Pagina 1 van 1

albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 13:47
door solleila
Sinds 2 jaar heb ik regelmatig matige tot slechte producten bij Albert Hein gekocht. En ik vraag me af of ik nu de enigste ben.
Zo vond ik worm in mijn kabeljauw,lekkende melk pakken,melk pakken die voor de houdbaarheids datum zuur waren (4 stuks),verpakt vacuüm brood die na 2 dagen begon te schimmelen na aankoop datum,eieren die naar vis smaakte,uien die binnen 2 a 3 dagen binnenin beschimmeld waren.
Ik vraag me af ben ik de enigste? Hebben meer mensen hier last van (gehad)?

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 13:55
door Julie4444
Ik heb een vergelijkbare ervaring met kipfilet gehad, 3 verpakkingen gekocht en twee waren rot (en volgens de verpakking nog zeker een week "goed"). Heb het met melk ook 1x meegemaakt. Volgens mij komt dat gewoon doordat producten bij de kassa of in de winkel achtergelaten worden en dan weer teruggezet worden in de koeling. Het nare is dat je dan niet meer kan zien of het uit de koeling is geweest omdat het weer koud is als je de producten pakt.

De uien bij de appie in mijn omgeving zijn ook erg slecht en vaak van binnen verrot, op de dag van aankoop zelfs al. Het nare is dat je dat aan de buitenkant niet ziet. Zelfde gehad met appels: hartrot. Tref regelmatig beschimmelde cherrytomaatjes, mandarijnen en druiven aan in de winkel. Zeker als het buiten warm is (de appie weigert namelijk airco te installeren omdat dat te duur zou zijn). Ook vaak genoeg bij de servicebalie en managers aangekaart dat zoiets echt niet verkocht mag worden.

Verder ligt er vaak slechte groente en fruit in de schappen tussen het nieuwere spul. Ik koop het meeste groente en fruit dan ook bij het groentewinkeltje verderop of de Lidl. Is veel betere kwaliteit en meestal nog goedkoper ook.

Heb ook een keer een kippenbotje in een kippenschnitzel aangetroffen maar dat zal wel door de machine gedaan zijn. Dat soort producten koop ik gewoon niet meer en maak ik nu zelf (ook een stuk gezonder en lekkerder).

Oh, en iets meer dan een maand geleden zag ik mooie afgeprijsde houdbare worsten liggen met 35% stickers. Van de 8 waren er 6 flink over de datum (meer dan een week). Heb ze bij de kassa afgegeven en bij de balie aangegeven dat daar op gelet moet worden. Tref ik een week geleden frituursnacks in de diepvries die al maanden over de datum waren...

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:15
door solleila
Julie4444 tjeetje ben niet de enigste dus.
Daarom gaat Albert Hein zo slecht en krijgt ze steeds minder klanten. Ik dacht echt dat ik pech had,maar als meer mensen dit hebben. Ik las op klacht.nl dat er ook mensen waren die magere melk kopen die ook al zuur zijn. Dus ligt niet aan mij.

Ik koop ook het liefst bij de Lidl of groentewinkeltjes Helaas moet ik wel een half uur fietsen,maar ik heb het er graag voor over.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:21
door wieder
heel soms gaat er ook bij de AH iets fout: duh
In elke AH is een ECC aanwezig, en dat is inderdaad wat anders dan een airco. Want airco niet goed bij verkoop groenten/fruit. Die gaan dan van de kou, naar de warmte/hitte, naar de kou/iets anders. En reageren daar sterk op. Gaat klachten geven.

De laatste tijd kom ik gelukkig geen gekke dingen meer tegen bij de AH. Maar in het verleden een afgeprijsd artikel ingeleverd bij de servicebalie: was slechts ANDERHALF JAAR over de datum....

Maar euh
verpakt vacuüm brood
hebben ze niet bij de AH, weet ik heeel zeker :lol:

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:28
door wieder
solleila schreef:...Daarom gaat Albert Hein zo slecht en krijgt ze steeds minder klanten. ..
de AH heeft nog altijd het grootste marktaandeel van Nederland, en verkopen stijgen, winstmarges worden wel kleiner. En om ook de Aldi en Lidl te betrekken in de woekerende prijzenoorlog laat de AH de A-merken voor wat ze zijn en gaan ze meer en sterker inzetten op het AH-huismerk. En dat hoeft bij die klantengroep niet per se met reclames.

Dus verkoop aub geen onzin. Of kom met bewijsmateriaal om je uitspraak te staven.
( en de overtreffende trap van "alleen" is "enig" ... )

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:39
door angel1978
wieder schreef:
solleila schreef:...Daarom gaat Albert Hein zo slecht en krijgt ze steeds minder klanten. ..
de AH heeft nog altijd het grootste marktaandeel van Nederland, en verkopen stijgen, winstmarges worden wel kleiner. En om ook de Aldi en Lidl te betrekken in de woekerende prijzenoorlog laat de AH de A-merken voor wat ze zijn en gaan ze meer en sterker inzetten op het AH-huismerk. En dat hoeft bij die klantengroep niet per se met reclames.

Dus verkoop aub geen onzin. Of kom met bewijsmateriaal om je uitspraak te staven.
( en de overtreffende trap van "alleen" is "enig" ... )
dit klinkt een beetje teveel als werkgevertje verdedigen.
ik zie niet zoveel uitspraken die van 'bewijs' moeten worden voorzien..

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:41
door Mucha
[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:49
door Detisis
Wij hebben gelukkig zeer weinig klachten zoals de eerder genoemde klachten. Wij zijn vegetariërs, dus weet ik (gelukkig) niets van de vleesproblemen :? Met hun vegetarische vleesvervangers hebben we nooit problemen gehad :) .
Meestal ook niet met fruit, maar sporadisch (hoewel onze voorkeur uitgaat naar een spec. winkel daarvoor-ook gezien de prijs, zeker met biologisch verantwoorde prod.).
En daar we grotendeels veganistisch leven, hebben we ook geen "zuivel"problemen (en hun zuivel-soja is ook nooit over datum)-al zou het assortiment van ons nog wel uitgebreider mogen worden.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 14:56
door Julie4444
wieder schreef:In elke AH is een ECC aanwezig, en dat is inderdaad wat anders dan een airco. Want airco niet goed bij verkoop groenten/fruit. Die gaan dan van de kou, naar de warmte/hitte, naar de kou/iets anders. En reageren daar sterk op. Gaat klachten geven.
In de AH waar ik het over heb is het in de zomer binnen ook gewoon 30 graden. In andere steden loop ik ook weleens een AH binnen waar het dan wel gewoon lekker koel is.
wieder schreef:Maar euh
verpakt vacuüm brood
hebben ze niet bij de AH, weet ik heeel zeker :lol:
Glutenvrij brood en afbakbrood is vacuum verpakt.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 16:43
door GJvdZ
Julie4444 schreef:Glutenvrij brood en afbakbrood is vacuum verpakt.
Nee, dat is zuurstofarm verparkt. Als het vacuum verpakt zou zijn zit het plastic strak om het product heen.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 16:44
door GJvdZ
angel1978 schreef:
wieder schreef:
solleila schreef:...Daarom gaat Albert Hein zo slecht en krijgt ze steeds minder klanten. ..
de AH heeft nog altijd het grootste marktaandeel van Nederland, en verkopen stijgen, winstmarges worden wel kleiner. En om ook de Aldi en Lidl te betrekken in de woekerende prijzenoorlog laat de AH de A-merken voor wat ze zijn en gaan ze meer en sterker inzetten op het AH-huismerk. En dat hoeft bij die klantengroep niet per se met reclames.

Dus verkoop aub geen onzin. Of kom met bewijsmateriaal om je uitspraak te staven.
( en de overtreffende trap van "alleen" is "enig" ... )
dit klinkt een beetje teveel als werkgevertje verdedigen.
ik zie niet zoveel uitspraken die van 'bewijs' moeten worden voorzien..
Het klopt toch wat wieder zegt? Je hoeft geen werkgever te zijn om te weten hoe een bedrijf in elkaar zit. En omdat Ahold beursgenoteerd is, is alles openbaar.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 18:15
door witte angora
solleila schreef:melk pakken die voor de houdbaarheids datum zuur waren (4 stuks),
Nee, je bent niet de enige. Ik wilde een week of twee geleden pannenkoeken bakken, de melk was nog een dag of drie voor de datum, maar het was evengoed een dikke yoghurt-drab.

Het speltbrood in het filiaal hier is veel te klef, niet goed gebakken. In een ander filiaal is het een stuk beter.

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 18:49
door Julie4444
GJvdZ schreef:
Julie4444 schreef:Glutenvrij brood en afbakbrood is vacuum verpakt.
Nee, dat is zuurstofarm verparkt. Als het vacuum verpakt zou zijn zit het plastic strak om het product heen.
Ooh, heet dat zo? Zoveel van jullie Nederlanders noemen dat ook vacuum, wat raar! Dat wist ik iig niet. Misschien ook iets wat TS niet wist?

Weer wat geleerd zullen we maar zeggen! :lol:

Re: albert heijn

Geplaatst: 19 jul 2015 22:36
door sjohie
Julie4444 schreef:
GJvdZ schreef:
Julie4444 schreef:Glutenvrij brood en afbakbrood is vacuum verpakt.
Nee, dat is zuurstofarm verparkt. Als het vacuum verpakt zou zijn zit het plastic strak om het product heen.
Ooh, heet dat zo? Zoveel van jullie Nederlanders noemen dat ook vacuum, wat raar! Dat wist ik iig niet. Misschien ook iets wat TS niet wist?

Weer wat geleerd zullen we maar zeggen! :lol:
Zuurstofarm, ook wel "verpakt onder beschermende atmosfeer" genoemd, is te herkennen aan het product wat nog los kan bewegen inde verpakking. Dan is het normale luchtmengsel wat jij en ik ademen, vervangen door een mix van O2, CO2 en/of N2, afhankelijk van het doel van de verpakking. Bij vlees, waar ik het van ken, is het dan meer N2 bijvoorbeeld. Bij vacuüm verpakte producten, zit de verpakking (plastic folie) strak om het product heen. Als je daar lucht in ziet zitten is het devies niet kopen of consumeren, dan is het niet meer te vertrouwen.

Re: albert heijn

Geplaatst: 06 dec 2015 18:27
door juichey
Ik kooit nooit vlees en vis bij de AH om die reden. Daarvoor ga ik naar de specialist (visboer, slager etc.) of haal ik heel soms bij de Dirk/Jumbo. Met brood heb ik slechts één keer dat probleem gehad. Ik heb het gewoon kunnen terugbrengen en kreeg een nieuw, vers brood mee naar huis.

Voor verpakte producten vind ik de Appie een prima winkel. Prijzen komen overeen met andere winkels. Maar verse producten haal ik toch liever bij de oude slager, visboer of groentekraam (of Lidl groente/fruit). Steunt ook de plaatselijke ondernemer en het is 3x zo lekker. :)

Re: albert heijn

Geplaatst: 03 feb 2016 23:23
door Jablan
solleila schreef:Sinds 2 jaar heb ik regelmatig matige tot slechte producten bij Albert Hein gekocht. En ik vraag me af of ik nu de enigste ben.
Zo vond ik worm in mijn kabeljauw,lekkende melk pakken,melk pakken die voor de houdbaarheids datum zuur waren (4 stuks),verpakt vacuüm brood die na 2 dagen begon te schimmelen na aankoop datum,eieren die naar vis smaakte,uien die binnen 2 a 3 dagen binnenin beschimmeld waren.
Ik vraag me af ben ik de enigste? Hebben meer mensen hier last van (gehad)?
Dit kan bij vrijwel alle supermarkten gebeuren.

Groente/Fruit: alleen Lidl en Emté steken met kop en schouders boven de concurrentie uit en dat komt, omdat Lidl de groente en het fruit al min-of-meer schapklaar inkoopt en Emté de leveranciers scherp selecteert. (Emté verkoopt in principe horeca-kwaliteit, het is het zusje van Sligro). Helaas werken beide ketens met een grote koeling, wat niet voor alle soorten groenten en fruit goed is.

Vis: hangt van de herkomst af. Voor gekweekte vis zijn er een handvol leveranciers en daar kan het al misgaan.

Brood gaat grotendeels per regionale bakkerij. Ook hier geldt weer: één bakkerij bakt het brood voor verschillend supermarkten, wel volgens specificatie van die supermarkt.

Vlees en eieren kunnen overal vandaan komen. Eieren met vissmaak betekent dat de kip vismeel in het voer had. Vlees is een verhaal apart.

Uien ... zijn in Nederland gewoon niet vers verkrijgbaar. Altijd koelhuis en altijd oud of bijna rot.

Waar wel een verschil in kan zitten: Albert Heijn heeft nog aparte functies (cassière, vakkenvuller) in een filiaal, waar de concurrentie met allround-medewerkers werkt. Dat kan een reden zijn, waarom het bij de Albert Heijn iets vaker mis lijkt te gaan.

Bij de meeste supermarkten zijn de AGF-specialist, Bakkers en Slagers uit de filialen verbannen als gevolg van de prijsconcurrentie èn het lage aantal jongeren, dat deze opleidingen volgt. Hierdoor is tegenwoordig bijna alles voorverpakt en dan worden de slechte producten niet zo snel meer ontdekt als vroeger.


Persoonlijk dieptepunt onder de slechte producten: de vruchtenyoghurts. Waar je yoghurt met stukjes fruit verwacht, is dat inmiddels 'verrijkt' met appelsapconcentraat, water en gemodificeerd maiszetmeel. Het laatste werkt als bindmiddel en ik proef het er overal bovenuit. Erg chemische smaak en dat al lang voor de houdbaarheidsdatum verlopen is. En in de pakken ... bijna bedorven fruit. Structureel.
Daarom zijn we overgestapt op de vruchtenyoghurt van Sligro (zonder zetmeel) of de echte yoghurt uit de Turkse winkel, die wordt geïmporteerd.

Re: albert heijn

Geplaatst: 04 feb 2016 08:29
door sjohie
Jablan schreef:
solleila schreef:Sinds 2 jaar heb ik regelmatig matige tot slechte producten bij Albert Hein gekocht. En ik vraag me af of ik nu de enigste ben.
Zo vond ik worm in mijn kabeljauw,lekkende melk pakken,melk pakken die voor de houdbaarheids datum zuur waren (4 stuks),verpakt vacuüm brood die na 2 dagen begon te schimmelen na aankoop datum,eieren die naar vis smaakte,uien die binnen 2 a 3 dagen binnenin beschimmeld waren.
Ik vraag me af ben ik de enigste? Hebben meer mensen hier last van (gehad)?
Dit kan bij vrijwel alle supermarkten gebeuren.

Groente/Fruit: alleen Lidl en Emté steken met kop en schouders boven de concurrentie uit en dat komt, omdat Lidl de groente en het fruit al min-of-meer schapklaar inkoopt en Emté de leveranciers scherp selecteert. (Emté verkoopt in principe horeca-kwaliteit, het is het zusje van Sligro). Helaas werken beide ketens met een grote koeling, wat niet voor alle soorten groenten en fruit goed is.

Vis: hangt van de herkomst af. Voor gekweekte vis zijn er een handvol leveranciers en daar kan het al misgaan.

Brood gaat grotendeels per regionale bakkerij. Ook hier geldt weer: één bakkerij bakt het brood voor verschillend supermarkten, wel volgens specificatie van die supermarkt.

Vlees en eieren kunnen overal vandaan komen. Eieren met vissmaak betekent dat de kip vismeel in het voer had. Vlees is een verhaal apart.

Uien ... zijn in Nederland gewoon niet vers verkrijgbaar. Altijd koelhuis en altijd oud of bijna rot.

Waar wel een verschil in kan zitten: Albert Heijn heeft nog aparte functies (cassière, vakkenvuller) in een filiaal, waar de concurrentie met allround-medewerkers werkt. Dat kan een reden zijn, waarom het bij de Albert Heijn iets vaker mis lijkt te gaan.

Bij de meeste supermarkten zijn de AGF-specialist, Bakkers en Slagers uit de filialen verbannen als gevolg van de prijsconcurrentie èn het lage aantal jongeren, dat deze opleidingen volgt. Hierdoor is tegenwoordig bijna alles voorverpakt en dan worden de slechte producten niet zo snel meer ontdekt als vroeger.


Persoonlijk dieptepunt onder de slechte producten: de vruchtenyoghurts. Waar je yoghurt met stukjes fruit verwacht, is dat inmiddels 'verrijkt' met appelsapconcentraat, water en gemodificeerd maiszetmeel. Het laatste werkt als bindmiddel en ik proef het er overal bovenuit. Erg chemische smaak en dat al lang voor de houdbaarheidsdatum verlopen is. En in de pakken ... bijna bedorven fruit. Structureel.
Daarom zijn we overgestapt op de vruchtenyoghurt van Sligro (zonder zetmeel) of de echte yoghurt uit de Turkse winkel, die wordt geïmporteerd.
In dat kader zijn de wortelvezels in de yoghurt met sinaasappel ook echt een wtf geval..

Overigens zou ik ook uitkijken met dat geïmporteerde voedsel, zo zit er in het geïmporteerde drankje Mountain Dew gebromeerde plantaardige olie, wat in de EU verboden is als voedseladditief. Dat was de relatief kleine importeur even niet opgevallen, en heeft dus jarenlang in de schappen gestaan.

Re: albert heijn

Geplaatst: 04 feb 2016 09:08
door Jablan
Wortelvezels? Ach, dat is voor de kleur. Caroteen. Vind ik minder erg dan 'bosvruchten'. Er zijn wereldwijd een paar bedrijven, die aroma's produceren. Alles met bosvruchten bevat zo'n aroma en daar zit geen stukje fruit in, komt van een chemisch bedrijf langs de Rijn.

Ook een leuke: dingen met aardbeien of kersen. Kijk je naar de samenstelling, zit er vooral appel in. Het is wel te verklaren - aardbeien en kersen hebben van nature al een sterke smaak en geur en daarom is er maar weinig van nodig voor die smaak. Maar noem het dan appel-aardbei of appel-kersen.

Mountain Dew kende ik niet eens :) Suikerwater met cafeïne ... Het is een merk van Pepsico, Vrumona doet de distributie in Nederland. Maar zoiets wil ik niet in huis, onze jongens stuiteren normaal al door huis. :D

Geïmporteerde yoghurt in Turkse winkels wordt in Duitsland of Bulgarije geproduceerd, niet in Turkije. Albert Heijn verkoopt hooguit een imitatie - de producent doet geen enkele concessie, niet aan de bereiding, niet aan de samenstelling en niet aan de minimumprijs.