Ik werk bij een bedrijf wat draait op flexwerkers en uitzendkrachten.Nu is het al jaren zo dat iedereen bij ons een min max contract heeft. En ook echt in allerlei variaties. Er zijn mensen met een contract voor 12-40 maar ook 16-24.Nooit een probleem geweest. Sinds vorig jaar is dat wel anders.
Enkele voorbeelden: Werknemers moeten beschikbaar zijn voor het dubbele aantal uren van wat ze daadwerkelijk willen werken. Dus wil je 20 uur werken moet je 40 uur beschikbaar zijn.
Werknemers krijgen hun rooster op zijn vroegst 5 dagen voor de start van de nieuwe week .
Werknemers dienen genoegen te nemen met het aantal ingeplande uren ook als dit aanzienlijk minder is als normaal.
Juridisch gezien kunnen we ons natuurlijk beroepen op omvang van arbeidsovereenkomst maar de werkgever heeft maar al te duidelijk te kennen gegeven dat hij een andere mening is toegedaan en dat dit niet in je voordeel gaat werken.
Ondertussen lopen er nog steeds uitzendkrachten rond die klagen dat ze zoveel moeten werken terwijl de vaste krachten blij mogen zijn dat ze in de buurt komen van hun uren.
En dan woon je in Nederland waar het allemaal zo "goed" geregeld zou moeten zijn?!
Is dit het resultaat van de crisis? Dat een werkgever alle regels mag veranderen en dat je als werknemer geen rechten meer hebt?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Flexwerkers,hebben we eigenlijk nog wel rechten?
Re: Flexwerkers,hebben we eigenlijk nog wel rechten?
Aan het aantal reacties te zien worden flexwerkers zelfs hier genegeerd...
Re: Flexwerkers,hebben we eigenlijk nog wel rechten?
Als werkgever en werknemer die afspraken onderling maken, dan zul je je daaraan moeten houden. Als het je niet zint, dan moet je andere afspraken maken. Of weg gaan.