LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Horeca te DUUR ??????
Re: Horeca te DUUR ??????
hallo,
vind dat jullie groot gelijk hebben door te zeggen wij blijven thuis het is tegenwoordig ook belachelijk duur en zoals ik net las gaat de service ook steeds meer achteruit.
dat vind ik heel jammer en erger me er vreselijk aan dit komt omdat ik zelf in horeca werk in de bediening en t erg jammer vind dat t steeds slechter gaat met de horeca.
ik vind persoonlijk dat de prijzen ook omlaag moeten vooral van dranken etc. qua eten[vlees] word t ook duurder maar dat heeft grotendeels te maken met het feit dat de leveranciers de prijzen ook er verhoogt hebben.
wat de slechte service betreft,bedrijven nemen gewoon zo jong mogelijke mensen aan zonder ervaring want dat kost minder ik kom vaak in tenten waar ik dat zie en erger me hier dus dood aan,ikzelf heb eerst de hotelschool gedaan en vind dat bedrijven mensen aan moeten nemen die ercaring hebben en een opleiding gedaan hebben want zeg nou zelf een van de belangrijkste dingen die een serveerster moet hebben in socialieteit en je moet klantgericht zijn want we willen allemaal dat de gasten het leuk hebben en de volgende keer terugkomen.
vind dat jullie groot gelijk hebben door te zeggen wij blijven thuis het is tegenwoordig ook belachelijk duur en zoals ik net las gaat de service ook steeds meer achteruit.
dat vind ik heel jammer en erger me er vreselijk aan dit komt omdat ik zelf in horeca werk in de bediening en t erg jammer vind dat t steeds slechter gaat met de horeca.
ik vind persoonlijk dat de prijzen ook omlaag moeten vooral van dranken etc. qua eten[vlees] word t ook duurder maar dat heeft grotendeels te maken met het feit dat de leveranciers de prijzen ook er verhoogt hebben.
wat de slechte service betreft,bedrijven nemen gewoon zo jong mogelijke mensen aan zonder ervaring want dat kost minder ik kom vaak in tenten waar ik dat zie en erger me hier dus dood aan,ikzelf heb eerst de hotelschool gedaan en vind dat bedrijven mensen aan moeten nemen die ercaring hebben en een opleiding gedaan hebben want zeg nou zelf een van de belangrijkste dingen die een serveerster moet hebben in socialieteit en je moet klantgericht zijn want we willen allemaal dat de gasten het leuk hebben en de volgende keer terugkomen.
Re: Horeca te DUUR ??????
Horeca duur? Ja. Maar hoe komt dat nou eigenlijk?
Welk voorbeeld geeft onze overheid? Leges gaan als een raket omhoog. Parkeergelden ook. Een dagje parkeren in de stad? 20 Euro alstublieft. En is zo'n garage bewaakt? Nee, dus. Niet betalen voor de parkeermeter? Wegslepen! Wat moeten we daarvoor betalen?
Hebben jullie wel eens nagedacht over de huurprijzen die men voor horeca ondernemers hanteert? En voor de bedrijfsovername? Hoeveel personeelsleden er nodig zijn om een biertje te serveren en wat er aan loonbelasting en premieheffing moet worden afgedragen. Vroeger werd zwart werk in o.a. de horeca min of meer gedoogd.
Duisenberg (Europese Bank) heeft nog gewaarschuwd: het zwarte geld is de olie van de economie. Als je dat aanpakt, loopt de economie vast. Maar de regering wist het beter. Onze overheid wilde het onderste uit de kan hebben. En waar zijn we nu? Helemaal vastgelopen.
Natuurlijk zijn er wel degelijk ondernemers die er een potje van maken. De prijzen kunnen op sommige plaatsen inderdaad een hoop omlaag. Maar ook in de supermarkt en alle andere winkels lijkt het guldenteken vervangen door het Eurosymbool. En in de groothandel. Met andere woorden: de horecaondernemer moet ook veel meer betalen voor zijn inkoop dan vroeger. Omdat de overheid regulering niet nodig vond.
Om alle kosten te kunnen dragen moet een product gemiddeld drie maal over de kop gaan. Dat lijkt veel, maar levert minder op dan je zou denken op basis van die cijfers. Op dure producten, zoals zeetong en tournedos kan de ondernemer per slot van rekening nauwelijks winst maken, omdat de prijzen anders door het plafond schieten. Dat wordt opgevangen door bijvoorbeeld 2 Euro voor een biertje te vragen.
Overigens zijn de prijzen in de horeca de afgelopen twintig jaar nauwelijks gestegen. Tijdens de overgang naar de Euro heeft er als reactie daarop een soort inhaalslag plaatsgevonden, waarbij de prijzen op een meer realistisch niveau zijn komen te liggen. Een biertje is hier trouwens nog altijd een stuk goedkoper dan in de andere landen, afgezien van dat ene cafe in Antwerpen, misschien.
Maar: we leven in een crisis en merken omdat de lonen zijn bevroren dat het leven moeilijk is. Er is nauwelijks geld om boodschappen te doen en dus nog minder om uit te gaan.
Maar wat zijn we kwijt als we boodschappen gaan doen? Is dat ook niet het dubbele van voor de Euro?
Wordt het geen tijd om het probleem te zoeken waar het ligt? Bij de overheid dus! Die vond het niet nodig om prijsregulering toe te passen bij de invoering van de Euro. Die vond het nodig om alle leges te verhogen en de belastingen te verzwaren. Die vond het nodig om de lonen te bevriezen. Heffingen op benzine te verzwaren en boetes te verhogen. De overheid heeft er zo ervoor gezorgd dat we geen geld meer hebben om een biertje te drinken. Die heeft net zo lang geroepen dat er een crisis aankwam, totdat men zo bang was om geld uit te geven dat die crisis vanzelf is gekomen. En ze hebben het voor elkaar: Het gaat in Europa nergens zo slecht als in Nederland. Geweldig die Balkenende en Zalm!
Nu vinden we dus dat de cafe's hun prijzen moeten verlagen. Maar dan kijken we alleen naar de laatste schakel in een hele keten.
Eerlijker is het om te eisen dat dit hele land een keer op de schop wordt genomen. Dat er, vanaf de start van de prijsketen controle plaatsvindt op winstmarges, zodat de eindconsument niet de dupe is. Dat BTW-heffing maar 1 keer plaatsvindt en niet in ieder onderdeel van de keten. Dan hoeft niet elke ondernemer de BTW voor te financieren. Uiteindelijk krijgt hij dat geld toch terug, maar het bemoeilijkt de bedrijfsvoering wel. Laten we dus ophouden met de horeca de schuld te geven van alles, gewoon omdat de horeca een makkelijk slachtoffer is.
Trouwens: als je de prijzen te hoog vind, praat dan eens met de uitbater van je stamkroeg. Misschien is er nog wel iets mogelijk, maar blijf niet weg. Dan krijgen we nog meer werklozen. De cafe's zijn trouwens al heel lang leeg. Maar ook de goedkope zaken. Geeft dat niet te denken?
En: wanneer we in de horeca geen fooi meer geven, ontnemen we de serveerster het hoofdbestanddeel van haar inkomen. Zo verdwijnen de goede serveersters uit de cafe's en gaan we allemaal weer klagen dat de bediening zo slecht is.
Ten slotte: voordat je het vraagt: Nee, ik ben geen horecaondernemer. Ik ben gewoon realistisch en kijk wat er aan de hand is voordat ik iets roep.
Welk voorbeeld geeft onze overheid? Leges gaan als een raket omhoog. Parkeergelden ook. Een dagje parkeren in de stad? 20 Euro alstublieft. En is zo'n garage bewaakt? Nee, dus. Niet betalen voor de parkeermeter? Wegslepen! Wat moeten we daarvoor betalen?
Hebben jullie wel eens nagedacht over de huurprijzen die men voor horeca ondernemers hanteert? En voor de bedrijfsovername? Hoeveel personeelsleden er nodig zijn om een biertje te serveren en wat er aan loonbelasting en premieheffing moet worden afgedragen. Vroeger werd zwart werk in o.a. de horeca min of meer gedoogd.
Duisenberg (Europese Bank) heeft nog gewaarschuwd: het zwarte geld is de olie van de economie. Als je dat aanpakt, loopt de economie vast. Maar de regering wist het beter. Onze overheid wilde het onderste uit de kan hebben. En waar zijn we nu? Helemaal vastgelopen.
Natuurlijk zijn er wel degelijk ondernemers die er een potje van maken. De prijzen kunnen op sommige plaatsen inderdaad een hoop omlaag. Maar ook in de supermarkt en alle andere winkels lijkt het guldenteken vervangen door het Eurosymbool. En in de groothandel. Met andere woorden: de horecaondernemer moet ook veel meer betalen voor zijn inkoop dan vroeger. Omdat de overheid regulering niet nodig vond.
Om alle kosten te kunnen dragen moet een product gemiddeld drie maal over de kop gaan. Dat lijkt veel, maar levert minder op dan je zou denken op basis van die cijfers. Op dure producten, zoals zeetong en tournedos kan de ondernemer per slot van rekening nauwelijks winst maken, omdat de prijzen anders door het plafond schieten. Dat wordt opgevangen door bijvoorbeeld 2 Euro voor een biertje te vragen.
Overigens zijn de prijzen in de horeca de afgelopen twintig jaar nauwelijks gestegen. Tijdens de overgang naar de Euro heeft er als reactie daarop een soort inhaalslag plaatsgevonden, waarbij de prijzen op een meer realistisch niveau zijn komen te liggen. Een biertje is hier trouwens nog altijd een stuk goedkoper dan in de andere landen, afgezien van dat ene cafe in Antwerpen, misschien.
Maar: we leven in een crisis en merken omdat de lonen zijn bevroren dat het leven moeilijk is. Er is nauwelijks geld om boodschappen te doen en dus nog minder om uit te gaan.
Maar wat zijn we kwijt als we boodschappen gaan doen? Is dat ook niet het dubbele van voor de Euro?
Wordt het geen tijd om het probleem te zoeken waar het ligt? Bij de overheid dus! Die vond het niet nodig om prijsregulering toe te passen bij de invoering van de Euro. Die vond het nodig om alle leges te verhogen en de belastingen te verzwaren. Die vond het nodig om de lonen te bevriezen. Heffingen op benzine te verzwaren en boetes te verhogen. De overheid heeft er zo ervoor gezorgd dat we geen geld meer hebben om een biertje te drinken. Die heeft net zo lang geroepen dat er een crisis aankwam, totdat men zo bang was om geld uit te geven dat die crisis vanzelf is gekomen. En ze hebben het voor elkaar: Het gaat in Europa nergens zo slecht als in Nederland. Geweldig die Balkenende en Zalm!
Nu vinden we dus dat de cafe's hun prijzen moeten verlagen. Maar dan kijken we alleen naar de laatste schakel in een hele keten.
Eerlijker is het om te eisen dat dit hele land een keer op de schop wordt genomen. Dat er, vanaf de start van de prijsketen controle plaatsvindt op winstmarges, zodat de eindconsument niet de dupe is. Dat BTW-heffing maar 1 keer plaatsvindt en niet in ieder onderdeel van de keten. Dan hoeft niet elke ondernemer de BTW voor te financieren. Uiteindelijk krijgt hij dat geld toch terug, maar het bemoeilijkt de bedrijfsvoering wel. Laten we dus ophouden met de horeca de schuld te geven van alles, gewoon omdat de horeca een makkelijk slachtoffer is.
Trouwens: als je de prijzen te hoog vind, praat dan eens met de uitbater van je stamkroeg. Misschien is er nog wel iets mogelijk, maar blijf niet weg. Dan krijgen we nog meer werklozen. De cafe's zijn trouwens al heel lang leeg. Maar ook de goedkope zaken. Geeft dat niet te denken?
En: wanneer we in de horeca geen fooi meer geven, ontnemen we de serveerster het hoofdbestanddeel van haar inkomen. Zo verdwijnen de goede serveersters uit de cafe's en gaan we allemaal weer klagen dat de bediening zo slecht is.
Ten slotte: voordat je het vraagt: Nee, ik ben geen horecaondernemer. Ik ben gewoon realistisch en kijk wat er aan de hand is voordat ik iets roep.
Re: Horeca te DUUR ??????
Allemaal niet zo zeuren. Tuurlijk is de horeca duur geworden maar 35 jaar geleden koste in Parijs een pilseje omgerekend al 5 gulden op een terras en ging je naar binnen waar live muzie aanwezig was kostte hetzelfde pilsje ineens fl 9,50. En ook in Rotterdam zijn de prijzen in het centrum schandalig duur, maar niet erbuiten valt het toch ontzettend mee en kan het er nog veel gezelliger zijn Cold[/i]
Re: Horeca te DUUR ??????
beste dames en heren,
het is echt niet de horeca die het zo duur maken, het is de staat de brouwerijen en de horeca leveranciers.
ik heb twee restaurands en reken b.v. 1.60 voor een kop koffie (normale prijs dacht ik)
een vat bier kost 85 euro inkoop (flesjes in de suppermarkt zijn goedkoper) dan heb je personeel 2500.00 euro p.p per maand brutto gas, water, licht
belasting, bedrijfschap horeca catering, buma, sena, gak, afvalkosten, pand huur, machine kosten, tabwacht, aankleding van de zaak, gemeente lasten, vergunningen, brandprefentie, bedrijfshulp verlening, schoonmaak kosten, personeels uitje, sponsering soms, keuringsdienst eisen, een keer een biertje weg geven, enz. enz. enz.
jullie weten allemaal niet waarover je het hebt. en als je lekker met je aldie biertje op de bank wil gaan zitten dan worden de biertjes in de kroeg alleen maar duurder want de prijs van 1.80 voor een biertje heeft de horeca gewoon nodig en hoe minder gasten hoe duurder wordt het biertje. en in de stat is een biertje boven de 2 euro maar daar hebben ze te maken met hele hoge pand huur.
het is echt niet de horeca die het zo duur maken, het is de staat de brouwerijen en de horeca leveranciers.
ik heb twee restaurands en reken b.v. 1.60 voor een kop koffie (normale prijs dacht ik)
een vat bier kost 85 euro inkoop (flesjes in de suppermarkt zijn goedkoper) dan heb je personeel 2500.00 euro p.p per maand brutto gas, water, licht
belasting, bedrijfschap horeca catering, buma, sena, gak, afvalkosten, pand huur, machine kosten, tabwacht, aankleding van de zaak, gemeente lasten, vergunningen, brandprefentie, bedrijfshulp verlening, schoonmaak kosten, personeels uitje, sponsering soms, keuringsdienst eisen, een keer een biertje weg geven, enz. enz. enz.
jullie weten allemaal niet waarover je het hebt. en als je lekker met je aldie biertje op de bank wil gaan zitten dan worden de biertjes in de kroeg alleen maar duurder want de prijs van 1.80 voor een biertje heeft de horeca gewoon nodig en hoe minder gasten hoe duurder wordt het biertje. en in de stat is een biertje boven de 2 euro maar daar hebben ze te maken met hele hoge pand huur.
Re: Horeca te DUUR ??????
Er zijn dus toch nog mensen die weten waarover ze praten en niet zomaar roepen dat alles duur is. Voor al die mensen die na deze verhalen nog steeds beweren dat het te duur is: ga eens met een horeca-ondernemer praten, die kan het je vast wel aan je uitleggen!!
Re: Horeca te DUUR ??????
de horeca zelf kunnen niets aan de prijsverhoging doen. Ze moeten wel anders kunnen alle horecabedrijven wel sluiten.(inkoop is duurder) Ik denk als je de horeca de schuld wil geven begin dan ook bij het begin. De meneertjes en mevrouwtjes van de Europese landen die rond de tafel zitten en maar plannen maken en niet aan de conseqenties denken.
Dus gasten die wat nuttigen in de horecabranche ga niet lopen zeuren op de mensen die in de horeca werken. Zij kunnen er ook niets aan doen. Het zij zo.
Dus gasten die wat nuttigen in de horecabranche ga niet lopen zeuren op de mensen die in de horeca werken. Zij kunnen er ook niets aan doen. Het zij zo.
Re: Horeca te DUUR ??????
Helemaal met pjottie en kroegbaas eens. Heb ook 2 restaurants. Van alle (nieuwe) bijkomende kosten wordt je echt niet vrolijker, en niet te spreken over de huur in de grote stad. Laten we allemaal op pjottie en kroegbaas stemmen tijdens de verkiezingen.
Re: Horeca te DUUR ??????
Weet je wat het ergste is.......
Dat je op scheveningen zelfs verplicht bent bij de horeca je drank te bestellen. Dan maar hopen dat er geen live-gejank is.
Opgelegd kapitalisme, maar het eist meer slachtoffers dan mensen die er wel bij varen, want zelfs het personeel wordt onderbetaald terwijl ze in korte rokjes moeten lopen.
Het is de maatschappij, maar op een dag wordt het ineens keihard omver geschopt door de burgers en dan heb je oorlog en eigenlijk is dat al zo.
Want dat is de reden waarom de twintowers zijn neergehaald.
Stelletje ego-trippers zijn het, maar te weinig mensen zullen aan de welvarende kant staan uiteindelijk.
Je kunt als burger niet kiezen wat je wilt.
Kapitalisme legt een druk op iedereen terwijl we vrij geboren zijn.
Dat je op scheveningen zelfs verplicht bent bij de horeca je drank te bestellen. Dan maar hopen dat er geen live-gejank is.
Opgelegd kapitalisme, maar het eist meer slachtoffers dan mensen die er wel bij varen, want zelfs het personeel wordt onderbetaald terwijl ze in korte rokjes moeten lopen.
Het is de maatschappij, maar op een dag wordt het ineens keihard omver geschopt door de burgers en dan heb je oorlog en eigenlijk is dat al zo.
Want dat is de reden waarom de twintowers zijn neergehaald.
Stelletje ego-trippers zijn het, maar te weinig mensen zullen aan de welvarende kant staan uiteindelijk.
Je kunt als burger niet kiezen wat je wilt.
Kapitalisme legt een druk op iedereen terwijl we vrij geboren zijn.
Re: Horeca te DUUR ??????
Ging vandaag even een ice-the drinken in den Bosch(op een terrasje achter het station) met mijn 18 jarige dochter,viel bijna van mijn stoel,moest 2.20 euro afrekenen!!!! er zat niet eens echt prik meer in.....daar kom ik dus noooooooit meer!!
Re: Horeca te DUUR ??????
Even correctie op mijn mail van de Ice the,dat was per glas,he?
Euro 2.10 per glas!!!!Crimineel!!
Euro 2.10 per glas!!!!Crimineel!!
Re: Horeca te DUUR ??????
het wordt pas leuk als een beirtje op de straat 20 cent kost.
maar dat is ver weg. Als je gaat denken hoeveel ze op koffie maken. Inkoop voor hun is 10 cent dus ze verdien 2 euro per bakkie...
maar dat is ver weg. Als je gaat denken hoeveel ze op koffie maken. Inkoop voor hun is 10 cent dus ze verdien 2 euro per bakkie...
Re: Horeca te DUUR ??????
Zeg Gast van 2.54 uur die ice-tea van € 2,20 was per stuk neem ik aan, want als het voor 2 ice-tea is is het spotgoedkoop.
Wel duidelijk vermelden aub, maar ja het zal wel door het late tijdstip zijn gekomen dat het niet goed vermeldt staat.
Wel duidelijk vermelden aub, maar ja het zal wel door het late tijdstip zijn gekomen dat het niet goed vermeldt staat.
Re: Horeca te DUUR ??????
Sorry Gast ik zag je correctie niet.
Klopt ice-tea is niet te betalen.
Hoe durven ze Pure oplichterij.
Eigenlijk moet de consument actie gaan voeren of zo dit blijft maar doorgaan.
Klopt ice-tea is niet te betalen.
Hoe durven ze Pure oplichterij.
Eigenlijk moet de consument actie gaan voeren of zo dit blijft maar doorgaan.
Re: Horeca te DUUR ??????
Ja dat zou goed zijn, maar dan wel bij het kabinet voor de deur want als de consument dit bij de horeca-ondernemer gaat doen levert het niets op.
Het kabinet gooit ernaar met de horeca-pet
Het kabinet gooit ernaar met de horeca-pet
Re: Horeca te DUUR ??????
Uit reacties kan ik opmaken dat men in de horeca verschrikkelijk goed weet waarom en vooral wie de prijs voor hun op drijft waardoor zij als horecaondernemers klanten verliezen.
Je moet inderdaad je mond naar de juiste persoon open trekken en eerst naar eigen inzicht onderzoek doen.
Als je als horecaondernemer wat te klagen hebt over consumenten die klagen tegen u, ga dan niet klagen bij uw klanten, die moet je tenslotte te vriend houden, ga dan klagen bij de bron.
Men klaagt altijd tegen diegene die het dichtst bij de consument staat.
Dit is ook logisch omdat deze jou als klant kennelijk service verleent met inzicht op het management en de markt die het dichts bij de klagende consument staat.
Als beklaagde doe je hetzelfde omdat het ook in uw eigen belang is.
De beklaagde wordt dan de consument en gaat klagen be de bron die in zijn inzicht het dichtst bij het probleem staat, mits deze het zich aan trekt. Dit is ook een stuk van service verlening naar de klant toe.
(ik las dat mensen marketing en ondernemen studeerden dus dit moeten ze ook hebben geleerd)
Ice-thee wordt trouwens meestal niet als frisdrank berekend in de meeste grote horeca gelegenheden.
Je moet inderdaad je mond naar de juiste persoon open trekken en eerst naar eigen inzicht onderzoek doen.
Als je als horecaondernemer wat te klagen hebt over consumenten die klagen tegen u, ga dan niet klagen bij uw klanten, die moet je tenslotte te vriend houden, ga dan klagen bij de bron.
Men klaagt altijd tegen diegene die het dichtst bij de consument staat.
Dit is ook logisch omdat deze jou als klant kennelijk service verleent met inzicht op het management en de markt die het dichts bij de klagende consument staat.
Als beklaagde doe je hetzelfde omdat het ook in uw eigen belang is.
De beklaagde wordt dan de consument en gaat klagen be de bron die in zijn inzicht het dichtst bij het probleem staat, mits deze het zich aan trekt. Dit is ook een stuk van service verlening naar de klant toe.
(ik las dat mensen marketing en ondernemen studeerden dus dit moeten ze ook hebben geleerd)
Ice-thee wordt trouwens meestal niet als frisdrank berekend in de meeste grote horeca gelegenheden.
Re: Horeca te DUUR ??????
Zeg ver weg,
Hoe ver ben je al heen? Een behoorlijk eind geloof ik.
Prijs van een kop koffie:
Koffie: 10 cent
Koekje: 5 cent
Melk: 2 cent
Suiker: 2 cent
Afschrijving koffiemachine: 50 cent (enig idee wat zo'n apparaat kost?)
loon serveerster: 0,35 (uitgaande van 20 gasten per uur)
Kom ik op een kostprijs van 0,95 euro. Dat is een ander verhaal dan 10 cent. Opslag x 3: rechtvaardigd een verkoopprijs van 2,85 Euro.
Er is alleen geen horecaondernemer die dat durft te rekenen. Even denken dus, voordat je iets roept.
Hoe ver ben je al heen? Een behoorlijk eind geloof ik.
Prijs van een kop koffie:
Koffie: 10 cent
Koekje: 5 cent
Melk: 2 cent
Suiker: 2 cent
Afschrijving koffiemachine: 50 cent (enig idee wat zo'n apparaat kost?)
loon serveerster: 0,35 (uitgaande van 20 gasten per uur)
Kom ik op een kostprijs van 0,95 euro. Dat is een ander verhaal dan 10 cent. Opslag x 3: rechtvaardigd een verkoopprijs van 2,85 Euro.
Er is alleen geen horecaondernemer die dat durft te rekenen. Even denken dus, voordat je iets roept.
Re: Horeca te DUUR ??????
Eh sorry, mijn optelling klopt niet helemaal, geloof ik.
De genoemde posten echter wel. en daar gaat het om!
De genoemde posten echter wel. en daar gaat het om!