LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sulfiet in wijn

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Sulfiet in wijn

Ongelezen bericht door puma73 »

vriendje seacloud heeft iets met sulfiet, is geloof ik een beetje anti maar hij weet dat niet goed te omschrijven. beter gezegd hij heeft geen flauw idee wat hij uitkraamt

PeterW1572
Berichten: 145
Lid geworden op: 02 jul 2013 10:31

Re: Sulfiet in wijn

Ongelezen bericht door PeterW1572 »

Bor Komorovski schreef:Je kan bedorven of slechte wijn weer goed maken door er een beetje lood in te stoppen. Helaas is loodsuiker ook niet zo gezond...
Slechte wijn kan je nooit goed maken. Slechte wijn moet je of door de gootsteen spoelen of teruggeven aan de ober.

CTN
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 okt 2013 10:20

Re: Sulfiet in wijn

Ongelezen bericht door CTN »

De reacties van dhc en sjohie spreken mij zeer aan en passen ook binnen mijn kennis als amateurwijnmaker. SulfietLOZE wijn bestaat niet.
Voor zover ik weet wordt bij normale opslag omstandigheden het sulfietgehalte in de tijd steeds lager.

Gesloten