Goedendag allemaal,
of het dieet wat ik volg het allerbeste is weet ik niet maar... wel voel ik me sterker, geconcentreerder, fitter en ben absoluut niet te dik of te mager.
Voedingsadviezen samengesteld door het voedingscentrum zijn onzin dat is één ding wat zeker is, wat Sonja Bakker voorschrijft is net zo gevaarlijk lijkt me.
http://www.uitdaging.net/gezond/honestfoodguide.html
Een paar jaar ben ik bezig geweest met het samenstelling van mijn huidige eetpatroon en nu gaat eigenlijk alles automatisch, daarbij verzaak is zo'n 30 procent (patat, chocolade etc).
Vele deskundigen dank ik voor hun open informatie, ook hier op het Radarforum.
Mijn "normale eetpatroon" ziet er nu volgt uit:
-ik let een beetje op de zuur-base balans, zie
http://www.fonteine.com/zuurbalans.html
http://www.uitdaging.net/gezond/Onbekend_Geheim.html
http://www.uitdaging.net/gezond/voe_zure_base.html
af en toe eens wat lekkere rozijnen, abrikozen, gedroogde vijgen of grauwe erwten
-let op de verhouding omega3-6
http://www.fonteine.com/omega6_vetzuren.html
en probeer al dat linolzuur een beetje goed om te zetten in GLA, DGLA en zo verder tot ik de juiste onstekingsremmende stoffen overhoudt.
Probeer daarvoor voldoende Vit B3, B6, C, Zink en Magnesium in huis(mijn lichaam) te hebben.
zie de post van "Itsme" op Haarweb
http://www.haarweb.nl/forum/showthread. ... 851&page=7
-let op het minimaliseren van transvetten en acrylamides
-ik gebruik voornamelijk kokosvet als het beste verhitbare vet
-slik af en toe een tabletje magnesium, zink, C en E
-gebruik een vloeibaar organisch drankje met tientallen aanvullende mineralen en een aantal vitaminen
-eet voor 70 procent biologisch fruit en groente
Het gaat mij er vooral om en wat ik dan NIET binnenkrijg zoals
10 keer pesticiden(van het zaadje tot de oogst!), conserveringsmiddelen, smaakversterkers, kleurstoffen, genetische manipulaties, kunstantige suikers etc
http://www.uitdaging.net/index.html
-let een beetje op verkeerde koolhydraten in brood, pasta, rijst etc.
http://www.scdiet.nl/dutchdiet
http://scdiet-kookboek.tripod.com/id1.html
-eet geen vlees
http://www.vlees.ws/
-drink elke dag een liter biologisch sap
is veel lekkerder en je raakt veel sneller verzadigd.
-eet goede lang genoeg verhitte verzadigde vetten zoals Brie, Camembert en sommige roomboters(er is nooit een bewijs geleverd dat deze producten hart- en vaatproblemen zouden kunnen veroorzaken, integendeel juist!)
google
-eet verder weinig slechte zuivelproducten
http://www.zuiveloffline.nl/links.html
-eet gewoon eieren, vis, wijn, noten, honing en olijven
-eet 's ochtends voor de middag voornamelijk fruit
-eet biologische heerlijke vleesvervangers zoals gehakt, worst en kip!
-stoom bijna al mijn groenten, i.c.m. biologisch proef je dan ook echt wat het is! wortelstampot en boerenkool smaken echt naar wortelstampot en boerenkool...een vreemde bijna déjà vu ervaring(zo smaakte het vroeger) elke keer weer!
-samengevat probeer ik zo min mogelijk mee te doen met de granen- en plantaardige verhitte vetten revoluties
Nou, dit is mijn eetgewoonte en hoop dat jullie er wat aan hebben...
Nu heb ik het uitgelegd in Jip en Janneke taal wat ook mijn taal is op dit vlak.
Mijn tactiek is om iets te leren begrijpen, vervolgens de moeilijke termen bewust niet te onthouden maar wel de kern van het verhaal.
Anders ziet de leek(zoals ik) door de bomen het bos niet meer...
Je kunt altijd nog terug googlen...en het gevoel om er uit te pikken wat waar is en wat niet komt vanzelf...
Een ieder die meer wil weten raad ik aan om verder te gaan googlen op een bepaald onderwerp.
groetjes Astrid,
en voel me kerngezond!