Pagina 2 van 2
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 23 jul 2017 13:27
door Piet Piraat
Even over de kwaliteit van de Blokker keramische pannen zelf. Ik koop daar echt geen pannen meer. Ik had namelijk alle formaten gekocht i.p.v. eerst één uit te proberen. Wat een miskoop, zelfs een gebakken eitje in de zonnebloemolie bleef plakken aan de pan, ik moest het erafschrapen. Wat een miskoop was dat. Hetzelfde gold voor die zogenaamde kraspen, dat ik daar intrapte, dat je met een kraspen een kras uit je autolak kan halen. Wat een naïeve koe ben ik ook.
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 23 jul 2017 15:49
door Julie4444
krezie herrie schreef:Julie4444 schreef:kweenie schreef:[....]
Hangt natuurlijk ook van je eigen gedrag af. En een gasplaat ziet er na een week ook absoluut niet meer uit als een nieuwe plaat. Maar vind je een gasplaat dan mooier (en makkelijker) dan een keramische plaat met krassen?
Wij hebben inductie en dus ook een glasplaat. Als je daar goed mee omgaat is dat helemaal geen probleem, maar je moet hem wel goed schoonhouden. Heb je ook geen speciale middelen voor nodig, maar wél speciale pannen. Dat is voor keramisch niet anders.
Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een niet-egale pan op die plaat te zetten, overigens. Dat is vragen om problemen.
Met inductie hoef je juist helemaal geen vlakke pannen te gebruiken, omdat je geen contact hoeft te maken, de warme word naar de pan "gestraald" (moet dan wel van het juiste materiaal zijn), dit in tegenstelling met ceramische platen welke zelf warm worden en die moeten de warmte overdragen aan de pan. En als die dan niet vlak is gaat dat minder goed /slecht.
Zet maar een pan op 4 suikerklontjes, en de pan word gewoon verwarmd.....
Voor inductie heb je magnetische pannen nodig, Contact is nogal handig wat dat betreft. Heb ook nog nooit een inductiepan gezien die niet glad was aan de onderkant.
Wel gebruik ik een aantal pannen van voor inductieplaten überhaupt een ding waren. Dat zijn dus geen inductiepannen maar gewoon magnetische pannen en dat gaat ook prima.
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 23 jul 2017 17:26
door krezie herrie
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 24 jul 2017 20:08
door krezie herrie
En?
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 24 jul 2017 20:39
door renewouters
Julie4444 schreef:
Voor inductie heb je magnetische pannen nodig, Contact is nogal handig wat dat betreft. Heb ook nog nooit een inductiepan gezien die niet glad was aan de onderkant.
Wel gebruik ik een aantal pannen van voor inductieplaten überhaupt een ding waren. Dat zijn dus geen inductiepannen maar gewoon magnetische pannen en dat gaat ook prima.
Magnetische pannen? Wel handig, die kan je dan ophangen tegen de koelkastdeur... Je bedoelt waarschijnlijk dat ze van ferrometalen moeten worden gemaakt.
Re: Krassen in kookplaat door pan
Geplaatst: 24 jul 2017 21:25
door Julie4444
renewouters schreef:Julie4444 schreef:
Voor inductie heb je magnetische pannen nodig, Contact is nogal handig wat dat betreft. Heb ook nog nooit een inductiepan gezien die niet glad was aan de onderkant.
Wel gebruik ik een aantal pannen van voor inductieplaten überhaupt een ding waren. Dat zijn dus geen inductiepannen maar gewoon magnetische pannen en dat gaat ook prima.
Magnetische pannen? Wel handig, die kan je dan ophangen tegen de koelkastdeur... Je bedoelt waarschijnlijk dat ze van ferrometalen moeten worden gemaakt.
Ooh haha, nee, ik bedoelde dat een magneet aan de pan blijft hangen. Whoops.
Overigens weigert onze plaat dienst als er geen goed contact met de pitten is, een of andere safety feature. Ben dus benieuwd hoe een ribbelige pan zou moeten werken.