Pagina 1 van 1
Unive probeert budgetpolis te verkopen.
Geplaatst: 26 dec 2014 20:45
door Mathilde D.
Aan de manier waarop Unive Zijn polissen presenteert is te zien dat UNIVE graag de budgetpolis ( " Select") verkoopt. De natura en de restitutiepolis worden verkocht als een " opwaardering" van de budgetpolis. De indruk wordt hiermee gewekt dat de budgetpolis de normale keuze zou zijn. Het is niet duidelijk dat achter de 2-e opwaardering een restitutiepolis schuil gaat. Zie de afbeelding.
De polis wordt aangeprezen met de slogans " u kunt altijd naar uw eigen huisarts" en " spoedzorg in alle ziekenhuizen in Nederland".
Ik vind het heel verraderlijk.
Re: Unive probeert budgetpolis te verkopen.
Geplaatst: 27 dec 2014 22:03
door Mathilde D.
MichielFRL schreef:Waarom ben je toch zo tegen een natura verzekering?
Voor meer dan 90% van de mensen is dat een prima verzekering.
Voor deze 90% zou de restitutieverzekering nog meer prima zijn. Prima, Beter, Best.
De naturaverzekeringen zijn aan een onopvallende overgang naar een budgetverzekering bezig. Zolang alle zorgverleners gecontracteerd waren, was er geen verschil tussen natura en restitutie. ( behalve voor hulp in het buitenland). Maar dit is het jaar dat zorgverzekeraars niet meer alles contracteren. Op dat moment wordt een naturaverzekering een budgetverzekering.
En mijn mening over een budgetverzekering: levensgevaarlijk!
Ik hoop dat het duidelijk is dat de VGZ " Ruime keuze" en de Unive " Geregeld" eigenlijk ook budgetverzekeringen zijn omdat er beperkte contractering is bij 15 operaties.
Re: Unive probeert budgetpolis te verkopen.
Geplaatst: 28 dec 2014 08:53
door kweenie
MichielFRL schreef:Waarom ben je toch zo tegen een natura verzekering?
Voor meer dan 90% van de mensen is dat een prima verzekering.
Als je de risico's kent en bewust voor die risico's kiest, dan kan het een goede verzekering zijn. Vervelend is dat veel verzekeraars daar niet duidelijk over zijn (zou dat een reden hebben...?) en dat zulke polissen vaak juist worden gekozen door mensen die het zich niet kunnen veroorloven om een deel van de zorg zelf te betalen.
Daar komt bij dat je op een glijdende schaal komt. Het begon voor 'de patient' met alleen verschil tussen zelf voorschieten en de rekening niet meer zien, maar naar mate er meer zorgverleners niet meer worden gcontracteerd en (in die gvallen} het zelf te betalen deel groter wordt, wordt het verschil steeds groter.
Vervelend is ook dat je niet van tevoren weet of je bij de 90% behoort voor wie het weinig uitmaakt, of bij de 10% bij wie het wel uitmaakt. En soms heel veel uitmaakt. Zie bijvoorbeeld ook wat er laatst in de eerste kamer is gebeurd met het wetsvoorstel over vrije artsenkeuze. Duijvestein is niet voor niets zo tegen de inperking daarvan, een trend die je bij veel budetpolissen ook ziet. Als hij een paar jaar geleden die keuze niet had gehad, dan was hij er simpelweg nu niet meer geweest. De kans is groot dat er steeds meer andere mensen in de zelfde situatie komen, maar die niet naar een ander ziekenhuis gaan. Omdat hun zorgverzekering het niet (volledig) vergoedt.
Ik ben blij dat Mathilde van zo veel zorgverzekeraars de risico's benoemt.
Re: Unive probeert budgetpolis te verkopen.
Geplaatst: 29 dec 2014 19:01
door kweenie
MichielFRL schreef:Nu valt het risico gelukkig wel mee.
Voor spoedeisende hulp kan je ook met een budgetpolis in elk ziekenhuis terecht.
Voor geplande hulp is er alle tijd om dingen uit te zoeken, dus ook daar zie ik het probleem niet zo.
Het probleem is vooral dat veel kritische zorg niet onder die twee categorieën valt. Er kan bijvoorbeeld zomaar prostaatkanker bij je worden geconstateerd. Dat valt niet echt van tevoren te plannen. Terwijl juist bij zulk soort ziektes de behandelmethodes en resultaten flink kunnen verschillen tussen de diverse instellingen. Debehandeling daarvan kun je ook niet even uitstellen. En zo'n ziekte kan iedereen overkomen.
Veel mensen zullen niet beseffen wat die risico's werkelijk inhouden. En dat voor sommige ziektes het risico dus helemaal niet meevalt.
Wat je aangeeft, op termijn zullen voor veel mensen alleen nog wat grote instellingen overblijven. Maar dat zullen vooral de
goedkoopste instellingen zijn en zeker niet noodzakelijk de
beste.
Re: Unive probeert budgetpolis te verkopen.
Geplaatst: 31 dec 2014 16:05
door kss
de meeste mensen in nederland zijn gelukkig goed geschoold, maar de overheid onderschat echt de gevaren van de budgetverzekering. juist omdat niet zoveel mensen er voor kiezen, zit er ook geen drang bij de verzekeraar om hun zorg aanbod in stand te houden, dus die zijn nu de lachende derde, straks is het argument dat er niet genoeg verzekerden zijn om het restant aan natura rendabel te houden en wordt dus alles budget of restitutie en dan is de Nederlandse tweedeling compleet, tenzij de overheid weer moet ingrijpen, als ze dan mogen van brussel.