Pagina 1 van 2
woonlastenverzekering
Geplaatst: 02 jun 2004 14:48
door anoniempjes
kan iemand mij vertellen of een woonlastenverzekering (arbeidsongeschiktheid)echt noodzakelijk is? ik zag gisteren bij de woonbrigade dat er maar zeer zelden uitgekeert wordt als je het nodig hebt weet iemand er wat van af?ik ga n.l. eerdaags een hypotheek afsluiten
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 02 jun 2004 19:25
door Simon
Dit hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. U dient voor uzelf na te gaan (eigenlijk moet uw adviseur dit doen!) wat er gebeurt als u arbeidsongeschikt raakt. Voor het gemak ga ik ervan uit dat u in loondienst bent.,
U krijgt het eerste jaar meestal 100% doorbetaald. Het tweede jaar is dit maar 70%. Hierna komt u in de WAO.
De WAO vergoedt maximaal 6 jaar (dit is afhankelijk van uw leeftijd en arbeidsverleden) 70% van uw laatstverdiende loon.
Na deze eerste uitkering krijgt u een vervolguitkering, bestaande uit het minimumloon en een aanvulling (afhankelijk van uw laatstverdiende loon en uw leeeftijd).
Het verschil tussen WAO uitkering 1 en WAO uitkering 2 is het WAO gat. Veel werkgevers hebben dit voor het persoon afgedekt, waardoor er altijd 70% (soms ook 80%) van het laatstverdiende loon wordt uitgekeerd. Dit kunt u in uw eigen arbeidsvoorwaarden/CAO nalezen.
U (uw adviseur) dient dus te bekijken wat u bij arbeidsongeschiktheid krijgt doorbetaald. Is dit niet voldoende om de hypotheeklasten te kunnen doorbetalen, dan is het raadzaam een Woonlasten AOV af te sluiten. Doe dit wel tegen premiebetaling (géén koopsom vooraf). Als de verzekering niet bevalt kunt u er gemakkelijk weer vanaf.
Cardiff is een vrij beruchte verzekeraar. Zij hebben oorzaken van arbeidsongeschiktheid uitgesloten (ongeveer alle veel voorkomende). De Amersfoortse (wwww.amersfoortse.nl) heeft wel een goed (en betaalbaar) product.
Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Veel succes met uw nieuwe woning!
gr. Simon
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 02 jun 2004 23:44
door ajvdbrug
Uitkijken, de provisie is idioot hoog, vandaar dat dit product vaak verkocht wordt doch uitbetaling gebeurd minder..... Lees heel goed de voorwaarden door, ook bijvoorbeeld wie de keuring doet, de eigen verzekerings arts of arts naar keuze of neemt men over en vergeet niet sedert de wao wetgeving verandert is, er 2 bepalingen zijn, arbeidsongeschiktheid en arbeidsgeschiktheid en de percentages.
Wil je binnenkort een nieuwe hypotheek, kijk eens op
www.homecareformule.nl, eindelijk een bedrijf die alle kosten beheersbaar houdt namelijk één vast tarief € 6.500 alles incl. en ze verkopen zo goed als geen woonlastenverzekering!!!
Veel succes
Aj
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 03 jun 2004 21:36
door Gast
O God, daar heb je hem weer. Nog zo iemand die het hele forum volplempt met reclame.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 04 jun 2004 13:24
door anoniempjes
bedankt voor de 2 ! reakties ik ga het goed uitzoeken[/b]
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 08 jul 2004 12:52
door MartinFriesland
@ Simon plus andere geinteresseerden;
Inderdaad mag je Cardif gerust hier noemen. Na het betalen van een koopsom van bijna 20.000 gulden indertijd, ben ik drie jaar later inderdaad tot mijn spijt arbeidsongeschikt geworden.
Claim ingedient bij Cardif....afgewezen. In hun brief begonnen zij zich te beroepen op "medische objectieve beoordeling en vaststelling". Hiertegen in verweer gegaan, met gronden op basis van verklaringen door een revalidatieinstituut, een huisarts en een neuroloog.
Wederom naar een kastje, of een muur gestuurd door Cardif: Nu gaan ze plotseling over tot een beroep op Art. 251: Niet of onjuist verstekken van gegevens.
Volgens Cardif ben IK niet eerlijk geweest met het invullen van de verkorte gezondheidsverklaring, naar hun mening ben ik in de afgelopen 5 jaar onder behandeling van een medisch specialist geweest voor mijn klachten.
Mijn arts stelt een verklaring op, kort maar krachtig: Ik ben NIET gedurende de laatste 5 jaar voor klachten onder behandeling geweest bij een medisch specialist!
Daar kunnen volgens mij toch weinig verkeerde conclusies uit getrokken worden.....
Surprise, surprise......Cardif blijft bij haar standpunt.
Ok, dan maar de daartoe voorgestelde weg bewandelen; de zaak aangemeld bij de Ombudsman voor Verzekeringen/Klachteninstituut Verzekeringen (misschien vermeldenswaardig; dit instituut wordt betaald door de leden.....tussenpersonen en verzekeringsmaatschappijen
).
Resultaat: identiek aan de replieken van Cardif, hun argumenten worden aangehaald, de argumenten van mijzelf en de verklaringen van de artsen die ik overleg, worden gewoon TOTAAL genegeerd. Klachteninstituut verklaard geen bemiddeling voor mij te kunnen doen en er bestaat geen andere mogelijkheid tot beroep, dan een gang naar de rechter.
Maar weet je wat nu zo komisch
is? Doordat Cardif dit gedrag vertoont en zich al twee jaar onttrekt aan de volgens mij totaal terechte schadebetaling, zit ik financieel aan de grond. Ik had indertijd een goed inkomen op basis waarvan ik een leuk huis had, maar ja, bijbehorende leuke hypotheek. Nu net teveel inkomsten om op basis van voorzieningen een advocaat in de arm te kunnen nemen, maar te weinig, als je de woonlasten meetelt om rechtstreeks een advocaat te kunnen betalen.
Nog circa een half tot één jaar en dan zal ik mijn huidige lasten niet meer kunnen dragen, geen vergoeding van Cardif ontvangen, wel een koopsom van bijna € 10.00,= betaald hebben en aan de grond zitten.....kapot.......niet meer alleen lichamelijk maar nu ook geestelijk gebroken.
Cardif, bedankt!!!!!!
Er zullen waarschijnlijk best wel AOV's of HOP's (Hypotheek Opvang Polissen) bestaan die een gedegen product zijn, maar lezers van dit forum, alstulieft, alstublieft.......GA NIET IN ZEE MET CARDIF!!!!!
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 08 jul 2004 19:04
door opusw
Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat er meer aan de hand is. De Ombudsman Schadeverzekering/Klachten instituut verzekeraars is erg streng ten op zichte van de verzekeraars. Als een verzekeraar niet keihard kan aantonen dat een beroep op verzwijging terecht is dan blijkt dit wel uit de uitspraak van deze instantie.
Als je zo zeker bent van je zaak neem ik aan dat je de rechter om een oordeel vraagt.........
Lars
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 10 jul 2004 12:42
door miep
er zijn meer goed alternatieven zoals rabo hypotheekbescherming (wel met restitutie) en abn amro. zie ook vergelijking van consumentenbond
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 15 jul 2004 22:35
door Gast
Een beroep op artikel 251 WvK (verzwijging) is een zwaar middel en wordt door een verzekeringsmaatschappij alleen gebruikt als zij dit ook hard kunnen maken. Weet je absoluut zeker dat je geen enkele specialist hebt geraadpleegd. Een kaakchirurg is bijvoorbeeld ook een specialist. Overigens moet het verzwijgen wel verband houden met de schade. Als je bijvoorbeeld een kaakchirurg hebt verzwegen, al dan niet bewust, en je raakt arbeidsongeschikt door rugletsel dan heeft dat niets met elkaar te maken. Een beroep op 251 is dan misschien wel mogelijk maar niet redelijk. Een rechter zal dit beroep dan waarschijnlijk ook afwijzen. Bij acceptatie van de polis zal het bezoek aan een kaakchirurg niet geleid hebben tot een uitsluiting voor rugklachten.
Omdat je als afwijzing opgeeft op medisch vast te stellen gronden denk ik dat je een vage reden van ao opgeeft. Ik vermoed dat je overspannenheid of burnout of iets dergelijks hebt. Overigens begrijp ik niet helemaal waarom cardiff zich beroept op medische objectieve beoordeling en dat je later in je bericht schrijft dat ze zich op verzwijging beroepen.
Oh en Simon een schitterende uitleg van de wao. Je vergeet alleen even te vragen hoe oud de persoon is. De wao is namelijk pas toegankelijk vanaf een bepaalde leeftijd. Anders wordt het gewoon bijstand. Tenzij de partner werkt en genoeg verdiend want dan krijg je zelfs geen bijstand. Dan kun je je beter laten ontslaan dan krijg je tenminste nog wat ww.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 16 jul 2004 09:02
door Gast
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 12 aug 2004 16:27
door Kamiel
Zeg Simon, werk jij bij de Amersfoorste of zo. Anders kan ook over jullie ook een boekje open doen. Ik ben nl verzekerd geweest bij 'jullie' en afgekeurd echter de Amersfoortse komt niet over de brug omdat mijn klacht niet medisch aantoonbaar is. Man ik verga van de pijn
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 12 aug 2004 17:33
door EchteMeisje
Kamiel,
ik ben eerlijk gezegd ook helemaal niet tevreden over de Amersfoortse en haar inkomensverzekeringen. Nu weet ik wel dat ze een grote Inkomensverzekeraar zijn en dat dat niet zomaar is.
Maar in de afgelopen heb ik met bijna iedere klant die een AOV bij de Amersfoortse heeft gesloten en zich ziek meldde problemen gehad.
De problemen lopen uiteen van niet willen uitbetalen, verkeerde uitbetalingen, het zelf niet volgen van de polisvoorwaarden e.d.
Gelukkig is het overgrote deel van de klachten gegrond verklaard en moest Amersfoortse toch of meer uitkeren.
Het zijn overigens polissen die wij niet via ons kantoor gesloten zijn, maar deze bestaande polissen zijn door ons overgenomen van andere intermediairs.
Ik durf het bijna niet te zeggen (wil geen ongewenste reclame maken) maar gebleken is dat de enige verzekeraar die goede polisvoorwaarden heeft, deze zelf ook naleeft en een niet al te gekke premie berekent toch echt Interpolis is. Ze doen het gewoon ontzettend goed.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 14 aug 2004 13:19
door Simon
Kamiel, ik werk niet bij de Amersfoortse, maar bij een tussenpersoon.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 14 aug 2004 18:52
door Gast
Ik denk dat Echte Meisje bij de Amersfoortse werkt.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 15 aug 2004 14:39
door EchteMeisje
En ik denk dat jij last hebt van hallucinaties of op de basisschool een onvoldoende had voor Begrijpend Lezen.
Maar dat is off-topic.
Nee, zoals al zei: wij hebben slechte ervaringen met de Amersfoortse betreffende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Er staan vast een aantal positieve ervaringen tegenover, alleen zijn dat niet de onze.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 16 aug 2004 15:50
door Gast
Gewoon geen huis kopen
Want het is gewoon een ENORME lening wat je aangaat, zodra er iets misgaat ben je de zak en je bezit het huis niet totdat het echt is afbetaald. Een huis in nederland is vragen om problemen.
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 17 aug 2004 21:11
door Simon
Gast,
Wat kan er misgaan?
1. Ik kan overlijden. a. Ik heb geen partner en/of kinderen. Niks aan de hand, de nabestaanden verkopen de woning en lossen de hypotheek af.
b. Ik heb wel een partner en/of kinderen. Als ik kom te overlijden, zal mijn partner onvoldoende inkomsten hebben om de hypotheek te kunnen betalen. Daarvoor heb ik een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. de hypotheek is in één keer afgelost, en ze heeft geen maandelijkse lasten meer (da's dus beter dan in een huuwoning!)
2. Ik kan arbeidsongeschikt worden. Het eerste jaar krijgt ik 100% doorbetaald. Het tweede jaar 70%. Daarna kom in in de WAO. mijn werkgever heeft een voorziening, waardoor ik altijd 80% doorbetaald krijg. Om het gat tussen de 70/80% en 100% te dichten sluit ik een Woonlasten AOV.
3. Ik raak mijn baan kwijt. Gezien mijn vaste aanstelling is dit niet direct een probleem. Daarnaast is er enkele maanden de WW (70% doorbetaald). In mijn branche moet het bovendien wel mogelijk zijn op hele korte termijn een nieuwe baan te vinden.
Dus, ik zie geen enkele reden om niet te kopen. Behalve dan dat huren vaak iets goedkoper is (maar de huren stijgen jaarlijks, de hypotheekrente niet).
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 17 aug 2004 22:38
door Gast
Een huis in nederland is vragen om problemen.
Wat een onzin. De meerderheid van de huizen in ons land is een koophuis. Miljoenen mensen zijn gelukkig in hun eigen huis. De afgelopen tientallen jaren hebben veel mensen er spijt van gehuurd te hebben.
En ja, ieder jaar zijn er een paar honderd mensen die gedwongen hun huis moeten verkopen en dan verlies maken. Vervelend is dat. Maar wat is een paar honderd op een paar miljoen?
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 18 aug 2004 08:54
door Kamiel
Hallo Simon en EchtMeisje
Ik zie jullie een beetje als de specialisten. Kan de Amersfoortse mijn klacht zomaar afdoen met de opmerking dat deze niet aantoonbaar is? Volgens mij zijn ook een burn-out en overspannenheid niet lichamelijk aantoonbaar. Dat betekent dat deze klachten niet verzekerd zijn? Of heb ik het dan mis?
En zijn deze dan wel bij Interpolis verzekerd of wordt daar ook gesproken over de arbeidsongeschiktheid die medisch aantoonbaar moet zijn?
Re: woonlastenverzekering
Geplaatst: 18 aug 2004 12:56
door EchteMeisje
Ik durf het bijna niet te vragen maar heb je een rechtsbijstandverzekering?