LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Het oerwoud van de zorgpolissen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door Radar »

De zorgverzekering wordt volgend jaar duurder: zowel de premie als het verplicht eigen risico gaat omhoog. Wie overstapt en slim kiest, kan geld besparen. Dat klinkt simpel, maar wie ziet door de bomen het bos nog? Radar helpt je om de juiste keuze te maken in het oerwoud van de zorgpolissen.

Maandag 17 november in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

89PB
Berichten: 97
Lid geworden op: 10 nov 2014 00:07

Re: Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door 89PB »

vogels schreef:
Radar schreef:Radar helpt je om de juiste keuze te maken in het oerwoud van de zorgpolissen.
Zeker weer met behulp van die zogenaamd onafhankelijke Independer?

Independer is onderdeel van Achmea daarom zouden ze hun naam moeten veranderen in....Depender.....

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door GJvdZ »

89PB schreef:
vogels schreef:
Radar schreef:Radar helpt je om de juiste keuze te maken in het oerwoud van de zorgpolissen.
Zeker weer met behulp van die zogenaamd onafhankelijke Independer?

Independer is onderdeel van Achmea daarom zouden ze hun naam moeten veranderen in....Depender.....
Ze zijn onderdeel van Achmea, maar als ze echt Depender zouden zijn, dan zouden Achmea producten altijd nummer 1 staan. Ze hebben er meer baat bij dat ze inderdaad de beste optie voorstellen zodat er meer verkocht wordt. Als ze altijd een Achmea product aanraden, is het gauw afgelopen met Independer. Zo dom zijn consumenten toch niet dat ze iets klakkeloos accepteren? (hoop ik)

Shine
Berichten: 2479
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door Shine »

vogels schreef:
Nog een leuk artikel over die 'onafhankelijkheid' van ze http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/16/ind ... -voorrang/
Slecht artikel. De geinterviewde Arné van den Boom,.... , dan maar even artikel 'wie is...'

https://www.independer.nl/over-independer/intro.aspx

Volgens mij zijn 9 van de 10 vergelijkingssites niet onafhankelijk. Iedere vergelijkingswebsite krijgt wel een of andere vergoeding als er via hun een klant wordt aangeleverd.
En ik vind dat Independer is hier aanzienlijk opener over dan menig andere website. Hier staat tegenover dat ik de naam 'Independer' wel misleidend vind. Met deze naamstelling wordt iets gesuggereerd wat toch niet helemaal waar is. Al was het maar dat in de vergelijking bij hun niet àlle verzekeringen meegenomen worden gedurende het vergelijkingsproces.
Van de andere kant,.....ook andere vergelijkingssites pretenderen onafhaneklijk te zijn. Het prijkt op eenieders website. Echter, is dit natuurlijk ook niet waar. Er wordt alleen maar gekeken binnen de verzekeraars met wie zij een overeenkomst hebben.
Kortom, kip en ei verhaal.

Het zoeken naar en vooral vinden van een juist pakket, nette prijs, wel/niet vergoed, gecontracteerd enzomeer wordt voor de burger welhaast niet meer te doen. Men maakt de polissen steeds ingewikkelder, waarbij het lezen van de vele pagina's tellende voorwaarden (uitsluitingen) in onbegrijpenlijke taal ook een moetje wordt.
En dan heb ik het nog maar niet over de vele verschillende polisnamen bij 1 en dezelfde maatschappij. Bij Independer heet die Piet, bij de andere vergelijkingssites Jan. De vergoedingen en voorwaarden blijken na een middag lang lezen hetzelfde, echter de prijs verschilt.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Het daadwerkelijk overzichtelijk en objectief kunnen vergelijken is er naar mijn inziens en beleving/ervaring eigenlijk niet meer bij.

Siewout
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 nov 2014 21:04

Re: Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door Siewout »

De meeste zorgverziekeraars schermen met transparantie terwijl ze door de veelvuldigheid aan polissen het tegenovergestelde bereiken. Dit lijkt heel veel op het oerwoud waar je door heen moet ploegen als je je verdiept in bijv. een nieuwe telecom- of energieprovider. Vorige week toevallig op de site van DSW gekeken. Dit is een zorgverzekeraar van de oude stempel met in principe maar één polis die behalve betaalbaar je ook nog in staat stelt om je eigen dokter te blijven kiezen.

seolenna
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 nov 2014 09:16

Re: Het oerwoud van de zorgpolissen

Ongelezen bericht door seolenna »

Erg jammer dat Radar zo heeft benadrukt hoe je de zorgkosten zo laag mogelijk kunt houden door goedkope polissen en goedkope ziekenhuisbezoeken aan te raden. Is dat wat wij het belangrijkste vinden in de zorg? Geen wonder dat de zorgverzekeraars zo belachelijk veel macht hebben gekregen wat de zorginkoop betreft.
Ik heb niet veel geld, maar kies toch liever voor kwalitatief goede zorg dan goedkope zorg. Bovendien werd geïmpliceerd dat ziekenhuizen zelf vreemde en hoge bedragen vaststellen. Dat is niet het geval! Ook ziekenhuizen worden door zorgverzekeraars gedwongen om tarieven te accepteren die onvoldoende zijn om werkelijk goede zorg te bieden.
De vraag zou niet moeten zijn: hoeveel moet ik voor een bezoek aan een specialist betalen, maar: hoe oud is de apparatuur van die specialist? Wanneer was de laatste keer dat die specialist de kans kreeg een cursus te doen om zijn expertise te verbeteren?
Dat zijn dingen die de kwaliteit van zorg beïnvloeden, en die kosten nu eenmaal geld. Koop vooral goedkoop in de supermarkt, maar wees niet krenterig met je gezondheid.

Gesloten