Pagina 1 van 1
Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 08 feb 2012 19:55
door marescha
Ik ontving vandaag een misleidende factuur van de Nederlandse Bedrijvengids Register (
http://www.nederlandsebedrijvenregister.nl) voor een bijdrage voor het jaar 2012/2013 met een bedrag van €279.65 die binnen 14 dagen betaald moet worden. In de kleine letters las mijn man gelukkig later dat het om een offerte betrof. Op internet lees ik al van verschillenden mensen die deze misleidende factuur/offerte hebben ontvangen. Ik vind dit een kwalijke zaak, waar jammer genoeg veel mensen intrappen.
Kan hier iets aan gedaan worden?
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 08 feb 2012 23:21
door Frank445
Nee niets.
Zodra je het woord gids leest of hoort MOET je
- Verscheuren
- hoorn erop kwakken
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 16 feb 2012 11:48
door sabine1969
ook ik heb een brief/factuur ontvangen op 9 februari van dit bedrijf. deze zeker niet betalen het gaat nml niet om een factuur maar een offerte. in de kleine letters onder UW REGISTRATIE, 3e kolom staat : als je akkoord gaat met deze aanbieding gaarne betalen binnen 14 dagen. NIET DOEN DUS OPLICHTING,

Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 16 feb 2012 13:11
door MAXIEM
sabine1969
Ik zou er wel even melding van maken bij de SAF.
Maxiem.
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 18 feb 2012 18:48
door Marblom
Ook ik heb afgelopen week deze oplichtingsnota t.b.v. € 279,65 ontvangen, dat een offerte blijkt te zijn. Weet niet of het raadzaam is aangifte te doen, maar waarschijnlijk is dit zonde van je tijd daar het een offerte is.
Hoeveel mensen zullen onbewust deze offerte nota betalen ? Mijn idee is om het 4 ogen principe bij elke factuur strak toe te passen.
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 18 feb 2012 19:05
door MAXIEM
Marblom
Omdat het te ver voert hier het hele verhaal af te steken, is het juist nu heel belangrijk om melding te maken van de spookfactuur bij de SAF en bij
http://www.fraudehelpdesk.nl/vraag-en-meldformulier.
Maxiem.
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 18 feb 2012 19:11
door Marblom
Dank voor je reactie, maar kun je mij aangeven waar SAF voor staat ?
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 18 feb 2012 19:46
door MAXIEM
Marblom
Natuurlijk:
Het Steunpunt AcquisitieFraude geeft deelnemers van de stichting juridische hulp en (preventieve) adviezen op het gebied van advertentie- en acquisitiefraude. Leden van de bij ons aangesloten brancheorganisaties krijgen gratis hulp in het juridische correspondentietraject.
Postadres:
Postbus 963,
7301 BE Apeldoorn
Vestigingsadres:
Paslaan 17E,
7311 AH Apeldoorn
Juridisch spreekuur voor vragen en meldingen over acquisitiebureaus:
Telefoon: 055-5059780 (10.00 uur tot 12.00 uur),
Email:
[email protected]
Secretariaat (administratie en pers):
Telefoon: 055-5059789 (9.00 uur tot 16.30 uur),
Email:
[email protected]
Fax: 055-5059788
Klachten kunnen (ook) worden ingediend via:
1.
http://www.fraudemeldpunt.nl/fraude-melden
Met vriendelijke groet, Maxiem.
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 07 mei 2012 17:13
door mellissap
Ook ik heb vandaag zo'n nota binnen gekregen 07-05-2012.
En ben gaan kijken op de site, maar die deed het dus gewoon dom weg niet.
Boekhouder gebeld, en die vertelde me dus dat dit een spooknota is!!!
Wat een laaielichters!

Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 07 mei 2012 17:18
door MAXIEM
mellissap
Ook even melden bij de SAF s.v.p.. Een andere mogelijkheid is een klein berichtje naar de FIOD sturen, omdat er mogelijk van BTW-fraude sprake zou kunnen zijn.
Maxiem.
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 08 mei 2012 10:14
door Guardian72
WHOIS info: hoe vaag kan je zijn:
Domeinnaam nederlandsebedrijvenregister.nl
Status actief
Houder Nederlandse Bedrijven Register
Administratieve contactpersoon
[email protected]
Registrar Internationale Domeinregistratie Nederland
Kabelweg 48
1014BB AMSTERDAM
Nederland
Technische contactpersonen
[email protected]
Domeinnaamservers ns1.ikhost.org
ns2.ikhost.org
Datum registratie 2011-10-30
Zoeken op .nl naam op KVK - niets.
Zoeken op bedrijfsnaam levert een leuke eerste resultaat op bij het KVK:
Centric Incasso
KVK 37147699
Vestigingsnr. 000002141868
H.J.E. Wenckebachweg 200
1096AS
Amsterdam
Hoofdvestiging
37147699 0000 000002141868 Centric Incasso BV. Centric Incasso, Centric Incasso BV, Nederlandse bedrijven register. Fruturka Holding BV. ...
Handelsregister
Ik kan niet meer info opvragen (kost geld) maar toch apart dat een ook hier vermeld malafide incassoburo in een item met dit bedrijf word genoemd....
De website van dit incassoburo is 'off-line' - maar de WHOIS registratie daarvan bestaat nog wel:
http://whois.domaintools.com/centric-incasso.com
Al zou het kunnen zijn dat dit onjuist is - zie topic over Centric.
Je kan dus zeggen dat de tip - meld het de FIOD - een goede is - kennelijk opereert dit bedrijf zonder KVK inschrijving... (in elk geval een onderzoekje waard)
Re: Nederlandse bedrijvengids register factuur oplichting
Geplaatst: 20 aug 2012 18:52
door hettyz
Vandaag ontving ik (net als velen blijkbaar) een factuur van Nederlandse Bedrijven Register met een bedrag van 279 ,65 euro. Ik heb mij net anderhalve week geleden aangemeld bij de Kvk met onze B&B en wordt sindsdien bestookt met allerlei verkooppraatjes en post. Deze heb ik goed gelezen en gegoogeld zodat ik wist dat dit in hun ogen een offerte is. In mijn ogen is dit gewoon een schandalige manier om mensen te binden en is het een spooknota. Ik heb steunpunt acquisitiefraude een melding gestuurd en hopenlijk doet tros Radar hier ook eens iets mee, die gasten moeten ophouden!