http://www.aspartaam.com/forum.php
http://www.smaakversterkers.eu/artikelen/aspglut.html
Aspartaam is de chemische naam voor de merken: NutraSweet, Canderel, Natrena en onnoemelijk veel andere merknamen.Aspartaam is veruit de gevaarlijkste stof op de markt die aan voeding wordt toegevoegd. Aspartaam is verantwoordelijk voor meer dan 75% van de bijverschijnselen van voedingsadditieven die aan de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika werden gerapporteerd. Veel van die reacties zijn zeer ernstig waaronder epileptische aanvallen en dood zoals werd onthuld in een rapport van het Department van Volksgezondheid van februari 1994. Het risico van prikkelende vergiften voor zuigelingen, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met bepaalde chronische gezondheidsproblemen is groot. Zelfs de Amerikaanse Federatie van Verenigingen voor Experimentele Biologie (FASEB), die problemen meestal te licht opvat, verklaarde kortgeleden in een overzicht dat: "het veilig zou zijn om het gebruik van dieet-toevoegingen met L-glutaminezuur te vermijden bij zwangere vrouwen, zuigelingen en kinderen. Het bestaan van bewijs van potentiële hormonale reacties, zoals verhoogd cortisol en prolactine en het verschil in reacties tussen mannen en vrouwen, kan een neuro-endocrine samenhang aangeven, zodat een teveel aan L-glutaminezuur bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en bij personen met PKU vermeden zou moeten worden." Asparaginezuur uit Aspartaam heeft de zelfde schadelijke effecten op het lichaam als glutaminezuur.
Volgens onderzoekers en doktoren die de bijverschijnselen bestuderen,
kan het de volgende chronische ziekten veroorzaken of verergeren.
Reacties die bij de FDA gerapporteerd werden zijn:
Dr. Russel L. Blaylock, professor in de neurochirurgie aan de Medische Universiteit van Mississippi, publiceerde kort geleden een boek waarin de schade die veroorzaakt wordt door aspartaam en glutaminaat uit MSG (monosodium-glutaminaat) - ook wel het Chinese Restaurant syndroom genoemd - grondig uiteengezet wordt.
Dr. Blaylock gebruikt bijna 500 wetenschappelijke referenties om te bewijzen hoe overmatig prikkelende vrije aminozuren zoals asparaginezuur en glutaminezuur in ons voedsel ernstige chronische neurologische kwalen en ontelbare andere acute symptomen kunnen veroorzaken.
Een algemene gehoorde klacht van mensen die lijden aan de effecten van aspartaam is geheugen verlies. Ironisch genoeg, begon G.D. Searle de fabrikant van Aspartaam in 1987 met onderzoek naar een geneesmiddel om geheugenverlies door schade van prikkelende aminozuren te bestrijden.
We zouden het nog ironischer kunnen noemen, als het niet zo intens triest is, dat Monsanto in de periode waarin aspartaam op de markt kwam, tegen veel van de hier genoemde kwalen o.a. artritis, geneesmiddelen op de martk heeft gebracht, eveneens tegen door aspartaam veroorzaakte depressies, (Prozac) die ontstaan doordat aspartaam het serotonine gehalte in de hersenen verlaagt.
Dr. Blaylock is een van de vele wetenschappers en artsen die bezorgd zijn over schade door prikkelende aminozuren door opname van aspartaam en MSG.
Enkele van de vele experts die zich hebben uitgesproken tegen schade veroorzaakt door het gebruik van aspartaat en glutaminezuur zijn:
Adrienne Sarnuels, Ph.D. -- experimenteel Psycholoog gespecialiseerd in het ontwerpen van research modellen.
John W. Olney, MD -- professor van de artsenopleiding bij de afdeling Psychiatrie van de Universiteit van Washington. Hij is neurowetenschapper en onderzoeker en een vooraanstaand autoriteit op het gebied van exitotoxins.
(Hij lichtte Searle al in 1971 in dat asparaginezuur gaten veroorzaakte in de hersenen van muizen.)
Francis J. Waickman, Arts -- ontvanger van de Rinkel en Forman Award en bevoegd in Kindergeneeskunde, allergie en Immunologie.
John R. Hain, MD -- bevoegd gerechtelijk Patholoog
H.J. Roberts, MD, FACP, FCCP -- Diabetes specialist, Who's who in Amerika, The World, Wetenschap en Technologie, en door een nationaal medisch tijdschrift gekozen als "The Best Doctor in the U.S."
John Samuels, -- stelde een lijst samen van wetenschappelijk onderzoek die voldoende was om de gevaren aan te duiden die liggen in overmatig gebruik van vrije glutamaat en asparaginezuur....
en vele anderen.
http://www.smaakversterkers.eu/artikelen/aspglut.html
http://www.derashond.nl/Diverse%20beric ... tiging.pdf
lees dat vehaal maar eens...
http://www.diabetesforum.be/diabetes-di ... rtaam.html
http://www.wijwordenwakker.org/content. ... =P684&l=NL
allemaal voorbeelden van mensen die ernstig ziek zijn geworden
http://www.coca-colanederland.nl/Ingred ... offen.aspx
Laat de lightfrisdranken gewoon staan, let bij andere producten op, of ze niet gezoet zijn met Aspartaam, wat vaak niet zo benoemd is, maar onder E951 benoemd MOET worden. E951 dus uit je voedselpakket schrappen
Waarom deze stof dan wel in Europa mag worden gebruikt? In de eerste plaats volgen wij in Europa kennelijk blind de VS in dit soort zaken, en heeft de Europese Commissie respect voor de -inmiddels zwaar corrupt bebleken- Amerikaanse medicijnen- en warenautoriteit, de FDA. (Food & Drug Administration)
Maar in de tweede plaats is kennelijk iedereen in slaap gesust door de kennelijk ongelooflijke controverse. Zo van: “Hoe kan een oorlogsgif nou in hemelsnaam in een zoetstof veranderen? Dat zijn weer van die Indianenverhalen..”
En toch is dat de essentie van deze giftige stof Aspartaam. Als Aspartaam zo veilig is, waarom heeft een mega-concern als de Engelse supermarktketen Sainsbury dan ALLE producten die Aspartaam bevatten, in de ban gedaan?
Deel het in hemelsnaam met anderen, de onwetenden en goedgelovigen om ons heen. In ieder geval, laat deze rotzooi zelf staan! Met dank aan de ingezonden brief van Ans Corbee, die geheel voor zichzelf spreekt. ‘Aan den lijve ondervonden’, heet dat dan!
http://www.wanttoknow.nl/overige/een-zo ... gzame-dood
http://www.mpwhi.com/main.htm
http://hetuurvandewaarheid.wordpress.co ... -epidemic/
Toen na de golfoorlog de eerste Amerikaanse soldaten terugkwamen met een ziekte, die later het ‘Golfoorlog-syndroom’ is gaan heten, kon niemand bevroeden dat de oorzaak lag in de Pepsi-Light die de soldaten al die tijd in Irak en Afghanistan hadden gedronken.. De zoetstof die in de cola aanwezig is, ‘Nutrasweet’ of gewoon Aspartaam geheten, bleek aan de basis te liggen van een giftige cocktail die de Pepsi-light had omgevormd tot een uiterst giftige cocktail.
Doordat de dozen met Pepsi-light ongekoeld lagen opgeslagen in deze brandende hitte, ontstond een puur-giftige verbinding in de frisdrankflesjes en -blikjes. De zoetstof Aspartaam viel namelijk bij deze hitte uiteen in giftige bestanddelen. Uit het methanol-deel van de chemische Aspartaam-verbinding ontstond mierezuur en formaline. Formaline is bekend geworden als sterk giftige stof, een dodelijk zenuwgif, dat in het lichaam niet kan worden afgebroken. Het gevaar van het uit elkaar vallen van Aspartaam in deze 2 componenten, bestaat echter niet alleen bij stérke verhitting van o.a. dieetproducten waar aspartaam in zit, maar deze verbinding wordt ook al instabiel bij 30 graden Celcius. Vanaf die temperatuur ontstaat dus al het levensgevaarlijke goedje formaline.
Groenteconserven, marmelade, snacks, desserts, limonade, bier (rosébier!), cola’s, mosterd, kauwgom (!), vruchtensappen, noem het maar op; er is werkelijk geen voedsel of drank die niet in een aspartaam-uitvoering op de markt is.
Alle wetenschappelijke bewijzen voor zoetstof = gifstof ten spijt! En op deze manier zit je zo aan je maximale hoeveelheid per dag, toch
http://staff.science.uva.nl/~dcslob/les ... /index.htm
Als Aspartaam zo veilig is, waarom heeft een mega-concern als de Engelse supermarktketen Sainsbury dan ALLE producten die Aspartaam bevatten, in de ban gedaan?
http://www.weeswijsmetvoeding.nl/index. ... &Itemid=11
lees dit ook maar eens
http://www.vrijheids.net/wordpress/
wat wil je nog meer weten ?? ben je nog niet overtuigd van het gevaar dat Aspartaam heet....
http://www.tirol-design.at/abc/A-onderw ... artaam.htm
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/E951-Aspartaam/
http://www.aspartaam.nl/info/producten.html
moet je deze lijst eens nakijken het is toch wel van de gekken dat we eigenlijk
geen voedsel drinken zonder die zooi kunnen kopen
3-whey complex Sportvoeding Maximize -
Aanmaak limonadesiroop Frambozensmaak Lidl 2009-02-06
Aanmaak limonadesiroop Fruitfris Lidl 2009-02-06
Aardappelpuree á la minute naturel Aardappelpuree Plusmarkt 2009-11-06
Actimel light Yoghurtdrank Danone -
Activia Bosvruchten Yoghurt Danone 2009-01-11
Activia Kersen Yoghurt Danone -
Adez Soja vruchtendrank Unilever -
Air Freeze (div. smaken) Kauwgom Lidl -
Appelmoes Plukvers Light Hak -
Appelsientje Light vruchtensap AH C1000 2009-08-06
Aquafresh natural whitening Kauwgom - -
Aquana sportswater Frisdrank In Belgie -
B3 - Looza -
B&M Classic Mint Kauwgom Aldi -
Barbecuesaus - C1000 2010-07-18
Barbecuesaus perfect - Deka -
Barbecuesaus Tafelsaus Albert Heijn -
Bar le Duc Appel Bar le Duc -
Bar le Duc Bessen-appel Bar le Duc -
Bar le Duc Lemon Bar le Duc -
Bar le Duc Sinaasappel/perzik Bar le Duc -
Bentasil Keelsnoepjes - -
Bianorm Produkt voor gewichtsbeheersing Biamed 2009-03-02
Bifidus Muesli Graan product Aldi 2009-05-03
Bio-Magnum Kauwtabletten Bio-FYT PHARMA nv -
Bio-Rhumal Voedingssupplement Alleen de ZAKJES -
Bitter lemon light Frisdrank Royal Club -
BI-YO Drink-yoghurt Drink-yoghurt Aldi -
Body building aminos - Ortholine/Swedish sports -
Breaker Light Aardbei Friesche Vlag -
Breaker Light Passievrucht/perzik Friesche Vlag -
Bruistabletten Vitamine-C - Kruidvat -
Bubble Roller en Hubba bubba Kauwgum Just for fun Candy -
Bugles Chips Sweet Chilly Smiths -
Bullit Sugar Free Energiedrank met Taurine & Cafeïne C1000
en is nog maar een klein deel van de lijst