LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] IGLO SEA FRESH
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 22 jul 2012 19:01
IGLO SEA FRESH
IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Re: IGLO SEA FRESH
brakwaterverse vis klinkt natuurlijk niet zo lekker als Sea-Fresh, dat zal ermee te maken hebben dat ze deze zoetwatervis als sea-fresh verkopen.
-
- Berichten: 632
- Lid geworden op: 26 mar 2010 19:57
- Locatie: Nijmegen
Re: IGLO SEA FRESH
Ik geef toe dat het inderdaad wat misleidend klinkt, maar het ligt een beetje op een lijn met uitspraken als 'naar grootmoeders recept' of 'ambachtelijk bereid'. Het klinkt goed, maar betekent eigenlijk niets.
Re: IGLO SEA FRESH
waarschijnlijk kwam die vis met de boot uit chinariddert schreef:brakwaterverse vis klinkt natuurlijk niet zo lekker als Sea-Fresh, dat zal ermee te maken hebben dat ze deze zoetwatervis als sea-fresh verkopen.
vandaar dat sea-fresh
vers van de boot
Re: IGLO SEA FRESH
IGLO heeft de MSCkeurmerk op zijn vissen zitten.
Dit houdt in dat deze niet afkomstig zijn van oa kweekvis, waar de pangafilet uit Vietnam (niet China) onder valt.
Met de code op het pak, kun je op de site van Iglo zien waar de betreffende vis vandaan komt.
Dit houdt in dat deze niet afkomstig zijn van oa kweekvis, waar de pangafilet uit Vietnam (niet China) onder valt.
Met de code op het pak, kun je op de site van Iglo zien waar de betreffende vis vandaan komt.
Re: IGLO SEA FRESH
Korenwolf Claudia schreef:IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Je vond je topic op Vara Kassan niet meer interessant en plaatst het hier gewoon nog een keer? Welke zinloze discussie ga je voeren? Over de interpretatie van reclameteksten?
Volgens mij heeft Iglo (lees Unilever) allang gereageerd maar kennelijk heb je deze zomer niets anders te doen....
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 28 aug 2010 20:00
Re: IGLO SEA FRESH
Wow mensen checken dus elk consumenten forum waar je zin in hebt.
Er zijn leukere hobby's toch.
Er zijn leukere hobby's toch.
Re: IGLO SEA FRESH
graanvaarder schreef:Wow mensen checken dus elk consumenten forum waar je zin in hebt.
Er zijn leukere hobby's toch.
er zijn ook minder leuke hobby's
zeker als het laat is, de tv hopeloos is en je geen zin hebt om te gaan slapen
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 22 jul 2012 19:01
Re: IGLO SEA FRESH
Volkomen gelijk, het is Vietnam!Brainless schreef:IGLO heeft de MSCkeurmerk op zijn vissen zitten.
Dit houdt in dat deze niet afkomstig zijn van oa kweekvis, waar de pangafilet uit Vietnam (niet China) onder valt.
Met de code op het pak, kun je op de site van Iglo zien waar de betreffende vis vandaan komt.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 22 jul 2012 19:01
Re: IGLO SEA FRESH
Ben bij de Vara weg, dit terzijde.dhc schreef:Korenwolf Claudia schreef:IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Je vond je topic op Vara Kassan niet meer interessant en plaatst het hier gewoon nog een keer? Welke zinloze discussie ga je voeren? Over de interpretatie van reclameteksten?
Volgens mij heeft Iglo (lees Unilever) allang gereageerd maar kennelijk heb je deze zomer niets anders te doen....
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 22 jul 2012 19:01
Re: IGLO SEA FRESH
Zo moeilijk is dat niet met Google: trefwoord! Resultaat verschijnt online.graanvaarder schreef:Wow mensen checken dus elk consumenten forum waar je zin in hebt.
Er zijn leukere hobby's toch.
Re: IGLO SEA FRESH
weer zo'n trol die niks beter heeft te doen dan een beetje forumhoppen om interessant te lijken. Je valt hier zo door de mand korenwolf.
Re: IGLO SEA FRESH
Een biochemicus heeft die filets getest, en de gevonden gehaltes van 2 met naam genoemde bestrijdingsmiddelen, zijn zo laag, dat je als volwassene respectievelijk 11 of 21 kg per dag van die vis zou moeten eten, voordat het enigszins schadelijk is. dit nog afgezien van het feit dat die LD50 waarden, afgeleid zijn van berekende waarden op basis van dierproeven, met een veiligheidsmarge van 50* als het om carcinogenen gaat.Korenwolf Claudia schreef:IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Overigens is een delta het gebied van een een rivier die uitkomt in zee, én leeft Pangasius ook in brak water, ergens halverwege die delta dus. Dan kom je op een vrij theoretische discussie, wanneer trek je de grens in die delta tussen rivier en zee? En in dit geval is de mekong delta, die overigens niet in de buurt van China ligt bij mijn weten, ~39.000 km² groot, dat is zegmaar heel Nederland, minus de waddeneilanden. Dat is plenty voer voor de marketing afdeling van Iglo om er sea-fresh op te zetten.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 22 jul 2012 19:01
Re: IGLO SEA FRESH
sjohie schreef:Een biochemicus heeft die filets getest, en de gevonden gehaltes van 2 met naam genoemde bestrijdingsmiddelen, zijn zo laag, dat je als volwassene respectievelijk 11 of 21 kg per dag van die vis zou moeten eten, voordat het enigszins schadelijk is. dit nog afgezien van het feit dat die LD50 waarden, afgeleid zijn van berekende waarden op basis van dierproeven, met een veiligheidsmarge van 50* als het om carcinogenen gaat.Korenwolf Claudia schreef:IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Overigens is een delta het gebied van een een rivier die uitkomt in zee, én leeft Pangasius ook in brak water, ergens halverwege die delta dus. Dan kom je op een vrij theoretische discussie, wanneer trek je de grens in die delta tussen rivier en zee? En in dit geval is de mekong delta, die overigens niet in de buurt van China ligt bij mijn weten, ~39.000 km² groot, dat is zegmaar heel Nederland, minus de waddeneilanden. Dat is plenty voer voor de marketing afdeling van Iglo om er sea-fresh op te zetten.
Vergelijkbaar met brakwater Oosterschelde/Westerschelde/Nieuwe Waterweg e.d.
Re: IGLO SEA FRESH
Korenwolf, was je niet meer tevreden bij KASSA? Je kreeg op je zelfde vraag op 1 juli anders wel 7 pagina's antwoord, dus aan interesse geen gebrek. Dhc (ook van de kassa, net als ik) schreef in een ander item dat hij/zij alle tijd van de wereld heeft om dingen na te pluizen, dus dat is dan zijn hobby, leuk. Maar de diversiteit van goede/slechte zaken die deze vis in zich heeft is behoorlijk omstreden. Of Appie ons op het verkeerde been zet met SEAFRESH, is ja en nee. Heb je dus ook niks aan. Ik kocht hem veel, totdat negatieve berichten bekend werden. Meestal (als kuddedier) laat ik zo'n visje dan maar "zwemmen".Korenwolf Claudia schreef:Ben bij de Vara weg, dit terzijde.dhc schreef:Korenwolf Claudia schreef:IGLO heeft een nieuw productlijn met 'SEA FRESH', zeeverse vis dús!
Echter bij die zeeverse producten zit ook een niet-zeeverse product: Pangasius filets! Pangasius is familie van de meervalachtigen. Pangasius is een zoet/brakwatervis die hoofdzakelijk in het Chinese (zwaar vervuilde) Mekongdelta wordt gekweekt voor de consumptie.
IGLO wil ons knollen voor citroenen laten consumeren! Met andere woorden een zoet/brakwatervis als zeevers aanprijzen.
Je vond je topic op Vara Kassan niet meer interessant en plaatst het hier gewoon nog een keer? Welke zinloze discussie ga je voeren? Over de interpretatie van reclameteksten?
Volgens mij heeft Iglo (lees Unilever) allang gereageerd maar kennelijk heb je deze zomer niets anders te doen....
Re: IGLO SEA FRESH
Nou nee, de Westerschelde is een estuarium (minder slib etc), geen delta, en de Nieuwe Waterweg een door de mens gegraven kanaal, wat ook iets anders is. En de Oosterschelde is door die grote dam ook niet echt 1-op-1 te vergelijken met de Mekong-delta. En in alle drie de gevallen zijn ze in verhouding gezien, niet meer dan een zijriviertje van de Mekong. Die Mekong-delta is zo groot als heel Nederland (minus half Drentse, soit) wat ook gevolgen heeft voor de biodiversiteit etc etc.sjohie schreef:Korenwolf Claudia schreef: Een biochemicus heeft die filets getest, en de gevonden gehaltes van 2 met naam genoemde bestrijdingsmiddelen, zijn zo laag, dat je als volwassene respectievelijk 11 of 21 kg per dag van die vis zou moeten eten, voordat het enigszins schadelijk is. dit nog afgezien van het feit dat die LD50 waarden, afgeleid zijn van berekende waarden op basis van dierproeven, met een veiligheidsmarge van 50* als het om carcinogenen gaat.
Overigens is een delta het gebied van een een rivier die uitkomt in zee, én leeft Pangasius ook in brak water, ergens halverwege die delta dus. Dan kom je op een vrij theoretische discussie, wanneer trek je de grens in die delta tussen rivier en zee? En in dit geval is de mekong delta, die overigens niet in de buurt van China ligt bij mijn weten, ~39.000 km² groot, dat is zegmaar heel Nederland, minus de waddeneilanden. Dat is plenty voer voor de marketing afdeling van Iglo om er sea-fresh op te zetten.
Vergelijkbaar met brakwater Oosterschelde/Westerschelde/Nieuwe Waterweg e.d.
Re: IGLO SEA FRESH
Mijn oma kon absoluut niet koken, dus "naar grootmoeders recept" is voor mij geen aanbevelingFleurtjuh666 schreef:Ik geef toe dat het inderdaad wat misleidend klinkt, maar het ligt een beetje op een lijn met uitspraken als 'naar grootmoeders recept' of 'ambachtelijk bereid'. Het klinkt goed, maar betekent eigenlijk niets.
En zelfs als oma wel kon koken wil je in deze tijd eigenlijk helemaal geen dingen meer naar grootmoeders recept. Zo gezond was dat allemaal niet.
Re: IGLO SEA FRESH
Toch werden ze er wel oud mee (of misschien 2 families met sterke genen?)GJvdZ schreef:Mijn oma kon absoluut niet koken, dus "naar grootmoeders recept" is voor mij geen aanbevelingFleurtjuh666 schreef:Ik geef toe dat het inderdaad wat misleidend klinkt, maar het ligt een beetje op een lijn met uitspraken als 'naar grootmoeders recept' of 'ambachtelijk bereid'. Het klinkt goed, maar betekent eigenlijk niets.
En zelfs als oma wel kon koken wil je in deze tijd eigenlijk helemaal geen dingen meer naar grootmoeders recept. Zo gezond was dat allemaal niet.
Die aten reuzel als broodbeleg, yak!
-
- Berichten: 632
- Lid geworden op: 26 mar 2010 19:57
- Locatie: Nijmegen
Re: IGLO SEA FRESH
GJvdZ schreef:Mijn oma kon absoluut niet koken, dus "naar grootmoeders recept" is voor mij geen aanbevelingFleurtjuh666 schreef:Ik geef toe dat het inderdaad wat misleidend klinkt, maar het ligt een beetje op een lijn met uitspraken als 'naar grootmoeders recept' of 'ambachtelijk bereid'. Het klinkt goed, maar betekent eigenlijk niets.
En zelfs als oma wel kon koken wil je in deze tijd eigenlijk helemaal geen dingen meer naar grootmoeders recept. Zo gezond was dat allemaal niet.
Ik zeg ook niet dat ik het goede aanbevelingen vind :p
Ben het met je eens dat er vroeger relatief ongezond gekookt werd soms, reuzel op je brood is inderdaad niet zo gezond.... Met mijn uitspraak bedoelde ik meer te zeggen, dat dit een soort 'aura'woorden zijn, die een product een bepaalde uitstraling moeten geven, iets wat mij eigenlijk juist de kriebels bezorgt. Marketingfoefje. Maar als ik iets 'naar grootmoeders recept' wil, pak ik het oude kookboek van m'n oma wel uit de kast (wat ik overigens niet eens verzin).
Re: IGLO SEA FRESH
fleurtjuh666, ik trap wel degelijk in sommige marketing foefjes. Al jaren. Met de jam van Bon Maman!! Wat een oen (hoewel, dat kan niet als vrouw) ben ik toch. 't Foefje van de jam zit hem inderdaad in die vrolijk ogende pot en vind de jam heel lekker