Pagina 1 van 1
Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 13:07
door ilojem6
Wat heb je nu toch in hemelsnaam aan een geregistreerde microchip in je huisdier als er tig databanken zijn die niet met elkaar samenwerken! Laat staan als je je dier meeneemt naar het buitenland! Dat schiet toch niet op? Waardeloos!!!! Waarom is er niet 1 internationale databank? Elk chipnummer is uniek, zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn?
Als je je dier kwijtraakt in het buitenland, moet je maar net de mazzel hebben dat iemand de fiducie heeft om uitgebreid internationaal te zoeken. 2 van mijn katten hebben een buitenlands nummer omdat ze nu eenmaal daar verplicht gechipped zijn, dus daar kan je ook al niet aan afzien dat ze in Nederland wel degelijk, door mij betaald, geregistreerd staan. En ik denk niet dat ze gaan roepen dat ze uit Nederland afkomstig zijn op het moment dat het nodig is.
Je leest het vaak. Huisdier gevonden, chip niet geregistreerd. Nou geloof me, dat de meeste chips wel geregistreerd zijn door de eigenaren maar dat er bij de verkeerde databank gezocht wordt. En ja, er zijn internationale zoekmachines, maar niet elke databank is daar bij aangemeld.
Ik had ook zo'n akkefietje omdat mijn oudste. Haar chip is eigenlijk te oud en werkt nog met een ander systeem, niet-ISO dus. Wat nu de regel en verplicht is. Sorry hoor, maar zo oud is ze nog niet. Ze is 12 maar deze leeftijd mag blijkbaar tegenwoordig als het aan de chipregels ligt, ook al niet meer.
Ik ben geheel voor het verplicht chippen en verplicht registreren maar niet als dat op deze manier geen enkele zekerheid geeft.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 14:40
door ciske
Zekerheid heb je nooit, maar ik snap je verhaal niet helemaal. Mijn hond heeft ook een chip ben er geen voorstander van, maar toen hij een keer weg was ( gelukkig maar 2 uurtjes) , werd het netjes doorgegeven en weten ze ook dat de hond bij mij hoort.
Dus wat is nou je punt?
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 15:00
door ilojem6
Ciske, heel erg fijn dat jouw hondje weer zo snel terug was. Je had de mazzel dat iemand de fiducie had om in de juiste database of in de juiste zoekmachine te zoeken.
Mijn punt is, wanneer ik mijn kat meeneem naar het buitenland en ze raakt daar kwijt, er waarschijnlijk niemand gaat bedenken dat het wel eens een kat uit Nederland kan zijn. De chip heeft nl een begincode van een ander land dan Nederland omdat ze niet hier geboren is. Tref je iemand die echt graag de kat bij de eigenaar wil terugbezorgen dan zou die de landcode kunnen opzoeken. Gaat die dan vervolgens (hopelijk) zoeken in databases van dat betreffende land, dan blijken de verschillende databases hun gegevens niet onderling uit te wisselen. Ergo de mededeling: chip niet geregistreerd. Maar ook dit kan in Nederland voorkomen. Het is te vaak een kwestie van mazzel hebben en iemand treffen die echt graag wil zorgen dat jouw beestje bij je terugkomt.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 15:12
door ciske
Mijn hond is niet door een ander gevonden, maar door mijzelf. Zo snel komen ze ook niet in actie, wat logisch is want dan is er geen houden meer aan.
je kan ook zelf een NL chip in je kat laten plaatsen , ben je van dit af. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 17:25
door ilojem6
Een tweede chip in je huisdier laten inbrengen? Nee dat is handig. Denk je nu echt dat wanneer ze 1 chip vinden met het buitenlandse nummer, ze nog verder gaan scannen voor nog mogelijk een 2e chip? Als dat al uberhaupt kan....
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 17:38
door ciske
Oude er uit laten halen , nieuwe er in laten zetten. Je moet wel zelf wat voor je huisdier over hebben hoor.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 23 mei 2015 22:21
door GJvdZ
Een internationale databank voor een paar huisdieren die af en toe eens naar een ander land gaan. Let verdorie gewoon op je eigen beesten en je hebt het helemaal niet nodig.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 14:38
door langste adem
Petje af wat er allemaal mogelijk is door de chips, maar tegelijkertijd vind ik het - voor het dier zelf - helemaal geen leuke gang van zaken....
Vind ik net zo goed voor koeien met die gele oormerkjes als voor honden en katten die verplicht gechipt moeten worden....
Ik zie de voordelen heus wel van zo'n systeem, en het zal gaan om een relatief kleine ingreep, maar toch,,, je gaat toch ook geen chips inbrengen bij mensen ? Dat zal bij mensen ook best zijn voordelen kunnen hebben, maar omdat het dan om mensen gaat is het opeens niet meer ethisch verantwoord ....
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 15:09
door ciske
langste adem schreef:
je gaat toch ook geen chips inbrengen bij mensen ? Dat zal bij mensen ook best zijn voordelen kunnen hebben, maar omdat het dan om mensen gaat is het opeens niet meer ethisch verantwoord ....
Dat gaat ook nog wel komen hoor.
Ik ben er ook geen voorstander van, mijn hond had die al als pup gekregen, anders had ik het nooit er in laten zetten.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 17:01
door moederslink
ciske schreef:langste adem schreef:
je gaat toch ook geen chips inbrengen bij mensen ? Dat zal bij mensen ook best zijn voordelen kunnen hebben, maar omdat het dan om mensen gaat is het opeens niet meer ethisch verantwoord ....
Dat gaat ook nog wel komen hoor.
Ik ben er ook geen voorstander van, mijn hond had die al als pup gekregen, anders had ik het nooit er in laten zetten.
Beetje off-topic:
haha, zou me idd niet verbazen dat er over -tig - jaar al chippies worden gezet bij pasgeborenen ( is het amber-alert ook niet meer nodig ) , kinderen zijn dan zo getraceerd. Het boek " 1984 " ( geschreven al in 1948 ) geeft griezelig aan dat de maatschappij compleet computergestuurd is. SF ?? Ik weet het nog zo net niet.... griezelig enge materie. De technologie is er
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 17:18
door mh73
Ik ken verschillende honden, die door hun chip binnen een paar uur nadat ze de benen hadden genomen weer terugbezorgd werden bij hun eigenaar.
Wat is er mis mee? Je moet het naderhand nog even laten registreren, want anders staan ze niet de databank, maar dan is het een kwestie van scannen en het is duidelijk van wie de hond is.
Onze vorige hond had geen chip, maar een tattoo in haar oor. Zat ook in een databank.
Bij kinderen kunnen ze er op een bepaalde leeftijd nog wel wat uitkrijgen, naam, leeftijd. Wat later het adres. Dus die chip zie ik er nog niet zo snel komen. Maar honden kunnen nu eenmaal niet vertellen waar ze vandaan komen. En na het inbrengen hebben ze geen last meer van die chip.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 17:42
door moederslink
En wat TS schrijft...een internationale databank voor huisdieren ...1 chip internationaal af te lezen... lijkt mij helemaal geen gek idee.
Re: Het leed dat microchip heet...
Geplaatst: 26 mei 2015 20:37
door langste adem
Ik ken ook een geval van een "zwerfkat" die altijd rondliep op ons werk en uiteindelijk heeft iemand hem meegenomen, en door de ingebrachte chip is deze weer teruggebracht naar het werk : hij bleek van iemand te zijn in de naastgelegen woonwijk.
Maar een hond of kat kun je toch ook een halsbandje omdoen met je contactgegevens ?
En mensen chippen..... Het gaat om een kleine ingreep waar je dus verder geen last van hebt. Voordelen zijn er genoeg te bedenken, Amber Alert is al genoemd. En net zoals ze tegenwoordig de hittemetertjes op je CV op afstand kunnen aflezen, kunnen ze dat wellicht ook wel realiseren met zulke chips. Handig voor allerlei toepassingen, ook bij volwassenen , het kan bijvoorbeeld de prikklok vervangen op het werk,en bij toegangspoortjes weet men dan precies wie er allemaal passeert. En het systeem kan op allerlei manieren worden uitgebreid en gekoppeld worden aan allerlei databases. En big brother kan ons zo nog meer in de gaten houden.
De techniek is er . De vraag is of we dit moeten willen. Ik wil het in ieder geval niet.