Pagina 2 van 2

Re: Sulfiet in wijn

Geplaatst: 25 jul 2013 21:19
door puma73
vriendje seacloud heeft iets met sulfiet, is geloof ik een beetje anti maar hij weet dat niet goed te omschrijven. beter gezegd hij heeft geen flauw idee wat hij uitkraamt

Re: Sulfiet in wijn

Geplaatst: 25 jul 2013 21:43
door PeterW1572
Bor Komorovski schreef:Je kan bedorven of slechte wijn weer goed maken door er een beetje lood in te stoppen. Helaas is loodsuiker ook niet zo gezond...
Slechte wijn kan je nooit goed maken. Slechte wijn moet je of door de gootsteen spoelen of teruggeven aan de ober.

Re: Sulfiet in wijn

Geplaatst: 27 okt 2013 10:58
door CTN
De reacties van dhc en sjohie spreken mij zeer aan en passen ook binnen mijn kennis als amateurwijnmaker. SulfietLOZE wijn bestaat niet.
Voor zover ik weet wordt bij normale opslag omstandigheden het sulfietgehalte in de tijd steeds lager.