Re: Ze Vergiftigen Onze Kinderen!
Geplaatst: 13 jun 2012 00:58
Citaat uit het kopje 'metabolisme':zozozo schreef:
Uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspartaam
Aspartaam wordt vooral gebruikt voor het zoeten van 'light' frisdranken en andere voedingsmiddelen die koud bereid kunnen worden.
Aspartaam valt al bij temperaturen die licht boven kamertemperatuur liggen uit elkaar en verliest daardoor zijn zoete smaak. Hierdoor is aspartaam niet geschikt voor voedingsmiddelen die na toevoeging verhit moeten worden.
Daarnaast verliest de stof zijn zoetheid na verloop van tijd doordat de stof niet stabiel is. De bij het verval ontstane stoffen zijn smaakloos en beïnvloeden de smaak van het product niet. De stoffen die daarbij ontstaan kunnen echter wel andere gevolgen hebben voor het menselijk lichaam; zie daarvoor verder onder metabolisme. In dranken zoals cola en andere koolzuurhoudende en zure frisdranken is de stof tot een half jaar houdbaar....... enz.
[...] Bij de afbraak ontstaan ook geringe hoeveelheden methanol, dat eerst oxideert tot formaldehyde, wat weer oxideert tot mierenzuur.
Verder linkend naar
Formaldehyde:
Formaldehyde is giftig. Methanol is giftig doordat deze stof door het enzym alcoholdehydrogenase in de lever omgezet wordt in formaldehyde.
Formaldehyde is bewezen carcinogeen voor de mens. Het carcinogene effect werd reeds duidelijk aangetoond in studies met dieren maar de epidemiologische studies bij de mens maakten nog geen formele conclusies mogelijk. Het IARC rangschikte formaldehyde tot 2004 in groep 2A (waarschijnlijk carcinogeen). In juni 2004 besloot een internationale werkgroep van experts om op basis van de bestaande epidemiologische studies formaldehyde in groep 1 te plaatsen, dus carcinogeen voor de mens.
Eén van de waarschuwingen die op pakjes sigaretten, shag en andere tabakswaren wordt vermeld is dat tabaksrook onder andere formaldehyde bevat.
Formaldehyde kan de ogen, neus en keel irriteren. Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden. Het is zelfs mogelijk om een beroepsastma op deze stof te ontwikkelen'
'Leuk' plaatje
Voedingscentrum:
Effecten op korte termijn
In het lichaam wordt de helft (50%) van de aspartaam omgezet in fenylalanine, 40% in asparaginezuur en 10% in methanol. Deze stoffen komen ook in veel andere voedingsmiddelen voor.
En dat deze stoffen 'ook in veel andere voedingsmiddelen voorkomen' zegt meer over de onveiligheid daarvan gezien de voor een doorsnee mens nauwelijks te berekenen cumulatieve daginname.