De zoetstof met de naam 'Natrena Stevia' bevat niet zoals je zou verwachten voor het grootste gedeelte de zoetstof Stevia maar bevat slechts 3% Stevia ! De rest, 97%, is de goedkoopste suikersoort die je kunt vinden namelijk een variant van glucosestroop (maltodextrine) dat uit bijvoorbeeld aardappel zetmeel gemaakt wordt.
Verder is de hoeveelheid calorieeen van deze zoetstof vergelijkbaar met die van poedersuiker !
Als je dus denkt dat deze zoetstof een colorie-arm alternatief is voor suiker dan kom je zeer bedrogen uit.
Als consument voel ik mij hier behoorlijk op het verkeerde been gezet en raad iedereen aan om nog eens goed na te denken bij het kopen van dit product. De pot die ik gekocht heb gaat regelrecht de vuilnisbak in. Leuke jongens daar bij Natrena.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Natrena Stevia is voor 97% glucosestroop !
Re: Natrena Stevia is voor 97% glucosestroop !
Je haalt 2 punten aan over de winnaar van het Gouden Windei.
- Er zit nauwelijks stevia in de zoetstof.
Dat klopt.
- De zoetstof is geen caloriearm alternatief voor suiker.
Dat klopt in de praktijk niet.
Stevia is vele malen zoeter dat suiker waardoor je er minder (calorieën) van nodig hebt om dezelfde zoetkracht te krijgen. Het wordt daardoor wel een caloriearm alternatief voor suiker. Waarschijnlijk zit er maltodextrine bij omdat stevia een ander smaakprofiel heeft dan suiker (1). Bovendien is groter volume makkelijker te doseren.
Referentie
1. http://www.suikerinfo.nl/nl/downloads/w ... _Eisma.pdf
- Er zit nauwelijks stevia in de zoetstof.
Dat klopt.
- De zoetstof is geen caloriearm alternatief voor suiker.
Dat klopt in de praktijk niet.
Stevia is vele malen zoeter dat suiker waardoor je er minder (calorieën) van nodig hebt om dezelfde zoetkracht te krijgen. Het wordt daardoor wel een caloriearm alternatief voor suiker. Waarschijnlijk zit er maltodextrine bij omdat stevia een ander smaakprofiel heeft dan suiker (1). Bovendien is groter volume makkelijker te doseren.
Referentie
1. http://www.suikerinfo.nl/nl/downloads/w ... _Eisma.pdf