Pagina 1 van 1

Hardheidsclausule

Geplaatst: 02 mar 2004 18:49
door baskkkk
Hallo,

Ik ben heel erg benieuwd of er ook mensen op dit forum zijn die gebruik hebben gemaakt van de hardheidsclausule die Dexia heeft aangeboden.

Wat zijn jullie ervaringen en wat zijn de uitkomsten? Is de restschuld kwijtgescholden of moet er toch nog vijf jaar (naar draagkracht) worden betaald???

Ik heb begrepen dat de Hardheidsclausule uitsluitend is bedoeld voor cliënten die, nadat zij hun effectenlease-overeenkomst(en) zijn aangegaan en buiten hun toedoen om, naar het oordeel van Dexia in een zodanige positie terecht zijn gekomen dat zij aantoonbare en onoverkomelijke financiële problemen blijken te hebben om de lopende, maandelijkse verplichtingen uit hun effectenlease-overeenkomst(en) aan Dexia te voldoen.

Bas

Re: Hardheidsclausule

Geplaatst: 02 mar 2004 19:05
door Rob Adank
Bas,

Wij hebben indertijd ook aanbieding voor hardheidsclausule en coulance regeling gekregen.We hebben drie keer heel onze financiele administratie(maar dan ook echt alles)in kopie aan moeten leveren en dan krijg je na vele maanden een simpel bericht van "U komt niet in aanmerking voor de coulance regeling en hardheidsclausule" einde bericht.
Er staat dan nog wel wat gebrabbel bij,maar dat is allemaal nietszeggende volksverlakkerij.
Achteraf zijn we blij dat we geen enkel aanbod hebben aanvaard want dat maakt de weg naar de rechter beduidend moeilijker.
Nu is het dus afwachten want Dexia gaat doen.

Met vriendelijke groet,

Rob Adank / Breda
06-53832709
email: [email protected]

Re: Hardheidsclausule

Geplaatst: 02 mar 2004 19:21
door Gast
ik heb ook dat aanbod gekregen,maar door omstandigheden waarover ik hier niet op kan ingaan(dexia leest mee) kon ik dat toch niet aanvaarden.destijds heb ik via 2e kamer daarover door piet koremans vragen over laten stellen.immers dhr bruneel van dexia vertelde in radar toen nog dat coulance wordt betracht om de ernstige gevallen
te ontzien!!

welnu ik was een, in mijn en piet koremans ogen ,zwaar geval.maar door omstandigheden (zie bovenaan) kon ik niet op het aanbod ingaan.

het toeval wil dat ik in de familie iemand kende die wel op dat aanbod is ingegaan!! tot heden ,inmiddels 6maanden na insturen en antwoord van dexia dat het wordt bestudeerd, heeft hij/zij nog geen toezegging.

ik zal een voorbeeld geven hoe dexia te werk gaat.

eerst vragen ze per formulieren het hemd van je lijf,alle maar dan ook alle fianciele zaken komen aan bod,oke dat is goed recht van dexia ...
stel je hebt 2 of 3 jaar!! geleden een vrij groot bedrag laten we zeggen gewonnen in de loterij.geerfd of een bonus uitkering om maar wat te noemen,dan ben je de pineut als je niet goed kunt overleggen(en dat kun je niet als particulier!) waar alles is gebleven cq aan uit gegeven.

dan is dat voor dexia het ijkpunt waarop je dan gewantrouwt wordt zodat je wordt uitgesloten van de hh clausule ergo> je krijgt geen schuld vermindering en bent alle rechten kwijt(zie daarvoor payback)

als je uberhaupt bent hertrouwt een parter schap hebt of zo maar bij elkaar woont op een adres(gba administratie gemeente) ben je ook de klos dan wordt het vermogen/inkomen partner mee geteld,behalve!!
wannneer er notarieel iets is vastgelegd bij partner schap bijvoorbeeld weduwe/weduwnaar met bv beiden kinderen,maar zelfs dat is nog een heet hangijzer.

waarvan akte

Re: Hardheidsclausule

Geplaatst: 02 mar 2004 20:28
door trouble
dus Jan P

Re: Hardheidsclausule

Geplaatst: 03 mar 2004 08:04
door Oom Dagobert
Bruneel speelt met de coulanceregeling een heel gemeen spelletje.

Hij zegt dat NIEMAND zijn huis hoeft te verkopen als gevolg van de restschuld, "Dexia neemt daarin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid". Daarmee moeten de media het doen.

Als je echter met Dexia in gesprek komt blijkt dat zij zich 100% onschuldig voelen aan het verlies. Daarom moet de gedupeerde alles
aan bezittingen opbiechten en in principe bijna ook alles eerst inleveren. Daarna wordt gekeken hoeveel je nog een aantal jaren kan missen als bijdrage voor je "kwijtschelding".

VErder moet je tekenen dat je nooit in een rechtszaak je beklag over Dexia zal doen.

Kortom: Het aanbod van Dexia voorkomt dat je je huis moet verkopen
maar je moet niet vragen hoeveel verlies je evengoed moet accepteren door die misleidende contracten van hen.

Gelukkig is er genoeg gewaarschuwd om niet te tekenen en beter een rechtszaak te riskeren.

Door de telefoon zei men mij dat Dexia heel sterk stond en dat ik geen schijn van kans had bij de rechter op een betere afloop dan hun aanbod.

We zullen zien. Ze krijgen geen cent meer van me en zoals het er nu naar uitziet zal Dexia echt niet vrijuit gaan.

Re: Hardheidsclausule

Geplaatst: 15 mar 2004 13:28
door schui402
Een van de medewerkers bevestigde door onder het contract slechts één handtekening staat. Het gaat om een WinstVer10 Dubbelaar.Hoe kom ik van het contract af. Ik ben in gemeenschap van goederen gehuwd.