Sterreman schreef:Omdat een ieder maar denkt dat ik onzin loop te vertellen wil ik dan toch graag het volgende verhaal laten lezen.
Wetenschappelijk onderzoek keur je vooraf al af, terwijl je nu zelf een dergelijk artikel zonder referenties aanhaalt. Weet je wie de auteur is? Wat zijn methodologie is geweest?
Of je hiermee dan ook overtuigender overkomt vraag ik me af. Het blijft bij ongestructureerd 'roepen' over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Het artikel schrijft:
1. Er zit calciumcarbonaat in melk, dit wordt niet opgenomen.
2. Het calcium is heel moeilijk uit "caseïne" te halen. Hier wordt later op in gegaan.
3. Door de verzuring van het lichaam wordt calcium uit de botten getrokken! Wordt ook
later op ingegaan.
1. Waar wordt dit op gebaseerd?
Het rapport van de Gezondheidsraad dat in en jij zelf eerder aanhaalde laat wat anders zien:
Het gemiddelde absorptiepercentage — bij calciuminnemingen van ongeveer het in Nederland gebruikelijke niveau — is naar schatting 30% bij 1- tot 8-jarigen, 35% bij 9- tot 18-jarigen en 30% bij 19- tot 30-jarigen. In geval van een beperkte calciumvoorziening en een hoge calciumbehoefte, zoals bij kinderen en adolescenten, kan het absorptiepercentage van calcium echter 50% of meer bedragen. Ook bij volwassenen — met een lage inneming of lage testdosis van calcium — zijn absorpties gemeten tot gemiddeld 45%.
http://www.gezondheidsraad.nl/sites/def ... @12Nr2.pdf
Three sources of calcium, milk, calcium carbonate and calcium citromalate, have been extensively studied. They all ensure the efficient absorption of calcium and also ensure, over the long term, that calcium is retained and used for bone mineralization.
http://www.jacn.org/cgi/content/full/19/suppl_2/119S
We conclude that calcium absorption from carbonate, acetate, lactate, gluconate, and citrate salts of calcium, and from whole milk, is similar in fasting healthy young subjects. Further study will be required to determine whether the results would be different in older subjects, with a higher dose of calcium, or if the calcium was ingested with food.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3614304
En zelf schreef je eerder:
Sterreman schreef:Naar mijn weten word calcium volledig opgenomen en geregeld door de schildklier.
2. Welk onderzoek toont dit aan? Of geloof je alles wat er op internet geschreven staat? Een kritische blik is dan wel wenselijk. Je roept het weer, maar toont het niet aan.
3. De netto-zuurbelasting is afhankelijk van de totale voeding en niet van één enkel voedingsmiddel.
Melk heeft overigens geen zuurrest maar is basisch (+5).
http://www.kruidenvrouwtje.nl/voeding/zuren-basen.htm
Sterreman schreef:Ik neem geen beslissingen gebaseerd op voorkeuren voor de een of de ander, ik neem beslissingen gebaseerd op wat ik zie en op bewijzen
Welke bewijzen bedoel je? Nogmaals, dan bedoel ik niet het 'roepen' dat melk de opname van bepaalde mineralen verstoort waardoor ziekte en aandoeningen ontstaan. Dit dien je dan aan te tonen.
In de mate van bewijslast staat de mening van één enkel individu erg laag, ook al is hij/zij professor. Zijn of haar mening dient onderbouwd te worden. Colin Powell gebruikt hiervoor The China Study.
Ten eerste is dit een epidemiologisch onderzoek en kan daardoor geen causaal verband aantonen.
Verder zijn er diverse ander kanttekeningen te plaatsen bij de uitspraken die Colin Campbell doet (gebruik van verkeerde datasets, uitspraken niet of selectief onderbouwen).
http://rawfoodsos.files.wordpress.com/2 ... ponse2.pdf
Daarom wil ik je graag voorstellen om er één enkele uitspraak uit te lichten waarna we onze argumenten tegenover elkaar kunnen leggen.
Aan jou de keuze Sterreman.
Sterreman schreef:Wetenschappers leggen dan ook wel het verband tussen het drinken van koemelk op jonge leeftijd en het ontstaan van ziekten aan het zenuwstelsel op latere leeftijd (zoals multiple sclerose).
Dit is exact wat er in het artikel geschreven staat. Meer informatie is er niet over te vinden. Ook referenties zijn niet aanwezig.
Vragen die ik, maar blijkbaar jij niet, heb zijn: Welke wetenschappers zijn dat dan? Welke onderzoeken bevestigen dat? Wat zegt de gehele literatuur hierover? Wat is de bewijslast hiervan?
Het lijkt erop dat je iedere uitspraak die jouw mening bevestigt wilt gebruiken om jouw gelijk mee aan te tonen. Hierbij kijk je niet naar de bewijslast van die uitspraken en negeer je voor het gemak uitspraken die jouw gelijk niet aantonen of zelfs weerleggen. Dat is geen waarheidsvinding Sterreman.
Sterreman, zijn jouw uitspraken alleen te onderbouwen met dierexperimenteel onderzoek?