Re: De Kletscorner - november 2013
Geplaatst: 05 nov 2013 12:16
nvt
Het is niet mijn eigen song, maar vind het wel een mooi nummer (ook door anderen uitgevoerd).tenormin schreef:@Jolijn, die kwam 'hard binnen' gisteravond, wilde net naar bed gaan en bam: één van de 3 songs die te horen waren bij afscheid van mijn man. Denk dat iedereen wel een "eigen" song heeft die word bewaard als een mooie herinnering.
Kan het zijn dat je de Librije verward met Oud Sluis van Sergio Herman? Dat is het enige andere restaurant met 3 sterren in Nederland, en Sergio Herman stopt inderdaad met dat restaurant om ergens anders iets nieuws te gaan doen.tenormin schreef:Heb ik dit nu goed gelezen dat de Librije niet meer van Johnny Boer is? En elders weer een restaurant opent? Ben nu aan het "leren" rode wijn te drinken, fietst er wel in; de witte is nog niet aan de beurt geweest, maar....waarschijnlijk donderdagavond: ben heel benieuwd: proeven of hoe jullie connaisseurs dat noemen. Want er staat zeebaars (?) en schotse zalm op het menu.En dan helemaal met een mooie witte wijn erbij.. Wij kopen ze meestal bij de teler die ook aan de Librije levert, die zijn erg lekker, en niet eens veel duurder dan wat je er voorverpakt en geschild bij de AH voor betaald ook.
Kon/kan niet vrij over mijn tijd beschikken.weetnietveel schreef:Sjohie heb je nog een echt goed nummer van Bruce Springsteen, want jolijn roept wel dat ze nog veel meer goede nummers van Eric Clapton zou kunnen neerzetten, maar ik hoor niks meer uit mijn speakers.
flipo schreef:Wow dat swingt bedankt voor de linkJolijn schreef:http://www.youtube.com/watch?list=PL401 ... ZqmvSOIflE
Zou hier nog veel meer links van Eric Clapton kunnen neerzetten die ik mooi vind.
Dat hoeft inderdaad zeker niet altijd. De achterliggende reden voor die vuistregel is overigens dat de tannines in rode wijn, helpen met het afbreken van de eiwitten en vetten in rood vlees. Tannines zijn overigens de chemische verbindingen die ervoor zorgen dat rode wijn soms wat stroef aanvoelt op de tong. Als je heel oneerbiedig een slok wijn met een stuk vlees in de mond stopt, zal je merken dat je die stroefheid ineens veel minder merkt.tenormin schreef:@sjohie, ja zeker, die heb ik dan door elkaar gehaald, Johnny Boer en Sergio Herman, sorry. Tja, of het dan een Chardonney zal worden: ik ben maar gast dus kan moeilijk vertellen wat er bij zou moeten. Ga nu toch wel nieuwsgierig worden, eerlijk gezegd. Maar even verder over wijn, althans, dat heb ik dan weer gelezen: het hoeft tegenwoordig toch niet meer dat bij vis witte en bij vlees rode wijn moet worden geschonken? Of heb ik ook dat fout gelezen?
Botten mogen niet zomaar vermalen worden voor menselijke consumptie, oa omdat op die manier mogelijk met BSE besmette delen zoals het ruggenmerg in de voedselketen terecht kunnen komen.rozemarijntje schreef:Dt hb ik ook,loop ik bij de hema ruik ik het denk ik oohh lekker,twee happen pfff,genoeg en idd plakt....heb ik ook.
Menselijk botten niet,maar wel van dieren,heb veel gezien bij slagerij,vandaar dat ik zelf gehakt maak ,nou ja nu ff niet
Sjohie,ja is lekker bedoeld ambachtelijke worst,moet er wel hoede slager zitten hier,al die zaken nokken ermee,groente,vlees,bakker trekken dat niet meer dus stoppen
F)
Ik mocht vroeger nooit "metselen" van mijn moeder, oftewel eten en drinken tegelijk in de mond doen, maar bij het bepalen van een goede wijn-spijs combinatie ontkom je er eigenlijk niet aan.tenormin schreef:@sjohie, ik lees je enthousiasme voor wijnen, is wel leuk. Maar ik kan vrijdag wel eens schrijven wat er geschonken werd (moet ik wel goed op de etiketten kijken). Oh, dus eigenlijk mag je niet én een stukje vlees samen met wijn in de mond hebben. Maar dan is het wel lekkerder . Nou, ze zeggen altijd Try before you die; als dat tenminste ook geld voor witte wijn.
Wij eten pasta met een chorizo-paprika-tomatensaus en een rood pepertje voor de kick, tenminste, dat heb ik net bedacht met wat we nog in de koelkast hebben liggen.Chocomelk schreef:Wat eten we vandaag.....
Daar moet ik nog over nadenken wat er vandaag gegeten gaat worden.
Pasta..ook gezond,gisteren spinazie.vd week lekker hutspot en zuurkool op....lekkerChocomelk schreef:Wat eten we vandaag.....
Daar moet ik nog over nadenken wat er vandaag gegeten gaat worden.