Pagina 1 van 2
Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 18:35
door BamiNasi24
Mensen ik zit met een aantal problemen/onduidelijkheden met betrekking tot mijn rechten en plichten ten opzichte van mijn baas.
Ik ben werkzaam bij een bedrijf dat zich bezighoud met verkeerstechniek (denk hierbij aan het plaatsen van afzettingen, omleidingen, vangrail etc.)
Wij zijn als bedrijf niet aangesloten bij een CAO. We krijgen bijvoorbeeld geen extra vergoeding wanneer we 's nachts moeten werken, maar daartegenover staat dat wanneer we op zondag werken en 200% verdienen dat ook daadwerkelijk 200% is (geen belasting meer eraf dus).
We krijgen jaarlijks loonsverhoging tot we 23 jaar oud zijn en dat is dan ook meteen het maximum tot pensioensleeftijd. Ik ben inmiddels 25 even ter info.
Nu zal ik jullie uitleggen wat ik graag wil weten:
punt 1
Nu hoorde ik van een collega vandaag een verhaal dat er in Nederland iets veranderd is met betrekking tot de loonheffing, en dat dit inhoud dat elke nederlander er qua salaris op vooruit gaat, of al is gegaan? Mijn collega is hiermee naar de baas gestapt om hem te confronteren en te vragen waarom wij dat niet gehad hebben. Het antwoord van mijn baas was dat hij vond dat wij 'al genoeg hadden' en hij het zelf goed kon gebruiken als extra zakcentje.
Wie kan mij hier meer duidelijkheid over geven, heb ik ergens recht op of staat mijn baas in zijn recht?
punt 2
We werken binnen ons bedrijf met spaaruren, de bedoeling is dat wij elk jaar 200 overuren bij elkaar sparen (en appart zetten) en dat onze baas ons dan 50 uur cadeau doet om zo tot een aantal van 250 uur te komen. Deze uren zijn bedoelt voor dagen/weken dat er geen of weinig werk is, denk hierbij aan de winterperiode vanwege sneeuw e.d.
Door onze baas is verteld dat de 250 uur die in 2014 opgespaard zijn zullen blijven staan gedurende de periode dat er kans is op 'vorstverlet'. Hierna zouden de uren uitbetaald worden en begonnen we weer opnieuw te sparen voor de volgende winter. Dit verhaal hebben wij als werknemer allemaal geaccepteerd en was volledig duidelijk.
Nu is hij echter van gedachten veranderd, uren die in 2014 gespaard zijn blijven staan gedurende het gehele jaar 2015, aan het eind van dat jaar worden ze uitbetaald en begint het verhaal weer van voor af aan (uren gespaard in 2015 blijven dus weer staan in 2016).
Op deze manier heeft onze baas natuurlijk een minimaal risico (50 uur per werknemer). Wanneer het rustig is laat hij ons thuis van onze eigen gespaarde uren. En de werknemer heeft ten alle tijde 200 eigen gewerkte uren appart staan, met andere woorden: als het bedrijf failliet gaat zijn we die kwijt.
En verder is er iets wat wij (volgens onze baas) ook allemaal niet goed hebben begrepen, hij beweert dat hij nooit heeft gezegd elk jaar ons spaarurentotaal aan te vullen tot 250.. volgens hem heeft hij deze toezegging alleen gedaan voor het 1e spaarjaar. (die 50 gratis uren jaarlijks zou het leed nog enigszins verzachten natuurlijk)
Met andere woorden: Het 1e jaar heeft onze baas een risico van 50 uur en de rest van de jaren ligt alle risico (weinig werk, strenge winter enz.) volledig bij de werknemer. En in het slechtste geval zien we onze 200 uur nooit meer terug?!
Ik en al mijn collega's zijn natuurlijk behoorlijk ontstemd over deze beweringen van onze baas. We hebben gekeken in ons contract en het staat er helaas niet duidelijk in omschreven. (waardoor ik bang ben dat we geen poot hebben om op te staan)
Ook omtrent dit verhaal geld: wie kan mij duidelijkheid geven? mag dit? wat kan ik doen?
Zelf heb ik natuurlijk ook al zitten denken wat ik met deze problemen aan moet, en ik heb een idee wat ik graag met jullie wil delen:
Mijn baas heeft een tekort aan mensen met een vrachtwagenrijbewijs, daarom heeft hij mij gevraagd om deze te halen op zijn kosten.
Inmiddels heb ik 1 deel van de theorie behaald, dus ik moet nog het andere deel theorie doen en dan nog praktijk.
In mijn contract staat over alle behaalde diploma's en rijbewijzen behaald op kosten van de baas het volgende;
er geld een periode van 5 jaar vanaf behalen diploma/rijbewijs dat je verplicht bent tot (gedeeltelijk) terug betalen als je stopt bij het bedrijf te werken.
na 1 jaar nog 5/5e deel.. na 2 jaar 4/5e deel enzovoort.
Ik heb mijn vrachtwagenrijbewijs echter nog niet behaald.. maar mijn baas heeft al wel voor de volledige cursus betaald.
Is het een goed idee om te dreigen te stoppen met het behalen van mijn rijbewijs indien hij ons niet tegenmoet komt qua bovenstaande? (spaaruren/loonheffing)
Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen/oplossingen/ideeen over dit alles!
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 18:41
door Julie4444
Wat staat er in uw arbeidsvoorwaarden en arbeidsovereenkomst?
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 18:44
door bprosman
Is het een goed idee om te dreigen te stoppen met het behalen van mijn rijbewijs indien hij ons niet tegenmoet komt qua bovenstaande? (spaaruren/loonheffing)
Durf er wel een flesje wijn om te verwedden dat je baas in dat geval meteen t cursusgeld van je terugvordert wegens een niet afgemaakt cursus traject.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 18:46
door tijger1
U hebt heel wat problemen met die werkgever met ideeën van een slechte koppelbaas.
Ten eerste zou ik u aanraden lid te worden van een bond, en ten tweede zou ik een andere werkgever zoeken, want u wordt aan alle kanten bel**zerd.
Tegen al die onjuistheden is geen kruid gewassen. Dus maar meteen stoppen met die cursus.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 19:01
door Moneyman
Een bond? Dat is een uitstervende soort
Ik zou eerder n rechtsbijstandverzekeraar inschakelen.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 19:06
door bprosman
In ieder geval een afsluiten
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 19:22
door Julie4444
tijger1 schreef:Ten eerste zou ik u aanraden lid te worden van een bond, en ten tweede zou ik een andere werkgever zoeken, want u wordt aan alle kanten bel**zerd.
Bond kan ik inkomen, maar stoppen met die cursus zou nogal nadelig kunnen zijn. Als je de cursus gewoon kan halen is het een gratis extra rijbewijs (alleen maar goed!) en als je zou stoppen probeert de baas de kosten waarschijnlijk op TS te verhalen.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 19:32
door GJvdZ
Moneyman schreef:Een bond? Dat is een uitstervende soort
Ik zou eerder n rechtsbijstandverzekeraar inschakelen.
Precies. Zonde van de contributie. Vakbonden voeren alleen nog achterhoedegevechten uit naam van wat babyboomer die er nog steeds boos om zijn dat de VUT is afgeschaft.... Bij mij op het werk zijn de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden er een stuk beter op geworden nu de vakbonden zich er niet meer mee bemoeien. Die onderhandelden nog steeds over dingen die misschien in de jaren 60 en 70 van belang waren maar nu totaal niet meer relevant. Ze zaten bij ons te onderhandelen over jeugdaanloopschalen terwijl alle nieuwe medewerkers minstens met een HBO diploma binnen komen.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 19:52
door tijger1
De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zonder bond, van de Ts zijn naadje.
Nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor lopende kwestie is zinloos.
Als de Ts die cursus blijft volgen, zit hij vijf jaar aan die baas vast.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 20:46
door BamiNasi24
zo dat zijn meer reacties dan ik had verwacht! dank daarvoor!
ik zal even noteren wat er precies in mijn arbeidscontract staat over de spaaruren en over rijbewijzen/diploma's
artikel 9.
spaaruren;
Er is binnen ons bedrijf een spaarregeling van toepassing voor vast personeel of personeel met een jaarcontract. Dit houd in dat vanaf 1 april per dag 1 overuur wordt ingehouden. Dit blijft doortellen totdat 200 uur zijn gespaard. Hier legt voorbeeldigebaasb.v. 50 uren bij, in totaal 250 uur. Deze worden vanaf de maand december in het daaropvolgend jaar gebruikt om het basis loon aan te vullen.
De dagen van werken of uitkeren worden bepaald door voorbeeldigebaasb.v. in overleg met de desbetreffende medewerker. Dit heeft uiteraard te maken met aanbod van werk. Wanneer de gespaarde uren niet zijn opgemaakt worden ze in december van het daaropvolgend jaar uitbetaald.
Kom je niet aan de 200 uur dan wordt ook de bonus aangepast.
Vanaf medio december kan het zijn dat er weer spaaruren moeten worden gebruikt. Deze regeling geldt telkens voor een heel jaar, dus uren gespaard in 2013 kunnen worden gebruikt t/m december 2014. Het restant van spaar uren gespaard in 2013 wordt in december 2014 uitbetaald terwijl van april 2014 weer 200 uren gespaard gaan worden voor de periode december 2014 tot december 2015. Wanneer iemand spaaruren aan het opmaken is, is hij verplicht gewoon te komen werken als hij daar voor uitgenodigd wordt. Bij eventuele verhindering ruim van tevoren melden bij de planning. Iedereen in spaaruren tijd staat alle dagen stand-by.
algemene voorschriften
Voor iedereen die bij voorbeeldigebaasb.v. in dienst is gelden de volgende voorwaarden bij het behalen van eventuele diploma's of rijbewijzen. Alle benodigde rijbewijzen en of diploma's worden betaald door voorbeeldigebaasb.v. echter wanneer een medewerker ontslag neemt binnen 5 jaar na het behalen van rijbewijs en of diploma zal per gewerkt jaar 1/5 deel van deze kosten worden afgeschreven. Bijvoorbeeld werknemer neemt een jaar na het behalen van het rijbewijs en of diploma ontslag dan zal hij nog 4/5 deel van de gemaakte kosten terug moeten betalen.
Ik ben vandaag al een aantal keren gebeld door mijn baas, ik vermoed dat dit gaat over de vorderingen van mijn rijbewijs. Ik heb het vorige theorie gedeelte een jaar geleden al gehaald en heb afgesproken dat ik verder ging met de rest wanneer het werk het zou toelaten qua tijd. (dit komt omdat wij tussen april en december regelmatig weken hebben waarin we 100+ uur werken...erg onregelmatig en soms zelfs dag en nacht 24 uur of meer aaneengesloten enz.)
Het zou voor mij het fijnst zijn als ik daarom vanavond voor mezelf een plan van aanpak heb zodat ik hem morgen te woord kan staan.
Er werd hierboven gezegd dat een gratis rijbewijs nooit verkeerd is echter daar zitten wel wat nadelen aan, de werkzaamheden bij ons bedrijf voor mensen op de vrachtwagen zijn meestal niet leuk, ik zit nu op een busje en zou het niet erg vinden als dat zo blijft. En de gedachte dat ik nog 5 jaar bij deze baas moet rondlopen onder deze omstandigheden zijn nou ook niet echt motiverend voor het bepalen van mijn rijbewijs..
Als ik het contract lees kom ik tot de volgende conclusie:
Als mijn baas het contract te onduidelijk vind wat betreft de 50 bonusuren (en deze dus niet jaarlijks wil betalen). Dan denk ik dat op mijn beurt het terugbetalen van een theorie gedeelte ten behoeve van een diploma minimaal even onduidelijk vermeld wordt.
Verwacht dus eigenlijk niet dat hij mij kan dwingen tot betalen.
Nogmaals mensen, dank voor de reacties tot nu toe.
En alles is nog steeds welkom, hoe meer reacties des te beter het is voor mijn standpunt morgen.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 22:11
door langste adem
Ik begrijp je logica,en ik vind die spaarurenregeling nogal merkwaardig, maar ik zou persoonlijk niet gaan dreigen met het niet verder gaan met het behalen van je rijbewijs.
In het contract staat beschreven dat je de kosten voor het rijbewijs zelf moet betalen als je binnen 5 jaar stopt bij die baas. Dan zal het ook wel zo zijn dat als je besluit er nu helemaal mee op te houden, dat je dan de tot nu toe gemaakte kosten zal moeten terugbetalen. Dat zal wellicht niet gaan om een heel groot bedrag schat ik in , als je alleen nog maar een stukje theorie hebt gehad.
Het staat je natuurlijk vrij om toch te zeggen dat je niet verder wil doorgaan met dat grote rijbewijs . Bijvoorbeeld omdat je liever op een busje rijdt en als er verder ook niets tegenover staat qua loonsverhoging). Maar ik zou dit even apart zien van het gedoe met de spaarurenregeling.
En verder :
- Ik zie nergens staan in je contract dat die 50 uur inleg door je voorbeeldige baas alleen was in voor de eerste termijn.
- Je zegt ook dat werken op zondag je 200% oplevert zonder belasting ??? Gaat dat zwart ofzo, of betaalt hij een nog hoger percentage zodat jij netto 200% overhoudt ? Wat staat er op je loonstrook?
-Ergens zie ik nog wel de logica in van die spaarurenregeling als je door de bril kijkt van de werkgever, Maar waarom dan niet gewoon uitbetalen aan het eind van het lopende jaar, maar pas weer een jaar later ?
-Ik deel je menig dat het bedrijfsrisico nu wel erg bij de werknemer wordt gelegd.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 22:16
door tijger1
Niet voor het ern of ander maar 100 uur werken per week mag helemasl niet volgens de arbeidsinspectie.
Dus als ik het goed begrijp, moet u op kosten van uw eigen overuren op andere tijden vrij nemen als er geen werk is. Lekker geregeld voor die baas. En dan worden die 50 uur nog ern "bonus" genoemd ook.
Mijns inziens klopt er geen hout van deze arbeidsovereenkomst.
Stel uw vraag ook eens op Rechtswinkel.nl, daar geven arbeidsrechtjuristen antwoord.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 22:31
door BamiNasi24
langste adem schreef:Ik begrijp je logica,en ik vind die spaarurenregeling nogal merkwaardig, maar ik zou persoonlijk niet gaan dreigen met het niet verder gaan met het behalen van je rijbewijs.
In het contract staat beschreven dat je de kosten voor het rijbewijs zelf moet betalen als je binnen 5 jaar stopt bij die baas. Dan zal het ook wel zo zijn dat als je besluit er nu helemaal mee op te houden, dat je dan de tot nu toe gemaakte kosten zal moeten terugbetalen. Dat zal wellicht niet gaan om een heel groot bedrag schat ik in , als je alleen nog maar een stukje theorie hebt gehad.
Het staat je natuurlijk vrij om toch te zeggen dat je niet verder wil doorgaan met dat grote rijbewijs . Bijvoorbeeld omdat je liever op een busje rijdt en als er verder ook niets tegenover staat qua loonsverhoging). Maar ik zou dit even apart zien van het gedoe met de spaarurenregeling.
En verder :
- Ik zie nergens staan in je contract dat die 50 uur inleg door je voorbeeldige baas alleen was in voor de eerste termijn.
- Je zegt ook dat werken op zondag je 200% oplevert zonder belasting ??? Gaat dat zwart ofzo, of betaalt hij een nog hoger percentage zodat jij netto 200% overhoudt ? Wat staat er op je loonstrook?
-Ergens zie ik nog wel de logica in van die spaarurenregeling als je door de bril kijkt van de werkgever, Maar waarom dan niet gewoon uitbetalen aan het eind van het lopende jaar, maar pas weer een jaar later ?
-Ik deel je menig dat het bedrijfsrisico nu wel erg bij de werknemer wordt gelegd.
maar zie jij behalve het deigen met het rijbewijs nog andere mogelijkheden om mijn baas overstag te laten gaan?
Ik kan natuurlijk ook 30x achter elkaar zakken voor het examen..
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 22:49
door langste adem
Nee, je kan beter gewoon helemaal stoppen met dat rijbewijs als je het niet ziet zitten.
Even afgezien dat de arbeidsvoorwaarden ruk lijken te zijn, ben je er wel mee akkoord gegaan. Maar je kunt natuurlijk aanvoeren dat je die 50 uur "cadeau" natuurlijk wel ieder jaar moet krijgen, de werkgever kan dat niet zomaar veranderen.
En als je op je maximum salaris zit geldt dat natuurlijk voor je bruto loon, en niet voor het netto loon. Als je door een verandering met loonheffing een voordeeltje zou hebben kan de werkgever je dat niet afpakken.
En verder zijn dingen niet helemaal volgens de arbeidsinspectie zoals al gezegd (100 uren werken per week, soms 24 uur per dag), Hoeveel uur staan er dan op je loonstrookjes ?
Misschien was het leuk verdienen daar, maar het wordt zo te horen ook tijd om elders rond te kijken naar ander werk nu je blijkbaar aan je top zit ...
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 02 mar 2016 22:59
door BamiNasi24
tijger1 schreef:Niet voor het ern of ander maar 100 uur werken per week mag helemasl niet volgens de arbeidsinspectie.
Dus als ik het goed begrijp, moet u op kosten van uw eigen overuren op andere tijden vrij nemen als er geen werk is. Lekker geregeld voor die baas. En dan worden die 50 uur nog ern "bonus" genoemd ook.
Mijns inziens klopt er geen hout van deze arbeidsovereenkomst.
Stel uw vraag ook eens op Rechtswinkel.nl, daar geven arbeidsrechtjuristen antwoord.
dat is wat ik het ergst vind aan dit verhaal, wij werken ons 3 slagen in de rondte voor het bedrijf, doen nooit moeilijk verder. Maar het enige wat onze baas kan is nemen nemen en nog eens nemen, ikke ikke en de rest kan stikken..
Er werden bijvoorbeeld nooit pauzes van onze uren af gehaald, sinds kort is besloten dit voortaan wel te doen omdat 'iedere werkende Nederlander dat moet' ... maar nu 'iedere werkende Nederlander' meer loon overhoud door een verandering qua loonheffing gelden er opeens andere regeltjes volgens hem?!
Er werd ook door een collega voorgesteld om te dreigen het verhaal van de loonheffing aan te geven als zijnde diefstal, daaropvolgend zou er volgens hem dan altijd een controle plaatsvinden door de belastingdienst..?
Wat betreft het zoeken naar ander werk, ik heb zojuist mijn hypotheekakte afgerond en sta op het punt een huis te laten bouwen dus de timing is niet heel erg gelukkig..
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 03 mar 2016 00:02
door tijger1
Maar uw baas moet zich in ieder geval aan de wet houden. Dus steek uw licht op bij Rechtswinkel.nl.
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 03 mar 2016 00:38
door BamiNasi24
langste adem schreef:Nee, je kan beter gewoon helemaal stoppen met dat rijbewijs als je het niet ziet zitten.
Even afgezien dat de arbeidsvoorwaarden ruk lijken te zijn, ben je er wel mee akkoord gegaan. Maar je kunt natuurlijk aanvoeren dat je die 50 uur "cadeau" natuurlijk wel ieder jaar moet krijgen, de werkgever kan dat niet zomaar veranderen.
En als je op je maximum salaris zit geldt dat natuurlijk voor je bruto loon, en niet voor het netto loon. Als je door een verandering met loonheffing een voordeeltje zou hebben kan de werkgever je dat niet afpakken.
En verder zijn dingen niet helemaal volgens de arbeidsinspectie zoals al gezegd (100 uren werken per week, soms 24 uur per dag), Hoeveel uur staan er dan op je loonstrookjes ?
Misschien was het leuk verdienen daar, maar het wordt zo te horen ook tijd om elders rond te kijken naar ander werk nu je blijkbaar aan je top zit ...
Het lukt me niet om een foto toe te voegen dus ik ga het zo proberen de loonstrook uit te leggen
Van links naar rechts staan de volgende kopjes;
Omschrijving aantal perc. Grondslag normaal bijzonder
Onder omschrijving staat van boven naar onder;
Salaris vangrail100% verkeerstechniek100% verkeerstechniek150% vangrail200% vangrail150% heffingsgrondslag loonbelasting/premie volksverzekeringen nettoloon netto te ontvangen loon
Dus op deze manier (fictief natuurlijk maar wel met de juiste vermenigvuldingen van links naar rechts)
Omschr.Aantal perc. Grondsl. Norm. Bijz.
Salaris__________________ 1.500,- 1.900,-
Rail100______15____100% ___150,-_______ 268,-
Vkt100 ______20,75__100%___186,75_____335,-
Vkt150______ 80 ___ 150% __1080,-_______enz.
Rail200 ______8,5 ____ 200% ___170,-
Rail150 ______10 _____150%____ 150,-
Heffing
Premie
netto
Er is bij ons een verschil in uurloon bij rail wrkzaamheden (zwaar werk) en afzettingen (licht werk)
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 03 mar 2016 08:50
door langste adem
Omschr.Aantal perc. Grondsl. Norm. Bijz.
Salaris__________________ 1.500,- 1.900,-
Rail100______15____100% ___150,-_______ 268,-
Vkt100 ______20,75__100%___186,75_____335,-
Vkt150______ 80 ___ 150% __1080,-_______enz.
Rail200 ______8,5 ____ 200% ___170,-
Rail150 ______10 _____150%____ 150,-
Heffing
Premie
netto
Mag ik aannemen dat je dan per maand gewerkt hebt : 15+20,75 + 80 +8,5+10 uur ? Dus nog geen 40 uur per week ?
Ik vermoed dat de overuren dan allemaal zwart uitbetaald worden ???
En als je bruto salaris 1500 of 1900 is per maand op basis van normal werk (100%) is dat niet heel veel (minimumloon) voor als je dag en nacht moet komen opdraven ?
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 03 mar 2016 09:11
door Uw Jurist
1. Hebt u een bruto of netto loon afgesproken? Als er een nettoloon is afgesproken verandert er uiteraard niets tenzij er een loonsverhoging plaats vindt. Als er een brutoloon is afgesproken, mag dat niet negatief gewijzigd zijn t.o.v. vorig jaar. Is dat toch gedaan, dan kunt u dat aanvechten.
2. De spaarurenregeling is een ingewikkelde min/plusurenregeling. Feitelijk komt dit neer op een veel simpelere formulering in een arbeidsovereenkomst waardoor u ook elke weer een aantal ander uren kunt/moet werken. Er zou dan gewoon staat dat u gemiddeld x uren per week werkt. Er kan een jaarsystematiek aan gekoppeld zijn.
De regeling bepaalt niet dat maar eenmalig 50 uur door de werkgever worden ingelegd. Integendeel. Er staat o.a.: Deze regeling geldt telkens voor een heel jaar,
3. De studiekostenregeling is duidelijk. Deze terugbetalingsregeling geldt pas als u uw diploma/rijbewijs haalt. Een formulering in uw voordeel dus.
4. Normaliter worden pauzes niet doorbetaald, bij u blijkbaar tot kort geleden wel. Dit gaat om een primaire arbeidsvoorwaarde, die mag alleen veranderd worden met toestemming van de werknemer. U kunt hier dus ook tegen protesteren.
Alsnog lid worden van een vakbond of een rechtsbijstandverzekering nemen heeft geen enkele zin voor deze situatie. Het is het slimste om e.e.a gezamenlijk aan te kaarten bij de werkgever..
Met vriendelijke groet,
mr. Monique Doomernik
Re: Mag mijn baas dit volgens de wet?!
Geplaatst: 03 mar 2016 09:14
door BamiNasi24
Die 1500 en 1900 zijn fictief, wel heb ik de vermenigvuldiging van 1500 naar 1900 hetzelfde gehouden als op mijn loonstrook
Die 15+20.75+80 etc. Zijn de overuren van die maand. Die komen dus bij de 176 standaard uren per maand.
Wel kan ik bevestigen dat ons loon bijzonder laag ligt, het maken van Veel uren en zoveel mogelijk In het weekend werken (150% 200%) maakt het qua salaris aantrekkelijk voor ons