Re: Aspartaam schadelijk?
Geplaatst: 02 okt 2009 21:44
Gek genoeg is dat altijd zo.Jammer alleen dat juist dat onderzoek weer weggelaten is.
Gek genoeg is dat altijd zo.Jammer alleen dat juist dat onderzoek weer weggelaten is.
Welk onderzoek is waar weggelaten?trijntjewinkel schreef:Gek genoeg is dat altijd zo.Jammer alleen dat juist dat onderzoek weer weggelaten is.
is maar dat er aanwijzingen zijn, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, dat gebruikers van voedingsmiddelen met zoetstoffen gemiddeld meer in gewicht aankomen dan de controlegroep die gewoon suiker gebruikt.
Wat is hiervan de onderbouwing? Welk(e) onderzoek(en) heeft/hebben dit uitgewezen?Het is in principe inderdaad niet nodig suppelmenten te slikken, maar dat geldt alleen als je
- uitsluitend biologisch eet
- niet blootgesteld wordt aan schadelijke stoffen uit het milieu (binnen en buiten)
- veel groente en fruit een en weinig of geen (rood) vlees
- regelmatig vette vis eet
- nooit suiker of suikerhoudende producten binnenkrijgt
Zoals dr. Mercola wiens website en dus reclame je hier schaamteloos plaatst? Wat tegen de regels is. En waarbij niet naar een specifiek deel wordt gewezen waar eventueel een bepaald onderzoek te vinden zou zijn.Liever investeren in een check via een arts voor natuurgeneeskunde om te laten uitzoeken of er echt iets nodig is.
De reclame die Harriet o.a. maaktBeste Harriet, hoe serieus moeten we je nog nemen? Wel stellingen poneren, mensen bang maken, geen onderbouwing leveren, anders dan "of bel ons" waarbij we iemand moeten gaan bellen wiens kwalificaties onbekend zijn.
http://www.argusoog.org/?p=2978- Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging.
- Light dranken zijn geen dieetproducten. Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten
- Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.
- Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!
- Documentatie en observatie onthullen ook dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden.
Pardon? Sinds wanneer is het vragen om onderbouwing van de door jou gestelde zaken jennen?Bob_tails schreef:dan blijven het toch loze uitspraken!
zoek maar een ander die je kan jennen!!
Dat brengt dan in ieder geval wat meer duidelijkheid over hetgeen je zegt.dan blijven het toch loze uitspraken!
Diabetici moeten zich veel meer inspannen om gewicht te verliezen dan niet-diabetici. Stellen dat gewichtsvermindering/controle alleen maar een kwestie is van energiebalans kan in de grond waar zijn maar vind ik alleen daarom al ongenuanceerd.Robjee schreef:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18298259 en
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19634935
Het betreft interessante onderzoeken (zover ik ze screenend heb gelezen), doch kent belangrijke beperkingen om er een betekenisvolle conclusie aan te verbinden:
- dierexperimenteel onderzoek
- interventie bestond niet uit aspartaam
- dergelijke resultaten zijn ook bij mensen onderzocht en niet bevestigd
Een energiebeperkt dieet geeft structuur waardoor je honger op een aantal momenten per dag voor lief neemt terwijl het slankmakende effect van light producten zijn eigen gang werk moet doen. Dat heeft volgens mij een averechts effect.Waarom zou aspartaam in een energiebeperkt dieet niet voor overgewicht zorgen en bij een niet-energiebeperktdieet wel?
Het is maar hoe je het bekijkt. Ze hoeven elkaar geenszins uit te sluiten. Het gaat hier niet om tweemaal onvoldoende=voldoende maar om het interpreteren van twee verschillende gegevens naast elkaar, die best in een en dezelfde context kunnen voorkomen. Aangenomen dat zowel A als B waar zijn dan moet je onder ogen zien dat C het gevolg kan zijn en verder kijken wat A en B precies inhouden?Inderdaad is dat tegenstrijdige berichtgeving.
kuklos schreef:Jammer alleen dat juist dat onderzoek weer weggelaten is.
Lees: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 89#p921989trijntjewinkel schreef:Ja, dat onderzoek.
De opmerking over diabetici is nieuw voor mij. Waar blijkt dit uit? Maar verder gaand, hoe toont dit aan dat aspartaam schadelijk is?Diabetici moeten zich veel meer inspannen om gewicht te verliezen dan niet-diabetici. Stellen dat gewichtsvermindering/controle alleen maar een kwestie is van energiebalans kan in de grond waar zijn maar vind ik alleen daarom al ongenuanceerd.
Ook hier weer woorden aan elkaar geregen, maar nergens een bewijs voor aspartaam. Noch dat überhaupt een energiebeperkt dieet je dwingt tot honger op een aantal momenten per dag.Een energiebeperkt dieet geeft structuur waardoor je honger op een aantal momenten per dag voor lief neemt terwijl het slankmakende effect van light producten zijn eigen gang werk moet doen. Dat heeft volgens mij een averechts effect.
Je rijgt opnieuw woorden aan elkaar en verbindt daar een conclusie aan. Doch nog steeds niet het bewijs dat aspartaam schadelijk is. En nog steeds onbegrijpelijk daar jij het had over gezond boerenverstand.Aangenomen dat zowel A als B waar zijn dan moet je onder ogen zien dat C het gevolg kan zijn en verder kijken wat A en B precies inhouden?
Woorden zonder onderbouwing. Nog steeds vraag ik me af waar nu het bewijs is dat aspartaam schadelijk is.We weten (hoewel ik me afvraag hoe breed) al een jaar of twintig hoe belangrijk spoorelementen zijn bij het ontstaan van overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten, kortom het metabool syndroom. In geraffineerd voedsel met veel suiker komen die spoorelementen veel te weinig voor om tot een gezonde voeding te leiden. Het al dan niet voorkomen van zink, ijzer, mangaan, magnesium, koper, ruwvezels en suikers in een aantal stadia van raffinage hebben invloed op het ontstaan van insulineresistentie. Hulpstoffen worden over het algemeen niet rijkelijk aan volwaardig voedsel toegevoegd maar des te meer aan bewerkte voedselproducten bij ontstentenis van de stoffen die er van nature in horen te zitten.