Pagina 2 van 2

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 11 jun 2004 12:12
door Gast
Yup, en volgens islamtische normen moet het vlees op een gezonde manier geslacht en schoongemaakt worden, plus ook voor islamitisch geslacht vlees is een keurmerk van de overheid nodig en die hebben ze.

Koop zelf m'n vlees bij een turkse slager, nette winkel en nooit spijt gehad, daar krijg vlees wat ook echt vlees is een niet een kilo lichter wordt nadat het water verdampt.

Wordt niet goed van die oplichters bij de AH en andere supermarkten.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 11 jun 2004 14:08
door Inge van Leuven
Fijn dat je er achter zet en ook andere supermarkten. Bij de turk of goede slagers krijg je inderdaad echt vlees. Als je eenmaal hier koopt dan neem je niet snel meer vlees bij de supermarkt.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 11 jun 2004 17:28
door Gast
Waarom niet.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 11 jun 2004 17:39
door heuve319
Van AH rundergehakt 1 Kg. hield ik slechts de helft over van het gewicht, ondanks alles wat ik er zelf nog aan toevoeg.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 12 jun 2004 09:24
door Gast
net als de mens bestaat een rund voor een groot gedeelte uit vocht, als je vocht gaat verhitten verdampt het....
oplossing: ga naar discount slagers, die verkopen nl vlees van ouwe beesten, en bevatten dus ook veel minder vocht..
niet zeuren als vlees vervolgens taai blijkt te zijn he :D

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 13 jun 2004 20:09
door Gast
Dus om 1 kg over te houden moet je 2 kg kopen. Plak er zelf een etiket van tomaten op en je hebt aardappelpuree.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 13 jun 2004 20:24
door Gast
Gast bedankt vooor het recept van mashed potatoes heb je ook enig idee hoe ik meatloaf moet maken?

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 13 jun 2004 20:32
door Gast
Dan neem je 2 kg aardappels met vocht van AH. Die slacht je zelf of je laat het de turkse slager doen. Plak er een sticker van tomaten op en je hebt gehaktbrood.
Kind kan de was doen.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 23 jun 2004 00:27
door Gast
Prachtig, het rundergehakt & de filet Americain komen dus uit Botswana en Namibie al 20 jaar het duurt gemiddeld 1 tot 2 jaar vooraleer het in de winkels ligt, het vlees v.d. bultrugkoe wordt wel eerst nog wat vermengt met het vettere Nederlandse vlees, prachtig, FILET AFRICAIN

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 23 jun 2004 07:48
door arie.o
Op de BBC zijn diverse reportages uitgezonden waarin werd aangetoont dat in nederland vlees wordt geinjecteerd met water. Dit gebeurt o.a. met gehakt maar ook met kippenvlees.

Hierdoor blijft er van de kilo gehakt die je koopt maar een halve kilo echt vlees over. Islamistische slagers en eigen slagerijen maken zich hier niet schuldig aan. Alleen de grote slagerijen doen dit.

In het buitenland op vakantie valt me ook altijd op dat mijn lapje vlees daar veel pitteger smaakt.
Wellicht kan radar in het nieuwe seizoen deze reportage die op de BBC is geweest ook eens uitzenden over de nederlandse vlees mafia.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 23 jun 2004 09:45
door Inge van Leuven
Nu begrijp ik dat ik het liefst vlees koop bij de betere slagers. Het probleem is dan wel dat de prijs een stukje duurder is. Liever een kleiner stuk vlees maar een beter product. Dan een groot stuk vlees uit de supermarkt.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 02 jul 2004 15:26
door Gast
goed arie hoepel maar op naar het buitenland want pffff wat kan jij een onzin vertellen.... het gehakt gooien ze vervolgens in een bak water om het water in te krijgen???? anders moet jij me ff vertellen hoe je water in gahakt krijgt.

en dat er water in sommige kip zit dat klopt, maar dan staat het ook netjes op de verpakking om te voorkomen dat het bij het bakken droog wordt...

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 20 aug 2004 16:15
door J.
en dat er water in sommige kip zit dat klopt, maar dan staat het ook netjes op de verpakking om te voorkomen dat het bij het bakken droog wordt...
Beste Gast,

Wat ben jij enorm naïef...................
Om te huilen......

J.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 21 aug 2004 22:23
door Gast
Gehakt bij AH is het vieste wat je je bedenken kan.
BAH BAH BAH

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 29 aug 2004 20:57
door Gast
Weleens een stukje biologisch gegeten, da's pas lekker betaal je wel voor maar dan heb je ook wat, echt

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 03 okt 2004 09:41
door Gast
ik koop ook veel liever vlees bij de AH dan bij de islamitische slager. AH vlees komt uit de fabriek, dat is waar. Maar kijkend naar de HACCP die men daar hanteerd, zit het daar echt wel goed mee.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 04 okt 2004 11:15
door Imken
Theoretisch gezien maakt het dus eigenlijk niet uit waar je je vlees koopt, als je naar de prijs kijkt.
1 kilo bij de Appie kost € 3.99, je houdt 500 gram over.
500 gram bij de slager kost ook € 3.99? Maakt het uiteindelijk dus geen klap uit :wink:

Zelfde hoeveelheid vlees voor dezelfde prijs.

Re: Rundergehakt van A.H.

Geplaatst: 06 okt 2004 17:09
door Gast
Het is toch algemeen bekend dat vlees "ingespoten" wordt met water, vooral kipfilet, en dat gehakt aangelengd wordt met water? Hoe goedkoper het is, hoe meer water er in zit.