Pagina 1 van 1

Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 09:23
door KarsKruip
Beste dames en heren,

Mijn naam is Kars Kruip en ik doe onderzoek naar de kennis van Nederlandse consumenten wat betreft voeding en gezondheid. Voor mijn master scriptie heb ik een enquete opgesteld waarin ik deze kennis test.

De enquete is te vinden via deze link:

https://tilburgss.co1.qualtrics.com/jfe ... kz8iFqhSq9

Invullen duurt ongeveer 5 minuten, maar het kan erg leerzaam zijn en het helpt mij erg bij mijn onderzoek!

Bij voorbaat dank!

Kars

Re: Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 11:00
door newmikey
Nette enquete, ingevuld dus en veel succes toegewenst!

Re: Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 11:17
door moederslink
Goede enquête! Ook ingevuld en succes met de studie!

Re: Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 11:36
door scontra
Gelet de kwaliteit van deze enquête kan ik mij (bijna) niet aan de indruk onttrekken dat het is gemaakt door een professional, alhoewel menig professional hier nog wel een voorbeeld aan zou kunnen nemen. ;-))

Re: Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 18:38
door Klaas Jan
Hallo Kars, ingevuld. Interessante enquête! Er vallen me wat betreft de vraagstelling wel een paar dingen op:

-Groenten uit blik zijn minder gezond dan verse groentes vanwege de toevoegingen in het blik, zo merk je terecht op.
-Dat geldt vaak ook voor diepvriesfruit en -groente waar toevoegingen in zitten en die het dus wel degelijk minder gezond kunnen maken.
-Biologische groente gezonder dan niet-biologische? Dan zou je in de vraagstelling het begrip 'voedingswaarde' moeten vermelden. Maar dat is maar de helft van het verhaal. Bijzonder essentieel is natuurlijk ook het gebruik van (chemische) bestrijdingsmiddelen bij niet-bio groente. Als je dat erin betrekt durf ik de stelling aan dat biologische groente in totaliteit gezonder is dan de niet-bio variant.
-Zoetstoffen an sich maken niet dik. Maar het is wel zo dat die stoffen het regelen van de suikerspiegel in het lichaam behoorlijk verstoren. Waardoor je meer gaat eten en dikker wordt. De gevolgen van het eten van zoetstoffen moet je niet uitvlakken.
-Biologische kipfilet heb ik opgevat als een hele filet als compleet onderdeel van een kip zoals ik die soms koop. Die is zeker niet bewerkt. Maar ik denk dat in de vraagstelling boterhambeleg wordt bedoeld. En dat is inderdaad bewerkt vlees.

Succes met je master scriptie!

Re: Onderzoek: kennis over voeding en gezondheid

Geplaatst: 19 dec 2017 21:13
door Brainless
Klaas Jan schreef: -Dat geldt vaak ook voor diepvriesfruit en -groente waar toevoegingen in zitten en die het dus wel degelijk minder gezond kunnen maken.
Alleen in gemixte groente zitten vaak toevoegingen; als het 1 soort betreft zitten er geen toevoegingen in.
http://www.optimavita.nl/voeding/feit-o ... jn-gezond/
Klaas Jan schreef: -Zoetstoffen an sich maken niet dik. Maar het is wel zo dat die stoffen het regelen van de suikerspiegel in het lichaam behoorlijk verstoren. Waardoor je meer gaat eten en dikker wordt. De gevolgen van het eten van zoetstoffen moet je niet uitvlakken.
Van zoetstoffen gaat niet je bloedsuiker over de ****.
Juist van suiker wel.
https://www.diabetesfonds.nl/over-diabe ... n-diabetes
Klaas Jan schreef:-Biologische kipfilet heb ik opgevat als een hele filet als compleet onderdeel van een kip zoals ik die soms koop. Die is zeker niet bewerkt. Maar ik denk dat in de vraagstelling boterhambeleg wordt bedoeld. En dat is inderdaad bewerkt vlees.
Deze had ik dus ook verkeerd begrepen (ik ging ook uit van hele kipfilet ipv broodbeleg.