Pagina 2 van 2

Re: Transvetzuren in goedkope producten van Albert Hein

Geplaatst: 04 jan 2007 15:09
door Jan9
Goedkope vetten (plantaardige en dierlijke) maken brood en koek langer houdbaar.
Die zijn ongezond.

Re: Transvetzuren in goedkope producten van Albert Hein

Geplaatst: 07 jan 2007 11:46
door mr T.
Het verhaal over de vermeende schadelijkheid van transvetten werd al in 1997 door de New England Journal of Medicine in twijfel getrokken. Zie: http://www.junkscience.com/news/transfat.html

Deze is ook aardig. In Denemarken is al langer een verbod op het gebruik van transvetten. Ondanks dat stijgt het aantal mensen met overgewicht.
http://www.csamerican.com/linkFrame.asp?p=a&k=3905
(of zou dat iets te maken hebben met de door de farmaceutische industrie ingegeven definities over overgewicht?)[/quote]

Re: Transvetzuren in goedkope producten van Albert Hein

Geplaatst: 07 jan 2007 21:52
door Jan9
Je moet gewoon zo veel mogelijk goed eten kopen dan leef je langer en gezonder.
Interessant zou een test zijn een groep die alleen Euroshopper of Tip eet en een groep die gewone merken koopt (verkade, hak en droste bijv.)

Re: Transvetzuren in goedkope producten van Albert Hein

Geplaatst: 08 jan 2007 11:17
door mr T.
Interessant zou een test zijn een groep die alleen Euroshopper of Tip eet en een groep die gewone merken koopt (verkade, hak en droste bijv.)
Dat zal in de praktijk helemaal niets uitmaken aangezien goedkopere produkten bij dezelfde fabrikanten worden gemaakt (en identiek zijn aan, die zg. 'gewone merken'.

Re: Transvetzuren in goedkope producten van Albert Hein

Geplaatst: 09 jan 2007 16:13
door Jan9
Koop je zelf boter, brood en broodbeleg van Euroshopper?