Pagina 2 van 2
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 06 feb 2009 16:27
door 330
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php ... 7a13dbbd3f
Helaas, de link voor de test in die thread bestaat niet meer.
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 06 feb 2009 19:36
door rayke
stoomoven met eigen boiler; bedoel je dan met een vast wateraansluiting?
Nee. veel stoomovens werken volgens het "druppelprinciepe". Onder in het apparaat bevindt zich een metalen plaatje dat warm wordt. Telkens valt hier een druppel water op waardoor de druppel condenseert, stoomt dus.
Bij een stoomoven met een boiler ( de stoom wordt dus buiten de ovenruimte gamaakt) wordt een constante stoom toegevoerd. Hierdoor wordt het gerecht door stoom verwarmd en niet door droge warmte.
Miele schrijft :
Een ander pluspunt van de VitaSteam-technologie is de doorlopende vervanging van stoom. Tijdens het gehele kookproces wordt verse stoom opgewekt, die een smaak- of geuroverdracht tussen de verschillende ingrediƫnten gegarandeerd voorkomt en de temperatuur constant houdt.
Ga anders eens met die apparaten werken en kijken bij zowel Miele als Siemens.
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 07 feb 2009 14:17
door legoleek
en waar niemand het ooit over heeft, is dat je een stoomoven na gebruik moet na "dweilen" omdat je anders schimmelvorming krijgt.
eigen ervaring: bosch inbouwstoom, met druppelaar
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 17 mei 2009 22:07
door leandra1975
Heeft Siemens nu ook een hoge druk combi oven?
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven?
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 17 mei 2009 23:22
door zelfstandigste
Heeft Siemens nu ook een hoge druk combi oven? Nee
Of zijn de combi ovens van Siemens nog steeds die van het "druppel principe" Nee, met boiler.
en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven? Ja
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 19 mei 2009 15:01
door legoleek
en heeft alleen Miele een hoge druk combi oven? Ja
kleine correctie:
nee ! miele heeft geen hoge druk
combi oven.
het is of een
hoge druk stomer: DG 4164
of een combi
lagedruk stomers: DGC 5080
Bij mijn weten wordt zo'n ding (nog) door niemand gemaakt.
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 19 mei 2009 20:32
door zelfstandigste
Yep, legoleek ....ik heb te rap gereageerd........Miele is wel de enige met een hogedruk stoomoven (voor particulieren.......voordat ik daar ook op gevat wordt...
)
Hogedruk combi is er (nog) niet.
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 15 jul 2009 19:54
door esther1412
Voorafgaand aan de cursus die ik nog ga volgen bij Miele heb ik alvast wat proefgedraaid met onze hogedruk stoom oven. Heeft iemand net als ik de ervaring dat na het openen van de deur er behoorlijk wat stoom naar buiten komt en condenseert op de deur van het kastje boven de stoomoven? Of doe ik iets niet goed?
Re: Siemens Stoomoven
Geplaatst: 16 jul 2009 05:08
door CocaCola81
De opgebouwde stoom moet ergens heen, de profi Rationals in de horeca dampen net zo erg volgens mij. Alleen daar staan ze vaak onder een mega afzuiger..
Siemens wist mij bijv. geen fatsoenlijk antwoord te geven wat betreft onderbouw van een (lagedruk) stoomoven onder een HPL werkblad (zit welliswaar een blende tussen maar toch). Dus toch maar dampfolie van de vaatwasser onder het blad bij de stoomoven geplakt, to be sure.