Pagina 4 van 4

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 02 jan 2015 15:15
door tenormin
Josephien12 schreef:Of je gaat naar het restaurant van Sjohie, dat moet qua portie voor je vrouw ook nog wel te doen zijn...
Meeste mensen die een gastric bypass operatie hebben ondergaan nemen alleen (meestal dan) een voorgerechtje. Want er zijn inmiddels heel veel mensen die dit hebben laten doen. Daarbij, ook de restaurants die glutenvrije maaltijden serveren groeit gestaag en komen ook deze gasten tegemoet. (Wel dat de meeste koks er van balen). @Josephien12: dat portie wat @sjohie toonde kan al teveel zijn!

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 02 jan 2015 17:30
door Har06
tenormin schreef:
Josephien12 schreef:Of je gaat naar het restaurant van Sjohie, dat moet qua portie voor je vrouw ook nog wel te doen zijn...
Meeste mensen die een gastric bypass operatie hebben ondergaan nemen alleen (meestal dan) een voorgerechtje. Want er zijn inmiddels heel veel mensen die dit hebben laten doen. Daarbij, ook de restaurants die glutenvrije maaltijden serveren groeit gestaag en komen ook deze gasten tegemoet. (Wel dat de meeste koks er van balen). @Josephien12: dat portie wat @sjohie toonde kan al teveel zijn!
Koks die balen???, hoe vaak baalt de klant niet als de maaltijden matig zijn bereid zijn, het uitserverend personeel wuift de de bemerkingen weg ipv. een glaasje op kosten van de zaak te serveren.

Waar ik woon hebben ze een menu waar je voor elke bestelde kleine portie betaalt, prima systeem.

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 02 jan 2015 18:59
door sjohie
Har06 schreef:
tenormin schreef:
Josephien12 schreef:Of je gaat naar het restaurant van Sjohie, dat moet qua portie voor je vrouw ook nog wel te doen zijn...
Meeste mensen die een gastric bypass operatie hebben ondergaan nemen alleen (meestal dan) een voorgerechtje. Want er zijn inmiddels heel veel mensen die dit hebben laten doen. Daarbij, ook de restaurants die glutenvrije maaltijden serveren groeit gestaag en komen ook deze gasten tegemoet. (Wel dat de meeste koks er van balen). @Josephien12: dat portie wat @sjohie toonde kan al teveel zijn!
Koks die balen???, hoe vaak baalt de klant niet als de maaltijden matig zijn bereid zijn, het uitserverend personeel wuift de de bemerkingen weg ipv. een glaasje op kosten van de zaak te serveren.

Waar ik woon hebben ze een menu waar je voor elke bestelde kleine portie betaalt, prima systeem.
Het hangt er van af, maar in het restaurant waar die foto genomen is, zal de kok niet 123 een gerecht even wat kleiner kunnen maken, daar zit een heel idee achter met veel voorbereiding, daar kan je niet zomaar dingen van weg laten. En je hebt als consument natuurlijk ook de keuze om ergens wel of niet te gaan eten, als je er dan toch gaat zitten, vindt ik het niet meer dan redelijk dat men aan kan nemen dat je op grote lijnen akkoord bent met de opzet van het restaurant en de menukaart.

Ik bedoel, als je plaatsneemt in een wokrestaurant, is het wel wat vergezocht om te verwachten dat je er stamppot boerenkool kan bestellen.

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 02 jan 2015 19:38
door tenormin
sjohie schreef:quote]

Ik bedoel, als je plaatsneemt in een wokrestaurant, is het wel wat vergezocht om te verwachten dat je er stamppot boerenkool kan bestellen.
En zo is het maar net. Trouwens, als ik met schoondochter op pad ga heeft ze van tevoren al gecommuniceerd; wel zo handig als men een of ander probleem heeft en toch in dat restaurant wilt eten. Tot nu toe geen enkel probleem. En ze mag aardappeltjes in alle vormen en maten :lol: en die krijgt ze dan ook volop. En iedere vis is welkom bij ons, alleen eventuele sauzen moeten dan apart.

@Har06, ja, heb gelezen dat koks werkelijk "balen" omdat ze hun schilderij toch moeten aanpassen aan wat zij het liefst willen serveren. Kan ik me alles bij voorstellen. Je wilt het schilderij van Rembrandt toch ook de hond niet wegpoetsen.

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 03 jan 2015 10:33
door Har06
tenormin schreef:
sjohie schreef:quote]

Ik bedoel, als je plaatsneemt in een wokrestaurant, is het wel wat vergezocht om te verwachten dat je er stamppot boerenkool kan bestellen.
En zo is het maar net. Trouwens, als ik met schoondochter op pad ga heeft ze van tevoren al gecommuniceerd; wel zo handig als men een of ander probleem heeft en toch in dat restaurant wilt eten. Tot nu toe geen enkel probleem. En ze mag aardappeltjes in alle vormen en maten :lol: en die krijgt ze dan ook volop. En iedere vis is welkom bij ons, alleen eventuele sauzen moeten dan apart.

@Har06, ja, heb gelezen dat koks werkelijk "balen" omdat ze hun schilderij toch moeten aanpassen aan wat zij het liefst willen serveren. Kan ik me alles bij voorstellen. Je wilt het schilderij van Rembrandt toch ook de hond niet wegpoetsen.
Je vergelijking gaat mank:

De kok cq het restaurant verleent diensten tegen betaling aan een klant,waarvoor ze betaalt worden, een balende kok lijkt me een slechte gastheer waar je beter niet meer kunt komen, hetzelfde gaat op voor een slecht kokende kok met een biefstuk als leer gebakken:)

Ik zie mijn het Rijks niet aan een schilderij poetsen met al de bewakers om je heen:)

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 03 jan 2015 10:48
door kees1508
Er is al eerder opgemerkt dat men in Oostenrijk zgn 'senionerteller' kent. Dit heb ik ook wel in Duitsland gezien. Doet me denken aan een 'ikje' in NRC. Een moeder gaat met haar zoontje eten. Net als zijn moeder bestelt hij tournedos. De moeder geeft aan graag 'medium'. Halverwege de maaltijd zucht de zoon 'volgende keer bestel ik small'. :D

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 04 jan 2015 12:56
door Har06
kees1508 schreef:Er is al eerder opgemerkt dat men in Oostenrijk zgn 'senionerteller' kent. Dit heb ik ook wel in Duitsland gezien. Doet me denken aan een 'ikje' in NRC. Een moeder gaat met haar zoontje eten. Net als zijn moeder bestelt hij tournedos. De moeder geeft aan graag 'medium'. Halverwege de maaltijd zucht de zoon 'volgende keer bestel ik small'. :D
In Oostenrijk een sr teller, bestaat in Nederland al jaren, resp. afspreken met het restaurant voor het reserveren , eveneens overeen komen dat je plat water wil bij de wijn/bier, bijna nooit een probleem van te voren en zeker niet bij het afrekenen

Re: Restaurants waarom geen minderpijzen?

Geplaatst: 04 jan 2015 22:48
door rozemarijntje
Of zoals in brazillie....je schept op wat je wilt hebben,wordt gewogen....en dat reken je af...simpel...

Wij hier rdam omstreken maar inmiddels ook wel andere plaatsen heb je de zogenoemde berenrestaurants..
Nou ja geen hautte cuissin,maar als je even ,gewoon spareribs of ?wilt eten( scheelt per vestiging!deze hier wel goed)

Maar betaal je apart voor pepersaus,champignon etc kost geloof ik??2 euro...patat ruime hoeveelheid...bestel je bij,bijbetalen..( porties hier zijn voor mij te groot,maar neem het ook weer niet mee,geef het wel meneer rozemarijn,hihih)
Maar wel salade erbij..

Bij een strandtent waar we weer vaak komen,is saus erbij ook betalen,maar friet erbij als je vraagd gratis..
Ff berenrestaurants is gewoon simpel,wrl lekkere dingen hoor,maar meer ff lekker niet koken daar eten..
Maaaaaar hier voor het geld ,zit ik drie dg vol..

Ja als ik ergens broodjebestel,wilt u boter nee dank u( moet ik dan zeggen,gaat er nu 25 ct af?)
Heb vaak filet american,ik wel uitjes,man niet,ook zeggen krijg ik korting...

Ik snap wel wat je bedoeld ermee,restaurants etc zijn er als de kippen bij extra,extra rekenen,hoeft de klant iets niet,ja jammer dan,hij of zei wil het niet..

Maar de k toch dat bijna iedereen denk,ja de groeten vind het best,althans ik wel...
Nu blijft wel in me kop zitten hihih,volgende keer als ik broodje eet,waar ik altijd kom,zeg ik,uh dat koekje bij me koffie hoef ik niet,krijg ik korting,echt ik plas in me broek alleen al bij het zeggen( nee neem jou niet in de maling wil hun gezichten zien :lol: ) want hoeveel nrmen dat koekje niet wat verpakt zit en gewoon weer terug de trommel in gaat..

Ik snap je intentie wrl!!