LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Ziek vlees op bord van consument
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 14 apr 2008 22:02
Re: Ziek vlees op bord van consument
We hebben een heel klein biologisch bedrijfje met zoogkoeien waar de kalveren 1,5 a 2 jaar bij de moeders mogen blijven.
Ze krijgen geen krachtvoer maar aleen eten van eigen land. en zijn somers buiten.
Mooie grote koeien waarvan de moederdieren echt oud worden de oudste word al 17 jaar.
We hebben dan ook maar 50 koeien en kalveren,en laten onze ossen bij een kleine slager slachten en verkopen het vlees zelf.
We hebben de uitzending niet gezien maar vonden wel dat er sinds kort veel nieuwe mensen kwamen [gestuurd door familie enzo].
Dat er veel misstanden zijn is algemeen bekend bij boeren maar dat wil nog niet zeggen dat alle boeren zo zijn en vooral niet dat ze het er mee eens zijn.
Onze koeien hebben namen en zijn daarom geen massa producht.en dat kan aleen als je niet te groot bent.
Ze krijgen geen krachtvoer maar aleen eten van eigen land. en zijn somers buiten.
Mooie grote koeien waarvan de moederdieren echt oud worden de oudste word al 17 jaar.
We hebben dan ook maar 50 koeien en kalveren,en laten onze ossen bij een kleine slager slachten en verkopen het vlees zelf.
We hebben de uitzending niet gezien maar vonden wel dat er sinds kort veel nieuwe mensen kwamen [gestuurd door familie enzo].
Dat er veel misstanden zijn is algemeen bekend bij boeren maar dat wil nog niet zeggen dat alle boeren zo zijn en vooral niet dat ze het er mee eens zijn.
Onze koeien hebben namen en zijn daarom geen massa producht.en dat kan aleen als je niet te groot bent.
Re: Ziek vlees op bord van consument
Een koe blijft bij de boer zolang hij meer (melk) oplevert dan ze kost aan voer, stalling, verzorging, etc. Een uitgemolken koe gaat naar het slachthuis. Het woord "uitgemolken" zegt het al, meestal zijn dit niet de fraaiste exemplaren. Is een koe dermate wrak of ziek zodat deze niet meer zonder lijden de reis naar het slachthuis kan maken, dan moet de boer deze koe terplaatse laten afmaken door een veearts en laten afvoeren door een destructiebedrijf. Dit kost een boer een paar honderd Euro. Voor reguliere slachting geldt dat het dier levend en in redelijke staat van gezondheid op het slachtuis moet aankomen. Dode dieren worden daar niet verwerkt. Op elk slachthuis is een veearts in overheidsdienst aanwezig om hier streng op toe te zien. Boeren verkopen hun uitgemolken koeien per telefoon aan slachterijen. De inkoper ziet dit dier niet en gaat af op het gewicht, leeftijd en wat de boer verder zegt en er wordt een kiloprijs onderhandeld. Als het dier op de slachterij aankomt en blijkt dat het dier in vreselijke conditie is, wordt de boer gewaarschuwd en als het nog een keer gebeurt wordt hij uitgesloten van levering. Het maakt voor een boer honderden Euro's verschil of hij zijn dier aan de slachterij kan leveren of moet laten afvoeren naar een destructiebedrijf. De boer maakt zelf de afweging of zijn koe de reis naar het slachthuis zonder lijden aankan.
Een paar weken geleden was er een misselijkmakende reportage van Radar over het bedrijf Friesland Beef op de televisie. Misselijkmakend omdat het programma met zo veel onkunde, gebrek aan kennis, hypocrisie en vooringenomenheid is gemaakt. Bovendien stond het zo bol van de stemmingmakerij door veel te filmen vanuit de koffer alsof er continu in het geheim gefilmd moest worden en door bijvoorbeeld scenes in te lassen van dieren die uitgeladen werden, maar die helemaal niet van de locatie afkomstig waren. De presentatrice van Radar is overtuigd vegetariër, maar dat zou voor haar drang naar waarheidsvinding bij dit onderwerp niet moeten uitmaken. Ik had altijd een hoop respect voor Radar en beschouwde de reportages die Radar bracht als betrouwbaar. Na de reportage over Friesland Beef is van die reputatie helemaal niets meer over en zie ik Radar uitsluitend nog als sensatiepers. Naar mijn idee is Friesland Beef zeer onterecht in diskrediet gebracht en wat erger is, waarschijnlijk dermate in reputatie beschadigd dat er na Radar geen toekomst meer is voor het bedrijf en zullen meer dan 100 hardwerkende mensen hun baan verliezen. Goede journalistiek zou zich veel meer in de feitelijkheden moeten verdiepen en veel zorgvuldiger moeten zijn in hun uitlatingen. Ik voel me als kijker door dit soort prutswerk zeer minacht en vraag me af hoe vaak dat al eerder door Radar gebeurd is. Ik dacht dat de Tros en Radar journalistiek serieuzer zouden nemen. Ook werd er bijvoorbeeld gesteld dat het feit de RVV veeartsen een kantoor op de slachterij hadden als belemmerend in hun objectiviteit zou zijn. Ten eerste is dit overheidsvoorschrift voor alle slachterijen, maar ten tweede wordt ook de integriteit van de RVV veeartsen hiermee wel zeer onderschat en hoe zit het dan bijvoorbeeld met de douane op Schiphol? Die hebben toch ook een kantoor op de luchthaven? Waarom? Gewoon omdat dat beter werkt! Passagiers komen en vertrekken de hele dag door. Zo wordt ook vee de hele dag door aangeleverd en verwerkt en het RVV zit er bovenop om te zorgen dat de bieflappen voor de Randstad van goede kwaliteit zijn en op deugdelijke wijze zijn geproduceerd.
Voor het misleiden van ons als kijker krijgt Radar van mij vooralsnog geen Pulitzer ...
Een paar weken geleden was er een misselijkmakende reportage van Radar over het bedrijf Friesland Beef op de televisie. Misselijkmakend omdat het programma met zo veel onkunde, gebrek aan kennis, hypocrisie en vooringenomenheid is gemaakt. Bovendien stond het zo bol van de stemmingmakerij door veel te filmen vanuit de koffer alsof er continu in het geheim gefilmd moest worden en door bijvoorbeeld scenes in te lassen van dieren die uitgeladen werden, maar die helemaal niet van de locatie afkomstig waren. De presentatrice van Radar is overtuigd vegetariër, maar dat zou voor haar drang naar waarheidsvinding bij dit onderwerp niet moeten uitmaken. Ik had altijd een hoop respect voor Radar en beschouwde de reportages die Radar bracht als betrouwbaar. Na de reportage over Friesland Beef is van die reputatie helemaal niets meer over en zie ik Radar uitsluitend nog als sensatiepers. Naar mijn idee is Friesland Beef zeer onterecht in diskrediet gebracht en wat erger is, waarschijnlijk dermate in reputatie beschadigd dat er na Radar geen toekomst meer is voor het bedrijf en zullen meer dan 100 hardwerkende mensen hun baan verliezen. Goede journalistiek zou zich veel meer in de feitelijkheden moeten verdiepen en veel zorgvuldiger moeten zijn in hun uitlatingen. Ik voel me als kijker door dit soort prutswerk zeer minacht en vraag me af hoe vaak dat al eerder door Radar gebeurd is. Ik dacht dat de Tros en Radar journalistiek serieuzer zouden nemen. Ook werd er bijvoorbeeld gesteld dat het feit de RVV veeartsen een kantoor op de slachterij hadden als belemmerend in hun objectiviteit zou zijn. Ten eerste is dit overheidsvoorschrift voor alle slachterijen, maar ten tweede wordt ook de integriteit van de RVV veeartsen hiermee wel zeer onderschat en hoe zit het dan bijvoorbeeld met de douane op Schiphol? Die hebben toch ook een kantoor op de luchthaven? Waarom? Gewoon omdat dat beter werkt! Passagiers komen en vertrekken de hele dag door. Zo wordt ook vee de hele dag door aangeleverd en verwerkt en het RVV zit er bovenop om te zorgen dat de bieflappen voor de Randstad van goede kwaliteit zijn en op deugdelijke wijze zijn geproduceerd.
Voor het misleiden van ons als kijker krijgt Radar van mij vooralsnog geen Pulitzer ...
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 14 apr 2008 22:02
Re: Ziek vlees op bord van consument
Jammer dat we hier met de zwarte piet gaan schuiven,het werkelijke probleem ligt mijns inziens bij de supermarkten die voor heel weinig geld willen inkopen,waarbij de werkelijke kwaliteid er niet meer toe doet,hoofdzaak goedkoop.
Waar door er de laatste jaren koeien zijn [ontworpen] die veel meer melk geven dan ze aankunnen,waardoor ze vanzelf al broodmager zijn ,kijk maar eens rond,en denk daarbij maar aan die koeien op oude schilderijen die zagen er echt anders uit.
Als zo,n koe ziek word blijft er al gauw niks meer van over.
De boeren staan ook onder enorme druk van banken en overheid[regelgeving] waardoor ze zulke koeien gaan houden.
Willen we als consument echt af van deze toestanden dan zullen we massaal moeten weigeren nog langer deze produchten te kopen en op zoek te gaan naar alternatieven,en die zijn er echt wel voor wie echt wil
.Romsicht de bioboer
Waar door er de laatste jaren koeien zijn [ontworpen] die veel meer melk geven dan ze aankunnen,waardoor ze vanzelf al broodmager zijn ,kijk maar eens rond,en denk daarbij maar aan die koeien op oude schilderijen die zagen er echt anders uit.
Als zo,n koe ziek word blijft er al gauw niks meer van over.
De boeren staan ook onder enorme druk van banken en overheid[regelgeving] waardoor ze zulke koeien gaan houden.
Willen we als consument echt af van deze toestanden dan zullen we massaal moeten weigeren nog langer deze produchten te kopen en op zoek te gaan naar alternatieven,en die zijn er echt wel voor wie echt wil
.Romsicht de bioboer
Re: Ziek vlees op bord van consument
Het is inderdaad jammer dat een goede presentatrice als Antoinette Hertsenberg haar persoonlijke voorkeuren zo'n grote rol laat spelen bij het kiezen van de onderwerpen, evenals de kleur die de berichtgeving hierdoor krijgt. Helaas heeft de publieke omroep hier een handje van.
Daarnaast is het inderdaad zo dat de supermarkten in deze een dubieuze rol spelen. Echter, het aan de schandpaal nagelen van Nederlandse bedrijven leidt niet tot de gewenste oplossing. Het meeste vlees wat in Nederlandse supermarkten te koop is, is sowieso afkomstig uit het buitenland en door dit soort reportages zal dat aandeel alleen maar stijgen. Dat is jammer, te meer omdat voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederland een belangrijkere rol spelen dan in menig buitenland. Kortom, indien men denkt dat het dierenwelzijn gebaat is met een reportage als deze heeft men het mis.
Daarnaast is het inderdaad zo dat de supermarkten in deze een dubieuze rol spelen. Echter, het aan de schandpaal nagelen van Nederlandse bedrijven leidt niet tot de gewenste oplossing. Het meeste vlees wat in Nederlandse supermarkten te koop is, is sowieso afkomstig uit het buitenland en door dit soort reportages zal dat aandeel alleen maar stijgen. Dat is jammer, te meer omdat voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederland een belangrijkere rol spelen dan in menig buitenland. Kortom, indien men denkt dat het dierenwelzijn gebaat is met een reportage als deze heeft men het mis.
Re: Ziek vlees op bord van consument
Antoinette Hertsenberg was gisteren te gast bij P & W, het deed haar niets dat honderden mensen in Friesland werkeloos zijn door haar acties, haar vegetarische achtergrond moest zij ook etaleren , geen wonder dat het mens Thieme in haar programma,s komt
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 25 feb 2006 17:32
Re: Ziek vlees op bord van consument
DEN HAAG - Uit controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bij slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden is niets gebleken van risico's voor voedselveiligheid of volksgezondheid bij de verwerking van slachtvee.
Minister Gerda Verburg van Landbouw heeft dat vrijdag geantwoord op schriftelijke vragen van PvdA, VVD en CDA. Verburg laat verder weten niet van plan te zijn excuses aan te bieden aan het bedrijf. Directeur Harry Wildeboer van Friesland Vlees had dat geëist omdat Verburg het bedrijf door haar uitlatingen in problemen gebracht zou hebben.
(bron: www.nu.nl)De minister voegt er aan toe een uitzending van het TROS-programma Radar over Friesland Vlees te betreuren. Het programma heeft volgens haar "dierenwelzijn en voedselveiligheid op één hoop gegooid''
Na de Exota affaire in 1971 moet toch duidelijk zijn hoe groot de macht en de manipulatieve mogelijkheden van de - visuele - media zijn!
Maar kennelijk zijn alle middelen geheiligd in de kruistochten der vegetarieers!
Goed gedaan Antoinette, weer een puntje gestegen in m'n achting
Re: Ziek vlees op bord van consument
Goed gedaan Antoinette, weer een puntje gestegen in m'n achting
Jij mag vallen voor de blonde persentatrice, ik bepaalt niet, haar dammerigheid is stuitend, haar eetgewoonten mag ze voor zichzelf houden en del;en met het mens Thieme.
De uitzending heeft honderden mensen werkeloos gemaakt, voorwaar iets omtrots op te zijn (*-*)
Jij mag vallen voor de blonde persentatrice, ik bepaalt niet, haar dammerigheid is stuitend, haar eetgewoonten mag ze voor zichzelf houden en del;en met het mens Thieme.
De uitzending heeft honderden mensen werkeloos gemaakt, voorwaar iets omtrots op te zijn (*-*)
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 25 feb 2006 17:32
Re: Ziek vlees op bord van consument
wel eens van sarcasme gehoord Henri?
(als dat zelfs met een erachter nog niet duidelijk was........)
(als dat zelfs met een erachter nog niet duidelijk was........)
Re: Ziek vlees op bord van consument
Wat een stelletje minkukels bij die Tros Radar.
Mensen en bedrijven kapot maken dmv onze belasting centen ( Tros is een publieke omroep) en ook nog fors je eigen zakken vullen met zo'n twee ton per jaar als presentatrice.
Je moest je schamen om zo de macht van de media te gebruiken.
Maar ja sensatie tv trek nu eenmaal kijkers.
Kijker die eigenlijk net zulke sukkels zijn als de makers van het programma.
Een normaal denkend mens doorziet deze media geilheid en gelooft niet alles wat er bij Radar geschreeuwd word.
Mensen en bedrijven kapot maken dmv onze belasting centen ( Tros is een publieke omroep) en ook nog fors je eigen zakken vullen met zo'n twee ton per jaar als presentatrice.
Je moest je schamen om zo de macht van de media te gebruiken.
Maar ja sensatie tv trek nu eenmaal kijkers.
Kijker die eigenlijk net zulke sukkels zijn als de makers van het programma.
Een normaal denkend mens doorziet deze media geilheid en gelooft niet alles wat er bij Radar geschreeuwd word.
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 25 feb 2006 17:32
Re: Ziek vlees op bord van consument
Mag ze wel eens een goede stylist van inhuren; kledingkeuze is vaak ook 3 keer niksen ook nog fors je eigen zakken vullen met zo'n twee ton per jaar als presentatrice
(er moet toch iets de ongebreidelde mediageilheid en sensatiezucht van Radar en Antoinette compenseren en met dat mooie koppie komt ze een eind maar het kan altijd beter )
Re: Ziek vlees op bord van consument
haar kleren en gezicht doen niets ter zake, geeft meer inzicht over de blonde dame, haar drammerigheid is storend, laat haar een voorbeeld nemen aan Meurders en hunprogramma keuze/optreden (*-*)
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 25 feb 2006 17:32
Re: Ziek vlees op bord van consument
Heb je ook gelijk in Henri; alhoewel het gebruik van het programma als middel om haar persooonlijke doelen te bereiken nog veel storender is.haar kleren en gezicht doen niets ter zake, geeft meer inzicht over de blonde dame, haar drammerigheid is storend
Overigens.......smaken verschillen maar Meurders kan zich soms naar z'n gasten - en dan niet eens in confronterende zin - als een grote eikel gedragen.
Beide programma's staan dan ook niet hoog in mijn favorietenlijst.
Re: Ziek vlees op bord van consument
ik zou willen dat radat ook kopot ging net als friesland flees
ik werk zelf ook op een slachthuis jullie moeten bij de boeren
gaankijken en niet het slachthuis sukkels nu is er weer een mooi slachthuis kopot door jullie laf bekken of het alleen maar daar slecht vee word aan gevoerd en vee kan wel magen wezen wat kan loppen mag geslacht worden *** hoer
je weet niet eens waar je het over hebt je moet eens zelf aan de baan staan nee kan je niet boek worm stink wijf ik hoop dat ze jou flink pakken met een slacht mes van mij mag je weg je bent het leven niet waard ik hoop dat je een keer word aan gevallen door een dolle stier
als je bij ons ophet sachthuis kom kom je niet meer weg
ik zie jou als vrak vee stome srinkhoer
als je een mijt bent help je dat slachthuis weer op de pooten
maar ja zo mans bent u niet bah&en nog eens bah
ik werk zelf ook op een slachthuis jullie moeten bij de boeren
gaankijken en niet het slachthuis sukkels nu is er weer een mooi slachthuis kopot door jullie laf bekken of het alleen maar daar slecht vee word aan gevoerd en vee kan wel magen wezen wat kan loppen mag geslacht worden *** hoer
je weet niet eens waar je het over hebt je moet eens zelf aan de baan staan nee kan je niet boek worm stink wijf ik hoop dat ze jou flink pakken met een slacht mes van mij mag je weg je bent het leven niet waard ik hoop dat je een keer word aan gevallen door een dolle stier
als je bij ons ophet sachthuis kom kom je niet meer weg
ik zie jou als vrak vee stome srinkhoer
als je een mijt bent help je dat slachthuis weer op de pooten
maar ja zo mans bent u niet bah&en nog eens bah
Re: Ziek vlees op bord van consument
Door de uitzending over het slachthuis in leeuwarden zijn zij nu failiet en staat het personeel op straat.Maakt radar hier nog een vermelding van een uitleg dat zou ik flink vinden.Nu blijf ik het meer vinden als de exota zaak van de vara van marcel van Dam die zaak ging ook failliet en later bleek dat het doorgestoken kaart was
-
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42
Re: Ziek vlees op bord van consument
Goed dat de webmaster kennelijk op vakantie was en wurgslang heeft laten staan . Kan iedereen tenminste zien dat wurgslangen verrekt weinig herseninhoud hebben.
@ Trui, Je hebt gelijk dat Radar onvoldoende heeft gewezen op het feit dat een dergelijk filmpje in een groot aantal Nederlandse slachthuizen gemaakt had kunnen worden. Het vlees is zwak ,dus bij onvoldoende controle van de overheidsinstellingen[RVV] gaat het eigenbelang al gauw vóór. Bovendien was het denk ik meer een kwestie van dierenmishandeling,dan van gevaar voor de volksgezondheid.
Voor dat eerste zijn de vervoerders natuurlijk vooral verantwoordelijk,maar het spreekt voor zichzelf, dat die niet meer met wrakke beesten aankomen als ze één keer weggestuurd zijn.
@ Trui, Je hebt gelijk dat Radar onvoldoende heeft gewezen op het feit dat een dergelijk filmpje in een groot aantal Nederlandse slachthuizen gemaakt had kunnen worden. Het vlees is zwak ,dus bij onvoldoende controle van de overheidsinstellingen[RVV] gaat het eigenbelang al gauw vóór. Bovendien was het denk ik meer een kwestie van dierenmishandeling,dan van gevaar voor de volksgezondheid.
Voor dat eerste zijn de vervoerders natuurlijk vooral verantwoordelijk,maar het spreekt voor zichzelf, dat die niet meer met wrakke beesten aankomen als ze één keer weggestuurd zijn.
Re: Ziek vlees op bord van consument
Dan mogen ze de verschillende veemarkten ook wel eens beter controleren. Die gruwel beelden kleven namelijk nog op mijn netvlies. Geloof niet dat er ook maar 1 markt gesloten of opgeheven is.Bovendien was het denk ik meer een kwestie van dierenmishandeling,dan van gevaar voor de volksgezondheid.
Of wat te denken van het vervoer van dieren.
Samenvattend: het is niet alleen het slachthuis, het is de totale omgang met dieren waar men strenger op moet controleren en tegen optreden.
Zolang de boetes voor dierenmishandeling in het algemeen een lachertje zijn en blijven (terwijl men wel hoge boetes en straffen kan opleggen maar niet doen) zal er vrees ik weinig veranderen.
Het verwaarloosde paard in de wei, huisdieren die in hun eigen stront leven op een enkele 4-kante meter, geen eten/drinken, mensen die het leuk vinden om paarden/kippen en weet ik wat te verminkenen en ga zo maar door. Het zijn niet alléén de slachthuizen, de markt of de boeren, maar ook wij burgers met onze -huis-diertjes.
Re: Ziek vlees op bord van consument
shine is niet bepaald een liefhebber van dieren,
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Ziek vlees op bord van consument
Henri,
Volgens mij heb je iets teveel ziek vlees gegeten en heeft dat je denken vertroebeld. Shine toont zich in zijn laatste post een uiterst diervriendelijk mens en het punt dat hij maakt voegt absoluut iets toe aan deze thread, in tegenstelling tot de punten die jij telkens denkt te maken.
Mike
Volgens mij heb je iets teveel ziek vlees gegeten en heeft dat je denken vertroebeld. Shine toont zich in zijn laatste post een uiterst diervriendelijk mens en het punt dat hij maakt voegt absoluut iets toe aan deze thread, in tegenstelling tot de punten die jij telkens denkt te maken.
Mike
Re: Ziek vlees op bord van consument
vreemde gedachte kronkel om alle huisdierenbezitters als slagers af te doen
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Ziek vlees op bord van consument
De enige met vreemde gedachtenkronkels ben jij, Henri.
Mike
Mike