WardB schreef:Kan iemand hier nog eens proberen op te antwoorden:
De voedingswaarde van lasagna voor in de microgolfoven valt zelfs nog mee. Waarom wordt dan gezegd dat snacks in de oven opwarmen zoals pizza, lasagne, enz... beter te vermijden is als je ziet dat er toch betrekkelijk weinig verzadigde vetten en suikers inzitten? Wat maakt het dan 'slecht'?
Bij een pot choco van Nutella is het wel overduidelijk: daar zit gewoon 56 g suiker in per 100 g.
In veel kant en klaar maaltijden is het gehalte aan zout bijvoorbeeld erg hoog, en er is ook nog wel een verschil tussen geraffineerde suikers, en natuurlijke suikers in een product. Enkel en alleen de calorieën vergelijken vertelt dus niet het hele verhaal.
Maar goed, ketchup zou binnen de sauzen een betere keus kunnen zijn, ware het niet dat in een fors aantal weer een lel suiker of zoetstof is toegevoegd omdat het anders wat aan de zure kant is. Dan krijg je dus minder vet binnen als zeg bij cocktailsaus, maar evenveel calorieën door de aanwezigheid van die suiker.
Het beste is gewoon gevarieerd eten, iets te matigen met de hoeveelheid vlees en koolhydraten, een schepje extra groente te nemen, af en toe een stukje onbewerkte vis te eten, en waar mogelijk kant en klare sauzen/pakjes te vermijden. Wat met een beetje interesse in recepten, en een eenmalige investering in een beetje gevuld kruidenkastje prima mogelijk is.