om in te braden, zoals kokosvet (zie later), ossewit, reuzel en palmvet.
Enkelvoudig onverzadigde olijfolie is prima door salades etc., maar ze moet wel koudgeperst en ongefilterd zijn en 1e persing. Om te verhitten is traditionel beter dan de extra vierge. Olijfolie niet te heet verhitten, anders krijg je oxidatie en slechte vrije radicalen.
Meervoudig onverzadigde vetzuren hechten zich aan cholesterol en slaan
neer op de bloedvaatwanden = plaque. Ongeveer 75% van plaque bestaat uit onverzadigde vetzuren, waarvan meer dan de helft meervoudig onverzadigd.
Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn natuurlijk niet alleen maar slecht. De gevaarlijke effecten worden goed in de hand gehouden als er voldoende verzadigde vetten in de voeding aanwezig zijn en voldoende vit E. Lijnzaad(olie) kan bijv. goed helpen bij de neiging tot trombose.
Door de voeding van varkens (met veel granen, mais en soja ) zit er b.v. in spek toch meer omega 6 vetzuren dan je zou verwachten, dus krijg je ongedacht meer binnen dan je verwacht. Om je kalk, maar ook andere mineralen, goed uit je voeding op te kunnen nemen is het nodig dat tenminste 50% van het vet dat in je voeding zit, verzadigd is.
Omega 9 : vooral in olijfolie
Omega 6: linolzuur (soja, mais, distel (saffloer), zonnebloem)
GLA in b.v. theunisbloemolie
DGLA lever en andere organen
AA boter, spekvet, vette organen, eierdooiers, arachideolie
Goede olie is koudgeperst, ongefilterd en moet in de koelkast bewaard worden. Alle industrieel geperste olie is in feite al rans geworden olie (door de hitte die bij de productie nodig is die met chemische middelen van haar smaak en geur ontdaan moet worden
Omega 3: alfalinoleenzuur (ALA b.v in lijnzaadolie)
EPA visolie, biologische eieren
DHA organen van dieren, biologische eierdooiers (zijn nl. vetter),
mens.melk
Zorg voor een goede balans tussen O6 en O3
(60 gr. gem. lijnzaad is wel het max. per dag)
Minder dan 1 ei per dag is ongezond!
Vlees, boter, kaas:
Grasetende koeien hebben een ideale verhouding O6:O3, ongepasteuriseerde grasboter is daarom erg goed en ook boerenkaas (kaas van rauwe melk), vooral biologische.
(Smack b.v. is fout spul, omdat door de overmatige verhitting de cholesterol geoxideerd is).
Vis:
Zalm wordt tegenwoordig gekweekt met voer (waar granen en soja inzitten), met daarin onv. vetzuren en antibiotica en er zit te weinig O3 in. Wilde zalm is wel goed, zalm in blik is wilde zalm, let alleen wel op waar ze inzit, water of olijfolie (geen plantaardige olie).
Haring is wel goed.
Veel visolie-capsule bevatten ranzige olie, (snij er maar eens een open) en dat is niet echt gezond
Kokosolie:
Kokosolie is een bijzonder prettig bakkend vet, met een vrij korte ketting (olijfolie lang) met daarnaast prettige eigenschappen. Heeft o.a. een gunstig effect op candidabestrijding en werkt schilklierversnellend. Bevat minder cal. dan soja- of maisolie en bevat 7% caprinezuur. Het helpt bij de bestrijding van virussen en bacteriën, laurinezuur zit o.a. in moedermelk. Er wordt onderzoek gedaan of kokosvet de plaque in de aderen kan afvoeren.
Zout:
Jodium haal je niet meer uit brood, gebruik daarom zeezout of fleur de sel (of gejodeerd keukenzout).
Voor ketjap neem je een ongezoete versie, een Japanse (b.v. Kikoman – AH) van gefermenteerde soya.
Re: Dr. Atkins ..... :-)
Kijk de volgende keer weer voor een lekkere hap.
Ria kokkin te alhier.
Ria kokkin te alhier.
-
- Berichten: 243
- Lid geworden op: 03 apr 2004 21:45
Re: Dr. Atkins ..... :-)
mw. vuura zo-ie-zo niet al te serieus nemen aangezien ze andermans info en argumenten op andere topics gebruikt. Pronken met andermans kennis heet dat en dat is slecht voor je geloofwaardigheid hoe lang je reacties ook zijn of worden!
QM
QM