Wat de boer niet kent,..weet t'ie niet! Grass heeft bijvoorbeeld een geintegreerde soft demper in het scharnier.
Maar begrijp me niet verkeerd, Blum is prima, Hettich ook.... maar Haecker gebruikt dus geen Hettich geleiders! Niet dus....geen....no...Ze gebruiken namelijk Grass!!!
Airmatic ladesystemen van Grass wordt o.a. ook gebruikt door:
Bulthaup,Eggersmann, natuurlijk Hacker/Systemat
en binnenkort ook Leicht
dus kwalitatief zeer goed
2 mm verschil......ja duidelijk heel goed beargumenteerd waarom keller dan beter zou zijn dan systemat.........
Bij spaanplaat gaat het niet alleen om de dikte, maar ook om de kwaliteit van de persing. Zo zijn er genoeg spaanplaten van hogepersing 16mm die sterker zijn dan sommige van 19mm lagepersing.
Het spaan van Keller 19mm is gewoonweg van een lagere kwaliteit dan de 16mm van Hacker.
Het spaan van Keller 19mm is gewoonweg van een lagere kwaliteit dan de 16mm van Hacker.
Beste Jayve,
Nogmaals (ik val in herhaling), uit welke informatie of welk verkoopboek blijkt dit? Welke persing gebruikt Hacker dan...of Keller. Ik heb al die boeken,...op welke bladzijde staat er iets over persing? Laat het ons weten.
heb je daar een boek voor nodig... neem aan dat je weet dat de persing wordt uitgedrukt kg/m3. Bij veel fabrikanten kun je dit in " de boeken " terug vinden of gewoon even vragen.
En wat die Grass geleiders betreft.... is niks mis mee.
Wat ik wel weet van spaanplaat. Spaanplaat die we bij (ondermeer) keukens gebruiken bestaat uit drie lagen, fijn-grof-fijn. Grof zit in de kern en fijn aan de buitenkanten (dit kun je ook zien). Hierdoor zal de plaat minder snel spleiten tijdens bijvoorbeeld het schroeven en is de plaat aan de buiten zijde gladder. De duurzaamheid ten opzichte van vochtinvloeden zal worden bepaald door de Volumieke massa (persing) en de gebruikte lijm. De meest gebruikte persing bij keukens is middelzware plaat (persing van 600 tot 800 KG/M3. Zwardere persing kan worden gebruikt bij vloeren en dergelijke.
Er zijn natuurlijk verschillen in kwaliteit, dit komt door verschillen in toegepaste houtsoort, de hoeveelheid en gebruikte lijm, het toepassen van extra stoffen en dus de volumieke massa. Een plaat is voor persing 5 x zo dik als de uiteindelijke nominale dikte. De werkelijke dikte kan hier natuurlijk van afwijken door invloeden zoals vocht. Dit merk je soms bij plinten...dan passen de hoekjes niet zo lekker.
Verder kijken we naar treksterkte en buigsterkte, schroefhoudend vermogen of schroefuittrekweerstand volgens NEN 2121. Visuele controle van spaanplaat op de eigenschappen is zeer moeilijk, eigenlijk onmogelijk. Aangezien er voor de mensen in de winkel nergens is terug te vinden wat de persing is....weet niemand het precies...maar de persing in eigen keukens is natuurlijk altijd beter....en daardoor veeeeeeeeeeel duurder......(In werkelijkheid scheelt het maar enkele Euro's per plaat). Tot zo...