Pagina 3 van 3

Re: Transvetten

Geplaatst: 01 mar 2007 10:42
door haverkoop
Het gaat niet over euroshopper! :roll:

Afbeelding

onderste rij!

Re: Transvetten

Geplaatst: 05 mar 2007 08:22
door Jan9
Euroshopper staat op de 9de plaats van je rijtje :)
Je moet dus niet het allergoedkoopste eten kopen als het even kan.
Geen Euroshopper of Tip voedingsmiddelen....

Re: Transvetten

Geplaatst: 05 mar 2007 21:53
door speedster
Becel cholesterol verlagende boter is niet goed.

Cholesterol: komt namelijk van zenuwen:
Een oplossing is: elke dag “echte boerenboter” eten !!

Er zijn geen cholesterol verlagende medicijnen nodig wanneer je elke dag echte boerenboter eet. De verhouding tussen het goede
en slechte cholesterol blijft dan juist.

Bij gebruik van boerenboter is de kans op een herseninfarct
en hartinfarct geminimaliseerd.

Rauwe melk van de koe drinken is ook goed tegen cholesterol huishouding. Boeren boter elke dag gebuiken in combinatie
met melk van de koe (rauwe melk) zorgt dat je geen zorgen
hoeft te maken over je cholesterol huishouding.

Re: Transvetten

Geplaatst: 05 mar 2007 23:35
door solleila
He jij hebt toch geen boter op je hoofd ? :lol: :lol: :lol:
Becel cholesterol verlagende boter is niet goed.
Dat is echt een boterbelediging :D


Margarine is echt iets anders dan boter

Re: Transvetten

Geplaatst: 06 mar 2007 15:38
door Ladydive
even een aanvulling op soleil.
bak het vlees aan in olijfolie en als het bijna klaar is een klein beetje roomboter erbij om jus te krijgen..

ik zeg hier nu wel bak het vlees aan maar beter is schroei het vlees op hoge temperatuur dicht daarna de vlam temperen..

zo blijven alle sapjes, vitapientjes en overige goede stoffen in het vlees. de roomboter gebruik ik om een beetje lekkere jus te maken

Re: Transvetten

Geplaatst: 15 mar 2007 09:19
door Jan9
In pindakaas met minder vet zit extra suiker :D
Ook niet zo gezond ......

Re: Transvetten

Geplaatst: 20 okt 2009 21:46
door Cardiolabel
Petitie tegen het gebruik van transvet in onze dagelijkse voeding.
Wij herinneren u eraan dat bijna 20% van de bevolking een hoge bloeddruk heeft, 29 % zwaarlijvig is, 32% dagelijks roken, 41% te weinig bewegen en 63% een te hoge cholesterol heeft. .

Iedereen kent wel het spreekwoord: “roet in het eten gooien”. Dit spreekwoord past perfect bij het gebruik van transvetten in onze dagelijkse voeding..


Als ruwe richtlijn kan men stellen dat verzadigde vetten ( transvetten ) bij kamertemperatuur gestold (vast) zijn en hoofdzakelijk van dierlijke oorsprong zijn.

Transvetten doen de bloedvaten dichtslibben. Door het dichtslibben van de bloedvaten, heb je een hogere kans op hart- en vaatziekten op jongere leeftijd..

Met deze willen wij aan de Overheid vragen om:.


1.Beperk het transvetgehalte van plantaardige oliën en zachte, smeerbare margarines tot maximum 2% van het totale vetgehalte en

2.Beperk het transvetgehalte voor alle andere levensmiddelen tot maximum 5% van het totale vetgehalte, met inbegrip van ingrediënten die worden verkocht aan restaurants..

* VZW Hartziekte respecteert uw privacy. Uw gegevens zullen in het kader van deze petitie aan de bevoegde autoriteiten worden bezorgd en zullen in geen geval voor commerciële doeleinden worden gebruikt. .

http://www.hartziekte.be/petitie.php

De bedrijven en supermarkten die reeds aan deze voorwaarden voldoen kunnen gebruik maken van het Europees geregistreerd Cardiolabel. Op deze manier kan de consument een bewuste en gezonde keuze maken bij zijn volgende aankoop..

Na onderzoek kunnen wij zeggen dat verschillende producten aan deze normen voldoen, toch is een daadkrachtig optreden een noodzaak..

Deze petitie is gestart op 01/10/2009 en zal overhandig worden aan de Minister van Volksgezondheid op 01/02/2010, we hopen een totaal van 80.000 stemmen bij elkaar te krijgen. De stand momenteel 3874 .

Alvast bedankt voor uw STEM !!

Re: Transvetten

Geplaatst: 21 okt 2009 15:47
door Robjee
Het is een goed streven om de transvetzuren in onze voeding zoveel mogelijk te beperken. Wat ik mij echter afvraag is wat het percentage voedingsmiddelen is dat niet aan de genoemde eisen voldoet.
1.Beperk het transvetgehalte van plantaardige oliën en zachte, smeerbare margarines tot maximum 2% van het totale vetgehalte en
Welk product voldoet op dit moment nog niet aan dit criterium?
http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/broch ... r_2008.pdf
2.Beperk het transvetgehalte voor alle andere levensmiddelen tot maximum 5% van het totale vetgehalte, met inbegrip van ingrediënten die worden verkocht aan restaurants..
Ook hier stel ik mij dezelfde vraag. Welke producten bevatten momenteel meer dan 5% van het totale vetgehalte transvetzuren?