Pagina 8 van 11
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 09 jun 2011 19:00
door snepke
sephora30 schreef:Net een komkommertje meegenomen bij AH.
35 cent
Bij ons bij de EM-TE kosten 29 eurocent.
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 09 jun 2011 19:01
door ciske
snepke schreef:
Bij ons bij de EM-TE kosten 29 eurocent.
das zowat voor niks , toch maar gauw halen
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 10:12
door Radar
[Off-Topic berichten zijn verwijderd door de Moderator]
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 11:23
door manondoris
volgends mij heb ik nog nooit bieten scheuten gegeten ,word veel gebruikt als garnering staat er.
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 12:20
door sephora30
Net gelezen op internet:
EHEC toch op komkommers
Gepubliceerd op :
donderdag, 9 juni 2011 - 18:51
WESTLAND - LTO Glaskracht Westland vreest dat het niet lang meer duurt voordat de eerste komkommertelers failliet gaan.
Woensdag is in Duitsland een komkommer in een afvalbak gevonden met de EHEC-bacterie. Of dit de bron is van de besmetting moet nog worden vastgesteld, maar het betekent opnieuw een klap voor de tuinders.
Volgens LTO Glaskracht Westland is het moraal onder komkommertelers tot een dieptepunt gezakt. In Duitsland zijn nu ook EHEC-bacterien gevonden op rode-bietenkiemen van een Nederlands bedrijf. Alle produkten van dit bedrijf zijn uit de handel genomen.
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 12:28
door manondoris
en ik hoor net op het nieuws dat het verbod op het eten van komkommers is opgeheven! deze geld nog wel voor sla,tomaten en tauge.pfffffff hier word je toch simpel van
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 12:36
door sephora30
Tis echt een zooitje. Je weet niet meer wat je ervan moet denken
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 12:38
door manondoris
o nee alleen nog een verbod op het eten van tauge ,tomaten,sla en komkommer mag weer gegeten worden pffff ,arme duitsers
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 12:55
door ciske
Kiemscheuten bron van EHEC-infectie
(Novum/AP) - BERLIJN - De EHEC-darminfectie in Duitsland is terug te voeren op het nuttigen van kiemscheuten van groenten. Dat heeft directeur Reinhard Burger van het Robert Koch Institut, het Duitse equivalent van RIVM in Nederland, vrijdag op een persconferentie in Berlijn meegedeeld.
Het bewijs is niet onomstotelijk geleverd, maar door leveranties na te gaan en zaken uit te sluiten zijn de kiemscheuten, zoals taugé, als enig mogelijke bron van de infectie overgebleven.
Eerder vrijdag meldden Duitse media dat het advies om geen komkommer, tomaten of sla te eten zou worden ingetrokken.
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 13:31
door ciske
snepke schreef:sephora30 schreef:Net een komkommertje meegenomen bij AH.
35 cent
Bij ons bij de EM-TE kosten 29 eurocent.
bij ons vandaag bij C1000 89 cent stukkie duurder
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 14:01
door manondoris
ataat ook op txt ,de prijs van komkommers gaat weer omhoog
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 14:25
door sephora30
Pfff jammer zeg
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 15:25
door ciske
sephora30 schreef:Pfff jammer zeg
wordt hamsteren, maar toch ben ik blij dat het weer gewoon gaat lopen
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 15:26
door sephora30
Ga vandaag verse gekookte bietjes eten, zouden die wel veilig zijn
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 15:30
door ciske
tuurlijk wel , ik wou ze van de week kopen, helaas waren er niet
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 15:31
door snepke
ciske schreef:sephora30 schreef:Pfff jammer zeg
wordt hamsteren, maar toch ben ik blij dat het weer gewoon gaat lopen
Yep,maar toch eet ik er nog niet met smaak van.Ben nog steeds een beetje huiverig/voorzichtig er van.
Er zal wel iets mee aan het handje geweest zijn,en nu te veel telers een strop van jawelste hebben/krijgen is het ineens veilig,nu zit het weer ergens anders in.
Heb een maandag verse bietjes op,ik leef nog.
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 10 jun 2011 15:41
door ciske
snepke schreef:
Heb een maandag verse bietjes op,ik leef nog.
nou sephora ken ze dus veilig eten ,
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 12 jun 2011 17:39
door Pinegel
Hoe kan ik als niet vermoedende burger de berichtgeving over de Echecbacterie nog volgen, laat staan geloven
Toen was het de komkommer. Een beschuldigend vingertje ging al gauw richting Spanje met hun besmette komkommers en tomaten. De reacties in Nederland waren toen meer gericht op de bedreiging van het consumeren van deze groente dan het nadeel voor het ten gronde richten van de bedrijven in Spanje.
Maar toen ook gezegd werd dat Rusland met een algeheel europees invoerverbod kwam, werd het duidelijk dat ook Nederlandse bedrijven ten onder zouden gaan. Toen waren de rapen gaar. Zie hier het gevoel voor Europa.
Merendeel van de Europeesche ingezetenen denken nog niet europees. Pas als ons eigen land in gevaar komt beseft men (hopelijk) dat de bedrijven in Spanje waar het beschuldigend vingertje eerst naar toe ging ook ten gronde worden gericht.
Politici zouden hier wat bewuster mee om moeten gaan als ze nog steeds achter het plan van de éénwording van Europa staan. Of gelooft men nog in een eigen soevereiniteit? Ga dan zo nodig terug naar de gulden!
Als de Europeesche politici er al niet in geloven en bij hun reacties in de media over en weer naar elkaar wijzen. Hoe kan men dan verwachten dat de gewone burger europees gaat denken en handelen.
Paniek voetbal.
We hebben ons massaal tegen de varkensgriep laten inenten. Het was een mooie truuk om de nieuwe influenza A (H1N1) gemakshalve de Mexicaanse griep te noemen. Volgens mij hebben we hier in Nederland 20 miljoen varkens. Meer als inwoners. Vele bedrijven en gezinnen zijn afhankelijk van de varkenssector. Gaan we de Echecbacterie veiligheidshalve ook de Spaanse bacterie noemen? Soort variant van de Spaanse griep zullen sommige dan misschien denken. Wordt het weer een ver van mijn bed show verhaal.
Ligt het nu wel aan de taugé?
Of is er met geld geschoven om de markt voor de komkommers, tomaten enzovoorts open te houden.
Wellicht dat er snel een rekensommetje is gemaakt. Wat kost het aan slachtoffers, medische zorg, preventie etcetera ten opzichte van dat er europees schadeclaims komen van landen wier bedrijven ten gronde zijn gemaakt door onjuiste berichtgeving?
De ene deskundige zegt dat we de groenten maar gewoon goed moeten wassen terwijl de andere deskundige zegt dat we de consumptie van deze groenten moeten vermijden omdat wassen de bacterie alleen maar oppervlakkig verwijdert. Anderen roepen weer dat dit weer het gevolg is van genetische manipulaties om groenten te ontwikkelen die resistent zijn tegen de bekende schimmels, bacteriën en virussen. Dat dit weer tot gevolg heeft dat die virussen schimmels en bacteriën zich weer aan gaan passen om ook te kunnen overleven (knabbelen aan onze groenten). Anderen roepen weer dat dit de prijs is die we ervoor moeten betalen. Nu groente en fruit niet zongerijpt worden geplukt. Maar overzees of buiten de landsgrenzen nog in hun groeifase worden geoogst en in de bakjes in de supermarkt rijp moeten worden. Ontdaan van de nodige energie van de zon. Dat we beter groente en fruit van het jaargetij en de streek moeten nuttigen. Als doorsnee burger zie je door de hoge bomen het bos niet meer. De ene deskundige valt over de andere deskundige. Ik denk er hard over na om ergens een plekje te huren op een volkstuintje. Maar red ik het dan wel zonder chemische bestrijdingsmiddelen?
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 12 jun 2011 18:03
door sephora30
snepke schreef:
Heb een maandag verse bietjes op,ik leef nog.
Incubatietijd is 14 dagen dus niet te vroeg juichen
Re: komkommer ?? kunnen we ze nog eten?
Geplaatst: 12 jun 2011 18:14
door snepke
sephora30 schreef:snepke schreef:
Heb een maandag verse bietjes op,ik leef nog.
Incubatietijd is 14 dagen dus niet te vroeg juichen
Ze komen niet uit de winkel hoor,
Uit onze eigen volkstuin, en in de bietjes zit het niet(in rode bietspruiten)
Dat gebruiken ze ook als garnering in restaurant.